sakiu 83 Opublikowano 26 kwietnia 2008 Opublikowano 26 kwietnia 2008 (edytowane) Nie no Freya roxuje i Alicia tez chociaz Rufusa bym wycial calkowicie >.> Edytowane 26 kwietnia 2008 przez sakiu Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 26 kwietnia 2008 Opublikowano 26 kwietnia 2008 Oglądam filmiki z walk i w mordę, ja nadal nie mogę zrozumieć o co chodzi w tych walkach Szkoda również że cena wysoka. W VP 1 nie grałem tym bardziej troche to odpycha. W grę zagram gdy stanieje. Cytuj
artur_z 3 Opublikowano 26 kwietnia 2008 Opublikowano 26 kwietnia 2008 Oglądam filmiki z walk i w mordę, ja nadal nie mogę zrozumieć o co chodzi w tych walkach Szkoda również że cena wysoka. W VP 1 nie grałem tym bardziej troche to odpycha. W grę zagram gdy stanieje. Mnie za pierwszym podejściem do gry też odrzuciły te walki, a raczej to, że nie kapowałem tego systemu i Sealstonów, więc po kilkunastu godzinach zrobiło się za(pipi)iście trudno i grę zakończyłem. Natomiast za kolejnym podejściem już zakapowałem o co w tym wszystkim chodzi i muszę przyznać, że grało się naprawdę świetnie. Gra na pewno oferuje większy poziom wyzwania niż przeciętny jRPG, a eksploracja dungeonów i fotonowe łamigłówki ocierają się o geniusz (jak dla mnie). Także nie przejmuj się jak nie zaczaisz na początku gry o co chodzi, zacznij od nowa jeszcze raz, albo zapytaj na forum Cytuj
xmortex 400 Opublikowano 26 kwietnia 2008 Opublikowano 26 kwietnia 2008 W grę zagram gdy stanieje. czy 65 zl jak za nowa gre to duzo :o ? Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 26 kwietnia 2008 Opublikowano 26 kwietnia 2008 (edytowane) Pan Zenek nagrywa za 5zl jk Nie no, ale na serio....65 zl za DOBRA i nowa gre na ps2 to zadkosc, a 65zl za Valkyrie? to juz w ogole cud, niektorzy kupili te gre za 189zl w dzien premiery i nie narzekaja ;] Edytowane 26 kwietnia 2008 przez sakiu Cytuj
xmortex 400 Opublikowano 26 kwietnia 2008 Opublikowano 26 kwietnia 2008 no wlasnie, wiec nie narzekac, tylko brac! naprawde cena VP2 jak i VP1 na psp to grosze sam jak narazie sie zaglebiam w VP1 i powiem jak na razie tyle - wciaga jak odkurzacz! ciekawi strasznie co bedzie zaraz - i o to chodzi! Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 26 kwietnia 2008 Opublikowano 26 kwietnia 2008 65? A to mnie zaskoczyliście, bo wszędzie widze to 125 zł, nawet na allegro Pooglądam filmiki i spróbuje zrozumieć system walki. Cytuj
Sowaa 27 Opublikowano 26 kwietnia 2008 Opublikowano 26 kwietnia 2008 System walki to jeden z najgenialniejszych systemów walki ever, przez blisko 60h gry, nie nudziły mnie ani trochę, później po prostu skończyłem grę. W wielu jrpgach znużenie walkami dopada mnie już po 20 h, tutaj jest taka radocha z kombinowania, okrążanie przeciwników, podział drużyny na dwie ekipy, kombinowanie z ekwipunkiem, po prostu cudo! Jak jeszcze pomyśle, że ciągle na półce leży i kurzy się Star Ocean 3, o którym czytałem że system ma rónie genialny, to aż chce się grać! Problem w tym, że nie mam czasu na rozpoczynanie kolejnej kobyły, czekam na jakieś wolniejsze dni:P Cytuj
xmortex 400 Opublikowano 26 kwietnia 2008 Opublikowano 26 kwietnia 2008 Figaro - ja za 65 wyrwalem na ultimie, zreszta w sklepie PE jest za 79 chyba a i jakby kto mial watpliwosci - niska cene nie jest ze wzgledu na edycje platynowa - wiem bo mam z ultimy i no jak widac pierwsze wydanie w folii ^_^ Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 27 kwietnia 2008 Opublikowano 27 kwietnia 2008 Prawdopodobnie ostatnie kopie...tak jak to bylo z Project Zero 3 >.> kosztowal chyba 50zl i nie kupilem, po tygodniu juz byl nie dostepny, a teraz znowu jest ale po 100 czy cos kolo tego Cytuj
ashka 219 Opublikowano 27 kwietnia 2008 Opublikowano 27 kwietnia 2008 Eee tam ostatnie. W Ultimie nadal są. 65zł jak nic. :-) Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 27 kwietnia 2008 Opublikowano 27 kwietnia 2008 Tez tak mowilem z PZ3 a po tygodniu byl nie dostepny Cytuj
gandi77 23 Opublikowano 27 kwietnia 2008 Opublikowano 27 kwietnia 2008 Jak ta gra wygląda na PS3?Wiem,że działa,ale upscaling upscalingowi nierówny.Czy z poziomu gry w opcjach można włączyć Progressive Scan,tak jak np. w Suikoden 4 i Shadow of the Colossus? Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 27 kwietnia 2008 Opublikowano 27 kwietnia 2008 Wyglada ladnie, ale np w miastach efekty swietlne sa jakby to powiedziec "wybrakowane" tzn na ps2 gra swiatel wyglada swietnie, na ps3 te swiatla sa takie szare "bezswietlne" Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 27 kwietnia 2008 Opublikowano 27 kwietnia 2008 widziałem VP2 u kumpla na 60gb(sam mam 40gb) i jest tak jak pisze sakiu.Szkoda,bo sam przegrałem blisko 90h w VP2(kurcze jeszcze kilka stron wczesniej w temacie mozna napotkać moje posty jak się podniecam nad cudownością tej gry) i naprawdę grafika jak na możliwości PS2 robiła fenomenalne wrażenie(ehh wygląd Dipan,Crell Monferaigne i Asgard nie zapomnę do końca życia) Cytuj
JanzKijan 1 Opublikowano 24 maja 2008 Opublikowano 24 maja 2008 Jak ta gra wygląda na PS3?Wiem,że działa,ale upscaling upscalingowi nierówny.Czy z poziomu gry w opcjach można włączyć Progressive Scan,tak jak np. w Suikoden 4 i Shadow of the Colossus? Wszystko zależy przede wszystkim od odbiornika video. Truizmem jest, że gry z PS2 wyglądają źle na panelach LCD/Plazma (często można spotkać opinie przeciwne, które jednak nie mają nic wspólnego z rzeczywistością). PS2 to platforma pomyślana pod odbiorniki crt (optymalnym jest połączenie przez kabel component, który pokazuje "pełnie barw" gier z PS2; takie SoC, czy VP2, GoW2 itd. wyglądają najlepiej właśnie na crt via component). Dopiero next-geny i pisane na nie gry nadają się pod LCD/Plazmę. Wskazane wyżej uwagi są w pełni aktualne przy obsłudze na PS3 gier z PS2 pod LCD/Plazma (podobno jedynie GoW wygląda dobrze; w innych wypadkach upscaling nie sprawdza się). VP 2 nie ma progresywnego skanowania (ale na LCD i tak by to niewiele dało; sprawdzałem min. na SotC i efekt był kiepski). Cytuj
scalibur 1 Opublikowano 2 czerwca 2008 Opublikowano 2 czerwca 2008 VP2 ma progresywne skanowanie tylko ze w wersji NTSC. Niedawno wychaczyłem na alledrogo wersje NTSC/US za 45zł. Cytuj
the_gullwing 0 Opublikowano 21 lipca 2008 Opublikowano 21 lipca 2008 Ahoj! Mam problem w Valkyrie Profile 2: Silmeria. Mianowicie jestem teraz w 3 Rozdziale w Palace of the Venerated Dragon. Znalazłem te trzy kamienie - czy uj wie co to tam było - sunlight, halo, eclipse. Doszedłem do komnat gdzie: 1. Tutaj były te statuy i wskazówka (niszcz od tyłu ale zeby cie nie widziano), ale nie bardzo wiem w jaki sposób zniszczyć te które są na samym dole i ta pojedyńcza na samej górze 2. Tutaj jest taaaakie niby przejście ze wskazówką: "Sword-crush, Slingshot or Vampire...Master the power of one there..." Jestem w kropce, nie wiem co zrobic żeby cisnąć w grze dalej. Hilfe!!!! Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 22 lipca 2008 Opublikowano 22 lipca 2008 Ahoj! Mam problem w Valkyrie Profile 2: Silmeria. Mianowicie jestem teraz w 3 Rozdziale w Palace of the Venerated Dragon. Znalazłem te trzy kamienie - czy uj wie co to tam było - sunlight, halo, eclipse. Doszedłem do komnat gdzie: 1. Tutaj były te statuy i wskazówka (niszcz od tyłu ale zeby cie nie widziano), ale nie bardzo wiem w jaki sposób zniszczyć te które są na samym dole i ta pojedyńcza na samej górze 2. Tutaj jest taaaakie niby przejście ze wskazówką: "Sword-crush, Slingshot or Vampire...Master the power of one there..." Jestem w kropce, nie wiem co zrobic żeby cisnąć w grze dalej. Hilfe!!!! 1. to łatwe było - kombinuj. 2. to odnosi sie do Sealstone'ów które znajdujesz w tym labiryncie, do znalezienia są trzy - załóż jeden i przejście sie otworzy, A te kamienie co znalazłes przenoszą Cię do kolejnych części zamku. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 22 lipca 2008 Opublikowano 22 lipca 2008 A ja mam takie pytanie, też siedzę na PS3 i zaraz oszaleję jak nie pogram w jakiegoś Jrpg-a !. Od dawna interesowała mnie ta seria i chciałbym się z nią zaznajomić, powiedzcie mi czy warto, ile wyszło w sumie gier z tej serii ?(zazwyczaj używam goggle do tego, ale tym razem pytam się expertów ), Od której najlepiej zacząć ?, jak wygląda system walki ?, jak z Exp-owaniem itp itd ?. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 22 lipca 2008 Opublikowano 22 lipca 2008 Narazie wyszły tylko dwie części - Valkyrie Profile i Valkyrie Profile 2. Jedynka wyszła na PSOne, natomiast VP2 wyszła na PS2. Związku między nimi wielkiego nie ma więc jeśli mierzi Cię grafika 2D z PSOne to możesz z biegu wciagać przepiękną Valkyrie na PS2. Jak wygląda system walk - obejrzyj kilka filmików, ogarnij kilka postów z tego tematu. ja natomiast powiem tak - WSZYSTKIE gry TRI-Ace stawiam wyżej niż produkcje FF, a to chyba cos znaczy (ta, że mam specyficzny gust ;]) - a tak serio - Valkyrie to genialne gry i NIE DA się przejśc obok nich obojętnie. Sam wciągnęłem się w świat VP2 na jakies ~170H, a o forumowym koledze Moralio nie wspominam (pjona maniaku ). bierz i się nie zastanawiaj - ino kup oryginał bo Tri-Ace to developer którego trzeba wspierać Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 22 lipca 2008 Opublikowano 22 lipca 2008 (edytowane) No to lece do sklepu , rozumiem że na PS3-ce działa ok ?, czy są jakieś ,,ale" jeśli chodzi o działanie ?. Narazie wyszły tylko dwie części - Valkyrie Profile i Valkyrie Profile 2 Ale jest jeszczę jakaś część na PSP o ile się nie myle - ,, Lynneth" ?. WSZYSTKIE gry TRI-Ace stawiam wyżej niż produkcje FF, Akurat ironicznie nad FF da się postawić wszystko , w końcu jakie szczęście może mieć seria od której wymaga się już Bóg wie czego ? . Edytowane 22 lipca 2008 przez Dr.Czekolada Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 22 lipca 2008 Opublikowano 22 lipca 2008 Lenneth na PSP to po prostu Valkyrie Profile 1 z PSX Jedyny warunek by zagrać w Valkyrie Profile 2 na PS3 to posiadanie wersji 60GB konsoli BTW u kolegi testowałem moją wersję VP2 na PS3 60GB i wszystko ściaga elegenacko,niestety półsoftwarowa emulacja PS3 nie radzi sobie z wszystkimi filtrami graficznymi z gry i dość ostro oberwało się oświetleniu-mówiąc wprost VP2 odpalona na PS2 jest ładniejsza niż emulowana na PS3 (sprawdzone nawet na CRT by wykluczyć niedoskonałości LCD) ale i tak dalej grasz w wg mnie obok GoW2 najładniejszą grę z PS2. A sama VP2 jest genialna ,ja na zegarze miałem 105h i swego czasu też maniakalnie zagrywałem się w tą grę i wypowiadałem w tym temacie Cytuj
diesvindu 0 Opublikowano 9 września 2008 Opublikowano 9 września 2008 Mam problem. Mianowicie mam 'założonego' sealstone'a, który podwaja exp. Jednakże po wygranej walce i tak moje postacie otrzymują tylko tyle expa co normalnie. Jak temu zaradzić? Cytuj
estel 806 Opublikowano 9 września 2008 Opublikowano 9 września 2008 Sprobuj wrzucic go do Diasa, albo kupic albo cos. Nie wiem, dziwny bug ;\ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi