Velius 5 709 Opublikowano 8 listopada 2017 Opublikowano 8 listopada 2017 Nie ogladalem tego anime, ale trafilem na ten kawalek przypadkiem. Aleeeeeee sztos Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 9 grudnia 2017 Opublikowano 9 grudnia 2017 W dniu 8.11.2017 o 15:45, Velius napisał: Nie ogladalem tego anime, ale trafilem na ten kawalek przypadkiem. Aleeeeeee sztos anime/manga to kibel, już dawno olałem, ale ost jest całkiem fajny, to mam jako budzik 1 Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 10 grudnia 2017 Opublikowano 10 grudnia 2017 (edytowane) Wzywam moc gniewu smoka ! Edytowane 10 grudnia 2017 przez aphromo Cytuj
nadol90 664 Opublikowano 10 grudnia 2017 Opublikowano 10 grudnia 2017 (edytowane) @Velius Ajjj, a chciałem wrzucić ten ending z Pyscho Pass - cudo. W zamian jak już jest wrzucam również Egoist i Psycho Pass tylko tym razem trochę mniej dynamiczny, ale za to wymowny i nostalgiczny drugi ending. Z resztą Psycho Pass to przegenialny animiec więc ost też musi się zgadzać. Edytowane 10 grudnia 2017 przez nadol90 Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 11 grudnia 2017 Opublikowano 11 grudnia 2017 Yuki Kaijura to jedna z moich ulubionych kompozytorek, jej OST zawsze wywołuje u mnie ciary, duża w tym zasługa pań z Fictionjunction/Kalafina Mai Otome OST Noir OST 1 Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 7 stycznia 2018 Opublikowano 7 stycznia 2018 Mógłbym wymieniać cały dzień. Tak na szybko to Cowboy Bebop - Space Lion - Green Bird - Car24 - The Egg and I - no i nieśmiertelne Rain Tengen Toppa Gurren Lagann - All of You, Get Fired Up! Dragon Ball Kai - wszystkie kawałki. Kradzione ale wg mnie świetnie wypełniały anime, plus w pamięci opening Chala z DBZ jeszcze w kultowej wersji niemieckiej raptem kilka razy puszczana na rtl7 no i Genki Dama Theme Mell - Red Fraction w wersji zremiksowanej z anime Black Lagoon Fairy Tail wspomniane wyżej ma też dobre kawałki dzięki połączenia gitar i irlandzkich rytmów. Wszystko od pana Susumu Hirasawy Ale ostatnio po raz enty wziąłem się za Ghost in the Shell SAC i SAC 2nd GiG i co tu dużo mówić.. poezja. @Zetta ty odstaw te ciężkie alkohole. Z której strony film ze Scarlett coś przypomina anime oprócz świata przedstawionego i zerżniętych scen? I jakże piękny hołd dla wszystkich Tachikoma Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 27 stycznia 2018 Opublikowano 27 stycznia 2018 Ostatnio obejrzałem Abridged, po sesji chyba zrobię rewatch Ultimate, a teraz odpaliłem to- od tej serii bowiem zacząłem, myśląc, że starsze=kultowe... I po części też tak uważam- bardziej mi się podoba design postaci i ta muzyczka właśnie. Chyba jeden z mych ulubionych openingów, obok pierwszego OPiece- niby dość szybko to anime się rozjeżdża z fabułą w mandze, ale i tak bardzo je lubię. No i w sumie ten klip mógłby też pasować do Ultimate, wszak nie pojawiają się żadne fillerowe postaci, jest wskazany konflikt Alucard-Anderson, jest problem Victorii itd itp. 1 Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 (edytowane) Przez ten moment od 1:55 dla mnie jeden z lepszych kawałków Edytowane 13 lutego 2018 przez Velius Cytuj
Pupcio 18 410 Opublikowano 16 lutego 2018 Opublikowano 16 lutego 2018 całkiem fajna bajeczka btw Cytuj
sprite 1 786 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Dzisiaj cały dzień praktycznie Coś niesamowitego <3 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 18 października 2019 Opublikowano 18 października 2019 (edytowane) https://youtu.be/4AeXHInOH0M Edytowane 18 października 2019 przez Dr.Czekolada Cytuj
Loko_PL 49 Opublikowano 29 października 2020 Opublikowano 29 października 2020 W sumie to nie wiedziałem, gdzie będzie pasować. Mniejsza z tym, od lekko ponad tygodnia do pobrania z najlepszej wypożyczalni OST do ToG. No coś cudnego i podtrzymuję zdanie, że K.Penkin w tej chwili to top ludzi od muzyki w "azjatyckich bajeczkach". Poniżej mała próbka. Cytuj
Bartolinsky 1 775 Opublikowano 30 października 2020 Opublikowano 30 października 2020 Ech kur.wa co to był za wyje.bany arc. Teraz już nie ma arców 1 Cytuj
sprite 1 786 Opublikowano 30 października 2020 Opublikowano 30 października 2020 No top 5 kawałków ever w animcach. Hirasawa to geniusz 1 Cytuj
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 7 marca 2021 Opublikowano 7 marca 2021 ,,Openingi" w anime - zawsze wsłu(pipi)ę i wpatruję się w intro graficzno-muzyczne (głównie w serialu) dość uważnie, skrzętnie starając się za każdym razem wyciągnąć z niego coś nowego, co pozwoliłoby mi szerzej zrozumieć tytuł, który oglądam. Paradoksalnie rzecz biorąc, nie mam tego faworyzowanego, ot ,,najlepsiejszego", czy inaczej: najukochańszego Openingu graficzno-dźwiękowego. I nie jestem w stanie wytłumaczyć dlaczego tak jest. Mam natomiast mocno przeze mnie faworyzowane, te - żeby mocno to podkreślić - ,,najulubieńsze" Endingi. I są to, na razie, tylko dwa takowe podsumowujące dane anime, do którego zostały przygotowane, graficzno-muzyczne zakończenia: 1) Ending drugiego sezonu "Kekkai Sensen", czyli "Kekkai Sensen & Beyond (2017)": 2) Ending "Kiseijuu: Sei no Kakuritsu / ang. Parasite (2014-15)": https://youtu.be/ioJ6iizpISM Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 7 marca 2021 Opublikowano 7 marca 2021 W dniu 30.10.2020 o 21:45, Bartolinsky napisał: Ech kur.wa co to był za wyje.bany arc. Teraz już nie ma arców Fakt, że to jest mocarne, ale z drugiej strony przy kilkugodzinnym odsłuchu miałbym wzmożone myśli samobójcze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi