Gość Kyo Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 (edytowane) Co prawda grałem z pół roku temu albo i jeszcze lepiej ale na 99% trzeba czymś rzucić (tarcza, miecz etc.) i w coś i się otworzy Sorry za super dokładny opis UP: I tak nie mam co robić (TV w serwisie) zaraz Ci sprawdzę UP2: Chapterów jest 6 UP3: W jednej z cel masz skrzynie z tarczami - łapiesz i rzucasz na drugą stronę w to błyszczące na ścianie (środek) i potem w to koło dźwigni (prawa). Edytowane 25 listopada 2008 przez Kyo Cytuj
Sowaa 27 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 UP2: Chapterów jest 6 I na tyle też godzin przewidziana jest rozgrywka w HS. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 Tak, nie widać na ekranie ale jest tam cel, w który trzeba na górze z drugiej strony rzucić tarczą Cytuj
east 0 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 oki znalazlem i przeszedlem te wziezienie i wyskoczylo ze zdobylem jeden medal z trzech. na czym polega zdobywanie tych medali ? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 (edytowane) oki znalazlem i przeszedlem te wziezienie i wyskoczylo ze zdobylem jeden medal z trzech. na czym polega zdobywanie tych medali ? Gra ocenia czy jesteś dobry czy leszcz - coś jak system ocen w Devil May Cry (za medale dodatki Ci się odblokowują, arty i inne takie.) Prawdopodobnie to miało by być zintegrowane z systemem Trophies ale Sony nigdy nie wypuściło patcha Edytowane 25 listopada 2008 przez Kyo Cytuj
east 0 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 to jak zdobywac te medale? jakie sa kryteria ocen tego? na jakiej podstawie dostaje sie jeden medal, dwa medale, czy trzy medale? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 (edytowane) Trzeba wymiatać, nie dać się trafić, pokonywać przeciwników różnymi kombinacjami w efektywny i efektowny sposób + rozwalać dzbanki które nabijają pasek (taki złoty na dole) a które są w levelach (sorry ale naprawdę dawno temu grałem) Może ktoś inny lepiej to opisze . Ja nie mam zamiaru sobie przypominać bez mojego LCD (CRT mi oczy wypala) Edytowane 25 listopada 2008 przez Kyo Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 (edytowane) Ogólnie idzie o combosy i dzbanki no i nie tracenie energii, niektóre levele można zrobić na 3 gwiazdki na wyższych poziomach trudności, bo na tych przeciwnicy mają więcej energii, więc zrobimy więcej kombosów = lepsza ocena. EDIT: ta, co ja bym dał za @#@ trophies do HS, miałbym pretekst, żeby znowu przejść grę w 5h xD Edytowane 25 listopada 2008 przez sakiu Cytuj
kaczor_kg_PL 1 Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 musisz robić combo, nie zostając trafionym. Nabija Ci się do paska od 5 ciosu, potem co piąty cios(w combo, nie możesz być trafiony[czyli 10 cios 15 cios itd.]) dostajesz punkty i pasek Ci się zapełnia. Masz tam takie trzy znaczki. Im więcej zapełnisz tym więcej dostaniesz za koniec misji (czyli jak pasek będzie sięgał za drugi znaczek to dostaniesz dwa znaczki w ocenie końcowej). Te znaczki to tzw. punkty glifowe Cytuj
east 0 Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 czyli zalozmy walczac z kilkoma przeciwnikami, wystarczy jedna walka aby trafic tylu gosci bez oberwania az dojdzie do 3 znaczka.. i potem przy kolejnych przeciwnikach na arenie gdy bede trafiany to mimo wszystko itak dostane 3 znaczki? i wlasnie doszedlem w 2 chapterze do momentu ze stoje na jakims murze i strzelam z kuszy, a ten starszy czlowiek ucieka.. i rozwalam dwoch koelsi co z przeciwka we mnie strzelaja i potem na dole biegnac zaczynaja przeciwny jeden po drugim i dobiebaja do starca i go zabijaja.. celuje w nich, ale za cholere nie wiem jak ich zabic... nie idzie trafic z tej kuszy.. moze jakos inaczej to trzeba zrobic? z gory dziekuje za odp. Cytuj
triboy 979 Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 (edytowane) Nie za bardzo kojarzę...ale jeżeli chodzi o miejsce, w którym Nariko uwalnia ojca, a Kai go ochrania, to musisz po prostu zabijać wszystkich jak leci. Trochę to potrwa, ale w końcu ojciec (nie pamiętam imienia;) dojdzie do końca i level zostanie zaliczony. PS.Ajajaj...Grześku, poprawione;) Edytowane 26 listopada 2008 przez triboy17@o2.pl Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 Trzymasz przycisk strzalu i przechylami pada sterujesz strzala. Jak puszczasz to strzala leci bez Twojego sterowanie. To cala tajemnica. Triboy sugeruje spoilery dobrze? Cytuj
east 0 Opublikowano 27 listopada 2008 Opublikowano 27 listopada 2008 o wlasnie, nie wiedzialem ze trzeba przytymac strzzl i potem kierowac lecaca strzala... z kazdym chapterem kolejnym ta gra coraz bardziej mnie zasakuje, brak w niej szalbonu, liniowosci... :] polecam ja naprawde kazdemu... Cytuj
kaczor_kg_PL 1 Opublikowano 27 listopada 2008 Opublikowano 27 listopada 2008 czyli zalozmy walczac z kilkoma przeciwnikami, wystarczy jedna walka aby trafic tylu gosci bez oberwania az dojdzie do 3 znaczka.. i potem przy kolejnych przeciwnikach na arenie gdy bede trafiany to mimo wszystko itak dostane 3 znaczki? tak jak juz nabijesz trzeci znaczek dalej juz nie potrzebujesz miec combo moga Cie trafiac. a pasek sie nigdy nie zmniejsza zalezy od Ciebie czy bedzie stal w miejscu czy bedzie sie zapelnial, nie moze sie zmniejszyc. Cytuj
east 0 Opublikowano 27 listopada 2008 Opublikowano 27 listopada 2008 a te combo to znaczy kilka razy kwadracik czy kolko.. tak jak pisze w combo list ?o tych combo ciosach mowimy tak? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 27 listopada 2008 Opublikowano 27 listopada 2008 (edytowane) Pisząc "Combo" Kaczor ma na myśli ciągłe tłuczenie przeciwników bez trafiania Ciebie bo inaczej "Combo" się resetuje i pupka blada z nabijania paska. A tak w ogóle to się zajmij grą a nie nabijaniem pasków, pucharków i innych pierdół - to zawsze możesz zrobić później - domyślam się że to Twoje pierwsze przejście gry więc się nią narazie ciesz i czerp z tego przyjemność. Masterować możesz potem. No chyba że tak lubisz Edytowane 27 listopada 2008 przez Kyo Cytuj
east 0 Opublikowano 27 listopada 2008 Opublikowano 27 listopada 2008 tak, to moje pierwsze przejscie gry, jedna z moich pierwszych gier jaka kupilem kupujac niedawno ps3 i przyznam ze jest niesamowita.... nie mysle o masterowaniu gry, tylko o czerpaniu przyjemnosci z przejscia jej, ale gdy pojawiaja sie jakies watpilowasci pisze tutaj do was pytanka... wkoncu kto pyta to nie bladzi...hehe Cytuj
kaczor_kg_PL 1 Opublikowano 27 listopada 2008 Opublikowano 27 listopada 2008 combo w uogólnieniu jest to kombinacja(akurat w tej grze ciosów). Aby nabić combo, musisz nawalać przeciwników i nie zostać trafionym, tak jak napisał Old_Kyo bo inaczej się resetuje. I nie możesz zbyt długo stać bez ruchu bo również się zresetuje. Masz na dole ile wprowadziłeś ciosów, tak jak mówiłem, co piąty dodaje znacząco do paska. Najlepiej grać w takie gry, na początku dla przyjemności, poznać grę, cieszyć się smaczkami, a dopiero za drugim razem próbować ją masterować. Pytaj pytaj, od tego jest forum, żebyśmy sobie pomagali i zadawali pytania, tylko pamiętaj że zawsze lepiej popatrzeć kilka stron wstecz, i dopiero zadać pytanie, bo możesz wyłapać ostrą z***kę od nas Cytuj
w00t 0 Opublikowano 1 grudnia 2008 Opublikowano 1 grudnia 2008 Czy istnieje jakaś szansa, że Ninja Theory weźmie się za II część? Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 1 grudnia 2008 Opublikowano 1 grudnia 2008 (edytowane) Z obecnych informacji wynika, że jeżeli w ogóle powstanie druga część HS, to tylko może to zrobić Sony ^_^ Jak wiadomo, NT nie posiada praw do tej serii, a sami twierdzą, że sequela na pewno nie zrobią, więc wszystko pozostaje w rękach Sony. Ale tu znowu nadchodzi kolejny zgrzyt, bo Sony nie jest zainteresowane sequelem, ponieważ jedynka się słabo sprzedała. Marketingowców mało obchodzi, że jedynka miała świetną fabułę, klimat i kontynuacja jest wręcz wymagana. <_< Dla nich ważne są zyski, a te z jedynki były strasznie małe (o ile mi wiadomo, jedynka nie sprzedała nawet miliona egzemplarzy). Edytowane 1 grudnia 2008 przez Jacobss Cytuj
east 0 Opublikowano 2 grudnia 2008 Opublikowano 2 grudnia 2008 a teraz stanalem w 3 epizodzie ganiam w kolko nad jakas arena i mam znalezc cos we wschodniej wierzy, jakies haslo do zbrowjowni bodajze... i tak latam wkolko.. podchode pod ta wieze o ile to ta wieza wogole:) i nic.... jest gdzies jakas instrukcja do tej gry wogole? Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 2 grudnia 2008 Opublikowano 2 grudnia 2008 Chopie. Toz to prosta zagadka. Jakos musisz sie dostac do kolesia w srodku. Masz kusze do tego i rozne plonace rzeczy w okolicy. Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 2 grudnia 2008 Opublikowano 2 grudnia 2008 Pomyslec To dosc prosta zagadka. Pomysl - mozesz kierowac strzala. Strzala sie moze zapalic gdy przeleci przez ogien. Z tego co pamietam koles siedzi w okolicy sztucznych ogni... Cytuj
east 0 Opublikowano 2 grudnia 2008 Opublikowano 2 grudnia 2008 jak wiesz co trzeba zrobic i chcesz pomoc to napisz konrety.. jesli nie, to dzieki za fatyge i kasiliwe uwagi zachowaj sobie... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi