Gość Opublikowano 22 sierpnia 2008 Opublikowano 22 sierpnia 2008 (edytowane) Szok zaczynam sluchac transu! o to mi wchodzi: Moze za duzo powiedziane, ze sluchac gatunku, jak na razie tego kawalka Kai Tracida, moze i wixa nie wiem, ale mnie sie zaje.niscie beat podoba Edytowane 22 sierpnia 2008 przez Gość Cytuj
Cerb 7 Opublikowano 22 sierpnia 2008 Opublikowano 22 sierpnia 2008 Moze i wixa moze i nie, dla mnie to niemiecki trance, w sumie maja dwa udane kawalki, ten powyzej i "For just one day". Przy "Trance and Acid" za(pipi)iscie mi sie time triale w Wipeouta latalo a "For just one day" ma dla mnie najlepszy klip jaki widzialem, moge go ogladac na okraglo i zadnego innego nie wiedzialem wiecej razy. Co mi sie jeszcze podoba w Kai Tracid ? Glos wokalistki, zdecydowanie ma w sobie takie cos ze dreszcze przechodza. Cytuj
Gość Opublikowano 22 sierpnia 2008 Opublikowano 22 sierpnia 2008 Wokal niezly jest, ale ten beat kreci, jest moc. Co jest jeszcze w tym stylu, bez przeslodzonych melodii i wokali? Cytuj
Kriseh 26 Opublikowano 24 sierpnia 2008 Opublikowano 24 sierpnia 2008 a "For just one day" ma dla mnie najlepszy klip jaki widzialem, moge go ogladac na okraglo i zadnego innego nie wiedzialem wiecej razy. Wpis jak niewiemco Jeden z najlepszych teledyskow ever. Mam jeszcze sentyment do jego kawalka "Too Many Times" Cytuj
Cerb 7 Opublikowano 24 sierpnia 2008 Opublikowano 24 sierpnia 2008 Wokal niezly jest[...] W tym przypadku chodzilo mi bardziej o wokal z "For just one day", jest naprawde piekny. Mam jeszcze sentyment do jego kawalka "Too Many Times" No nie jest zly ale dla mnie licza sie tylko dwa wczesniej wymienione, chociaz przy "Too Many Times" uszy nie wiedna a to juz jakis plus. Cytuj
koso 114 Opublikowano 24 sierpnia 2008 Opublikowano 24 sierpnia 2008 Też mam ogromny sentyment do Kaia Tracida, szkoda że od wielu lat nic nie tworzy. Stary, dobry trance Kojarzy mi się z Love Parade 2001, tamtymi kwaśnymi czasami. Trance & Acid faktycznie pięknie wipeoutowy, bankowo wrzucam go na listę gdy już się ukaże HD na PS3 Aha! Koniecznie "Conscious" tego pana sprawdźcie. I piękny wokal, i piękna melodia, i kapitalny teledysk. Na nowe uplifty jestem chyba za zgorzkniały, ale już uderzenie typu Simon Patterson mi leży jak mało co, tak samo jak wszyscy co zjedzie z taśmy produkcyjnej Ryśka Duranda. Zresztą łatka trens=szrens wynika z głupawej niewiedzy, bo można znaleźć tu naprawdę wiele solidnych, energetycznych i wypalających mózgi wałków. Forum się nawraca Cytuj
Gu666u 0 Opublikowano 24 sierpnia 2008 Opublikowano 24 sierpnia 2008 nawraca na trance? eee nieee... ;] Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 25 sierpnia 2008 Opublikowano 25 sierpnia 2008 Guzu bądź wyrozumiały, nie samym d'n'b człowiek żyje. Podobno xD Kurdę kiedyś słuchałem Trance ale tylko na imprezkach. Mógłby ktoś wymienić tak powiedzmy z 10 kozaków tego gatunku? Bym sobie rozeznanie zrobił. Cytuj
Gu666u 0 Opublikowano 25 sierpnia 2008 Opublikowano 25 sierpnia 2008 Absolutnie nie mam nic do trance, sam zdzierałem podeszwy nie raz przy tej muzie;] Rober Miles Kai Tracid Rank 1 Dark Nebula (zwłaszcza LP '100% Pure Brainwater'. Płytka w pełni zasługuje na swój tytuł) Solar Quest Hallucinogen Infected Mushroom Juno Reactor (trzech ostatnich, chyba nikomu nie trzeba przedstawiać) Dzisiaj klubów gdzie ci TRANCE zagrają to ze świecą szukać (przynajmniej we wrocku), już łatwiej ekipę na hardteki zmontować Cytuj
Gość Kalinho Opublikowano 25 sierpnia 2008 Opublikowano 25 sierpnia 2008 (edytowane) To prawie niemozliwe ale, ze mi sie nudzi to spróbuje (kolejnosc przypadkowa ) Perpetuous Dreamer - The Sound Of Goodbye (Armin Van Buuren Basic Instinct Remix) AvB - who's watchin' Filo & Peri Feat Eric Lumiere - anthem KvA - Walk Down (KvA club mix) marc_marberg_and_kyau_vs_albert_-_megashira_(original_mix) ronski_speed_vs_oceanlab-e.o.s.__satellite Tiesto - Adagio 4 Strings marcel_woods_-_advanced_(filterheadz_love_distortion_remix) avb - communication part 3 ernesto_vs_bastian-dark_side_of_the_moon__dogzilla_pure_filth_remix igor_s-airforce_one__original_mix kyau_vs_albert-kiksu__original_mix marco_v-the_funk_battery nenes_and_pascal_feliz-platinum__tech_mix Stoneface_And_Terminal_-_Inner_Voice Talla_2XLC_-_No_in_Between Tiesto - A Tear in the Open Tiesto - Just Be sunlounger_feat_zara-crawling_(dj_shah_rework) 4 Strings - Mainline (Original Mix) Ferry Corsten - Possession (Redstar Bangin' Edit) kyau_and_albert_-_always_a_fool Kirsty Hawkshaw & Tenisha] Outsiders (Jose Amnesia Remix) Markus Schulz feat. Carrie Skipper] Never Be The Same Again (Markus Schulz Coldharbour Remix) Above & Beyond - Alone Tonight (Original Mix) \Above & Beyond - Cant Sleep (Original Mix) Ace Da Brain - Trinity [Hard Mix] Afterglow - INXS (Randy Boyer & Eric Tadla Mix) Aly & Fila vs. FKN feat. Jahala - How Long Andain-Beautiful_Things__Have_A_Break_Have_A_K_D_Mix Angelic Touchdown - Marinero (Nu-Nrg extended mix) Armin Van Buren - Shivers Armin van Buuren - Serenity Armin_van_Buuren_-_Control_Freak__Sander_van_Doorn_Remix Armin_van_Buuren_-_Sail__Original_Mix armin_van_buuren_feat_racoon-love_you_more__extended_vocal_mix Bart Cleassen - Playmo BT - Force Of Gravity (Ferry Corsten Bootleg Remix) Till the Sky Falls Down (Matthew Peterson's Vocal Mix Cut) DJ Tiesto Feat. Christian Burns - In The Dark (DJ Tiesto Trance Remix) DJ Ton Tb - Dream Machine (Marco V Remix) DJ_Micro_-_Inside_of_Me ferry corsten - fire INXS - Afterglow (Randy Boyer Remix) John O Callaghan feat. Audrey Gallagher - Big Sky (Original Mix) Kyau_vs_albert_-_are_you_fine_(original_mix) Lsg - Netherworld 2005 (Oliver Prime Remix) Madelyne - Beautiful Child [Hiver & Hammer Remix] Marcel Woods - Cherry Blossom Marco V - False Light \Markus schulz vs. PIM - Sun parade (orig. mix) Motorcycle - As The Rush Comes (Armin Van Buuren Remix) Nu-Nrg - Bonsai Nu-Nrg - Butterfly Nu-NRG - Free Fall Oceanlab - Clear Blue Water (Ferry Corsten Remix) Oceanlab - Sky Falls Down (Armin Van Buuren Remix) Paul Van Dyk - Nothing But You PerasmaVsBT-Swing2Gravity(PepaLiveMash-up) ronald_van_gelderen_-_this_way_(rank_1_remix) Ronski_Speed_-_The_Space_We_Are_(JohnO'Callaghan_Remix) Tube Tech - The End (Vanguard Remix) Way Out West - Killa Sunlounger - white sand Carl_B_ft_Breaking_Banjamin_-_Diary_Of_Jane_Sean_Tyas_Remix \Avalon_-_Can_t_Live_A_Day__DJ_Tiesto_Remix Klea_-_Tic_Toc__Magik_Muzik_Mix Paul_Oakenfold_-_Southern_Sun__DJ_Tiesto_Mix armin_van_buuren_-_yet_another_day_(feat._ray_wilson) armin_van_buuren_vs_rank_1_feat._kush_-_this_world_is_watching_me armin_van_buuren_-_shivers_(m.o.r.p.h._red_light_dub) Late Night Alumni - Empty Streets Fonzerelli - Moonlight Party Karen Overton - Your Loving Arms (Club Mix) Cass - Little Bird Super 8 Plus Dj Tab - Helsinki Scorchin Talla 2XLC Feat Narma Hillman - No Inbetween Global Experience - Madras Allure Feat Julie Thompson - Somewhere Inside Of Me \Leon_Bolier-Summernight_Confessions Leon_Bolier_-_Ocean_Drive_Boulevard markus_schulz_feat_carrie_skipper-never_be_the_same Paul van Dyk - New York City (Feat. Ashley Tomberlin) Paul Van Dyk - Crush Ronski_Speed_With_Stoneface_And_Terminal_-_Soulseeker ... mialo byc 10? ostro mi sie nudzilo w takim razie. przez te (i pewnie przez jeszcze mase innych ktore pominalem) walki zakochalem sie w elektronice. wiekszosc jest 'jakas'. Edytowane 25 sierpnia 2008 przez Kalinho Cytuj
Kriseh 26 Opublikowano 25 sierpnia 2008 Opublikowano 25 sierpnia 2008 Dziesiec walkow? Ciezko bedzie Wrzuce to co ostatnio u mnie leci na kompie Simon Patterson - Bulldozer Vengeance - Temptation (Denga & Manus Remix) Nic Chagall - What You Need (Marco V Remix) Kyau & Albert - Megashira Tiesto feat Jes - Everything (Cosmic Gate remix) Ronald van Gelderen - Dirty Rocker (Original Mix) W&W - Arena Ronski Speed feat Aruna - All The Way Skunk Anansie - Brazen (Richard Durand Remix) Lange feat Sarah Howells - Out of the Sky (Kyau and Albert Mix) Jak chce Ci sie sciagac to prosze bardzo ;] Cytuj
Humulus 825 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Tak na szybko: Akira Kayosa - "Collective Hysteria" (Temple One Remix) Lowland & Orkidea - "Masochrist" Mark Arbor - "Unspoken Words" (Tragida Remix) Mirco de Govia - "Final Emotion" Stoneface & Terminal - "Super Nature" Adam Nickey - "Never Gone" (Above & Beyond Respray) Sunlounger feat. Zara - "Crawling" (Dj Shah Rework) Markus Schulz feat. Departure - "Without You Near" (Alex M.O.R.P.H.'s Sacred Light Dub) Arksun - "Arisen" Jonas Steur - "Sonrisa" Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 No to wynika z tego, że na transie nie znam się wcale To teraz poproszę kilka MUST HEAR. Może prócz Tiesto bo ja naprawdę nie potrafię go słuchać. Obiecuję, że dam szansę, ale czy mi się spodoba? Wątpię choć spróbuję. Cytuj
Gość Kalinho Opublikowano 27 sierpnia 2008 Opublikowano 27 sierpnia 2008 http://www.sendspace.pl/file/y2c3wonD/ As The Rush Comes jak tego Krooliczku nie slyszales to sie nie masz co u mnie na osce pokazywac Cytuj
Gu666u 0 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Opublikowano 27 sierpnia 2008 A Sensation White, to też trance? Bo dzisiaj widziałem jakieś nastoletnie dupencje co się stymulowały przed plakatem Cytuj
PiotrB 9 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Opublikowano 27 sierpnia 2008 A Sensation White, to też trance? Też. http://pl.wikipedia.org/wiki/Sensation_White Cytuj
koso 114 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Opublikowano 27 sierpnia 2008 A Woodstock to heavy metal? A Opener to hip-hop? Bzdura, Sensation White to w takiej samej części trance, jak house. Zwłaszcza poza granicami Polski. Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 28 sierpnia 2008 Opublikowano 28 sierpnia 2008 http://www.sendspace.pl/file/y2c3wonD/ As The Rush Comes jak tego Krooliczku nie slyszales to sie nie masz co u mnie na osce pokazywac No teraz mogę już się u ciebie pokazać, ale przyznaję, że nie słyszałem. Wiesz, mały trip i chodzi o wczutę, bo pamięć się resetuje hehe A utwór? Może być, ważne, że nie przeszkadza i nie powoduje wzrostu ciśnienia (jak wixa) Cytuj
Lain 107 Opublikowano 4 listopada 2008 Opublikowano 4 listopada 2008 A Woodstock to heavy metal? A Opener to hip-hop? Bzdura, Sensation White to w takiej samej części trance, jak house. Zwłaszcza poza granicami Polski. Ba, SW robi się już bardziej house'ową imprezą. Nawet widać to po tegorocznym lajn apie w PL. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 6 listopada 2008 Opublikowano 6 listopada 2008 Pozwole sobie zapodac linkiem plytki ktora ostatnim czasem mna pozamiatala.W sumie nie bylem pewien gdzie ten link dac bo o ile wykonawca jest jak najbardziej transowy (goa-psy trance) to sama plytka jest juz bardzo roznorodna.Sporo tu ostrych gitarowych riffow znajda sie i rapowe nalecialosci i wiele innych zapozyczen z innych gatunkow.Wiem ze plytka nie jest nowa bo z 2007 ale moze kogos zainteresuje.Zachecam do odsluchania wszystkich ale uprzedzam ze fani pure trance moga sobie od razu darowac. Tak do zobrazowania sprawy: W odnosnikach mozna sie lepiej zorientowac co nas czeka. Plik wazy 131 mb jakosc 320. Infected Mushrooms:Visious Delicious Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 najgorsza płyta IM, nie polecam. Cytuj
PiotrB 9 Opublikowano 27 maja 2009 Opublikowano 27 maja 2009 http://www.youtube.com/watch?v=mfVztUTywvs Wywiad z PvD z Trance Energy 2009. Zwróćcie uwagę to co mówi od 1:17 do 1:46. Myślę, że ma rację. Stare trance rządzi. Cytuj
Xymek 62 Opublikowano 31 lipca 2009 Opublikowano 31 lipca 2009 Mysle ze nie jest tak zle... Nadal jest wielu producentow ktorzy utrzymuja trance na powierzchni np: John Askew Bryan Kearney (choc on juz uciekl bardzo w strone techno) Thomas Datt itd itd... Cytuj
Humulus 825 Opublikowano 17 października 2009 Opublikowano 17 października 2009 Polecam jeden z lepszych utworów tego gatunku ostatnich miesięcy: Airwave pres. Lolo - "Pop The Cat's Adventure" http://www.youtube.com/watch?v=aRRhXprGEhA http://www.megaupload.com/?d=4MQPZXN2 Cytuj
robson2386 0 Opublikowano 28 października 2009 Opublikowano 28 października 2009 To ja w takim razie polecam sety Eddie Haliwella, koleś wymiata całkowicie. Na youtube jest pełno filmików z jego udziałem. Zresztą na jednym z nich totalnie wykręcony Grał między innymi na ostatnim Sunrise... - set imprezy moim zdaniem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi