Skocz do zawartości

HC ROOM'y

Featured Replies

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 624,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Nowe mieszkanie, powoli wszystko nabiera wygladu, musze przyznac ze ciezko miec swój wlasny kacik majac 16 letnie dziecko, ale jakos wyszlo zeby bylo, przytulnie/rodzinnie ale i tez hardcorowo    

• Dzisiaj robilem w domu porzadki i natrafiłem na dosc nostalgiczne zdjecia. Takze przedstawiam wam moj HC Room z około 2001 roku, boom!             

• To u mnie będzie Cię ranić podwójnie   Moją jaskinię zorganizowałem na szczycie domu, gdzie jest idealna bariera akustyczna ( nigdy nie gram na słuchawkach, a najczęściej późną porą ) dzięki

Opublikowano

Sprzetu przybywa , a pokoj nie za duzy. A te pudla to esencja hc roomu:)

Opublikowano

Tyle stuffu na tak małej przestrzeni :) W sumie taka HC Kanciapa ;) Bardzo fajnie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mieszkam aktualnie na studiach w wynajmowanym mieszkaniu i gram w nie za wielkim pokoju, więc siłą rzeczy mój kącik do grania nie jest tak dopieszczony jak wiele kącików zaprezentowanych w tym temacie (wiem, kable), ale mi wystarczy, bo spełnia swoją rolę.

ibyYzMqBb3mZJL.jpg

A gram na łóżku (mam na nim lekki bałagan, to i się do zdjęcia nie załapało).

Opublikowano

Mieszkam aktualnie na studiach w wynajmowanym mieszkaniu i gram w nie za wielkim pokoju, więc siłą rzeczy mój kącik do grania nie jest tak dopieszczony jak wiele kącików zaprezentowanych w tym temacie (wiem, kable), ale mi wystarczy, bo spełnia swoją rolę.

ibyYzMqBb3mZJL.jpg

A gram na łóżku (mam na nim lekki bałagan, to i się do zdjęcia nie załapało).

Co to za model TV i jak sie sprawdza? :) Też chcę kupić ktoryś z tych Bravii

Opublikowano

http://www.sony.pl/product/tv-80-32-lcd/kdl-32w655a

Nie znam się kompletnie na telewizorach, ale z zakupu jestem zadowolony. Ładne kolory, nie smuży i ma bardzo dobre kąty widzenia.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ko to jest Dark Arhon?

Opublikowano

Kasę ma to kupuje, dla mnie bez sensu brać tyle wersji jednej konsoli, w jakim celu to służy? Ogólnie masa gratów.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

No dobra, w koncu i ja pokaze moje 4 male sciany, sorry za balagan, ale nocuje tu raz na 2 tygodnie, wiec niebardzo oplaca mi sie robic jakies gruntowne porzadki... Z gory przepraszam za jakosc zdjec, robione tabletem... No to zaczynamy, od najwazniejszego: 

TV Samsung 40", dzielnie sluzy mi od wielu lat, choc matryca sie wypala, ale nie oplaca mi sie kupowac nowego TV, bo jak juz wspomnialem, rzadko tu bywam... 

Obok TV jak widac PS3 Slim, 250 GB, nastepnie Wii, "najlepszy" model, czyli z obsluga gier do GaCka, okazalo sie ze nie jest mi zupelnie ten dodatkowy ficzer potrzebny... Z boku sobie lezy gitarka do GH a po drugiej stronie dumny najnowszy nr PSXe ;) 

uq5e.jpg

W gornej szufladzie mamy kabelek do DS3, Nunchuck do Wii, Dodatkowy Wiimote (zloty z Skyward Sword), dodatkowy Nunchuk (zloty z triforcem, recznie malowany), podrobka WiiZappera, kierownica do Mario Kart Wii, Classic Controller

qkcx.jpg

W dolnej czesci od starego PC, mialem w planach zlozyc go do kupy w tej szufladzie, podpiac pod TV i miec Desktopa podlaczonego pod TV zebym sobie mogl np ogladac filmy jakies, bez zbednego podpinania czegokolwiek. Niestety, spalil sie zasilacz, a poki co nie kupilem nowego, wiec na planach sie skonczylo.

pzeq.jpg

Nad TV mamy szafke w ktorej stoi dumnie labedz z modulowego origami, pudelka po roznych kolekcjonerkach, Blue Curacao (lezy tam od mojej 18, nie pytajcie), dodatkowo schowane sa szachy, Hyrule Historia i poradnik do GTA IV

g8b0.jpg

Obok szafki, polka, na ktorej znajduje sie kolekcjonerskie pudelko od AC: R, troche origami, cubecrafta z Wieska 2, w takim samym stylu Kratos, klepsydry, Mario i bursztyn w kieliszku ;D

0yzf.jpg

Obok TV mamy szafke, na ktorej mamy moja pierwsza roze origami, zostawilem na pamiatke, kula plazmowa, kostka rubika i Reshiram w formie papercraftu. Na polkach gry z PS3 na gornej, na dolnej z Wii, a za drzwiczkami pare crapow na Gacka, masa numerow PSXe i CDA oraz jakies zbedne ciuchy. 

dp6d.jpg

Na scianie obok wisi Lightsabre, obok kolejna szafka. Na gorze Pare figurek, na polkach, odpowiednio, na gornej gry z GBA w plastikowych pudeleczkach, obok pudelka ktore mam, oczywiscie to w czarnym woreczku to GameBoy Micro, obok GBA SP w limitce Zeldy. Na polce nizej gry na GB/GBC, obok rowniez pudelka tych ktore mam, klasyczny GameBoy oraz bedaca ze mna od juz chyba 15 lat GameBoy Color (zabcia <3)

i12z.jpg

Dalej mamy okno, ktore sobie odpuscilem, na scianie przeciwleglej do sciany z TV mamy sofe/moje lozko, nad nim wisi dumnie plakat z kolekcjonerki Link Between Worlds

ktsg.jpg

Obok widzimy regal, na ktorym mamy ksiazki, duzo ksiazek (nie widac tych z tylu) oraz gry na PSP, NDS, 3DS, PC (rowniez nie widac tych z tylu). Na gorze Puszka Pandory, ochraniany przez Luigiego, Toada i mushrooma, na najnizszej masa gier z CDA + pare gier "cenniejszych", tj World of Goo, Wiedzmin, Wiedzmin 2, Diablo 2 + LoD. Obok gier na PC bardzo skromna kolekcja plyt, 3 plyty Gojiry, 3 plyty Judas Priest, OST z Ocarina of Time

y6y7.jpg

gvol.jpg

Obok, zwyczajowo jest moj keyboard, ale aktualnie znajduje sie w Krakowie (i tak juz bedzie gdzies indziej w pokoju.) Aktualnie tymczasowo znajduje sie mala komodka, z TV 14", GameCube (dlatego koniec koncow nie potrzebowalem Wii z obsluga gier z GCN), PSTwo. W planach kupno 2 polek, jedna wyzej, mniejsza na TV, pod nia ale nad gniazdkami miejsce na konsole i gry. 

t9b4.jpg

A to zdjecie, zebyscie mieli konkretny powod do czepiania sie ;) 

l3bq.jpg

W szufladach komodki, mamy odpowiednio w gornej gry na PS2 + schowany pad od PS1, a w dolnej gry na GaCka. Zdjecia sobie daruje ;) Obok ostatni przystanek w pokoju, biurko z laptopami, drukarka, ksiazkami, stuffem szeroko rozumianym. A na scianie wisi recznie zrobiony Triforce :)

h0wm.jpg

Bonus na koniec:

z0pz.jpg

Pokoj maly, ale staralem sie upakowac jak najwiecej rzeczy w nim. W planach jak juz mowilem, bedzie kupno dwoch polek do mini kacika retro, planuje jeszcze kupic jakis regal do powieszenia ew polki zebym mial gdzie dalej kolekcjonowac ksiazki i gry. Thats all folks! 

Opublikowano

No i w deskę ;) Ja już  nie mogę się doczekać kiedy wrócę do PL i odwalę mój HC Room :) Jakby ktoś miał namiary na jakieś ładne i niedrogie stoliki pod tv to proszę o namiar :)

Opublikowano

Tabletem robilem, wiec nie ma sie co dziwic, nie moge sie zebrac i kupic jakiejs mydelniczki taniej :(

Opublikowano

Co to za smok obok kostki rubika? Lugia z pokemonów? Coś z MH?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jest szansa na kacik ?

1533732_720086108041763_7833605344586326

1454993_714296078620766_1928204096_n.jpg

Edytowane przez MEVEK

Opublikowano

Nie wiem co to kacik, ale plus się należy. Super miejscówka!

Opublikowano

Kacik to taki maly kat 

Skromnie, ale schludnie :) 

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

wynajmuje chate wiec nie moge sobie na wiele pozwolic. u brata mam rzutnik z kinem podpiety pod PS3 - dokleje fotke zaraz.

edit.

juz :)

Edytowane przez MEVEK