MEVEK 3 510 Opublikowano 1 sierpnia 2015 Opublikowano 1 sierpnia 2015 Mevek ale takie listwy to kutasowa , są peszle w ścianach na kable a do podłogi mini listewki za(pipi)iscie wyglądają pokaż fotki, bo jakoś mało przekonywujący jesteś Cytuj
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 24 sierpnia 2015 Opublikowano 24 sierpnia 2015 (edytowane) Mevek, zaplanuj gdzie będzie tv i cały sprzęt + ewentualnie głośniki a potem niech elektryk powkopuje przy wykończeniówce stosowne kable i wkuje rynny w ścianę. Sprawdzone i za nic bym nie zmienił tego rozwiązania. Finalnie jeśli chodzi o tv efekt jest taki: Pamiętaj, że rynna do tv musi pomieścić w sobie minimum 6 kabli, no i wszystko musi elegancko dać się przeciągnąć z wtyczkami. Audio ze ściany wyprowadzasz w postaci gniazdek w stosownych miejscach a wszystkie kable zbiegają się i mają wyjście ze ściany za ampli. Gniazdek jest full do wyboru, poglądowo np takie: Osobiście polecam takie z białą ramką, bo jak masz tylne głośniki wyprowadzone wysoko na ścianie, a nie wieszasz ich na dany moment, to gołe gniazdka wizerunkiem nie szpecą ściany. Edytowane 24 sierpnia 2015 przez Yeah Bunny 4 Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 29 sierpnia 2015 Opublikowano 29 sierpnia 2015 (edytowane) Jak już mowa o kablach - czy ktoś zna jakiś dobry sposób na plątaninę kabli za szafką RTV? Obecnie stoi na niej TV, 4 konsole, BR oraz kino domowe i o ile z przodu wygląda wszystko schludnie, tak za szafką jest istny mordor kabli. Gdy przychodzi coś wypiąć, zmienić, przepiąć, wypiąć... to jest po prostu Jak forumek sobie z tym radzi? Edytowane 29 sierpnia 2015 przez Hum Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 29 sierpnia 2015 Opublikowano 29 sierpnia 2015 Ładnie poprowadzić i użyć tego Ja sobie dodatkowo naklejam paseczek z białej taśmy izolacyjnej i pisze co z czym 2 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 29 sierpnia 2015 Opublikowano 29 sierpnia 2015 albo po prostu taśmą izolacyjną skleić, bo paski to zawsze jakiś problem z cięciem jak trzeba kabel uwolnić Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 29 sierpnia 2015 Opublikowano 29 sierpnia 2015 (edytowane) Taśma izolacyjna kojarzy mi się z prowizorką, kable głośnikowe to można nią sklejać, ale komplet przewodów przy konsoli? Spróbuję z paskami zaciskowymi. Pisać co z czym spięte raczej nie będę - nie ma aż tak dużo tego, wiem na pamięć która konsola jak ma puszczony dźwięk. Choć z drugiej strony jak trzeba będzie coś uwolnić, to faktycznie może być słabo, ciąć pasek tuż przy kablu. Edytowane 29 sierpnia 2015 przez Hum Cytuj
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 29 sierpnia 2015 Opublikowano 29 sierpnia 2015 (edytowane) Gdybyś zastosował coś takiego, to możesz to przymocować do tylnej ścianki szafki. Szerokości są różne do wyboru. Boki kryje się zaślepkami, a na poszczególne kable docinasz okienka w odpowiednim miejscu, reszta kabla zamknięta jest w środku + łatwo się otwiera. Edytowane 29 sierpnia 2015 przez Yeah Bunny 3 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 29 sierpnia 2015 Opublikowano 29 sierpnia 2015 Taśma izlacyjna może kojarzyć sie z prowizorką, ale w rzeczywistości wytrzymuje dłużej i to nawet w trudnych warunkach atmosferycznych (śnieg, deszcz) niż te gówniane paski. Dwie prace temu zakładałem internety to znam możliwości tego cuda i estetycznie w sumie też jest ok Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 29 sierpnia 2015 Opublikowano 29 sierpnia 2015 Jak już mowa o kablach - czy ktoś zna jakiś dobry sposób na plątaninę kabli za szafką RTV? Obecnie stoi na niej TV, 4 konsole, BR oraz kino domowe i o ile z przodu wygląda wszystko schludnie, tak za szafką jest istny mordor kabli. Gdy przychodzi coś wypiąć, zmienić, przepiąć, wypiąć... to jest po prostu Jak forumek sobie z tym radzi? o boże mam tak samo xd Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 29 sierpnia 2015 Opublikowano 29 sierpnia 2015 A co z tym mocowaniem na ścianę w TV ? Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 30 sierpnia 2015 Opublikowano 30 sierpnia 2015 Też mam takie piekło z tyłu. Ogolnie lałbym na to ciepłym moczem bo nie widać nic z zewnątrz ale strasznie ujowo się tam odkurza. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 30 sierpnia 2015 Opublikowano 30 sierpnia 2015 Ja tam nawet nie odkurzam 1 Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 30 sierpnia 2015 Opublikowano 30 sierpnia 2015 Jak już mowa o kablach - czy ktoś zna jakiś dobry sposób na plątaninę kabli za szafką RTV? Obecnie stoi na niej TV, 4 konsole, BR oraz kino domowe i o ile z przodu wygląda wszystko schludnie, tak za szafką jest istny mordor kabli. Gdy przychodzi coś wypiąć, zmienić, przepiąć, wypiąć... to jest po prostu Jak forumek sobie z tym radzi? Ale gruby telewizorek, to jeszcze plazma czy jakis lcd ? Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 30 sierpnia 2015 Opublikowano 30 sierpnia 2015 (edytowane) A co z tym mocowaniem na ścianę w TV ?W poprzednim mieszkaniu miałem TV na ścianie, a teraz jakoś nie mam weny, żeby się za to zabrać. Mocowanie siedzi na TV, bo nie chce mi się go ściągać, szafka normalnie dosunięta jest to ściany, więc i tak nie widać. Mroku, to LCD. Generalnie dobrze się ta Bravia sprawdza, ale nie płakałbym, gdyby się zepsuła. Miałbym pretekst do kupna czegoś sensownego. Edytowane 30 sierpnia 2015 przez Hum Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 30 sierpnia 2015 Opublikowano 30 sierpnia 2015 Lepsza masakra niż u mnie, ale i sprzętu mam znacznie mniej. Jednak patrząc na ilość miejsca, jaką masz za szafką, możliwości na ukrycie kabli jest mnóstwo. Od spinek po zrobienie samemu dodatkowej, podłużnej szafki tylko na kable. Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 30 sierpnia 2015 Opublikowano 30 sierpnia 2015 No na szafce nie ma już miejsca na kolejną konsolę. Najwyżej na piloty, pada i piwo:) Zapewne zastosuję się do porady Bunnyego. Co jakiś czas jednak ją odsuwam, jak widać na zdjęciu nawet odkurzanie za nią i dokładniejsze wycieranie tyłu telewizora nie należy do najwygodniejszych. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 30 sierpnia 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 30 sierpnia 2015 Print screen z niedzielnego sprzątania szafy. Lubię patrzeć jak tego wszystkiego przybywa. 21 Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 30 sierpnia 2015 Opublikowano 30 sierpnia 2015 O chuy Tak bardzo zazdroszczę Dreamcastów. Cytuj
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 30 sierpnia 2015 Opublikowano 30 sierpnia 2015 Dreamcast moje oczko w głowie. Pod koniec 2014 udało mi się wyrwać na ebayu nówkę, to dopiero była podjarka. Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 30 sierpnia 2015 Opublikowano 30 sierpnia 2015 (edytowane) No dobra, zainspirowałeś mnie z tymi DCkami. Korzystając z okazji bycia u rodziców na niedzielnym obiadku skoczyłem do piwnicy w poszukiwaniu skarbów z młodzieńczych lat. Poniżej widać, co znalazłem. Aż mi głupio, że tyle czasu to tam leżało. Pady w stanie dobrym, powinny działać - nie przypominam sobie, by cokolwiek szwankowały. Skoda tylko, że nie mam sprawnych konsol, by móc je do nich podpiąć. Do tego oczywiście masa różnych płyt, kabli, stary X360 po rodzie. xD Edytowane 30 sierpnia 2015 przez Hum 5 Cytuj
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 30 sierpnia 2015 Opublikowano 30 sierpnia 2015 Skarby z piwnicy goty. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 30 sierpnia 2015 Opublikowano 30 sierpnia 2015 Print screen z niedzielnego sprzątania szafy. Lubię patrzeć jak tego wszystkiego przybywa. Dzień, w którym kobieta pozwoli mi wstawić takie kolumny do salonu będzie dniem mojego zwycięstwa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi