mushabelly 384 Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 Właśnie będzie sam blat. Tylko jednak zamiast nóżek będą po bokach szufladki podtrzymujące blat. Zawsze to większy porządek na biurku, a dużo miejsca nie zajmują. Coś jak IKEA Alex. Swoją drogą pełno takich "setupów" na youtubie prezentują. Tylko ja raczej u stolarza zamówię bo chcę głębsze niż to co w IKEI, no chyba że stolarz będzie chciał bardzo dużo $. To wtedy najwyżej kupię szafki i blat jakiś będę kombinował. Jeszcze tylko kwestię kabli muszę przemyśleć bo biurko będzie zwrócone plecami do środka salonu. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. II Noxx II 332 Opublikowano 20 lutego 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 20 lutego 2017 (edytowane) długa przerwa, zmiana chałupki i nowe ustawienie: tak, halo & gearsy nie mam nic innego, bo mam xboxa serioiksde.edit:aa no i konsola zamieniona na Elite z SSHD 1TB - polecam w uj, w końcu to nędzne pudło nie zamula-i padzik elite to jest cud miód Edytowane 20 lutego 2017 przez II Noxx II 10 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 20 lutego 2017 Opublikowano 20 lutego 2017 Fajnie, ale zbieraj na jakies nowe kolumny i ampli 4K:) Cytuj
II Noxx II 332 Opublikowano 20 lutego 2017 Opublikowano 20 lutego 2017 kwestia kolumn - tak z 5lat miewam chęć kupna, później zaczynam to liczyć, czytać i mi się odechciewa....niemniej jednak zawsze tak widziałem to stanowisko i pewnie kiedyś się skuszę.tyle że - tv jest tylko fHD, w ciągu roku (tego roku) pewnie będzie przesiadka na coś Pro/Scorpio... no i tak nie wiadomo co z tym hcroomem dalej robić -w każdym razie obecne głośniczki to taki trochę unikat, Logi Z2300, jestem z nich bardzo zadowolony i nigdy nie sprzedam - choć ich cena raczej rośnie, a nie spada :P Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blakuś 597 Opublikowano 23 lutego 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 23 lutego 2017 (edytowane) Forumku, jakiś czas temu ( z 2 lata temu ) wrzucałem mój kącik do gier, troszkę doszło sprzętu więc dam foty nowe: Serce pokoju - telewizor LED Samsung UE32J5100 Co tu robi Xbox - ten klocek jest tak duży że po każdym graniu nie chce mi się go chować do szafy, więc zadomowił się koło TV, na czas grania po prostu kładę go na podłogę. System Link w Halo 2 <3Na półeczce pod TV dumnie stoi Wii z odpowiednimi akcesoriami - zestaw Wiilot + Nunchuk, dodatkowo jako że to konsola z trybem GC - memorka i oryginalny padzior od GaCka. Postoi tu do czasu aż przyjdzie na premierę Switch.Półeczka domyślnie była na książki, jednakże przez mały metraż pokoju ( całe mieszkanie to ok. 38 metrów kwadratowych ) zrobiłem małe porządki,dzięki czemu na półeczce stoją gry oraz odpowiednio leżą: PSP, PS Vita, DS Lite i 3DSSzuflada pod Wii? Idealne miejsce by trzymać tu klasyka uratowanego przed śmiercią ( PS1 ), okablowanie od konsolek przenośnych czy gry na GB/GBC.I ostania rzecz która jest skryta pod TV - PS2 i Gacek cierpliwe czekające na swoją kolej.Centrala pisania na forumku - dziadowski router z UPC, ekran Samsunga na VGA czy stylowa klawiatura z lat '90.Wspominałem coś o szafie? No to zobaczmy co ma w sobie:Miejsce składowania konsol które z jakiś powodów nie wcisnąłem do szafki pod TV ( Nintendo 64, stary dobry Pegazus, PS3 z YLODem ).Tutaj poza graniem swoje miejsce ma również pierwszy Xbox.Nintendo 64 po wyczyszczeniu pada ( (pipi)y analog ) i konsoliOraz moja największa duma i chyba perełka po tylu latach (w pod(pipi)anym pudełku z innej sztuki):Famiclon, rocznik... 1993, w rodzinie od początku, starszy ode mnie, wiele przeszedł. Jednak nadal ma się dobrze ( wyczyściłem go z kurzu - pomału obudowa robiła się szara, zabezpieczyłem po tylu latach kabelki od padów, przeczyściłem styki w wszystkich cartach ), do tego chyba kultowy cart 168 in 1 Może nie jest to jakiś wypasiony HC Room ( w porównaniu do innych z forum ), jednak z braku miejsca cieszę się tym co mam. Kiedyś jak już będę na swoim kupię taką półkę pod konsolę, by cały sprzęt dumnie stały pod TV :)Pozdrawiam Edytowane 23 lutego 2017 przez blakuś 22 Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 23 lutego 2017 Opublikowano 23 lutego 2017 No, to jest pokój gracza a nie jakieś hadeery, prosiaki i inne skorpiony 4 Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 23 lutego 2017 Opublikowano 23 lutego 2017 Oddawaj famicona i tego żółtego gameboy'a, który swoją drogą jest moim marzeniem z dzieciństwa właśnie w tym kolorze. Cytuj
Gość mastafaker Opublikowano 23 lutego 2017 Opublikowano 23 lutego 2017 Najlepszy ten napis - NINTENDO COMPATIBLE Taki pokój 1000x lepszy od wypasionego naładowanego nowoczesnym sprzętem - no może oprócz tego komputera, tylko peryferia takie zabytkowe czy sama buda również? Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 23 lutego 2017 Opublikowano 23 lutego 2017 Najlepszy ten napis - NINTENDO COMPATIBLE Taki pokój 1000x lepszy od wypasionego naładowanego nowoczesnym sprzętem - no może oprócz tego komputera, tylko peryferia takie zabytkowe czy sama buda również? Komputer ma kilka lat ale nie jest jakiś tragiczny ( i3, 3GB RAMu, 9800 GT - starcza do neta ale planuje jakiś upgrade ). A ta klawiatura ogólnie leżała trochę zapomniana, inna się zepsuła więc teraz mi służy :D Cytuj
Gość mastafaker Opublikowano 23 lutego 2017 Opublikowano 23 lutego 2017 Szanować za brak obecnych generacji rakowych. Same dobroci. Cofnąć się w czasie do tamtych lat, marzenie. Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 23 lutego 2017 Opublikowano 23 lutego 2017 Szanować za brak obecnych generacji rakowych. Same dobroci. Cofnąć się w czasie do tamtych lat, marzenie. Miałem kiedyś PS4, potem Wii U i Xboxa One do niedawna, ale posprzedawałem i odłożyłem część kasy na Switcha :) Dam im szansę na premierę. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 23 lutego 2017 Opublikowano 23 lutego 2017 Przyjemnie się musi grać offline, bez aczików, tylko my, konsola i telewizor. Chociaż chyba do pełni szczęścia brakuje tv kineskopowego? Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 23 lutego 2017 Opublikowano 23 lutego 2017 Przyjemnie się musi grać offline, bez aczików, tylko my, konsola i telewizor. Chociaż chyba do pełni szczęścia brakuje tv kineskopowego? Nie ma miejsca, po drugie niedawno sprzedałem WiiU i Xboxa więc to nie jest tak że cały czas siedzę na starej generacji :P Gra się... inaczej, bez ciśnienia by zdobyć jakieś następne trofeum i powtarzać jakieś głupie czynności. Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 23 lutego 2017 Opublikowano 23 lutego 2017 Chyba muszę ps2 i wii odkurzyć, też nie mam kineskopa niestety. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Fajny pokój. Ja Wii mam pod moim głównym TV, czyli kineskopem 29'. Używamy tej konsoli do grania i Netflixa (seriale dla dzieciaków), muszę przyznać, że znacznie lepiej gry się prezentują niż na LCD, o PS2 to już w ogóle nie ma co gadać. Śliczny obraz na CRT, a jak podepnę do LCD komponentem to mi się wszystkiego odechciewa. Można oczywiście sporo zyskać odpowiednio rozmazując obraz w opcjach TV, ale w dalszym ciągu to nie to, poza tym nie wszystkie gry na PS2 są w 16:9, a ja nie lubię krótkich ludków i płaskich kółek. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Można oczywiście sporo zyskać odpowiednio rozmazując obraz w opcjach TV, ale w dalszym ciągu to nie to, poza tym nie wszystkie gry na PS2 są w 16:9, a ja nie lubię krótkich ludków i płaskich kółek.A nie wiem dokładnie, bo od niedawna używam PS2, ale w opcjach ekranu masz 4:3. 16:9 i full screen. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 24 lutego 2017 Opublikowano 24 lutego 2017 Opcje swoją drogą, gra swoją. Obraz wyświetli 16:9, ale przeskalowany z 4:3, bo większość wcześniejszych gier tylko taką możliwość ma. Cytuj
II Noxx II 332 Opublikowano 28 lutego 2017 Opublikowano 28 lutego 2017 (edytowane) część druga w nowej chałupie (kiedyś wstawiałem już podobne, są te same mebelki)trochę dumny z Mirkowania:wyłapane za grosze stare logitech Z3 i autorskiej przeróbki z "drewnianych" na czarnebyły takie:do tego zrobiona obowiązkowa wymiana przewodów satelit na audio i.... wlut drugiego jack'a 3,5 bezpośrednio w pilotjeden dżek do PCdrugi do AUX w monitorze,tym sposobem przepinam tylko HDMI w konsoli i mam obraz+dźwięk na obu zestawach (TV + biurko z kompem)... Edytowane 5 marca 2017 przez II Noxx II 6 1 Cytuj
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 Oddawaj famicona i tego żółtego gameboy'a, który swoją drogą jest moim marzeniem z dzieciństwa właśnie w tym kolorze. W takim razie to Cię może zainteresować. http://allegro.pl/game-boy-color-pokemon-special-edition-gbc-pikachu-i6737556921.html#thumb/1 Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 2 marca 2017 Opublikowano 2 marca 2017 Jakby ktoś szukał oryginalnego stolika do hc roomu to polecam dzisiaj powstały funpage :) Wiecej towaru już niebawem. https://www.facebook.com/New-POWER-1886053925013560/ Cytuj
Gość Opublikowano 3 marca 2017 Opublikowano 3 marca 2017 Gdzie można kupić takie biurko jak u Noxxa? Jakiś link proszę. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 3 marca 2017 Opublikowano 3 marca 2017 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60214159/ Cytuj
Emtebe 2 549 Opublikowano 3 marca 2017 Opublikowano 3 marca 2017 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60214183/ Noxx ma taką wersję. Z wysuwanym"czymś" z lewej lub prawej strony, w zależności jak poskładamy. 1 Cytuj
MEVEK 3 514 Opublikowano 4 marca 2017 Opublikowano 4 marca 2017 Mój mały ma podobne, kupione w lidlu :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi