grzybiarz 10 314 Opublikowano 7 stycznia 2020 Opublikowano 7 stycznia 2020 W dniu 4.01.2020 o 18:59, Wieslaw napisał: Pokój gracza stan dzisiejszy. Miejsce się skończyło. fajne, a gdzie konsola i gierki? dasz link do tego co tworzysz, czy trochę siara na forum kąsolowym? Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 7 stycznia 2020 Opublikowano 7 stycznia 2020 Poduszka na krześle pozwala się domyślać, że zdarzało się, dla potrzeb fizjologicznych, nie przerywać pracy nad utworem, którym potem wyje.bałby, z widocznych na zdjęciu, kapci. 1 Cytuj
SebaSan1981 3 631 Opublikowano 7 stycznia 2020 Opublikowano 7 stycznia 2020 (edytowane) Fajny pokój, wyczywam posiadanie skilla w granie w gierki na syntezatorach. Do takiego roomu to by się przydało krzesło obrotowe, drewniane krzesło z salonu babci zalatuje PeErEl-em troszkę. No i co to tam w rogu na trójnogu jest? Na pewno nie jakiś teleskop bo takiego montażu nie stosuje się w astronomii Edytowane 7 stycznia 2020 przez SebaSan1981 Cytuj
Postal 638 Opublikowano 7 stycznia 2020 Opublikowano 7 stycznia 2020 24 minuty temu, SebaSan1981 napisał: No i co to tam w rogu na trójnogu jest? No przecież widać, że zegar. Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 9 stycznia 2020 Opublikowano 9 stycznia 2020 przecież odpaliłem forzę na telewizorze z lewej, gierki są w szafkach, nawet widać niektóre :-) a krzesło jest wygodne, do grania mam fotel, którego nie ma na foto, generalnie to mająć dwa małe gówniaki więcej gram na pstryczku wieczorami niż na tv Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 28 stycznia 2020 Opublikowano 28 stycznia 2020 W dniu 4.01.2020 o 18:59, Wieslaw napisał: Pokój gracza stan dzisiejszy. Miejsce się skończyło. Małe zazdro Dorosłem dopiero do drugiego w moim życiu kontrolera MIDI (pierwszy po ślubie sprzedałem), a tu tyle dobroci. Nie wiedziałbym jak to wszystko włączyć, co dopiero grać Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sylvan Wielki 4 639 Opublikowano 16 lutego 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 16 lutego 2020 (edytowane) No dobrze. U mnie tak to się prezentuje. Miłośnikiem wojenek konsolowych nie jestem, wiec od lat sprzęt M$ gości obok konsoli Sony. Wcześniej Xbox One(S) sąsiadował z PS4, a teraz One X koleguje się z Pro. Osobiście uważam, że w zupełności wystarczy jedna konsola (którakolwiek) i tak zapewni nawet nie setki, a tysiące godzin fantastycznej zabawy. Komuś braknie albo funduszy, albo czasu (jedno z dwóch), by wszytko ograć. Niemniej te dwie konsole znakomicie się uzupełniają. W razie możliwości staram się grać na One X. Nieprawdopodobna kultura pracy, fantastyczny kontroler, który potrafi wytrzymać około 40 godzin grania, dodatkowo gry na ogół lepiej się prezentują. Są to niewątpliwe zalety. PS4 Pro miałem zostawić już tylko do tytułów na wyłączność, ale stwierdziłem, że i maszyna Sony będzie regularnie otrzymywać smakowite kąski (Vampyr, REmake). Dodatkowo są serie (Souls, Far Cry), w których od lat zdobywam platyny, więc i one na PS4(Pro) lądują odgórnie - tak też będzie z Borderlands III. Kierujemy się w stronę centrum. Za jakość wyświetlanego obrazu odpowiada OLED C7 w 65 calach. Być może za jakiś czas napiszę nieco więcej o tym tv. w odpowiednim dziale, ale tak na szybko po kilkunastu miesiącach użytkowania - wizualnie oferuje nieprawdopodobne doznania. Po przesiadce z (bardzo)dobrego LCD czułem się niemal jakbym przeskoczył na nową generację. Jakość w grach jest niebywała, a filmy 4k+HDR wyglądają obłędnie. Zastanawiałem się nad 77 calami, ale stwierdziłem, że lepiej będzie kupić dwa modele 65" i jeszcze do obu dokupić przedłużenie gwarancji. Poza tym szerokość C7, to bodaj 145,4 cm, a odległość pomiędzy szafkami wynosiła 146,4 cm, więc idealnie wkomponował się do tego pokoiku. Poniżej urzęduje sobie One i jego młodszy odpowiednik One S. Oba w białej wersji kolorystycznej. Spędziłem z nimi wystarczająco dużo czasu by stwierdzić, że to świetne konsole, choć zdaję sobie sprawę, że nie każdy jest ich sympatykiem. Reszta konsol znajduje się w szafie, ale będę chciał szklane półki dla nich kupić za jakiś czas. Po prawej znajduje się nieco gier, głównie na bieżącą i poprzednią generację. Nie jest to całość, raczej 1/4 kolekcji. Są tu przedstawiciele różnych gatunków. W swojej kolekcji posiadam m.in. wszystkie odsłony serii Souls, Bioszoki, trylogię Wieśka, Mass Effect, Dead Space, Metro oraz Dragon Age, obie części RDR, Deus Ex i Dishonored (plus remaster), Mortale, Tekkeńce, Virtua Fighter, Street Fightery, BlazBlue, GuiltyGear, PES, Battlefield, MGS, Darksiders, kilka odsłon N4S z moim ulubionym Sziftem na czele, 4 Batmany, niemal wszystkie części Asasynów, Borderlnads, Far Cry i Killzone, każdą część inFamous, niemal kompletna seria Wolfestein, Call of Duty, DiRTy. Do tego kilkanaście pozycji na PSVR (DcVR, Astro Bot), DMC'ki, gry Lego, Yooka-Laylee, Alien Isolation, większość topowych eksów Sony (Spajder, Bloodborne, Hori, Uncharted 4, GoW .... ), klasyczne zielone kombo Gearsy/Halo/Forza, no i cudne Ori, większość pozycji od Telltale, Fallouty, Diablo. Do tego gry, które rynku jakoś nie zawojowały, ale mi się podobają: Vampyr, Ferrari Challenge, Red Faction, Dark Void, El Shaddai, The Bureau: XCOM Declassified, Transformers Devastation, Asura's Wrath.... Rzecz jasna jakościowo też jest różnie, bo przy wybitnym NieR: Automata stoi Zielona Latarnia, a przy Mafii II Kung Fu Panda, ale, nie będzie mi metakrytyk mówił w co mam grać. Mam jeszcze drugi growy pokoik, gdzie panoszy się PCMR, plus nieco sprzętu Niny, ale jego wrzucę innym razem - gdy dojdzie nowa półka na figurki i kolekcja tytułów na Słicza dobije przynajmniej 40 pozycji. Edytowane 17 lutego 2020 przez Sylvan Wielki 27 5 1 Cytuj
japco 275 Opublikowano 17 lutego 2020 Opublikowano 17 lutego 2020 W dniu 4.01.2020 o 18:59, Wieslaw napisał: Pokój gracza stan dzisiejszy. Miejsce się skończyło. Czy to jest Matrixbrute po prawej na dole? I jeszcze ten Matriach, ja (pipi)ye ależ mnie polaczkowa zazdrość dopadła. Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 17 lutego 2020 Opublikowano 17 lutego 2020 7 godzin temu, japco napisał: Czy to jest Matrixbrute po prawej na dole? I jeszcze ten Matriach, ja (pipi)ye ależ mnie polaczkowa zazdrość dopadła. Tak, to matrixbrute, świetna maszyna jeśli chodzi o tor audio i matrycę połączeń, słaba jeśli chodzi o sekwencer i keybed, a Matriarch-a polecam jak najbardziej (choć nie jest pozbawiony drobnych wad). "Polaczkowa" zazdrość by Cię dopadła dopiero jakbym teraz zrobił foto z walizeczką make noise shared system plus ;-) Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 17 lutego 2020 Opublikowano 17 lutego 2020 Tak dobrze się to czytało, a tu pod sam koniec taki babol 11 godzin temu, Sylvan Wielki napisał: gdy dojdzie nowa pułka No ale serduszko, choć w sumie minimalizm i jakoś tak bez wyrazu to wszystko (że już nie wspomnę o tych dziesięciu xboxach - sprzedaj to, skoro masz koksa), ale może to dlatego, że ja lubię symetryczne ustawienia Z rozmiarem TV też wprowadziłeś u mnie niepokój, bo ostatnio przymierzam się do C9, ale 55" no i skoro ten Twój to 65" i wygląda tak niepozornie to teraz sam nie wiem i chyba będę musiał kupić też minimum taki... 1 Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 17 lutego 2020 Opublikowano 17 lutego 2020 Gierek więcej niż w niejednym lombardzie :p 1 Cytuj
Sylvan Wielki 4 639 Opublikowano 17 lutego 2020 Opublikowano 17 lutego 2020 Klep Dead Cells na 4 cell nightmare i pisz post w nocy, a twa ortografia przerzuci cię przez bark niczym Ramos Mo Salaha A tak na poważnie, dziękuję za wyłapanie błędu. Żadnej konsoli nie sprzedałem, zatem skoro mam w szafie staruszka Saturna, czy poprzednie generacje PlayStation, to i Xboksy pozostawię. Tak, wiem, to różne wersje zasadniczo tego samego, ale co zrobić Kombo: uwielbiam je + sentyment robią swoje. Natomiast co do tv @Wredny, to już zależy od kilku aspektów: miejsce, fundusze i tym podobne. Rzucę okiem na temat o odbiornikach, ale skoro chcesz na 55 się przerzucić, to drogą dedukcji masz telewizor z mniejszą przekątną. Uwierz, że jak skoczysz na wyższy szczebel, będzie dobrze. 65" robi przysłowiową robotę. Zauważ proszę, że w marketach one wyglądają tak sobie (rozmiarowo), natomiast, jak już ustawisz sobie takie cacko w pokoju, to wywołuje efekt łał - na dzień dobry rozmiarem samego pudła. Te słowa powinni inni użytkownicy, którzy przerzucili się na 65 cali, potwierdzić. Dodam tylko, że po kilku dniach taki rozmiar wydaje się .... normalny. W każdym razie ten pokoik duży nie jest. Ja od OLED'a siedzę dwa metry. Gwarantuje, że narzekać nie ma na co. 1 1 Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 17 lutego 2020 Opublikowano 17 lutego 2020 Dwa metry? Ja Do TV mam prawie 3... Na 55" grałem od lat, a teraz zostałem zmuszony do przeniesienia się do mniejszego pokoju, w którym stoi 40" (moja pierwsza Full HD Bravia), więc nawet te 55" będzie upgrade'm. No i się w sumie zastanawiam, bo w salonie 55" daje radę (choć mógłby być większy, jasne), ale w mniejszym pokoju mam wątpliwości, czy aż taka krowa (65) mi jest potrzebna. Tzn już dawno temu nauczyłem się, że nie ma czegoś takiego jak za duży telewizor, ale... No i kwestia różnicy 3k w cenie też gra niebagatelną rolę Cytuj
KOMARZYSKO 377 Opublikowano 17 lutego 2020 Opublikowano 17 lutego 2020 65" robi przysłowiową robotę. Zauważ proszę, że w marketach one wyglądają tak sobie (rozmiarowo), natomiast, jak już ustawisz sobie takie cacko w pokoju, to wywołuje efekt łał - na dzień dobry rozmiarem samego pudła. Te słowa powinni inni użytkownicy, którzy przerzucili się na 65 cali, potwierdzić. Dodam tylko, że po kilku dniach taki rozmiar wydaje się .... normalny. W każdym razie ten pokoik duży nie jest. Ja od OLED'a siedzę dwa metry. Gwarantuje, że narzekać nie ma na co. Jest dokładnie tak jak piszesz. Ja do swojego mam 2.7 m i na początku było "o kur..." teraz mógłbym wstawić większy Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 17 lutego 2020 Opublikowano 17 lutego 2020 To chyba muszę się wyleczyć z tego C9, bo ponad 8k to trochę sporo. Jakiś inny dobry 65" pod gierki (i z myślą o przzyszłej generacji) możecie polecić? Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 18 lutego 2020 Opublikowano 18 lutego 2020 No masz dedykowany temat na takie pytania noob kupuje telewizor bądź monitor pod ps4xone I pamiętaj, strzeż się ziarna. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 18 lutego 2020 Opublikowano 18 lutego 2020 W dniu 17.02.2020 o 14:49, Wredny napisał: Dwa metry? Ja Do TV mam prawie 3... Na 55" grałem od lat, a teraz zostałem zmuszony do przeniesienia się do mniejszego pokoju, w którym stoi 40" (moja pierwsza Full HD Bravia), więc nawet te 55" będzie upgrade'm. No i się w sumie zastanawiam, bo w salonie 55" daje radę (choć mógłby być większy, jasne), ale w mniejszym pokoju mam wątpliwości, czy aż taka krowa (65) mi jest potrzebna. Tzn już dawno temu nauczyłem się, że nie ma czegoś takiego jak za duży telewizor, ale... No i kwestia różnicy 3k w cenie też gra niebagatelną rolę Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Redmitsu 991 Opublikowano 21 kwietnia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 21 kwietnia 2020 Jakiś czas temu wrzucałem fotke swojej nowej chaty, dzisiaj wrzucam mały update. Miejsce do grania zrobiło się troche bardziej przytulne ponieważ wleciały nowe mebelki oraz kanapa. Kolumny zastąpił soundbar Samsunga 5.1 (nie szkalować mnie za to, rozważałem plusy i minusy tego rozwiazania, wygrał ten drugi. Jezeli chce ktos podyskutowac na ten temat do zapraszam do osobnego działu audio ) + najwazniejszy update to roleta na okno dachowe Człowiek im starszy to bardziej sie cieszy z takich rzeczy, teraz moge kontrolowac dostep swiatła i teraz sie okaze czy latem będzie dało się wytrzymac : D Na koncówke roku planuje zrobic update w postaci comba PS5 + LG OLED tylko zastanawiam się czy styknie 55" czy rozbijać skarbonke na rzecz 65" (aktualnie na fotce 51") Plus bonus w postaci pokoju PCMR, miejsca z ktorego przegladam forumek oraz "pracuje" z moja kobitą 28 4 Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 21 kwietnia 2020 Opublikowano 21 kwietnia 2020 Fajne wnętrze jedynie kolor podłogi nie dla mnie. Grzejnik pod PC Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 21 kwietnia 2020 Opublikowano 21 kwietnia 2020 55 starczy. 65 będzie już za duże. A tak to jest super. Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 21 kwietnia 2020 Opublikowano 21 kwietnia 2020 6 minut temu, Ukukuki napisał: Fajne wnętrze jedynie kolor podłogi nie dla mnie. Grzejnik pod PC Wiem wiem, zawsze moge kompa postawic na lewa strone biurka, ale wtedy nie bede sie mogl wpatrywac w szybke i rozkminiac o zyciu xd Natomiast grzeje tylko w zime i tez nie duzo, sprawdzalem temperatury i komp nie palił się jak grzejnik chodził Cytuj
MEVEK 3 617 Opublikowano 21 kwietnia 2020 Opublikowano 21 kwietnia 2020 Przytulnie Stick Horiego nawet sie znalazl. Moze dzis zagramy chwile Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 21 kwietnia 2020 Opublikowano 21 kwietnia 2020 33 minuty temu, Figaro napisał: 55 starczy. 65 będzie już za duże. A tak to jest super. Jak przesiadać się z 51 to tylko na 65, nie ma czegoś takiego jak za duży telewizor 1 1 Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 21 kwietnia 2020 Opublikowano 21 kwietnia 2020 Nie zgadzam się. Jest coś takiego jak za duży telewizor, kiedy mamy ograniczoną odległość. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 21 kwietnia 2020 Opublikowano 21 kwietnia 2020 nie, nie ma czegos takiego jak za duzy telewizor, nie gadaj glupot 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi