Redmitsu 991 Opublikowano 21 kwietnia 2020 Opublikowano 21 kwietnia 2020 20 minut temu, MEVEK napisał: Przytulnie Stick Horiego nawet sie znalazl. Moze dzis zagramy chwile Pomodzony Hori Poznym wieczorem bede, oby oby Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 21 kwietnia 2020 Opublikowano 21 kwietnia 2020 2 godziny temu, Redmitsu napisał: Pomodzony Hori Poznym wieczorem bede, oby oby Spoko. Będę za godzinkę. Jak nie będzie Cie to sie będę rozgrzewał, bo powiem szczerze. Jak widzę kogoś grającego na sticku to od razu mam gęsia skore na plecach. Ja sie dopiero uczę... juz chyba z 7 rok Cytuj
creatinfreak 3 854 Opublikowano 21 kwietnia 2020 Opublikowano 21 kwietnia 2020 (edytowane) @Redmitsu meeeega klimatyczny kącik. Wygląda na podobną odległość od tv co u mnie i 65 jak nic, będzie idealnie. Z ciekawości co to za soundbar? Chętnie poczytam czemu soundbar a nie kolumny. Edytowane 21 kwietnia 2020 przez creatinfreak Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 21 kwietnia 2020 Opublikowano 21 kwietnia 2020 Ja tam też bym brał 65, tym bardziej że 4k zaczyna być powoli standardem (next geny, platformy streamingowe czy nawet NC+), no i to co pisał kolega bluber z 51 na 55 to zero różnicy pod kątem podjarki z większego TV. Co to samego kącika to mega klimat, antresola robi robotę. Pod nią masz salon, sypialnie, czy może przedpokój? Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 21 kwietnia 2020 Opublikowano 21 kwietnia 2020 @creatinfreak dziekowac soundbar to poczciwy n650, którego miałem okazje kupić w bardzo dobrych piniondzach, stad tez sprawdziłem jak sprawdza się w nim 5.1 Wczesniej stały kolumny jbl studio 280, świetnie grający sprzęt lecz z powodu tego ze w tym kąciku stoi belka to lewa kolumna była trochę „zasłaniana” przez nią, a ze takie szczegóły mnie drażnią to w mojej głowie narodził się właśnie pomysł by pojawił się soundbar który ten „problem” zniweluje a przy okazji doda mi trochę przestrzenności w dźwięku. Oczywiście mógłbym kupić tylne kolumny ale rozmieszczenie ich na antresoli to tylko dodatkowy kłopot dla mnie oraz dodatkowe kable wiec powiedziałem sobie nie. Jeżeli chodzi o sam dźwięk to oczywiście średnie tony trochę uciekły, subwoofer daje radę z bassem ale okazuje sie ze nie jestem aż takim purysta dźwięku ze nagle nie mogę słuchać dźwięku na soundbarze. „Downgorad” przeszedłem praktycznie bezbolesnie a dostałem trochę efektu przestrzenności, który jest miłym dodatkiem @balon dzieki również, na dole jest kuchnia z dużym stołem jadalnym, łazienka i pokoik z pcmr. U góry mam ten mini salonik i sypialnie. Jak wszystko odpicuje tak jak mam w planie to się podzielę fotami Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 22 kwietnia 2020 Opublikowano 22 kwietnia 2020 (edytowane) 15 godzin temu, Figaro napisał: Nie zgadzam się. Jest coś takiego jak za duży telewizor, kiedy mamy ograniczoną odległość. No dlatego mówię, nie ma czegoś takiego jak za duży telewizor jedynie za mały pokój. Ludzie nawet w małych pokojach grają na projektorach a ty jakieś farmazony ciskasz. Edytowane 22 kwietnia 2020 przez bluber Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 22 kwietnia 2020 Opublikowano 22 kwietnia 2020 Nie bardzo mi się podoba jak kolorystycznie komponują się panele z pozostałymi elementami, ale i tak jest pięknie. Fajne mieszkanko, ale musisz skonsultować się z Kłejkiem, żeby trochę duszy wprowadzić. 1 Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 22 kwietnia 2020 Opublikowano 22 kwietnia 2020 @Sylvan Wielki Pięknie, ładnie, tylko po co trzymać dwie takie same konsole pod telewizorem? 1 Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 22 kwietnia 2020 Opublikowano 22 kwietnia 2020 W sumie to on ma trzy takie same konsole tylko w innych rewizjach XO, XOS, XOX. A dlaczego? Bo pewnie mu się podoba. 1 Cytuj
teddy 6 898 Opublikowano 22 kwietnia 2020 Opublikowano 22 kwietnia 2020 14 minut temu, Czoperrr napisał: @Sylvan Wielki Pięknie, ładnie, tylko po co trzymać dwie takie same konsole pod telewizorem? 1 1 Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 22 kwietnia 2020 Opublikowano 22 kwietnia 2020 Niewątpię, ale po co ma się kurzyć, lepiej schować do szafy Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 22 kwietnia 2020 Opublikowano 22 kwietnia 2020 (edytowane) @Redmitsu zwrocilem uwage na maly szczegol. Nie madz listw przypodlogowych, czy cos innego zastosowales. Pokoik to rarytas. Fajnie sie tam musi kopac tylki Edytowane 22 kwietnia 2020 przez MEVEK Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 22 kwietnia 2020 Opublikowano 22 kwietnia 2020 Godzinę temu, MEVEK napisał: @Redmitsu zwrocilem uwage na maly szczegol. Nie madz listw przypodlogowych, czy cos innego zastosowales. Pokoik to rarytas. Fajnie sie tam musi kopac tylki Nie ma listew bo jeszcze nie kupiłem lol plan był taki ze do wakacji chciałem je założyć a tekkena to akurat częściej gram na PC, więcej Polaków gra teraz tam Cytuj
__bercik07 202 Opublikowano 22 kwietnia 2020 Opublikowano 22 kwietnia 2020 (edytowane) W dniu 21.04.2020 o 17:44, Redmitsu napisał: Plus bonus w postaci pokoju PCMR, miejsca z ktorego przegladam forumek oraz "pracuje" z moja kobitą ten aparat skierowany w taki sposób, wygląda jak stanowisko pracy pod chaturbate... Edytowane 22 kwietnia 2020 przez __bercik07 2 Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 22 kwietnia 2020 Opublikowano 22 kwietnia 2020 @Redmitsu A jak ci się sprawdzają żaluzje? Ja zastanawiałem się nad roletami rzymskimi ale żaluzje mają świetny klimat tylko czyszczenie mnie trochę przeraża. Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 22 kwietnia 2020 Opublikowano 22 kwietnia 2020 @Ukukuki Na starym mieszkaniu tez uzywalem zaluzji i napewno dla mnie one wygrywaja z roletami. Lepsza kontrola swiatla, lepiej wygladaja oraz lepiej potrafia izolowac cieplo z zewnatrz. Szczerze to te zaluzje mam około rok czasu i wlasnie sprawdzilem - praktycznie brak kurzu a nie przypominam sobie zebym je czyscil ; ) nie zebym byl brudasem i nie sprzatam, po prostu czesto mam je ulozone pod skosem i kurz jakos specjalnie sie na nich nie osadza. Jezeli mialbys kupowac zaluzje a masz mocno nasłoneczniony pokoj to polecam kupic grube i drewniane. Raz ze lepiej hamuja dostep swiatla jezeli jest taka potrzeba (te akurat sa nie specjalnie grube, duze okna spowodowaly ze koszt takich mega solidnych zaluzji bylby 2x wiekszy, wiec przepuszczaja troche swiatla nawet jesli sa zasloniete) a dzieki temu tez wlasnie chlodniej w upalne dni. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 22 kwietnia 2020 Opublikowano 22 kwietnia 2020 O widzisz to i ja je rozważę ale drewno odpada, też mam duże okna. Co do braku kurzu może to jest powodem: W dniu 21.04.2020 o 17:44, Redmitsu napisał: Plus bonus w postaci pokoju PCMR, miejsca z ktorego przegladam forumek oraz "pracuje" z moja kobitą 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dud.ek 2 058 Opublikowano 16 maja 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 16 maja 2020 Kolejny gadżet gamingowy w pokoju syna właśnie wylądował. Raspberry stało od dłuższego czasu nieużywane wiec postanowiłem coś z nim zrobić. Stolik miałem, monitor z bieżni gdzieś się znalazł. Musialem dokupić głośniczki usb i plexe na góre. Monitor był dosyć gruby i nie weszłoby wszystko do środka wiec z dołu jest obudowa w której wszystko siedzi. Kabel odpinany, na codzien jest to normalny stolik do jedzenia platków na śniadanie. Kąt widzenia bardzo dobry, na krótkie sesje retro jest idealny. Wygląd w stylu zx spectrum, jestem w uj zadowolny z efektu końcowego. 34 10 Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 16 maja 2020 Opublikowano 16 maja 2020 (edytowane) Zaje.biste I z tego co widzę to nie pierwszy Twój projekt, tylko enty. Stolik retro, budzik z PS2, co jeszcze tam wykombinowałeś ? P.S W co pykasz na sticku ? Edytowane 16 maja 2020 przez MEVEK Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 16 maja 2020 Opublikowano 16 maja 2020 Mam potrzebe twórcza, jak mnie dopadnie wena to musze coś odyebać po swojemu. Wiekszość pomyslów wiadomo to inspiracje z neta, ale zawsze staram sie coś zmienić i ewentualnie dopasować do swoich potrzeb. Przyklad tego stolika https://images.app.goo.gl/JEoQeCK2BrjffTj5A Stick wyglada dobrze ale zabija praktyczność tego wynalazku jako stolika. U mnie funkcjonalność została zachowana. Projektów było dużo, stoliki z silnikow, zegar z pokrywki zaworów, samochody, ostatnio doniczka z pistoletu do lakierowania Cześć zdjeć mam na moim imgurze dudekwymiatacz2718. Baba jak widzi, że wyciagam coś z samochodu to widze przerażenie w jej oczach co to tym razem bedzie. Na sticku gram w gry z automatów metal slug, cadillaki itp. 4 1 1 1 Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 16 maja 2020 Opublikowano 16 maja 2020 (edytowane) Niesamowity pomysł. Szacun. Wrzucone na listę pomysłów jak moje brzdące urosną. Z elektroniką u mnie gorzej, ale efekt mógłby zmotywować. Ps. Ten stojak z uchwytami na pady też zrobiłeś? Szukam sposobu by u siebie na ścianie zrobić jakieś uchwyty na pady. Z X360 i PS3. Edytowane 16 maja 2020 przez marbel007 Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 17 maja 2020 Opublikowano 17 maja 2020 Nope, jest to stojak na switcha, na górze ładowarka do padów z playa. https://a.aliexpress.com/_d72wzxB Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kislawa 548 Opublikowano 30 czerwca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 30 czerwca 2020 (edytowane) Może nie HC room, ale salon po przeprowadzce, narazie jest jak jest :). 65 cali to zdecydowanie za mało, ale przez kozę miejsca na więcej nie ma. Na szczęscie na poddaszu mamy 106m do zagospodarowania na pokój do gier więc tam trafi jakiś porządny rzutnik jak się odkuję po koroniaku . 65b7, HW-q90r, XOX, Prosiak I Switch. Edytowane 8 lipca 2020 przez kislawa literówka 20 Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 30 czerwca 2020 Opublikowano 30 czerwca 2020 4 godziny temu, kislawa napisał: Może nie HC room, ale salon po przeprowadzce, narazie jest jak jest :). 65 cali to zdecydowanie za mało, ale przez kozę miejsca na więcej nie ma. Na szczęscie na poddaszu mamy 106m do zagospodarowania na pokój do gier więc tam trafi jakiś porządny rzutnik jak się odkuję po koroniaku . 65b7, HW90qr, XOX, Prosiak I Switch. Konsole, planszówki ( i to fajne ), psy, koza. Jak masz jeszcze czas na to wszystko to pokój na górze nie potrzebny, masz Święty Gral pod nosem :). 1 Cytuj
Redmitsu 991 Opublikowano 8 lipca 2020 Opublikowano 8 lipca 2020 W dniu 30.06.2020 o 15:22, kislawa napisał: Może nie HC room, ale salon po przeprowadzce, narazie jest jak jest :). 65 cali to zdecydowanie za mało, ale przez kozę miejsca na więcej nie ma. Na szczęscie na poddaszu mamy 106m do zagospodarowania na pokój do gier więc tam trafi jakiś porządny rzutnik jak się odkuję po koroniaku . 65b7, HW90qr, XOX, Prosiak I Switch. Swietny styl i dobranie elementów. Lubie taki klimacik soft loftowy. Łapiesz plusa 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi