Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Quake96 3 865 Opublikowano 18 listopada 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 18 listopada 2022 No to jak już mnie wywołujecie do tablicy, to pokażę jak to u mnie bez większych zmian Tak, tak wiem wiem, jeszcze miesiąc do świąt, ale ja po prostu lubię takie świecidełka 9 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Redmitsu 985 Opublikowano 2 grudnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 2 grudnia 2022 W końcu udało mi się przenieść z moimi gratami i zrobić małą ciasną jaskinie G R A C Z A. Kilka drobiazgów musze jeszcze poukładać i powywalać pudła co by było miejsce na jakieś G A D Ż E T Y ale jak to mówią to trzeba na spokojnie. 19 5 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Mega chciałbym taką gralnie. Nawet mniejszą. Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Te RGB w obudowie nie drażni czy jest wyłączone podczas grania? Czy kwestia przyzwyczajenia? Cytuj
MaZZeo 14 186 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 Co to za oświetlenie za TV? To Philips? Model krzesła też bym poprosił. Cytuj
Redmitsu 985 Opublikowano 2 grudnia 2022 Opublikowano 2 grudnia 2022 (edytowane) @iluck85absolutnie nie drażni a wręcz uspokaja można tez wylaczyc wszystko w systemie ale nigdy takiego pomysłu nie miałem @MaZZeotv to poczciwy lg b9 a z racji ze u góry mam philipsa oleda to chciałem mieć minimalna namiastkę ambilight wiec zamontowalem zwykła taśme ledowa rgb fotel to akracing gaming chair, dość wygodny i normalna tkanina. Natomiast tego modelu już nie produkują, ale pewnie znajdzie się jego jakiś odpowiednik Edytowane 2 grudnia 2022 przez Redmitsu Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wilk_Zly 960 Opublikowano 23 grudnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 23 grudnia 2022 (edytowane) Jest jeszcze sterylnie, ale mogę już wypakowywać szpargały. Środek: środek (wiem, bałagan). I środek: Next geny, Switch, monitor i rzutnik rezydują w innym pomieszczeniu. Edytowane 23 grudnia 2022 przez Wilk_Zly 22 3 Cytuj
drozdu7 2 795 Opublikowano 23 grudnia 2022 Opublikowano 23 grudnia 2022 Daje plusa głównie za gierki z Gamecube, bo przypomniała mi się ta konsola. Miałem przez niedługi czas i przeszedłem min. REmake, boże pięknie było kiedyś Cytuj
Quake96 3 865 Opublikowano 24 grudnia 2022 Opublikowano 24 grudnia 2022 Ode mnie szacun za gierki na DC Osobiście dostałbym szału jakbym miał tak niepoukładane gry, ale to detal 1 Cytuj
MEVEK 3 552 Opublikowano 4 stycznia 2023 Opublikowano 4 stycznia 2023 Witam w 2023 roku zagrajmerzy W zycie wchodzi nowy projekt z poczatkiem roku wiec wale prosto z mostu tutaj do Was. Glownie sprawa rozchodzi sie o giercowanie i pobieranie danych na konsole wiec temat jak najbardziej trafny. Mianowicie jestesmy przed remontem salonu a to jest moj aktualny hcroom. Przy okazji zamowilem sobie instalacje szybkiego internetu (fibre 1Gb). I tutaj mam pytanie do pionierow w tej dziedzinie. Skoro bede mial remont w salonie to moze za wczasu puszcze sobie kable w scianach na pietro i do garazu tak bym mogl w przyszlosci podlaczyc wzmacniacze sygnalu? Czy jest to dzisiaj raczej zbedne i wystarcza bezprzewodowe ??? Ktos kiedys takie wstawial i zachwalal. Pomysl wydaje sie solidny ale takze czasochlonny. Mnie chodzi o dobry internet pod konsolki w domu stad to cale pytanie o solidne zarzadzanie siecia domowa. Ja chce tylko dobre lacze w calym domu Prosze o porady. Napiszcie jak to u was wyglada. Ja gram po sieci wiec jest to wazny aspekt dla mnie. Piona Cytuj
janol 433 Opublikowano 5 stycznia 2023 Opublikowano 5 stycznia 2023 Jak możesz to przeciągnij kable do każdego pomieszczenia, załóż gniazda i masz spokój. Możesz korzystać z wifi, a gdyby się okazało, że takie połączenie nie spełnia wymagań (co oczywiście jest mocno prawdopodobne), to spokojnie się połączysz kablem.Możesz też sobie zainstalować jakieś repeatery wifi, najlepiej działające w meshu, natomiast tak jak pisałem, jeśli masz możliwość to doprowadź, wszędzie kable. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 @MEVEK odradzam wzmacniacze sygnału i mesha. Jak już masz skretke (albo możesz dociągnąć) na danym poziomie to spokojnie ogarniasz to 1 ap na poziom. Kupujesz 2 x to: https://www.senetic.pl/product/U6-LR I podpinasz skrętka do routera. Ogarnie Ci to spokojnie jedna kondygnacje. Łatwiej by jednak było doradzić jakby było wiadomo jaka powierzchnia ile pomieszczeń itd. Jak nie zależy Ci na 100% pokryciu sygnałem każdego kąta to spokojnie możesz to zamontowac np w salonie i dół Ci to ogarnie. Oczywiście upewnij się ze skrętka to min kategoria 5e. 1 1 Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 Acha jeszcze jedno - pamiętaj ze w razie czego ten ap potrzebuje zasilacza poe bez tego go nie podłączysz do zasilania https://eu.store.ui.com/products/unifi-poe-adapters?variant=41875524681910 1 Cytuj
MEVEK 3 552 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 Czekajta bo mialem ciezki dzien w domu. Caly dzien w hcroomie spedzilem przesuwajac kontakty w inne miejsca oraz instalowalem ledy z wlacznikiem schodowy na 2 rozgalezienia. Jakos mi sie udalo w koncu. Ogolnie rozpindol. Na kominku juz widac przeciagniete i oszpachlowane juz kable: prad i necik. @mozi fajnie ze sie odezwales ale teraz juz prosze wytlumaczyc mi jak krowie na rowie co to jest skretka i mesh w twoim poscie Moj domek jest pietrowy o powierzchni 115 m². Interenet z jednego routera dobiega prawie wszedzie. Z tym ze nowy swiatlowodowy bedzie w garazu montowany bo jest tam najwygodniej umiescic puszke. Nastepnie z puszki puszcze kabel internetowy Cat6 RJ45 do kuchni do routera. Nastepnie z niego wyjda dwa kolejne polaczenia: jedna do konsoli a drugie na pietro do wzmacniacza dla lepszego komfortu gdyz syn sie skarzy na slabe lacze u niego w pokoju. Bez pospiechu napisz prosze jak Ty to widzisz. Pozdrawiam.. Reedycja. Zapomnialem napisac iz brat mnie namowil juz na zakup Wifi XtraBoost - on ma podlaczonego go wlasnie kablem internetowy na pietrze i smiga mu rewelacyjnie. Czemu u mnie sie nie sprawdzi ? Cytuj
Postal 638 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 Pamiętajcie doradzając Ubiquiti, że by je skonfigurować potrzebujecie jeszcze zakupić kontroler. Można rownież aplikacją instalowaną na kompie ale w razie formatu kompa i ponownej instalacji trzeba robić wszystko od nowa. Kontroler ten problem rozwiązuje ale też swoje kosztuje. Cytuj
MEVEK 3 552 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 No wlasnie. Czemu ten sprzet jest takii drogi??? 1000 zlotych za jeden sprzet Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 1 minutę temu, MEVEK napisał: No wlasnie. Czemu ten sprzet jest takii drogi??? 1000 zlotych za jeden sprzet chciałeś dobrze - to jest topka ale działa bezobsługowo i ma przepustowość z kosmosu. 2400 Mbit, mimo, standard ax. Zobacz po ile chodzą routery z tym standardem. Nie znam tego rozwiązania co podałeś - ja bym wolał kupic coś sprawdzonego i każdy kto coś tam robił z sieciami Ci powie ze to jest dobry sprzęt. Orange instaluje to w szkołach i placówkach edukacyjnych w Polsce i jest to podpięte do OSE. Ja przez 4 lata nawet tego nie restartowalem. @Postal masz racje ale tak samo Ci się może zyebac apek i tez trzeba konfigurować. Zakup kontrolera uważam za zbędny a ja trzymam to na laptopie chociaż mogę postawic na synology gdzie mam raida ale mi się nie chce. Jak się coś zwali to w 15 minut postawie od nowa. To nie corpo sieć gdzie vlany chuye muje. 1 Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 @MEVEKna dole jeden na górze drugi ap. Oba kabel rj45 (skrętką ) do routera. Możesz kupić tez to https://www.senetic.pl/product/U6-Lite Do domu będzie i tak ok. Ten Lr to trochę overkill. 1 Cytuj
MEVEK 3 552 Opublikowano 15 stycznia 2023 Opublikowano 15 stycznia 2023 14 godzin temu, mozi napisał: chciałeś dobrze - to jest topka ale działa bezobsługowo i ma przepustowość z kosmosu. 2400 Mbit, mimo, standard ax. Zobacz po ile chodzą routery z tym standardem. Nie znam tego rozwiązania co podałeś - ja bym wolał kupic coś sprawdzonego i każdy kto coś tam robił z sieciami Ci powie ze to jest dobry sprzęt. Orange instaluje to w szkołach i placówkach edukacyjnych w Polsce i jest to podpięte do OSE. Ja przez 4 lata nawet tego nie restartowalem. @Postal masz racje ale tak samo Ci się może zyebac apek i tez trzeba konfigurować. Zakup kontrolera uważam za zbędny a ja trzymam to na laptopie chociaż mogę postawic na synology gdzie mam raida ale mi się nie chce. Jak się coś zwali to w 15 minut postawie od nowa. To nie corpo sieć gdzie vlany chuye muje. Czyli zajeb.ales mi tu profesjonalna opinie. O taka jaka prosilem, superanco No wlasnie. Jak wyglada praca tego urzadzenia bo jak wiadomo rozne routery lubia sie zapetlac (czy jak to tam zwa) i zazwyczaj reset jest wymagany. Jak wypadaja te ap? Mowisz ze przez 4 lata nic nie grzebales przy nich i smiga jak zloto? Jeszcae jedno. To bedzie jedna siec stworzona od zera czy ta ktora nadaje dostawca internetowy przez router/modem ? Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 15 stycznia 2023 Opublikowano 15 stycznia 2023 Działa bez problemu. Nic sie nie zapętla. Masz roaming (przełączenie między punktami). W routerze który dostajesz od dostawcy tez będzie wifi ale je wyłączysz a na ubiquity stawiasz nowa sieć z własna nazwa i konfiguracja. Router robi Ci tylko za switcha. Sprawdź czy ten router ma więcej niż jeden port lan i oczywiście czy jest gigabit (na pewno jest skoro to łącze gigabitowe). W razie czego pisz. 1 Cytuj
MEVEK 3 552 Opublikowano 16 stycznia 2023 Opublikowano 16 stycznia 2023 Teraz jest remont w domu. Wiec nic nie kombinuje tylko po przerzucam kabelki. Jak juz cos bede robil napisze bezposrednio dzieki 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kiseki 777 Opublikowano 8 lutego 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 8 lutego 2023 Mały update. W końcu znalazłem odpowiednie regały i konsole nie walają się wokół telewizora i wygląda to bardziej przejrzyście. Na szczyt półek kupię ledy ze znaczkami pada playstation czy inne game over żeby było trochę bardziej kolorowo. Kable też do ogarnięcia trytkami bo trochę drażnią oko. 14 3 1 Cytuj
grzybiarz 10 299 Opublikowano 8 lutego 2023 Opublikowano 8 lutego 2023 wow nawet kamerka ps eye, która niegdyś mogła pomarzyć, żeby zawisnąć na takim dużym tv Cytuj
MEVEK 3 552 Opublikowano 14 lutego 2023 Opublikowano 14 lutego 2023 I o chlodzeniu nawet pomyslal Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi