krupek 15 493 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Ale można sąsiadeczkę bez lornetki pooglądać Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Gęsta zabudowa Ale gralnia extra. Cytuj
mcp 2 045 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Opublikowano 2 sierpnia 2023 37 minut temu, Mejm napisał: Ale brak rolety przy takiej odleglosci to ja nie wiem. może będzie grał w nintendo i lubi jak patrzą Cytuj
jar3czek 489 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Najważniejsze to starać się nie nawiązywać kontaktu wzrokowego z sąsiadem w takich sytuacjach. Zdjęcie zniekształca odległość i wydaje się to trochę bliżej niż w rzeczywistości, ale fakt jest na tyle blisko, że widzę sąsiadów biegających z gołą dupą. Urządzanie mieszkania tak jak pisałem in progress, rolety właśnie wjeżdżają, więc będzie można odpalać nintendo bez skrępowania. 4 godziny temu, Pupcio napisał: @jar3czek gdzie kupiłeś te chińskie plakaty? https://displate.com/ Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Opublikowano 2 sierpnia 2023 11 minut temu, jar3czek napisał: ale fakt jest na tyle blisko, że widzę sąsiadów biegających z gołą dupą. a sasiadki? 1 Cytuj
Suavek 4 816 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Mam wrażenie, że teraz "moda" na takie budownictwo. U mnie w mieście też co chwila wycinają lub burzą co popadnie, żeby nastawiać małych bloczków na kilka pięter praktycznie jeden obok drugiego. Niby ładne, niby nowoczesne, a potem słyszę od tych, co się wprowadzili, nie tylko, że sąsiedzi sobie przez okna patrzą, co w dodatku budownictwo dyskusyjne, a ściany jak z papieru, że wszystko słychać, a zaparkować nie ma gdzie. A wieżowce, to jeszcze budują gdziekolwiek? Praktyczne zagospodarowanie przestrzeni, a mam wrażenie, że już się takich nie stawia, może poza wielkimi miastami. No ale pokój fajnie urządzony, przytulnie i praktycznie. Coś jednak na okna by się przydało. Chociaż mam w wieżowcu naprzeciwko gościa, co chyba celowo chwali się gigantycznym TV, bo okna cały czas odsłonięte tak, żeby wszyscy widzieli w co gra, lub co ogląda. Cytuj
jar3czek 489 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Wjechał update okien: 4 2 1 Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Od razu +10 do grywalności, +10 do klimatu. 1 Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Taa, bez rolet nie ma życia. 1 Cytuj
WisnieR 2 774 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Okna z podświetleniem LED? W dupach się ludziom przewraca już. 1 4 Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Jak będzie apokalipsa i zgaśnie słońce będzie miał spoko. Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Opublikowano 2 sierpnia 2023 3 godziny temu, jar3czek napisał: Wjechał update okien: Możesz coś więcej o tej rolecie napisać? Co to za materiał? Jakiś link? Od strony zewnętrznej też jest ten materiał czy może coś odbijające promienie? Ja mam okna południowe i też okropnie narzekam na światło słoneczne. Ciekawe jak to się sprawdzi przy upałach - w sensie czy to nie będzie Ci grzać masakrycznie w pomieszczeniu. Ja u siebie mam drewniane żaluzje - niby dają radę, ale aż tak światła słonecznego nie tłumią jak na Twoim zdjęciu Cytuj
jar3czek 489 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Opublikowano 2 sierpnia 2023 7 minut temu, Sobies napisał: Możesz coś więcej o tej rolecie napisać? Co to za materiał? Jakiś link? Od strony zewnętrznej też jest ten materiał czy może coś odbijające promienie? Ja mam okna południowe i też okropnie narzekam na światło słoneczne. Ciekawe jak to się sprawdzi przy upałach - w sensie czy to nie będzie Ci grzać masakrycznie w pomieszczeniu. Ja u siebie mam drewniane żaluzje - niby dają radę, ale aż tak światła słonecznego nie tłumią jak na Twoim zdjęciu Plisy z materiału honeycomb (podwójny materiał, ten sam z obydwu stron z folią aluminiową w środku). I działanie jest raczej odwrotne - ten materiał robi za termoizolację i w upały temperatura powinna być niższa (co prawda od tego mam klimę, ale zawsze ta będzie miała mniej do roboty). Ja zamawiałem je na wymiar stąd https://cowoknie.pl/tradycyjne-cosimo/ , ale jest pewnie multum firm, które sprzedaje coś takiego. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Concept na razie na biuro + oczywiście "gralnia" . Nie te meble/ rekwizyty, ale rozkład pomieszczenia raczej taki musi być. Jedna rzecz mnie zastanawia, w tej części "gralni" mam 130 cm skos, pytanie, czy zna ktoś jakieś fajne niewielkie, ale wygodne regulowane kanapy, co by tam weszły, bo coś takiego co jest na fotografii nie wchodzi w grę, to będzie zupełnie niewygodne. 4 1 Cytuj
Badus 282 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Opublikowano 2 sierpnia 2023 To już nie lepiej byłoby walnąć TV+stolik na drugą ścianę i mniejszą kanapę/wersalkę równolegle do biurka? Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Może celuj w kanapę z krótkim siedziskiem, bo ściana z tv bardzo blisko się wydaje. 1 Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Opublikowano 2 sierpnia 2023 No i bardzo niski oparcie będzie. Do tego unikaj takich kanap z małymi i najgorsze ruchomym poduszkami jako oparcie. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Opublikowano 2 sierpnia 2023 To nie ja wrzucałem tam tą kanapę, jasne, że taka jest najmniej wygodna i siedzenie na niej dłużej niż kilkanaście minut to raczej zero przyjemności, spróbuję wpasować tam coś z wąskim siedziskiem, ale z regulowanym oparciem, pewnie będzie trzeba kilka cm odsunąć od ściany. Generalnie tam jest dużo miejsca, akurat z tego, że jest mała odległość do TV to akurat się cieszę, to raczej plus, a nie minus. Przerzucanie TV na inną ścianę nie wchodzi w grę, ze względu na chęć oddzielenia pomieszczenia na dwie części. Pewnie coś w tym stylu, tylko trzeba wymiary dobrze dobrać na wysokość. Cytuj
smallv86 863 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Opublikowano 3 sierpnia 2023 @jar3czek ale serio do czego podlaczyles te tylnie glosniki? Cytuj
iluck85 2 964 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Opublikowano 3 sierpnia 2023 (edytowane) Mógł puścić kabel w podłodze-trochę bezsensu na dłuższa metę. Wiec pewnie są bezprzewodowe. Edit. A jednak kabel, puścił pod fotelem i do ściany gdzie idą w listwie pod oknem do sprzętu Edytowane 3 sierpnia 2023 przez iluck85 Cytuj
jar3czek 489 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Opublikowano 3 sierpnia 2023 @smallv86 @iluck85 w rogu pokoju (za regałem i sofą) jest gniazdo banan na głośniki, z którego kable idą w peszlu w podłodze pod panelami do gniazda po drugiej stronie (przy amplitunerze). Cytuj
MaZZeo 14 242 Opublikowano 5 sierpnia 2023 Opublikowano 5 sierpnia 2023 @jar3czek czy przypadkiem mieszkasz w Warszawie na Bemowie? Cytuj
kiseki 791 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Opublikowano 7 sierpnia 2023 W dniu 5.08.2023 o 02:49, MaZZeo napisał: @jar3czek czy przypadkiem mieszkasz w Warszawie na Bemowie? Czyli wiadomo kogo gołą dupe @jar3czek widział przez okno. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MaZZeo 14 242 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 7 sierpnia 2023 Tak jest, potwierdzam Przy okazji zdałem sobie sprawe ze nie wrzucałem swojego hc roomu odkąd się przeprowadziłem Salon z xboxem gabinet gdzie mam tez simrig i PS5. Może jak mi na starość odjebie to pojawi się tez PC 13 6 Cytuj
Homelander 2 225 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Dam plusa jak pochowasz te kable. WTF? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi