Boomcio 4 143 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Denon kurz z podłogi zżera poza tym pięknie i schludnie. Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Te podłogowe kolumny tak se, tu będą jakieś zmiany? Ustawione tak, bo była myta podłoga? Wymienił bym na jakieś podstawkowe. Wizualnie znacznie lepiej, a same pomieszczenie małe na te podłogówki. 1 Cytuj
MaZZeo 14 240 Opublikowano 8 sierpnia 2023 Opublikowano 8 sierpnia 2023 Nie będzie zmian kupiłem ten zestaw Teufela na promocji, podejrzewam ze starczy mi na X lat nawet jak się przeprowadzę do większego mieszkania albo domu. Stoją na szafce bo właśnie salon zbyt duży nie jest, a same kolumny nie powodują drgań itd wiec moim zdaniem spoko. koncepcja i mi się zmieniała dlatego nie wszystko jest ideolo jak np kable. Jak zmienię Denona w najbliższym czasie na coś nowszego to poprawie ten aspekt. Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 13 sierpnia 2023 Opublikowano 13 sierpnia 2023 Okropnie wygląda Xbox na boku. Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 21 września 2023 Opublikowano 21 września 2023 W dniu 5.03.2023 o 23:23, mozi napisał: Linka zarzuć bo nie wiem co chcesz kupić Tak jeszcze chcialbym wrocic do tematu na chwile. Siec internetowa musze rozbudowac na gorze bo synalek chce lacze po kabelku do konsoli i pc. Tak wiec musze wjechac ze swichem na pietro gdzie mam aktualnie tylko jedno lacze poprowadzone. I teraz tutaj mam takie pytanie do Ciebie @mozi Jezeli zakupie swicha od ubiquiti z portem poe to moge go wstawic za ten zasilacz 15w pod ktorym chodzi teraz UniFi6 ? Tym sposobem mialbym wiecej dostepnych portow i zasilanie do UniFi6 jednoczesnie. Wyglada na to ze bede potrzebowal swicha wiec wziolbym juz tego markowego i wstawil w miejsce adaptera. https://sklep.ui.pl/ubiquiti-unifi-switch/576-USW-FLEX-MINI.html Cytuj
mozi 1 986 Opublikowano 22 września 2023 Opublikowano 22 września 2023 @MEVEKmozesz tak zrobić ale możesz kupić najtańszy switch i dalej korzystać z Poe. Do switcha podpinasz PoE i z PoE do apka. Ten switch co podałeś ma tylko jeden port PoE więc średnia opcja rozbudowy w Twoim przypadku. Chyba że ten jeden ap dodatkowy to już maks co potrzebujesz a ew może Ci się przydać dodatkowy LAN na górze. 1 Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 22 września 2023 Opublikowano 22 września 2023 3 godziny temu, mozi napisał: @MEVEKmozesz tak zrobić ale możesz kupić najtańszy switch i dalej korzystać z Poe. Do switcha podpinasz PoE i z PoE do apka. Ten switch co podałeś ma tylko jeden port PoE więc średnia opcja rozbudowy w Twoim przypadku. Chyba że ten jeden ap dodatkowy to już maks co potrzebujesz a ew może Ci się przydać dodatkowy LAN na górze. Tak. Potrzebuje tylko jedno wyjscie PoE. Reszta bedzie zasilana przez wifi i lan. Glownie chodzi mi o wyrzucenie zasilacza i wstawienie swicha. Jak juz podlaczac to najlepiej oba wspolpracujace ze soba urzadzenia. Boje sie ze jak kupie jakies go.wno to bedzie sie mi sie co jakis czas zapetlac. Jak do tej chwili U6 chodzi swietnie. Musze tylko sprawdzic jakie on tam ma zasilanie ten swich bo potrzeba mi 15w. Pozdrawiam. Cytuj
mozi 1 986 Opublikowano 22 września 2023 Opublikowano 22 września 2023 Godzinę temu, MEVEK napisał: Tak. Potrzebuje tylko jedno wyjscie PoE. Reszta bedzie zasilana przez wifi i lan. Glownie chodzi mi o wyrzucenie zasilacza i wstawienie swicha. Jak juz podlaczac to najlepiej oba wspolpracujace ze soba urzadzenia. Boje sie ze jak kupie jakies go.wno to bedzie sie mi sie co jakis czas zapetlac. Jak do tej chwili U6 chodzi swietnie. Musze tylko sprawdzic jakie on tam ma zasilanie ten swich bo potrzeba mi 15w. Pozdrawiam. Wydaje mi się że bedzie git bo 6 Lite ma 12 W poboru. Czekaj to nie zadziała - ten port to jest power in do zasilenia switcha. Nie da rady wyjść z tym do ap. Musisz pomyśleć o czymś takim https://eu.store.ui.com/eu/en/pro/category/switching-utility/products/usw-lite-8-poe Ew zwykły switch 4 portowy i tyle. 1 Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 22 września 2023 Opublikowano 22 września 2023 6 godzin temu, mozi napisał: Musisz pomyśleć o czymś takim https://eu.store.ui.com/eu/en/pro/category/switching-utility/products/usw-lite-8-poe Ta opcja jest naprawdę świetna. Tym bardziej ze chcemy zakładać kamery dookoła domu. No strzał w dziesiątkę. kolejny raz sie spisałeś. Wielki szacun ziom 1 Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia @mozi moge Cie jeszcze na chwile zaczepic, koleszko Mianowicie po aktualizacji spodka UniFi 6 Lite sygnal WiFi rozszczepil mi sie na 2 kanaly: 2.5Ghz i 5Ghz. Wczesniej byly polaczone razem ze soba i pasmo bylo zalezne od odleglosci nadajnika i urzadzenia. Teraz sa 2 oddzielne opcje co jest dosc uciazliwe. Mozna to jakos naprawic bez konsoli sterujacej? Jak wiesz posiadam same nadajniki sterowane appka. Ponizej focia... Jak masz u siebie ? Cytuj
MichAelis 5 621 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia Mozesz wejsc w ustawienia wifi tam gdzie jest haslo itp? Tam polaczysz to w jedno, ale nie wiem czy bez kontrolera sie da. Polecam zainstalować na kompie chwila roboty szczególnie ze masz dwa sprzety tylko, a ladnie sobie ogarniesz to. 1 Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia Spoko, fajnie ale na kompie sie w to nie bawilem. Widzisz, aby miec dostep do unifi musze byc zalogowany do tej samej sieci a kompa mam podpietego bezposrednio pod swiatlowod a nie wifi i tu moze byc blokada. Sprawdze jutro na spokojnie. Co bede potrzebowal aby to uruchomic, jakis program producenta? Cytuj
mozi 1 986 Opublikowano 17 stycznia Opublikowano 17 stycznia Tak, trzeba postawić na czymś kontroler (laptop, PC, nas) i tam to ustawić. Kontroler nie musi działać w tle aby wifi działało - służy tylko do konfiguracji. Dziwne trochę że update wprowadził podział na sieci po kątem pasma - pewnie da się to zmienić. Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 17 stycznia Opublikowano 17 stycznia Aha, czyli moge to jednak ustawic bez dodatkowych sprzetow (bo rozumiem ze kontroler to pc, laptop). To sie pobawie po pracy. Cytuj
mozi 1 986 Opublikowano 17 stycznia Opublikowano 17 stycznia 50 minut temu, MEVEK napisał: Aha, czyli moge to jednak ustawic bez dodatkowych sprzetow (bo rozumiem ze kontroler to pc, laptop). To sie pobawie po pracy. Instalujesz apke ze strony unifi któreś pozwoli Ci ustawić wszytko przez przeglądarkę. To jest kontroler ale programowy - uruchamiany jest w tle i potem się to konfiguruje. Nie ustawiałem nigdy apkow przez tel jak Ty ale na bank się to da zaadoptować do kontrolera na PC. Jedyny wymóg jest taki że ta sieć gdzie są apki musi być dla kontrolera widoczna. Przyda się podstawowa wiedza o sieciach bo trzeba ustawić adresy itd Najlepej rób to przez LAN bo jak zaczniesz robić przez WiFi to po zmianie konfiguracji apkow “wywali” Ci WiFi i tym samym kontroler. to chyba jest to: 1 Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 17 stycznia Opublikowano 17 stycznia Dziekuje slicznie Okazuje sie tez ze w pakiecie z unifi mam pomoc technicza na rok takze tez moge z tego skorzystac. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Soul 1 331 Opublikowano 19 stycznia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 19 stycznia Taki tam hc room 9 3 Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 19 stycznia Opublikowano 19 stycznia Widac od razu w jakim gatunku gustujesz bang bang.. 1 Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 19 stycznia Opublikowano 19 stycznia Ten wypoczynek śmiesznie tam wygląda bez stolika a tak to ok Cytuj
lukas_k96 310 Opublikowano 20 stycznia Opublikowano 20 stycznia Duży ekran jest do codziennej pracy, służy do gier, oglądania telewizji czy jeszcze czegoś innego? Bo jakoś sobie nie wyobrażam codziennej pracy na tak dużym ekranie z bliskiej odległości. Cytuj
k0ntra 420 Opublikowano 20 stycznia Opublikowano 20 stycznia @Soul Ważne, że OLED. I to widać. 2 Cytuj
GearsUp 277 Opublikowano 20 stycznia Opublikowano 20 stycznia Fajny gejm room, do wyjebania tylko krzyżyk nad drzwiami 1 4 Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 20 stycznia Opublikowano 20 stycznia Godzinę temu, GearsUp napisał: Fajny gejm room, do wyjebania tylko krzyżyk nad drzwiami Krzyżyk jest ok. Tylko omyłkowo do góry nogami zawieszony. 1 Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 20 stycznia Opublikowano 20 stycznia Wypoczynek z widokiem na meblościankę mocno rzuca się w oczy:) W sumie patrząc na jego lokalizację w stosunku do TV i reszty gratów, to trochę nie widzę sensu trzymania go tam. No chyba, że służy jako poczekalnia jak koledzy przychodzą na granie i czekają na swoją kolej Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 21 stycznia Opublikowano 21 stycznia 10 godzin temu, balon napisał: Wypoczynek z widokiem na meblościankę mocno rzuca się w oczy:) W sumie patrząc na jego lokalizację w stosunku do TV i reszty gratów, to trochę nie widzę sensu trzymania go tam. No chyba, że służy jako poczekalnia jak koledzy przychodzą na granie i czekają na swoją kolej Może to stanowisko na Steam Decka . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi