Plugawy 3 661 Opublikowano 13 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 marca 2018 Konsola nie powinna stać na parapecie przy plastikowych oknach, bo są wch.uj szczelne i kropelki wilgoci zbierają się w ich dolnej czesci, wiec w konsoli pewnie tez. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Quake96 3 817 Opublikowano 16 marca 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 marca 2018 Jak niewiele kasy trzeba, by odmienić znacznie kącik 27 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 16 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 marca 2018 Te gniazdko na ścianie jest epickie, kiedyś pamiętam już było w temacie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 16 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 marca 2018 Łap plusa za rzeczone gniazdko. Ps: i masę Cytuj Odnośnik do komentarza
Quake96 3 817 Opublikowano 16 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 marca 2018 Na zdjęciu jest kumpel a nie ja Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 443 Opublikowano 17 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 marca 2018 Jest przytulnie. Tylko siadac i grac bezopamietania Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 17 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 marca 2018 To jest takie miejsce, w którym wyłączamy telefon, pijemy browarki z kumplem i gramy w Crash Team Racing, tudzież Tekken 5. Brak tu jeszcze tylko półki ze starymi numerami PSX EXTREME, czy innej, starej, growej prasy Cytuj Odnośnik do komentarza
Quake96 3 817 Opublikowano 17 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 marca 2018 No starej prasy brakuje, to prawda. Nowe numery PSXa oczywiście są. Od roku regularnie zbieram Stare może kiedyś uda się wyhaczyć, tym bardziej, że ostatnio idę bardziej w uzupełnianie "retro" zbiorów. A to PSone, a to gierki na szaraka, więc czemu by nie gazety Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 18 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 marca 2018 a teraz wyobraźcie sobie, że wprowadzacie do takiego pokoju dziewczynę Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 18 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 marca 2018 A ona się rozbiera i siada na joysticku... Jak w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 18 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 marca 2018 2 godziny temu, mcp napisał: a teraz wyobraźcie sobie, że wprowadzacie do takiego pokoju dziewczynę @Monia.liveteam pewnie by nie pogardziła Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 Wyje.bać tego LCDka i by bylo gites. Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 Ten pokój kojarzy mi się z graniem za czasów jak byłem nastolatkiem. Jest obskurny bo kiedyś były inne priorytety. Później nastąpił okres kiedy zwracałem większą uwagę na wygodę, ale też styl, wygląd, estetykę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Quake96 3 817 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 Godzinę temu, giger_andrus napisał: Ten pokój kojarzy mi się z graniem za czasów jak byłem nastolatkiem. Jest obskurny bo kiedyś były inne priorytety. Później nastąpił okres kiedy zwracałem większą uwagę na wygodę, ale też styl, wygląd, estetykę. Trochę w tym racji, bo pokój nie zmieniał się jakoś znacznie od lat. Tapety to jeszcze robota brata, podobnie jak ukochane przez was gniazdko. Ja po prostu już się do tego przyzwyczaiłem. Nie wygląda jak rudera, jest jak jest, ale jest. Powoli ale do przodu. Bardziej uwagę zwracam na umeblowanie i ułożenie kącika gracza niż na tapetę czy jakieś gniazdko 3 godziny temu, _Be_ napisał: Wyje.bać tego LCDka i by bylo gites. I co dalej? Podłączyć jakimś cudem PS4 do CRTka? Nie, dzięki. Odkąd kupiłem PS3, szybciutko wy(pipi)ałem te wielkie pudło i przeskoczyłem na cokolwiek ze standardem HDMI. Nie żałuję. Ani oczy nie bolą, ani nie ma w(pipi)iającego piszczenia ekranu, obraz i kolory wyraźniejsze, miejsca mniej to zajmuje. Ja tu widzę tylko same plusy. Mój telewizor też nie jest jakiś super nowoczesny, więc o ironio, radzi sobie ze starszymi standardami naprawdę bardzo dobrze. Nawet gry z szaraka wyglądają moim zdaniem mega okej. A jakby patrzeć w drugą stronę i szukać czegoś nowszego, to pytanie - po co? Nie jestem jakimś maniakiem wysokich rozdzielczości, 60 klatek i tak dalej. Póki konsole współpracują z moim telewizorem i wyświetlają na nim obraz który jest czytelny, to nic więcej mi nie trzeba. Nawet jeśli, jak w tym przypadku, jest to ledwie 720p bądź w porywach 1080i. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 35 minut temu, Quake96 napisał: I co dalej? Podłączyć jakimś cudem PS4 do CRTka? Nie, dzięki. A kto mówił o podłączaniu PS4? Kącik retro to kącik retro. Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 Czemu kącik retro? Przecież widzisz, że on tam ma stajnię Sony Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 No dlatego wywaliłbym ps4 i ps3 i zostawił tylko stare konsole i tv crt dla klimatu Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 6 minut temu, _Be_ napisał: No dlatego wywaliłbym ps4 i ps3 i zostawił tylko stare konsole i tv crt dla klimatu A najlepiej retro na jednej ścianie, nowsze generacje na drugiej. Żałuję, że mam u siebie tak mało miejsca... Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 Ludzie mają CRT w szafie, wystarczy otworzyć drzwiczki i można się przenieść do starych czasów. Ja jednak wolałbym mieć jak najmniej sprzętów pod TV, nawet płyty jakoś zaczęły mi wadzić: z jednej strony mam gierki, z drugiej płyty muzyczne... Chyba idę w stronę cyfry coraz bardziej:/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ping 9 038 Opublikowano 19 marca 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 Ja mam current geny w salonie, a retro w pokoju retro i jest to najlepsze rozwiązanie, tyle że taki setup wymaga miejsca i zorganizowania. Podejrzewam, że Quake nie ma warunków lokalowych (może chłopak mieszka z rodzicami i ma do dyspozycji ten jeden pokój), więc radzi sobie tak jak może. W tym przypadku jednak stary LCD jest bardziej uniwersalny od starszego CRT-ka - nawet jak by zapiął jakąś magiczną przejściówką PS3/PS4 pod taki TV, to fonty miałby nie do rozczytania. Wystarczy że wiele gier PS4 stanowi nie lada problem w rozczytywaniu tekstu przy TV HD ready - na CRT musi być jedna wielka papka. Klimat bije z tego foto. Nie wiem czy wrzucałem zdjęcia na forume, ale za czasów pierwszego klocka standardem było granie w takich warunkach: A teraz wiadomo, cycuś glancuś telewizory za wielokrotność pensji zwykłego kowalskiego, sklejki z ikei, tysiące oryginałów na półkach i jaaazdddddddddda. Czasami chciałbym się cofnąć w czasie do TAMTYCH klimatów, ale tylko na tydzień Jednak Tekkenik, ciepły i tani koncernowy browar oraz grańsko godzinami z kumplami smakuje lepiej w NORZE niż sterylnym, nowoczesnym salonie przy szklaneczce 'szlachetnego' trunku. 10 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 850 Opublikowano 20 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2018 Ja zwróciłem uwagę tylko na to, że kliwię mam w identycznej doniczce ;D Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 20 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2018 W podobnych warunkach grałem na psx XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Quake96 3 817 Opublikowano 20 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2018 Tak, pewnie wywalę nowsze konsole i wstawię starego kloca xD Może jeszcze zacząć żyć jak pustelnik? Tu nigdzie nie wspominałem, że to kącik retro. To kącik "wszystko w jednym". Nie ograniczam się tylko do starych sprzętów. A na urządzanie osobnego kącika specjalnie dla wielkiego pudła nie mam ani miejsca ani ochoty. Po prostu nie jara mnie używanie pudłowatych TV dla starszych konsol. Używałem tego, póki mogłem i chciałem. Teraz używam LCD i jestem zadowolony, temu nie widzę powodu do urządzania osobnego miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 20 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2018 No dobrze nie denerwuj sie Cytuj Odnośnik do komentarza
Quake96 3 817 Opublikowano 20 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2018 16 godzin temu, ping napisał: W tym przypadku jednak stary LCD jest bardziej uniwersalny od starszego CRT-ka - nawet jak by zapiął jakąś magiczną przejściówką PS3/PS4 pod taki TV, to fonty miałby nie do rozczytania. Wystarczy że wiele gier PS4 stanowi nie lada problem w rozczytywaniu tekstu przy TV HD ready - na CRT musi być jedna wielka papka. Miałem przez chwilę PS3 podpięte do CRT. Gry nie robiły na mnie wielkiego wrażenia po przesiadce z PS2, do tego fonty były fhui nieczytelne, choćbym nie wiem z jak bliska na nie nie patrzył. Po podpięciu się do aktualnego TV czułem się jakbym przeskoczył ze dwie generacje. Serio, nie chcę wracać do CRT. Od takich chwilowych "zajawek" mam w piwnicy małego 14" CRT, do którego podpinam ewentualnie pegazusa Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi