Skocz do zawartości

HC ROOM'y

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, jar3czek napisał:

UVAOzis.jpg

LKyhiNJ.jpg

Co prawda w takim setupie jest to pod każdym względem i tak mniej wygodne niż dupnąć na fotelu/kanapie i odpalić bez problemów konsolę, no ale da się i od prawie 3 lat tylko w taki sposób gram na stacjonarnym piecu, zero klawiatury, myszki kabli itp.

Ale te darmowe remastery na emu PS3 w 4K@60 fps :fsg:

Ychp5ry.jpg

Pięknie dobrane, propsy

• Plusik 1
Opublikowano
3 godziny temu, balon napisał:

Cytując męża: „Jakby co wymieni się model i już nie będzie przeszkadzał nienormalny pokój”

Nie jest aż tak źle, sama pogra, ale nie ma bakcyla. Ale ważne, że hobby rozumie ;)

Opublikowano
18 minut temu, Fanek napisał:

Masz poziomą linię przez cały tv?

No teraz widzę, że telefon zagiął czasoprzestrzeń, w miejscu, gdzie idzie ta kreska nawet boki TV są wciągnięte, huj wie czemu,trzeba dzwonić po Muldera :)

Opublikowano
1 minutę temu, balon napisał:

Pewno twój tel. przepowiedział przyszłość twojego Oleda, albo już to jest, a oko ludzkie jeszcze nie widzi ;) 

To akurat moje złote dziecko, Q9FN, best of the best Samsunga, za jakość obrazu i HDR zawsze będzie szacunek. Ta kreska to coś ze zdjęciem, bo ramki TV w tym miejscu są zwężone., jakby się załamał. Fold w poprzek ;)

Opublikowano
25 minut temu, tjery napisał:

To akurat moje złote dziecko, Q9FN, best of the best Samsunga, za jakość obrazu i HDR zawsze będzie szacunek. Ta kreska to coś ze zdjęciem, bo ramki TV w tym miejscu są zwężone., jakby się załamał. Fold w poprzek ;)

Czyli Samsung. Miałem taka linie we flagowcu samsunga, po oglądaniu 3D. 
Następny tv chyba kupię z ambilight - podobno jak ktoś raz zobaczy to chce to mieć. Na pewno nie będzie to  szajsung. 

• Plusik 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, grzybiarz napisał:

Czyli Samsung. Miałem taka linie we flagowca samsunga, po oglądaniu 3D. 
Następny tv chyba kupię tego z ambilight. Na pewno nie szajsung. 

Hehe, nie ma żadnej kreski, za dużo Methoda weszło jak foto robiłem ;) ale jutro sprawdzę:)

Edytowane przez tjery
Opublikowano
37 minut temu, grzybiarz napisał:

Czyli Samsung. Miałem taka linie we flagowcu samsunga, po oglądaniu 3D. 
Następny tv chyba kupię z ambilight - podobno jak ktoś raz zobaczy to chce to mieć. Na pewno nie będzie to  szajsung. 

Ten ambi jest też na oledach Philipsa?

Opublikowano
5 minut temu, mitra napisał:

Fajne kafle, mam podobne w kiblu. Polecam :lapka:

To akurat nie kafle, płyta imitującą, bo z kaflami z gresu za dużo zabawy za TV, też mam podobne w kiblu, tylko kwadratowe ;)

• Plusik 1
Opublikowano
Godzinę temu, grzybiarz napisał:

To prawda, jak się raz miało tv z ambilightem, to ciężko potem wrócić do ekranów bez tej funkcji.

Ja jestem na tyle dużym fanem tej technologii, że nawet do swojego 34 calowego monitora dokupiłem sobie taśmy LED wraz z oprogramowaniem które monitoruje ekran i w ten sposób mam taki bieda, bo za tylko 150 zł, mam taki ambilight na pc. 

A teraz zastanawiam się czy nie kupić drugiego takiego zestawu by zamontować to na swoim telewizorze

• Lubię! 1
  • WTF 1
Opublikowano
9 godzin temu, ASX napisał:

To prawda, jak się raz miało tv z ambilightem, to ciężko potem wrócić do ekranów bez tej funkcji.

Ja jestem na tyle dużym fanem tej technologii, że nawet do swojego 34 calowego monitora dokupiłem sobie taśmy LED wraz z oprogramowaniem które monitoruje ekran i w ten sposób mam taki bieda, bo za tylko 150 zł, mam taki ambilight na pc. 

A teraz zastanawiam się czy nie kupić drugiego takiego zestawu by zamontować to na swoim telewizorze

Masz link to podaj, zobaczę u siebie ten bieda ambi na PC, bo raczej wielkiego tv nie planuje teraz wymieniać. 

Opublikowano

Fajna sprawa, tylko się upewnię. Wyświetla sync kolorów ale tylko z treści gdzie źródłem jest np apka netflixa na tv? Jeśli już chce żeby to zadziało gdzie źródłem obrazu będzie np Apple
Tv albo ps5 to już dupa blada?

Ok doczytałem:

665fbfcae19f4278aecc0667c281d037.jpg

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, triboy napisał:

I Spyro :sonkassie:

Zaraz wpadnie trzecia platynka z córcią :wub:

Spyro jest na PC ;) też grane, ale jeszcze za trudne

Edytowane przez tjery
Opublikowano

Kurwa, nastraszyliście mnie wczoraj z ta kreską, a że wypite, to się za bardzo nie przejąłem, ale dziś musiałem sprawdzić ;) na szczęście to rzeczywiście od flasha w telefonie (robi się taka kreska i załamuje w tym miejscu ekran), a nie jakaś magiczna oznaka wady TV widoczna tylko na zdjęciach

EZt3gY3.jpg

@balon tu z trochę innej perspektywy, lepiej widać rozmiary Tvka, ale i tak efekt rybiego oka jest i wydaje się na foto mniejszy niż na żywo, bo niby 48 cali niedużo, ale z metra zajmuje większość pola widzenia

4P4v6xi.jpg

• Plusik 4
  • Lubię! 1