Square 8 711 Opublikowano 24 maja 2014 Opublikowano 24 maja 2014 Nie oglądaliście Włoskiej Roboty? Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 24 maja 2014 Opublikowano 24 maja 2014 Dla mnie takie głośniki w domu to przerost formy nad treścią, chyba tylko żeby się przed kolegami pochwalić no bo w jakim zakresie się je wykorzystuje, 10-20% mocy? No ja na moim plastikowym kinie domowym LG gram na vol 13-14 na 50 i jest już w uj głośno a mam salon z 50 m kw więc jak masz w mieszkaniu i małym pomieszczeniu takie kolosy to też nie wiem w sumie po co? CzekaM jak tylko kolega napisze, że to mieszkanie, a nie dom, to pewnie nie są nawet do prądu podłączone Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 24 maja 2014 Opublikowano 24 maja 2014 lul, jaka zazdrość. Ja bym się tylko przyczepił do zbyt wysoko ustawionego telewizora. Nie lubię tego trendu. Reszta miodzio. Chcę u Ciebie zagrać w Guitar Hero. I masz fajne panele. 1 Cytuj
balon 5 379 Opublikowano 24 maja 2014 Opublikowano 24 maja 2014 Zazdrość raczej pokaznie HC Room bez żadnej konsoli ale kto co lubi. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 24 maja 2014 Opublikowano 24 maja 2014 Jaka zazdrość? Dla mnie to jak kupić SUV'a z 5l silnikiem i wykorzystywać go w celu dojazdów do pracy na etacie. Ani to praktyczne, ani wygodne no i jakiegokolwiek sensu brak. Cytuj
Gość Dark_Pharmacist Opublikowano 25 maja 2014 Opublikowano 25 maja 2014 (edytowane) Yy jedno pytanie temat to pokoje graczy, a gdzie masz jakiś sprzet do grania w gierki? Wszystko do grania, a nie jest tego wiele (stara dobra PS - sentyment, oraz PS3) ukryte w szafce obok. Jak wspomniałem zrobię update, bo zgadzam się z Tobą, że na tym zdjęciu to faktycznie "gracza" brak. napisałeś ze ukryłeś kable, wiec i konsole. moje pytanie jest Jak ? kułeś tynk, bo rzeczywiście ich nie widać, a robota wygląda na solidna, no i gdzie Playstacja(za TV'ikem?)? Konsola jak wspomniałem w szafce obok. Kable od PS puszczone za listwą podłogową tak aby dochodziły za szafkę, natomiast kable do tv są puszczone w rynnie 2x5cm całkowicie wkutej w ścianę i zakończonej za tv i szafką otworami wielkości regularnego gniazdka. Dzięki temu udało mi się przemycić tam 5 przewodów. Dla mnie takie głośniki w domu to przerost formy nad treścią, chyba tylko żeby się przed kolegami pochwalić no bo w jakim zakresie się je wykorzystuje, 10-20% mocy? Głośniki nie tyle mają grać głośno, przynajmniej w moim przypadku co ładnie, a i miło jak grze coś wybuchnie trzęsąc kanapą na której siedzę. Co do mocy to zgadzam się z Tobą. Nie wykorzystuje jej myślę w 60%, ale posiadałem już wiele mniejszych konstrukcji i nie wróciłbym do nich. Dla mnie takie głośniki w domu to przerost formy nad treścią, chyba tylko żeby się przed kolegami pochwalić no bo w jakim zakresie się je wykorzystuje, 10-20% mocy? No ja na moim plastikowym kinie domowym LG gram na vol 13-14 na 50 i jest już w uj głośno a mam salon z 50 m kw więc jak masz w mieszkaniu i małym pomieszczeniu takie kolosy to też nie wiem w sumie po co? CzekaM jak tylko kolega napisze, że to mieszkanie, a nie dom, to pewnie nie są nawet do prądu podłączone Owszem mieszkanie ale jak na moje możliwości i warszawskie ceny to i tak nie mam powodu narzekać na brak przestrzeni, a do prądu ewidentnie podłączone i spięte bi-amp'em. Jaka zazdrość? Dla mnie to jak kupić SUV'a z 5l silnikiem i wykorzystywać go w celu dojazdów do pracy na etacie. Ani to praktyczne, ani wygodne no i jakiegokolwiek sensu brak. Co kto lubi, ale jak wspomniałem mają grać ładnie przed głośno lul, jaka zazdrość. Ja bym się tylko przyczepił do zbyt wysoko ustawionego telewizora. Nie lubię tego trendu. Reszta miodzio. Chcę u Ciebie zagrać w Guitar Hero. I masz fajne panele. Tv wcale nie wypada tak wysoko jak się wydaje. Z poziomu kanapy jest praktycznie na równo z wzrokiem. Co do Guitar Hero.... zapraszam do stolicy :-) Edytowane 25 maja 2014 przez Dark_Pharmacist Cytuj
luck1985 37 Opublikowano 25 maja 2014 Opublikowano 25 maja 2014 (edytowane) Panele faktycznie fajne. Zgadzam się z opinia- przyrost formy nad treścią. Wygląda to trochę komicznie. Nie chodzi o efekty audio, ale odbiór. JA fanem takich rzeczy nie jestem i stawiałbym na coś mniejszego, skromniejszego rozlokowanego w kątach. Ale co kto lubi. Natomiast podoba mi się sprzęt hifi. Onkyo? I IMO lepiej to się prezentuję jeden pod drugim Ale obok siebie też spoko. I w tym konkretnym przypadku Xbox one na pewno lepiej będzie wyglądał przy tym ampli niż kopnięte PS4. Edytowane 25 maja 2014 przez luck1985 Cytuj
Gość Dark_Pharmacist Opublikowano 25 maja 2014 Opublikowano 25 maja 2014 (edytowane) Zamieszczam obiecany update Pokusiłem się o wystawienie PS3 z szafki. Kable udało się ogarnąć mieszkanie ? a sąsiedzi? Sąsiedzi spoko. Któregoś dnia spytałem w windzie czy za mocno mu basem po ścianie nie ciągnie. Moje pytanie zostało skwitowane: "Ja tam nic nie słyszałem bo moje dzieci się darły? A je było słychać?" Panele faktycznie fajne. Zgadzam się z opinia- przyrost formy nad treścią. Wygląda to trochę komicznie. Nie chodzi o efekty audio, ale odbiór. JA fanem takich rzeczy nie jestem i stawiałbym na coś mniejszego, skromniejszego rozlokowanego w kątach. Ale co kto lubi. Natomiast podoba mi się sprzęt hifi. Onkyo? I IMO lepiej to się prezentuję jeden pod drugim Ale obok siebie też spoko. I w tym konkretnym przypadku Xbox one na pewno lepiej będzie wyglądał przy tym ampli niż kopnięte PS4. Ampli to Sony. Xbox One czy PS4. Póki co nie mam tego problemu bo i tak brakuje mi czasu na ogarnięcie tego co mam na PS3 i PS Vita. Może z czasem. Edytowane 25 maja 2014 przez Dark_Pharmacist 5 Cytuj
grzybiarz 10 316 Opublikowano 25 maja 2014 Opublikowano 25 maja 2014 (edytowane) Foto robione "pod Hiva": zero kabli, PE Hej, a to muszą być 3 amplitunery? TV masz tak wysoko, że na ten środkowy wzmachol, możesz położyć ten obok. Fajny kąt do grania/filmów, a kolumny nawet mnie przerażają. No i ja bym w sumie nie zdejmował tej osłonki z kolumn, bo tak kojarzy się nieco z umc umc, bass, naklejka kenwood na szybie bmw i te sprawy:) No, a tak poza tym, tak właśnie grają ludzie grający na konsolach PlayStation. Edytowane 25 maja 2014 przez grzybiarz Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 25 maja 2014 Opublikowano 25 maja 2014 Ja bym się pokusił o większy tv, bo ten wydaje się za mały 1 Cytuj
MYSZa7 8 962 Opublikowano 26 maja 2014 Opublikowano 26 maja 2014 dwa xboxy one... bogactwo Dark :O Cytuj
Daffy 10 643 Opublikowano 26 maja 2014 Opublikowano 26 maja 2014 w mojej kamienicy gdzie mieszkam strasznie niesie po stropach, gdyby mieszkal tam sasiad z takimi glosnikami to ja z sasiadami w mig zrobilismy mu samosad Cytuj
grzybiarz 10 316 Opublikowano 26 maja 2014 Opublikowano 26 maja 2014 U mnie wieczorem, słyszę nawet jak sąsiad zapala światło "pstryczkiem". Ale tak teraz robią TBSy, a stare, poniemieckie kamienice z grubymi murami wygluszaly wszystko. Też mam podobny sprzęt i wkurza, że trza cicho słuchać, bo dookoła sąsiedzi z małymi dzieciakami, a przecież taki sprzęt pokazuje pazur dopiero przy glosniejszym słuchaniu:/ Czuję się jakbym miał Ferrari i jeździł nim max 50km/h. Cytuj
Daffy 10 643 Opublikowano 26 maja 2014 Opublikowano 26 maja 2014 (edytowane) ja mam stara poniemiecka kamienice z grubymi murami ale podlogi sa tragiczne i przez nie wlasnie niesie, sasiadow zza sciany nie slysze, za to sasiadow podemna i nademna juz tak dlatego uwazam ze takie sprzety tylko dla domkow sie nadaja Edytowane 26 maja 2014 przez Ficuś Cytuj
Gość Dark_Pharmacist Opublikowano 26 maja 2014 Opublikowano 26 maja 2014 (edytowane) dwa xboxy one... bogactwo Dark :o Ja nie mam xboxa one, nawet jednego. Ledwo ogrywam czasowo PS3 i Vitę. Stronę wcześniej jest lepiej oświetlone zdjęcie, choć i na tym widać, że poza wyżej wymienionymi, żadna inna konsola nie stoi. Foto robione "pod Hiva": zero kabli, PE Hej, a to muszą być 3 amplitunery? TV masz tak wysoko, że na ten środkowy wzmachol, możesz położyć ten obok. Fajny kąt do grania/filmów, a kolumny nawet mnie przerażają. No i ja bym w sumie nie zdejmował tej osłonki z kolumn, bo tak kojarzy się nieco z umc umc, bass, naklejka kenwood na szybie bmw i te sprawy:) No, a tak poza tym, tak właśnie grają ludzie grający na konsolach PlayStation. Ampli jest jeden. Tv zaczyna sie 70 cm nad podłogą, więc bardzo wysoko nie wisi. Co do ustawiania klocków jeden nad drugim, to wyczytałem na jakimś forum hi-fi bardzo treściwą wypowiedź, dlaczego nie powinno się tego robić. Mnie przekonało. Maskownic nie zakładałem od nowości. Lubię widoczne membrany :-) Edytowane 26 maja 2014 przez Dark_Pharmacist Cytuj
MYSZa7 8 962 Opublikowano 26 maja 2014 Opublikowano 26 maja 2014 Nie no to była ironia odnośnie tych xboxów. Te odtwarzacze wyglądem przypominają konsolę MS. Cytuj
Gość Dark_Pharmacist Opublikowano 26 maja 2014 Opublikowano 26 maja 2014 Sory. Ciężko kapuję w poniedziałki... zwłaszcza po przepracowanym weekendzie Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 26 maja 2014 Opublikowano 26 maja 2014 Dla mnie takie głośniki w domu to przerost formy nad treścią, chyba tylko żeby się przed kolegami pochwalić no bo w jakim zakresie się je wykorzystuje, 10-20% mocy? Don kiedy to nie chodzi o moc, co jakość. Głównie każdy z nas słucha muzyki, gra w gry, ogląda filmy raczej ... cicho. Większość małych konstrukcji zaczyna ładnie grać powyżej danego progu, kiedy akustycznie zaczynają się odpowiednio "ruszać" - to kwestia fizyki, po prostu mały głośniczek nie jest w stanie wybrzmieć pewnych tonów, głównie ze środkowego pasma dźwięku - grają ładnie górą, za bas odpowiada np subwoofer, ale brakuje środka. W przypadku dużych konstrukcji, wystarczy podciągnąć potencjometr na 10% mocy i już całość zaczyna ładnie grać - duże średnice, wielodrożne konstrukcje dają szersze pasmo przy mniejszej mocy, coś czego nie osiągniesz małym głośnikiem. Podsumowując - jeśli on włączy swoje głośniki na 10% mocy i ktoś kto ma popularny zestaw kilku mniejszych głośników zrobi to samo, u Darka_Pharmacist będą one grać ładnie, bo wybrzmieją wszystkie "drobiazgi". Ja tylko żałuję, że masz ampli Sony bo nie jestem ich zwolennikiem, jednak rozumiem ideę i również jestem jej zwolennikiem Gratuluję i wystawiam karnego ku,tasa oczywiście (nie po to mam orzełka białego w dowodzie aby chwalić), że nie masz ekranu na projektor - ściana pusta, więc byłoby idealnie A sąsiedzi pewnie ładnie się w(pipi)iają jak kolega odpala FarCry i poluje na zwierzynę 4 Cytuj
Gość Dark_Pharmacist Opublikowano 26 maja 2014 Opublikowano 26 maja 2014 (edytowane) Długo się wahałem czy kupić ten ampli, bo po erze świetnych segmentów Sony pokpiło sprawę z audio, ale poczytałem ile się dało wykopać w sieci i po długim namyśle zdecydowałem, że jednak ten. STR-DA5800es jest oparty o ten sam układ bazowy i dostał EISA 2013-2014, więc wstydu nie ma. Edytowane 26 maja 2014 przez Dark_Pharmacist Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 26 maja 2014 Opublikowano 26 maja 2014 Pewnie, ze nie ma. Na takim poziomie z pewnością juz nie ma wstydu, tutaj sa juz tylko prywatne preferencje. Gratuluję zestawu Cytuj
grzybiarz 10 316 Opublikowano 26 maja 2014 Opublikowano 26 maja 2014 Wpisałem ten model w google i jego cena waha się od 9999 zł, sporo:) Cytuj
mozi 1 987 Opublikowano 26 maja 2014 Opublikowano 26 maja 2014 jakiej wielkości ten tv bo jakoś tak "znika" wśród tych kolmun? Cytuj
Gość Dark_Pharmacist Opublikowano 26 maja 2014 Opublikowano 26 maja 2014 jakiej wielkości ten tv bo jakoś tak "znika" wśród tych kolmun? 42" więc przekątną du.y nie urywa ale przyzwyczailem się i gra się ok. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 Konsole: Pod monitorem konsola: 6 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi