Skocz do zawartości

Najbardziej absurdalna scena z Anime

Ewcikson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jedna rzecz mnie zastanawia w DEATH NOTE - ile ten notatnik ma stron,że przez tyle lat pisania nie skonczyło się w nim miejsce?? :)

Może dlatego się nie skończył bo była przerwa gdy Light wyrzekł się notatnika?;]

a moze po prostu ryuk podmienil notatniki i poskromili apetyt lighta na pisanie:> ale swietne pytanie...

• Odpowiedzi 24
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

W mandze do której odniósł się kubicz jest to wyjaśnione:

"When you run out of room to write in the notebook, you may ask the orginal owner shinigami for another".

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Naruto - kilkuodcinkowa scena śmierci trzeciego Hokage. Debeściak.

Bleach- Kurosaki kontra Zaraki, nagły przypływ mocy Ichigo i jeden z największych wojowników Soul Society pada na deski.

Prince of Tennis: Futari No Samurai - starcie Ryoma vs Ryoga, które w połowie ze zwyłego meczu zamienia się w fajerwerki rodem z Dragon Ball'a.

• 4 tygodnie później...
Gość Mr. Blue
Opublikowano
Naruto - kilkuodcinkowa scena śmierci trzeciego Hokage. Debeściak.

A ja tam w ogóle się nie zdziwiłem. W świecie, gdzie byle dwunastoletni shinobi posiada siłę bombowca F-117, dziadek który wytrzymuje obecność ostrza w swoim sercu jest niczym niezwykłym.

Opublikowano
A ja tam w ogóle się nie zdziwiłem. W świecie, gdzie byle dwunastoletni shinobi posiada siłę bombowca F-117, dziadek który wytrzymuje obecność ostrza w swoim sercu jest niczym niezwykłym.

Ta scena to przesada nawet jak na produkcje anime z dwunastoletnim shinobi posiadającym siłę bombowca F-117. Pokaż mi jakiś inny serial gdzie jakaś postać umiera przez 5 czy 7 odcinków.

Gość Mr. Blue
Opublikowano (edytowane)
Śmierć Trzeciego w Naruto to pikuś, najlepsza jest walka Goku z Frizerem na Namek, kiedy to niby planeta ma za 5 minut wybuchnąć a oni się leją z 20 odcinków jeszcze

To też jest pikuś, bo najbardziej sbsurdalne są smutne sceny śmierci w DB. I tak wiadomo, że postać albo będzie szczęśliwie podrywać babeczki w niebie (vide Yamcha) albo zaraz zmartwychstanie (vide... wszystkie postacie w DB)

Ta scena to przesada nawet jak na produkcje anime z dwunastoletnim shinobi posiadającym siłę bombowca F-117. Pokaż mi jakiś inny serial gdzie jakaś postać umiera przez 5 czy 7 odcinków.

Tu się z tobą zgodzę, ale dopowiem też, że w dalszych odcinakch kilka osób poświęca się dla wspólnego dobra, ale i tak przeżywają... (Choji, Neji...)

Edytowane przez Mr. Blue
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dzisiaj oglądałem jedno anime. Nie pytajcie o tytuł, coś w stylu "Ganba Treten Gerren Langan", nie pamiętam.

Dwóch kolesi w mechach połączyło swoje mechy za pomocą wielkiego wiertła, które o mało co nie zabiło gościa w kabinie. Niestety, mech stracił energię, bo brakowało jedzenia. Nie mógł działać. Więc nagle przybiegł taki kret w okularach, odgryzł sobie tyłek i złapał go za ogonek, po czym rzucił kolesiowi, który podzielił to na dwa kawałki i rzucił w to wiertło, które otworzyło się. Akurat pilot chciał to wiertło zjeść, więc miał otwarte usta, i kawałek dupy tego kreta wpadł mu do ust, co wystarczyło, by jego mech odzyskał energię.

Tak to mniej więcej wyglądało.

Opublikowano

Bo Gainax jest pełen wykręconych umysłów. Takie sceny właśnie Lagana, końcówka Evangeliona, całe FLCL, Gunbuster 2, wszystko pokręcone, dziwne i z pozoru bezsensowne, doskonałym są tego przykładem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Bleach - Kenpachi vs Nniotria. 5 espada został pokonany przez takie...banalne i podstawowe g#$no.

LAME, ze jak złapiesz mieczyk w dwie łapki, to już mozesz ot tak sobie wygrać ? Kubo pojechał z tym.

Edytowane przez Pikol
Opublikowano

16 11 2008, 09:43' post='1670166']

Bleach - Kenpachi vs Nniotria. 5 espada został pokonany przez takie...banalne i podstawowe g#$no.

LAME, ze jak złapiesz mieczyk w dwie łapki, to już mozesz ot tak sobie wygrać ? Kubo pojechał z tym.

No ku'rwa, takie coś przydałoby się oznaczać, wiesz? Nie każdy czyta mange :/

Opublikowano
Jak dla mnie każda scena z anime cat soup nadaje się do rangi absurdu roku :) (jak kto nie zna - na yt całość)

ostatnio rowzwalila mnie ( doslownie) scena z Vampire Knight Guilty ep 7 i krzyk Yuuki oniiiiiiiisama..... do zadziwionego Zero noe prosze prosze w mandze to wygladalo zdecydowanie lepiej...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
16 11 2008, 09:43' post='1670166']

No ku'rwa, takie coś przydałoby się oznaczać, wiesz? Nie każdy czyta mange :/

Zgadzam się w 100%,zaznaczac spoilery do cholery.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Tak z pamięci, na szybko:

- końcówka "School Days"

- "Hidori no Chibi" - pomysł wyjściowy (dla tych co nie znają: bohater budzi się rano i odkrywa, że zamiast ręki ma... zminiaturyzowaną koleżankę z klasy. WTF?!)

- "Itazurra na kiss" - zachowania obiektu westchnień głównej bohaterki i jego podejście do niej - groza! Po tym, jak ją traktował każda dziewczyna z przynajmniej połową mózgu przywaliłaby mu w twarz. Tymczasem bohaterka chwilę popłacze i wraca do "ataku". Eh... ;)

Edytowane przez K-rol
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)
Tak z pamięci, na szybko:

- końcówka "School Days"

- "Hidori no Chibi" - pomysł wyjściowy (dla tych co nie znają: bohater budzi się rano i odkrywa, że zamiast ręki ma... zminiaturyzowaną koleżankę z klasy. WTF?!)

- "Itazurra na kiss" - zachowania obiektu westchnień głównej bohaterki i jego podejście do niej - groza! Po tym, jak ją traktował każda dziewczyna z przynajmniej połową mózgu przywaliłaby mu w twarz. Tymczasem bohaterka chwilę popłacze i wraca do "ataku". Eh... ;)

Milosc jest slepa naprawde mi to nie przeszkadzalo:> looknij na "skip beat" to dopiero klasa... moze wroce do tematu z skip beat najbardziej absurdalny jest kurczak i wynurzenia Rena .. do przebranej Kyoko-> zabawne i smieszne a nawet absurdalne:> no coz wiele anime ma takich scenek:> Poza tym w Nodame Cantabile absurdalne jest to ze Nodame jest taka Excentryczna a zarazem dostaje wszystko na tacy - kariere faceta i podroze po swiecie .. no coz fantazja nie zna granic... zycie nie jest takie proste...

Edytowane przez Ewcikson
  • 4 tygodnie później...