Skocz do zawartości

Seria Phoenix Wright

ashka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z mojej perspektywy za 25-30$ można kupić kilka lepszych gier niż Gyakuten 2 i 3. Lubię tę serię, ale po prostu żal mi pieniędzy na takie średniaki :( A wystawianie im ocen w stylu 8/10 czy 9/10 to ostre przegięcie.

Może GS4 będzie lepszy...?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tak jak wychodzily, czyli:

1. Phoenix Wright - Ace Attorney

2. Phoenix Wright - Ace Attorney: And Justice For All

3. Phoenix Wright - Ace Attorney: Trials And Tribulations

Z kolei w Apollo Justice akcja toczy sie pare lat po ostatnich wydarzeniach z Trials And Tribulations (z tym, ze gra wychodzi dopiero w przyszlym miesiacu).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Trylogia skończona jakiś czas temu. Dosłownie od pewnego czasu nie mogę o niczym innym myśleć, jak o czwartej części. Dżidżys, jeszcze ponad 2 tygodnie...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam drugą sprawe w Apollo Justice. Główny bohater ma fajną zdolnosc widzenia jakiś odruchów tych których przesłuchu,je gdy kłamią. No i pojawiają sie postacie z poprzednich gier. A Phoenix ma za(pipi)i.sty design, ziomek co rysuje postacie do tej gry ma jedwab kreske.

Opublikowano

Mysle, ze info o postaciach lepiej przykryc spoiler tagiem.

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano (edytowane)

Heh. Przyznam, że zaciekawił mnie fenomen tego tytułu a gdy trafiłem na wersję Java (o której wyczytałem, że jest to pierwsza sprawa z Ace Attorney w 100% odwzorowana z wersji GBA/DS) bezzwłocznie zainstalowałem na swojej komórce i przegapiłem potem przez to autobus bo pykałem na przystanku :lol: Nie posiadam jeszcze DSa ale historia Wright'a wciągnęła mnie bez reszty i musiałem się uratować emulatorem bo nie wyobrażałem sobie czekać kawał czasu zanim mógłbym się dowiedzieć co będzie dalej 8) Całe szczęście, że wreszcie powstał emu ze 100% prędkością i dobrym dźwiękiem ^_^

Dziwi mnie natomiast jedno... Phoenix Wright to świetny materiał na mangę/anime/film kinowy. Japończycy to mistrzowie eksploatacji dobrych pomysłów (zaraz po Amerykanach) więc czy nie kroi się nic przypadkiem? Bo przyznam, że grając w Ace Attorney odnosiłem wrażenie jakbym czytał interaktywną mangę <_<

Edytowane przez Antares
Opublikowano
  RoL napisał(a):
Mysle, ze info o postaciach lepiej przykryc spoiler tagiem.

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@RoL

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano
  koso napisał(a):
http://www.gamegrep.com/news/8444-this_wee...ect_prosecutor/

Na razie nie zakładam nowego tematu, ale rzecz kapitalna - gra o przygodach... Milesa Edgewortha! Znając twórców przedstawią temat odpowiednio, a wcielenie się w prokuratora zamiast w obrońcę przyniesie kompletnie nowy model rozgrywki.

Właśnie tak wczoraj po przejściu dwójki myślałem, jak to by było zagrać Edgeworthem albo Van Karmą :P Jak dla mnie świetna wiadomość :) Ciekawe, czy twórcy napiszą całkiem nowy scenariusz, czy też zachaczą o wydarzenia z PW? Ja na pewno chciałbym zobaczyć kilka spraw z PW z alternatywnego ujęcia :)

Opublikowano

@artur_z

Rzucę Ci mały spoiler z Trials and Tribulations, jak nie chcesz to nie czytaj :)

Pokaż ukrytą zawartość

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Skany z "Nintendo Dream" (ukradzione z forum court-records.net ;P ):

th_37658_01_122_1151lo.jpeg th_37661_02_122_450lo.jpeg th_37665_03_122_1103lo.jpeg th_37666_04_122_183lo.jpeg th_37670_05_122_747lo.jpeg th_37673_06_122_765lo.jpeg th_37678_07_122_761lo.jpeg th_37685_08_122_984lo.jpeg

Jesli chodzi o dziewczyne, to wedlug "Nintendo Dream" ma ona 17 lat i jest jedna z glownych postaci. Niestety nic wiecej o niej nie wiadomo. Pojawil sie natomiast nowy screen przedstawiajacy cala postac.

kenji_09_cs1w1_750x555.jpg

(screen z dengeki online)

Edytowane przez RoL
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Muszę Wam coś powiedzieć...

OBJECTION!

http://objection.mrdictionary.net/go.php?n=2556812

A co sprawia, że tak jest? No po prostu niesamowita fabuła. Nigdy nie myślałem, że gra, w której 80% "gry" to czytanie tekstu. Pozostałe 19% to myślenie i 1% to naciskanie przycisków. NIESAMOWITA fabuła, NIESAMOWITE postacie, świetny humor... zagadki. Dosyć powiedzieć, że ani jednej nocy na wakacjach w długi weekend majowy nie przespałem porządnie właśnie przez tą grę.

Grafika to kilkanaście statycznych teł, postacie są ładne i dobrze animowane, ale to tylko kilka spriteów na postać (chociaż w piątej sprawie gra pokazuje pazurki). Ale muzyka jest prze-kozacka!! Motywy, które wpadają w ucho i trzymają w nerwach do końca sprawy... ach, i to OBJECTION! Von Karmy i Phoenixa... świetne. No po prostu świetna gra, najlepsza jaką widziałem dotychczas na DS'ie.

Najlepsza sprawa jest chyba czwarta (dalej są spojlery, czytaj tylko jak skończyłeś CAŁĄ grę):

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

E, wziąłem się za drugą część...

WTF!? Objection! OBJECTION!

To nie tak miało być...

(Spoilery z dwójki.)

Pokaż ukrytą zawartość