Di 839 Opublikowano 27 czerwca 2008 Opublikowano 27 czerwca 2008 Jesteś pewny, że jest język angielski? W Phoenixach jest, w AJ nie ma. Cytuj
ashka 219 Opublikowano 27 czerwca 2008 Autor Opublikowano 27 czerwca 2008 W Japońskich Gyakutenach na DS'a, tych oryginalnych (sportowanych z GBA) zawsze jest do wyboru język angielski. W tym nowych, Apollo Justice, jest tylko japoński. 50zł to świetna cena za jedynkę. Zagraj i dopiero wtedy się zastanów, czy masz ochotę na kolejne części - np. dwójka jest znacznie słabsza od jedynki i za 20+$ można złapać kilka lepszych gier... Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 27 czerwca 2008 Opublikowano 27 czerwca 2008 Oj, czy słabsza... no dobra, słabsza, ale Ashka, przełam się i łykaj dwójkę (choćby dla drugiej i czwartej sprawy, Magatamy i Pearls) i koniecznie przejdź GENIALNĄ trójkę. Jeżeli jakaś postać wywarła na mnie takie wrażenie, że ją do avka wstawiłem, to znaczy, że gra, w której występuje, jest GENIALNA. Więc cioraj no mi tu w dwójkę, potem trójkę bez gadania, bo to świetne gry! Cytuj
ashka 219 Opublikowano 27 czerwca 2008 Autor Opublikowano 27 czerwca 2008 Oj, czy słabsza... no dobra, słabsza, ale Ashka, przełam się i łykaj dwójkę (choćby dla drugiej i czwartej sprawy, Magatamy i Pearls) i koniecznie przejdź GENIALNĄ trójkę. Jeżeli jakaś postać wywarła na mnie takie wrażenie, że ją do avka wstawiłem, to znaczy, że gra, w której występuje, jest GENIALNA. Więc cioraj no mi tu w dwójkę, potem trójkę bez gadania, bo to świetne gry! Heh, fanboje. Dwójkę miałam i sprzedałam. Wystarczająco zniechęciła mnie do kupowania części trzeciej. Polemizowałabym, czy koeljne częsci są takie świetne. W dwójce nie ma ani jednej sprawy, która można by uznać za arcyciekawą. O trójce czytałam bardzo różne opinie. Może, jak już przecenią 3 i 4 na 10$, to zaszaleję ;P Żal forsy na kolejnego średniaczka. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 27 czerwca 2008 Opublikowano 27 czerwca 2008 A przeszłaś trójkę? Uwierz, dzięki retrospekcjom, graniu Mią i Edgeworthem no i postaci Godota tą grę stawiam tylko troszkę pod jedynką, troszeńkę tylko. Naprawdę dobra gra, no nie wydaje mi się, by pomiędzy pierwszą a drugą i trzecią częścią oprócz kilku szczegów była taka przepaść . Nie fanboj, a fan, bo fanboj musiałby jeszcze oczerniać przeciwną grę/konsolę/opinię . Cytuj
RoL 561 Opublikowano 27 czerwca 2008 Opublikowano 27 czerwca 2008 Poza tym okreslenie "sredniak" ma sie nijak do serii Ace Attorney. Gdyby gra byla rzeczywiscie przecietna, to nie dostawalaby tak wysokich ocen ;] Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 27 czerwca 2008 Opublikowano 27 czerwca 2008 Dokładnie toto. Po prostu tak mówię, że ta słabsza od tej, ta prawie tak dobra, a prawda jest taka, że cała seria jest genialna i wypadałoby znać całość, bo nadchodzi czwarta, ostatnia część, a wszystkie 3 tworzą jedną, spójną całość . Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 21 lipca 2008 Opublikowano 21 lipca 2008 Napisałem 3 części tworzą spójną całość...? No właśnie, ostrzegam przed spojlerkami. Małe na razie, potem walnę większę (i ostrzegnę). A więc skończyłem ostatnią część sagi. Apollo Justice padł. Smutek, radość, zaskoczenie, podziw, duma, ulga, niecierpliwość... wszystko to czułem na raz. Z jednej stronyu człowiek się cieszy, bo w końcu poznał prawdę. Smutek, bo to już jest koniec. Czwarta i ostatnia na razie genialnej serii prawniczej padła. Zaskoczenie, bo nie sądziłem, że gra z teoretycznie innym bohaterem mnie zaskoczy tym, że to prawie najlepsza część całej serii. Podziw dla twórców, że cały czas mają tyle pomysłów na nowe sprawy. Duma, bo w końcu dorwałem skubańca. Ulga, bo skończyłem grę. Niecierpliwość, bo nie mogę się juz doczekać ostatniej części Phoenixa Wrighta. Tak, ostatniej z naszym ulubionym prawnikiem. Podczas ostatniej sprawy przyszło mi na myśl bardzo mocne skojarzenie z inną grą. A dokładnie z Metal Gear Solid 2. Niby inny bohater, a jednak tak naprawdę nadal naszym głównym bohaterem jest Phoenix Wright. I tak jak w MGS2, tutaj również zagramy naszym głównym bohaterem, bo w końcu zagramy nawet jedną rozprawę Phoenixem. MASON System też zarąbisty pomysł, poznajemy całą grę, wszystko się wiąże ze sobą, wszystko znajduje swoje odpowiedzi, okazuje się, że trzy różne sprawy i postacie są ze sobą powiązane... No po prostu wypas!! Na dodatek wykorzastynie możliwości DS'a też nie byle co, co prawda brakuje kilku postaci, ale ogólnie w moim mniemaniu kolejna równie genialna część co reszta . Cytuj
BartX 9 Opublikowano 21 lipca 2008 Opublikowano 21 lipca 2008 Da się zasejwować w środku śledztwa? :o Bo w drugim chapterze (w jedynce) nie mogę sejwnąć bo przesłuchaniu Mayi. Cytuj
RoL 561 Opublikowano 21 lipca 2008 Opublikowano 21 lipca 2008 z tego, co pamietam, to mozna sejwowac w dowolnym momencie Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 21 lipca 2008 Opublikowano 21 lipca 2008 Oprócz używania magatamy to możemy w każdym miejscu zapisać po naciśnięciu START. Cytuj
HudyPL 0 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Mam okazje mieć Trials and Tribunations, ale pytanie czy warto zaczynać od 3 części? Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Nie, to tak jakbyś zaczął trylogię Władcy Pierścieni od 3 części czy coś takiego . Kupić kup, ale zaczynaj od pierwszej części, wszystko to się układa w logiczną całość. Cytuj
usagi23 0 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 moim zdaniem można zacząć od 3 części jako że to de facto nie jest kontynuacja w pełnym słowa tego znaczeniu, ot mamy tego samego bohatera, ale same sprawy z części 3 nie łączą się z tymi z 1 i 2 cz, tak więc można spokojnie grać bez uszczerbku dla linii fabularnej Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Bzdura! Poznajemy całą przeszłość Mii, Phoenixa. Żadna gra nie ma powiązanych spraw z inną częścią, jednak jak mówię, jest to kolejna część gry która o wiele lepiej smakuje, jak znamy poprzednie części. Cytuj
usagi23 0 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 a i owszem, aczolwiek mi tak samo dobrze grało się we wszystkie trzy części mimo tego że zaczynałem właśnie od Trials and Tribulations, a przeszłość naszych bohaterów poznałem troche później co w moim przypadku nie było dużą stratą. Cytuj
Soban 4 052 Opublikowano 28 sierpnia 2008 Opublikowano 28 sierpnia 2008 estem na 2 sprawie w trials and tribulations i mam takie pytanie.Czy Godot okaże się kimś z poprzednich części?Jeśli ktoś odpowie to proszę o nie podawanie imienia tej osoby tylko po prostu tak/nie. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 sierpnia 2008 Opublikowano 28 sierpnia 2008 (edytowane) Nie. Edytowane 28 sierpnia 2008 przez raven_raven Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 Nowe skany z Gyakuten Kenji: http://www.gamekyo.com/news29013_gyakuten-...creenshots.html Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 :slinotok: Ja pierniczę, jaki pedałkowaty obrońca, no nie mogę. Tak jak wszystkie postacie są spoko, to akurat panowie z Capcomu potrafią dowalić dziwnych kolesi (np. jak ten z pierwszej sprawy w drugiej części). No ale przynajmniej miło będzie go rozwalać w sądzie. No i sprawa laski - Edgeworth to raczej wyizolowany czlowiek, po co dodali mu jakąś towarzyszkę? Styl troszkę mi się nie podoba, zmienił się z deka (choćby twarz Edgewortha). No i widać zapewne pierwszą sprawę: Zabójstwo w biurze Edgewortha. A i jeszcze jakieś ulepszenia w gameplayu, wydaje mi się, że widzę jakieś odpowiedzi i dymki, może być ciekawie! :slinotok: Sorry za te emotki ale po prostu nie mogę się doczekać czegokolwiek mającego w nazwie Gyakuten. Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 17 września 2008 Opublikowano 17 września 2008 Heh wiedziałem, że Raven coś napisze w sprawie tych skanów i o tej babce, że nie potrzebna. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 18 września 2008 Opublikowano 18 września 2008 Tak łatwo mnie przejrzeć ? W każdym razie, ja kocham Phoenix Wrighty tak mocno jak Yano kocha Monster Huntera chyba . Szkoda, że te takie krótkie w porównaniui do MH. Wczoraj tak bardzo miałem ochotę na PW, że aż odpaliłem sobie pierwszą sprawę w trójce i grałem tak długo, aż nie usłyszałem objection theme, jakieś 30 minut chyba czytania to co znam na pamięć. I co? KOCHAM TO . OBJECTION! po prostu rządzi. Cytuj
ironspider 0 Opublikowano 18 września 2008 Opublikowano 18 września 2008 hehe widac to po twoim avku. Ja tam teraz staram sie zrobic Gyakuten Saiban Jiten na 100% Normalnie niewiem juz gdzie szukac!! A zostalo mi tylko 98%!! Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 19 września 2008 Opublikowano 19 września 2008 Co to jest ten Gyakuten Saiban Jiten? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi