Skocz do zawartości

SLIPKNOT

Obsolete

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
po drugim kawalku chcialem napisac, ze bardzo fajna plyte chlopaki nagrali ale im dalej tym przecietniej. No mozna posluchac ale bez rewelacji

no cudów na kiju nie ma ale płyta jest dobra, kilka kawałków z mocnym pierd.olnięciem, kilka "takich se" a bonusy to już całkiem emo-ckliwe :F

Opublikowano (edytowane)

Na razie to jest tak:

Mate. Feed. Kill. Repeat. > IOWA > All Hope Is Gone > Slipknot > Vol.3 Subliminal Verses

Moim zdaniem dobra płyta jak na Slipknot ale rewelacji nie ma.

Edytowane przez _Shaman_
Opublikowano

Płyta średnia. Generalnie "All hope is gone" daje radę. Reszta kawałków jednym uchem weszła, drugim wyszła. Pewnie jeszcze parę razy przesłucham i rzucę w kąt dysku. Ale gdy zapominam, że to Slipknot i słucham tych balladek, to nawet nieźle wchodzą.

Opublikowano (edytowane)

Corey wygląda teraz jak ta mała szmata ze "sierocińca" XD LOL

1765290_film1.jpeg

Wkurza mnie to, że tak bardzo chcą być cool i zaczynają śmierdzieć komerchą

edit: Przesłuchałem płytę razem z bonus tracks i mimo tego, że lubię slipknota ogłaszam, że ta płyta to crap i nic więcej ani mniej

Edytowane przez stabik
Opublikowano

Jest kilka fajnych kawałków, kilka jakby od Stone Sour, ogólnie nieźle, ale do płyt Iowy czy Slipknot, to sporo brakuje.

PS. Puścić tą płytę chłopakom za czasów Iowy, ciekawe co by o niej powiedzieli? :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

miałem "okazję" obejrzeć koncert na niemieckiej mtv, dżizas fakin krajst co za szajs

niech corey sobie w łeb (pipi)nie bo bardziej się s(pipi)ić to typ nie mógł, frontman z niego (pipi)owy i ciągnie całą załogę za sobą

Opublikowano

Też nie chodzi o puszczanie pawia na widownię i lanie na kable na koncertach. IMO jedyna słuszna płyta to self-titled. Bo tam po prostu słychać, że w nagrywaniu bierze udział dziewięciu muzyków - raz bardziej, raz mniej, ale słychać. No i wolałbym już żeby tych masek nie mieli - nówki wyglądają trochę dziwnie, szczególnie nie mogę się przyzwyczaić do facjaty Taylora, reszta ujdzie w tłoku.

Opublikowano

bodajże Mick nie zmienił maski, (pipi) z tym

a co do puszczania pawia czy co tam wymyśliłeś to źle dedukujesz - widziałem ich na zywca 4 razy i najgorszy koncert to był po wydaniu vol.3 - coś jakby wyszli, od(pipi)ali swoje, poszli

za czasów s/t i iowa to nie dość że wszędzie ich było pełno to do tego był mocarny kontakt z publiką

a muza co teraz grają to 4 osobowa kapela by zagrała z wiosłem w (pipi)e - przecież to jest kopia stone sour do cholery

• 1 miesiąc temu...
Gość andertejker
Opublikowano

mają lepsze kawałki na tej płycie, żeby do nich kręcić klipy, niż do tego siajtu. a sam klip cienki jak skóra z padalca.

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

"- Wiem, że muszę zrobić tę płytę - wyjaśnia muzyk. - Niektóre piosenki, które napisałem nie pasują do żadnego z moich zespołów. Są to utwory stanowiące skrzyżowanie Foo Fighters i Social D z domieszką Johnny'ego Casha. Country zdecydowanie będzie jednym ze składników dzieła. Pochodzę z Iowa, gdzie muzyka country jest częścią tamtejszej kultury. Nie zabraknie jednak mocnych, rockowych elementów."

Haha

corey taylor o swojej solowej płycie :lol:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Ja się zastanawiam. Raczej będzie krucho z kasą bo w maju WWA, a w lipcu Praga. Nie małe znaczenie ma też chu.jowość ostatniej płyty. O właśnie, support może przeważyć.

Edytowane przez tk