Masorz 13 191 Opublikowano 30 września 2022 Udostępnij Opublikowano 30 września 2022 https://open.spotify.com/album/3hWTXO0w02D6YpVRyLRmQz?si=vECgPXhGRXao6t8LYoWLmA&utm_source=copy-link Już można oficjalnie słuchać. Póki co, po 1 odsłuchu wchodzi dużo lepiej, niż WANYK. "Hivemind" Cytuj Odnośnik do komentarza
kaktusr 32 Opublikowano 1 października 2022 Udostępnij Opublikowano 1 października 2022 Powiem tak, jednak nawet slipknot może spierdolić Po co, pytam się PO CO te "śpiewy" na tych trackach ? Corey w hive mind lecąc w połowie dostał rozdwojenia jaźni że nagle to stone sour ale trochę nie ten podkład ? Jest źle mam wszystkie płyty na winylu tej chyba nie kupie bo szkoda kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 7 października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 października 2022 Przyznam że płyta mi nie weszła za pierwszym razem totalnie. Po paru odsłuchach jest jednak dobrze, powiedziałbym nawet że do Medicine For the Dead płyta jest świetna. The Dying Song, Hivemind i Warranty są zajebiste. Potem już gorzej, ale kawałki "śpiewane" czy w innym spokojniejszym stylu to są zawsze od czasów Vol 3, więc tu nie jest to żadne zaskoczenie. Największym rozczarowaniem jest moim zdaniem H377, bo niby kawałek dość ciężki ale mi kompletnie nie podpadł. Po paru odsłuchach wciąż mi czegoś brakuje, mam podobnie z "All Hope is Gone" który niby powinien w teorii trafić w mój gust bo jest rozpierdol, ale jednak w ogóle do niego nie wracam. WANYK moim zdaniem wyszedł lepiej, nie ma tutaj takiego bangera jak np. Solway Firth który IMO jest jednym z top tracków w ich karierze. Album jest inny niż poprzednie i to mi się podoba, a takie dobre kawałki jak Acidic czy Finale trudno mi nie docenić. Może mam słabość do głosu Coreya. Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 8 października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 października 2022 hej, dwa pytanka 1. Czy jest może zapowiedziany jakiś koncert w PL/Berlin na 2022/2023? Chciałbym kupić najlepszemu ziomkowi bilet na to, bo jest starym fanem pięknisiuf i przy okazji bujnąć się z nim, bo w zasadzie nigdy nie byłem na dużym, szarpanym koncercie. 2. Postanowiłem sobie w robocie zacząć odsłuchiwać dyskografię chronologicznie. Jedna płyta na dzień, po kilka repeatów. Chciałoby się wam zrobić jakiś tier-list preferencji albumów? Zacząłem od Iowa, od lat w zasadzie znałem tylko People = Shit, a teraz jeszcze The Shape mnie zajebiście ujął, ale nadal nie jestem osłuchany na blachę z albumem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 8 października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 października 2022 Do Grey Chapter łykaj jak leci, dwa ostatnie albumy to syf. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Shaman_ 867 Opublikowano 8 października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 października 2022 5 hours ago, Najtmer said: . 2. Postanowiłem sobie w robocie zacząć odsłuchiwać dyskografię chronologicznie. Jedna płyta na dzień, po kilka repeatów. Chciałoby się wam zrobić jakiś tier-list preferencji albumów? Zacząłem od Iowa, od lat w zasadzie znałem tylko People = Shit, a teraz jeszcze The Shape mnie zajebiście ujął, ale nadal nie jestem osłuchany na blachę z albumem. Z tym różnie bywa bo każdy ma jednak inny gust, ale u mnie to wygląda tak: Slipknot > Vol 3 > We Are Not Your Kind > Iowa > All Hope Is Gone > TESF > Gray Chapter 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 9 października 2022 Udostępnij Opublikowano 9 października 2022 właśnie o to mi chodzi by spojrzeć na temat z kilku perspektyw, wyciągnąć jakąś medianę, ale przede wszystkim zwrócić uwage na te bardziej proponowane Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 9 października 2022 Udostępnij Opublikowano 9 października 2022 Iowa>Slipknot=vol3> all hope is gone> we are not your kind> gray chapter > the end so far 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 9 października 2022 Udostępnij Opublikowano 9 października 2022 Myślę, że prawie wszyscy uważają, że najlepsze albumy to Slipknot i Iowa, a za nimi Vol. 3 i We Are Not Your Kind. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 9 października 2022 Udostępnij Opublikowano 9 października 2022 IOWA= VOL.3 > Slipknot > TESF > Vol.5 > AHIG > WANYK Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 9 października 2022 Udostępnij Opublikowano 9 października 2022 Aha, koncerty. No jak będą to na pewno gugle ci powie. Trochę przegapiłeś bo w sierpniu mieli i koncert w Gdańsku i to był ich europejski tour jak na razie. Niemniej technicznie nie był to tour nowego albumu (grają tylko jeden singiel na całym koncercie), więc może będzie i kolejny tour po Europie z tymże albumem za jakiś czas. Trochę dziwne jakby nigdy nie zagrali więcej niż jednego kawałka z całego albumu na żywo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 9 października 2022 Udostępnij Opublikowano 9 października 2022 Pewnie ich wcisną na przyszłoroczny mystic z odgrywaniem tego nowego kupsztala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 9 października 2022 Udostępnij Opublikowano 9 października 2022 Na pewno będzie bo Corey na AMA wspomniał o world tour w przyszłym roku. Myśle ze do końca 2022 dowiemy się o datach w Europie, w Polsce pewnie to będzie jakaś hala, obstawiam Łódź albo Kraków, chociaż chciałbym żeby na Torwar wrócili. co do listy albumów to dla mnie Iowa > Slipknot > We Are Not Your Kind > All Hope is Gone = The End So Far > The Gray Chapter > Vol. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 10 października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 października 2022 a jak to u nich z koncertami? Grają je głównie promo najnowszego albumu + klasyki które wszyscy kochają? Cytuj Odnośnik do komentarza
BieŃ 923 Opublikowano 11 października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 października 2022 (edytowane) Za małolata byłem sporym fanem - 3 pierwsze płyty bardzo lubię. Tak o sobie puściłem ,bo YT mi wrzuciło w rekomendacjach kawałek pt. Hive Mind. O kurwa,Nie dziękuję - imo straszny stolec. Edytowane 11 października 2022 przez BieŃ Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 11 października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 października 2022 15 godzin temu, Najtmer napisał: a jak to u nich z koncertami? Grają je głównie promo najnowszego albumu + klasyki które wszyscy kochają? Polecam tą stronkę https://www.setlist.fm/setlists/slipknot-1bd6a5b4.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
killjoy 6 Opublikowano 3 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 245 Opublikowano 27 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2023 Corey w stodole w stolicy 3 Czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza
Sobies 173 Opublikowano 28 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2023 Nie ma opcji, żeby to przegapić Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 24 stycznia Udostępnij Opublikowano 24 stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza
BieŃ 923 Opublikowano 24 stycznia Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 58 minut temu, Sven Froost napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 24 stycznia Udostępnij Opublikowano 24 stycznia Pewnie nie tylko ja nie wiedzialem ze ma syna i potrafi podobnie spiewac Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 972 Opublikowano 27 kwietnia Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 28 kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia Dobre gówno. Dawno takiej energii nie widziałem u nich. Nowy perkusista też git. Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 30 kwietnia Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia Potwornie nijakie, gdzie tam energia? Te kombinezony to prawie różowe chyba. Doba kapela która zalicza powolny zgon. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi