Tiglatpilesar 7 Opublikowano 3 kwietnia 2009 Opublikowano 3 kwietnia 2009 (edytowane) Kiedy zobaczyłem połowę ciała Ulqa, wiedziałem, że będzie żył. Kiedy Ishida zatrzymał Ichigo, wiedziałem, że ten go zaatakuje. Cała walka jest przewidywalna. Ten schemat występuje przy każdym pojedynku głównego bohatera. Dostaje łomot, power-up, zwycięstwo. Niech Ichigo choć raz użyje jakiejś taktyki, jak inne postacie. Wystarczy hollowa, który magicznie ratuje mu dupsko. Co do zakończenia mangi. Przewiduję, że Ichigo pokona Aizena Faktycznie, użyłem tego zwrotu dość nierozważnie. Walka jest przewidywalna, chapter nie. Paradoksalnie, lubię "Bleach". Prosta, nieskomplikowana rozrywka. Jestem w stanie poświęcić te dwie minuty w każdy piątek. Edytowane 3 kwietnia 2009 przez Tiglatpilesar Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 3 kwietnia 2009 Opublikowano 3 kwietnia 2009 Tiglatpilesar ma rację. Niestety, ale Ichigo to najbardziej klasyczny z klasycznych modeli shonenowych. W każdej walce, kolejna Espada pomiata nim jak szmatą, nagle chłopak przypomina sobie ze ma uratować Inoue, pier.doli jakieś farmazony ('I'll protect her/them!') i z dupy dostaje powerupa po którym zamiata przeciwnika w mgnieniu oka. Weźcie np. takiego Byakuye i jego walke z 7mą Espadą czy Rukie i walke z 9tą - oni nie użyli żadnych dopalaczy z dupy, tylko sposobem /sprytem wygrali. Ja wiem, że Ichigo to główny bohater i musi byc najsilniejszy i w ogóle najlepszy, ale to już jest nudne;f. Cytuj
ion 0 Opublikowano 3 kwietnia 2009 Opublikowano 3 kwietnia 2009 a mnei wciaz ciekawi co ma takiego aizen ze wszytkie arankary go sluchaja... no i ofc z kim bedzie walczyl , bo teraz wiekszosc kapitanow w porownaniu do ichigo to male rybki. Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 3 kwietnia 2009 Opublikowano 3 kwietnia 2009 Kaname vs Komamura Gin vs Hitsugaya Aizen vs Ichigo bo calej reszcie nakopie do dupy;p Cytuj
ion 0 Opublikowano 4 kwietnia 2009 Opublikowano 4 kwietnia 2009 ogulem ! wlasnie przypomnialem sie jedna ciekawa rzecz otoz w jednym z epizodow bylo spotkanie urachary i ojca ichigo i bylo powiedziane ze ojciec byl kiedys capitanem a wiec wracajac do tych odc sprzed 100 lat gdzie urachara ( kurrrde jak sie jego imie pisze) dostaje promocje na kapitana ale w tym samym czasie ani slychu na temat ojca ichigo wiec jakies wydarzenie musialo zasc wszesniej , ktore spowodowalo ze odszel wiec napewno mialo to miejce ponad 100 la wszesniej wiec pytanie co ojciec ichigo zlazl sobie na ziemie zyc jak normalny czlowiek i zyje sobie tak od 100 lat ? czy jak to jest ? nie jest tak ze powinien miec wiecej niz 3 dzieci i jedno malzenstwo ? ciekawi mnie jeszcze co z inne hollow ichigo tym zlym i tym pomagajacym.... dotego zakladam ze ichigo teraz przez dobre okres czasu bedzie tym zlym Cytuj
Seigaku 0 Opublikowano 4 kwietnia 2009 Opublikowano 4 kwietnia 2009 Nie doszukiwałbym się na siłę logiki w tej mandze. A Aizen to po prostu największy matkostukacz, dlatego mniejsi matkostukacze muszą go słuchać proste. Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 6 kwietnia 2009 Opublikowano 6 kwietnia 2009 To zależy co sobie cenisz. w cholere tutaj randomowych power-upów, dobrzy nie umierają, przewidywalne walki. ale jak cie to nie straszy, to sie bierz. Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Autor Opublikowano 10 kwietnia 2009 Jeżeli dobrze zrozumiałem zapowiedź następnego episodu to chyba wracamy do oryginalnej fabuły. Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Na jakiś miesiac pewnie;p. Cytuj
Ak0nia 28 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Na jakiś miesiac pewnie;p. niepoprawny optymista ? Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Z jakiej paki Ulq w nowym chapterze wyparował? Cytuj
Seigaku 0 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Jeżeli dobrze zrozumiałem zapowiedź następnego episodu to chyba wracamy do oryginalnej fabuły. Otwieramy shampana. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 (edytowane) Te dwa ostanie odcinki fillery "Karakura raizer" było lepsze niż 80% tego co widziałem w Bleach, nie żartuję. Były lepsze niż te ostatnie walki w "meksyku". Edytowane 10 kwietnia 2009 przez Zarathustra Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Autor Opublikowano 11 kwietnia 2009 (edytowane) Jeżeli dobrze zrozumiałem zapowiedź następnego episodu to chyba wracamy do oryginalnej fabuły. Otwieramy shampana. Hehe dobry pomysł,myślałem że te fillery beda trwaly tak do wakacji Z jakiej paki Ulq w nowym chapterze wyparował? Hollow Ichigo zrobił mu taki sajgon w środku że dlugo nie mógł tak trzymac,wszystko przecież było napisane czarno na białym Edytowane 11 kwietnia 2009 przez Dworek Cytuj
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Dlaczego się rozsypał? Ciała innych arrancarów pozostawały (poza Zommarim). Mnie najbardziej ciekawi wewnęrzny hollow Ichigo. Dlaczego wyglądał zupełnie inaczej, niż wcześniej(walka z Byakuyą)? Dlaczego zachowywał się jak bezmózga bestia, która wpadła w berserk? Dlaczego nie wyglądał, jak podczas treningu u Vaizardów? Dlaczego był tak silny? Regeneracja Ichigo była dziwna. Wyglądało jakby to ktoś go uleczył (stawiam na Kubo). "Bleach" zmienił się w shojo. Nie jestem w stanie zrozumieć współczucia, które okazywali bohaterowie dla wroga. Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Opublikowano 11 kwietnia 2009 W ogóle to tekst Ichigo do Ulq'a "to mi tez obetnij reke i noge" mnie rozje.bal. Cytuj
Dworek 0 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Autor Opublikowano 12 kwietnia 2009 No jego tekst był dziwny Ichigo się zmienił w coś takiego ponieważ walka odbywała się w Hueco Mundo a tam wiele osób odkryło swoją prawdziwą moc np.Chad Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Straszna bieda te dwa ostatnie epy. Cytuj
Seigaku 0 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 I żeby na tym się skończyło. W anime lecą sobie w kulki, po co puszczają normalne odcinki na zmiane z fillerami? Nie mogą od razu zapodać jakiejś dłuższej serii a'la Bounto, przecież i tak praktycznie już dogonili mangę. Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 To chyba nawet Naruto nie ma takich wyniszczających fillerów xD Cytuj
Seigaku 0 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 To ty chyba nie oglądałeś ostatnich epków, biegają po tym (pipi)a lesie i od dziesięciu odcinków nic się nie dzieje. Cytuj
ion 0 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 no ale ! to ze anime dogania manga to tylko wina mangi w ktorej sie nic nie dzieje i powola stron to jakies (pipi)ane wybucchy..... Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 no ale ! to ze anime dogania manga to tylko wina mangi Lol zarówno jedno jak i drugie nie jest święte XD. Cytuj
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Opublikowano 14 kwietnia 2009 (edytowane) Dworek To żadne wyjaśnienie. Dlaczego Ichigo dostał power-upa dopiero po "śmierci"? Skąd ta kompletnie nowa forma? Nie przekonuje mnie to. Mniejsza, "Bleach" i logika nie idą w parze. Chcę tylko zobaczyć, jak Ichigo wpada w szał i rozwala wszystko dokoła. Edytowane 14 kwietnia 2009 przez Tiglatpilesar Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi