Skocz do zawartości

Bleach

Dworek

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tia, puszczą 4 normalne odcinki i dalej wio z fillerami. Z ciekawości, jak dużo manga zdążyła wyprzedzić anime w ostatniego ciągu roku? Z 10 epów się uzbiera?

Opublikowano (edytowane)

Ja się dziwię, że to studio jest w stanie zrobić kilka odcinków, przecież to jak ten autor prowadzi mangę jest komiczne. Kilka paneli na krzyż, w których prawie nic się nie dzieje raz na tydzień? Takie 4 rozdziały dałoby się umieścić w jednym odcinku. Mam wrażenie, że na jednej stronie One Piece dzieje się więcej, niż w całym rozdziale Bleacha. Już nawet nie wspominam jak ostro Kubo trolluje, to już po prostu sztuka w jego wykonaniu. :thumbsup:

Edytowane przez Zarathustra
Opublikowano

Skąd się w ogóle wzięło to trollowanie? Pewnie z 4chan albo narutofan? Nie ma co owijać w bawełnę i trzeba to nazwać po imieniu. Kubo nie ma zdolności pisarskich. Zwroty akcji rzadko są w jakiś sposób zapowiadane, wyciąga je z tyłka; wiekszość postaci ma ledwo zarysowany charakter; fabuła gdzieś się zagubiła i od ponad 100 rozdziałów podziwiamy kolejne, dość nużące, walki. Najnowsze bankai sugerują, że i tu zaczyna się wyczerpywać pomysłowość autora. Bleach jest w takim momencie, że musiałby przejść duże zmiany żeby znowu stać się interesujący i ciekawy. Nie wiem czy na tym etapie jest to w ogóle jeszcze możliwe.

Opublikowano

Jeszcze zobaczycie, że przestaną emitować serię telewizyjną i przejdą na OVA, jak to było w przypadku Prince of Tennis czy Hellsinga. No bo jak, będą teraz non stop walić fillerami, aż ten idiota się opamięta i zacznie znowu robić normalną mangę?

Opublikowano

Nooo....Naruto miał chyba ze 200 odcinów fillerowych, wiec chyba nie jest tak zle xD Tylko, że w przypadku Naruto, zaczął on się robić popularny kiedy owe fillery sie kończyły, a Bleach już miał swój szczyt popularności.

Opublikowano

Zauważ też, że te 100 odcinkowe fillery przed Shippuudenem czemuś służyły, a jak jest w przypadku Bleacha? Mogliby zrobić teraz i z tysiąc zapychaczy, ale i tak nie ma bata, żeby manga mocniej wyprzedziła anime. Nie przy tym co odp*erdala teraz Kubo.

Mogliby zrobić tak jak studio TMS ze swoim D.Gray-manem, czyli po prostu darować sobie te idiotyczne historyjki ze sword fiendsami etc. i wstrzymać się z emisją serialu na jakiś czas. Uzbierałoby się powiedzmy ze 100 odcinków i ruszyliby dalej (na oko 15 lat czekania, ale co tam). No ale wiadomo, że tego nie zrobią, bo liczy się kasa, a fani i tak są na tyle głupi, że te fillerki będą oglądać, jakie syfiaste by one nie były. Chociaż może mnie zaskoczą i oglądalność spadnie tak drastycznie, że zwyczajnie zawieszą to anime (Rurouni Kenshin anyone?).

Opublikowano

czyli po prostu darować sobie te idiotyczne historyjki ze sword fiendsami etc.

Kwestia gustu, mi sie podobalo. W ogole Bleach i Naruto moze dla mnie leciec z fillerami, o ile nie widze tego pajaca z Bleacha, to jest Don cos tam ;)

Opublikowano

Odcinki z Muramasą nie były aż takie złe (jak na zapychacze), to mogę przyznać, ale to co ostatnio wyprawiają to jest jakaś masakra. Dobrze, że zaraz wracają do wydarzeń mangi, bo jeszcze trochę i bym się porzygał.

Opublikowano

Pewnie i tak zmasakrują walkę Ichigo i Ulquiorry cenzurą. Nie oglądam anime, ale z ciekawości postanowiłem zobaczyć walkę z Allonem. Cała brutalność tej bestii i klimat z mangi uleciał. Rana Matsumoto to jakaś kpina w porównaniu do wersji komiksowej.