Skocz do zawartości

Bleach

Dworek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fight zapowiada się iście epicko, takiego starcia nie było od czasu pojedynku z Grimmjowem. Zwróćcie uwagę na oprawę wizualną - bardziej dopieszczony wygląd postaci i efektów, dokładniejsza animacja, ostre jak brzytwa kolory - ślinka mi cieknie na myśl o kolejnych odcinkach.

W ogóle ciekawie się ostatnio złożyło, że we wszystkich popularnych shounenach mamy same najlepsze akcje. W Naruto bombardacja Peina, w One Piece wielka ucieczka z Impel Down, w FMA walki z Homunculusami, w Fairy Tail najazd na gildię, a w Bleachu pojedynki z najsilniejszymi Espadami. Aż nie wiem czym się bardziej jarać. :thumbsup:

Opublikowano

Tyle czekania i warto było mimo że większość to walka Renji i Sado to nawet zabawne było i jakoś nie miałem wrażenia że przesadzili z tym,pozatym świetnie narysowane i po zapowiedzi następnego odcinka jak widzę że zdzierają ubranie z Orihimie to już nie mogę się doczekać hehe pozatym liczę na więcej walki Ichigo vs Ulquiorra.

Opublikowano

Przeczytalem 3 chaptery mangi i odpadam, marne to, 15 stron, ze cztery dymki dialogowe na krzyz i koniec chaptera. Nawet naruto jest lepsze. Zostane przy anime.

Opublikowano

Po tym odcinku chyba juz kompletnie stwierdzam, ze mam w du.ie to anime. Znowu poczatkowe 5min to poprzednie odcinki, w trakcie tez pare minut backtrackingu i z walki zrobilo sie znowu gadanie o niczym. Przeciez to juz jest nudne, oni nawet z fabuly zrobia nudne fillery, ehh.

Opublikowano

Się dziwisz. Jakby mieli puszczać normalne odcinki to za dwa tygodnie znowu dogoniliby mangę.

Jestem za tym, żeby postąpili z tym anime podobnie jak niegdyś z FMA - po prostu zatrudnili jakiegoś scenarzystę i pykali sobie fabułę w swoją stronę. Zakładam, że i tak byłaby 100 razy lepsza niż to gówno, które wymyśla Kubo.

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 13.04.2010 o 13:00, Kalel napisał(a):

Nowy opening Bleach'a zawiera od cholery spoilerów

Dokładnie, też nie polecam oglądania jeżeli ktoś nie chce sobie zepsuć kolejnych odcinków. Osobiście zawsze dobrze wiedziałem że openingi w Bleach'u mają kupę spoilerów i nigdy nie oglądałem, a tym razem coś mnie pokrzywiło i stwierdziłem, że "a zobaczę sobie opening" i dup, dostałem po mordzie takimi spoilerami, że mi się odechciało :/

Swoją drogą, to ciekawi mnie trochę walka Kyouraku z "Nr1". Nigdy jeszcze nie pokazano jakiejś poważnej walki w jego wykonaniu, więc ciekawe, czy jest taki silny jak co niektórzy uważają, czy dostanie szybkie lanie:D

P.S To mój pierwszy post na forum, więc pragnę przywitać wszystkich forumowiczów, a korzystając z tematyki, to yoroshiku :D

Edytowane przez Calam
Opublikowano

Co za spoilery moga byc w Bleachu? Espada pewnie zostanie pokonana, Ichigo bedzie walczyl z Aizenem i pewnie jeszcze stary Kurosaki sie pojawi bo cos o nim cicho od dawna. Ostatni ep to ktore chaptery mangi?

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 23.04.2010 o 17:11, RedKyubi napisał(a):

Dopiero od raptem 3 odcinków jest Isshin w mandze więc jeszcze daleko :whistling:

Calam witamy witamy ..

przypominam o oznaczeniu spojlerow nie kazdy czyta mange... mnie wybitnie 1 raz Kubo zaskoczyl w 401 czapie i mam nadzieje, ze teraz juz tylko bedzie lepiej.. heheh nie zniechecajcie sie lepsze to, niz fillery z pieczeniem tortu przez Yumichike...@*

Edytowane przez Ewcikson
Opublikowano
  W dniu 27.04.2010 o 06:55, Tiglatpilesar napisał(a):

Nie podobał mi się ten "zwrot akcji". Pewnie wymyślił to z miesiąc temu, bo wcześniejsze wydarzenia z mangi niczego takiego nie zapowiadały. Dobrze pasuje do tego angielskie określenie "retcon".

dlatego mowie ze mnie Kubo zaskoczyl na + czy - to juz malo istotne... heheh

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Przesadzacie. Ja mam na Bleach zawsze siłę, w końcu to tylko dwie minuty tygodniowo. Anime muszę pochwalić, bo najnowsze odcinki są świetnie animowane i przyjemnie się je ogląda (gorzej z fabułą).

Opublikowano

Fakt, wizualnie Bleach miażdży chyba wszystkie tasiemce razem wzięte. Większe batalie zawsze wyglądają cudnie (Byakuya, Grimmjow, teraz Ulquiorra), aż ciekaw jestem fajerwerków czekających przy finałowym starciu z Aizenem.

Generalnie to anime ogląda się całkiem dobrze tylko wtedy kiedy kompletnie wyłączy się mózg. Na mangę zlewam, bo przy tak dynamicznych walkach wlepianie gał w statyczne obrazki kompletnie mija się z celem.

Opublikowano

Ostatnie fillery trwały blisko rok, więc będzie z 40 epków. A z tego co się orientuję manga wcale tak dużo przez ten czas nie wyprzedziła anime, po aktualnym sezonie prawdopodobnie znowu wrócą zapychacze.

Opublikowano
  W dniu 22.05.2010 o 10:53, CoATI napisał(a):

manga daleko uciekla?

Tyle co ślimak w przeciągu kwadransa, autor rysuje palce na pół strony i rozdziały o niczym (jestem tuż za tobą). Troll za trollem, trolla pogania, jeśli chodzi o fabułę. To i tak wyczyn, że studio jest z tego coś w stanie wykrzesać.

1273250200504.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wogule fabula teraz schodzi na psy strasznie. ale wiem ze Kubo chce w czerwcu zakonczyc ten watek z arrancarami i potem ma byc jakis mniejszy watek ktory bedzie wprowadzeniem do kolejnego duzego watku zobaczymy co z tego wyniknie chce tylko zeby juz pokonali tego aizena albo cos i juz