Skocz do zawartości

Bleach

Dworek

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jest ktoś jeszcze oprócz mnie kto to ciągle czyta? Dzisiaj w końcu zaczyna się coś ruszać w głównym wątku i nie do końca wiem o co ta cała drama.

Ten ziomek powiedział Ichigo że soul society kontroluje jego reiatsu przy użyciu odznaki, i co? Jakie są tego konsekwencje? Czemu to ma służyć?

Opublikowano

Hallibel i Grimmjow przeżyli? Byłoby za(pipi)iście, Espada to najlepsze, co Kubo wymyślił w epizodzie o Arancarach. Zastanawiam się, czy Yammy też nie przeżył. Leżał pocięty na pustyni, ale chyba nie martwy? Zresztą cała Espada powinna wrócić, prócz Aaroniero, bo to była typowo epizodyczna postać i mogłaby go Nel zastąpić. Inna sprawa, że Szayela lub Starka już chyba się nie da odratować. Poza tym w walce z Barraganem powinna zginąć Soi Fon, jedna z najbardziej gównianych postaci ever, gówniarz Hitsugaya też powinien oberwać (na śmierć) od Hallibel. Wracaj Espado!!!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Postanowiłem wrócić do blicza i nadrobić anime. I teraz pojawia się pytanie - czy oglądać fillery? Słyszałem, że niektóre są lepsze od wydrzeń mangowych xD

Warto któreś obejrzeć? Jakieś fajne walki w nich są? jestem na 110 odcinku(po pierwszych fillerach, ktore ominalem)

Opublikowano

Tylko jedna partia fillerów jest faktycznie bardzo dobra, mianowicie Zanpaktou Rebellion. Reszty raczej nie ma sensu oglądać.

Natomiast obecne wydarzenia w anime strasznie ssają kolbę, przypominają jakieś niedorobione fillery.

Opublikowano

Nowa seria przyznaję, że dosyć ciekawa. Sądziłem, ze po ostatnich wydarzeniach nie mógłbym już przejśc do porządku dziennego o i oglądac Ichigo siedziącego w Karakurze, ale (o dziwo) nowa historia coś w sobie ma. Jedno muszę jednak Kubo przyznać - potrafi tworzyć naprawdę fajne i charyzmatyczne postaci, które budzą sympatię widza (także tę negatywną) Inna sprawa, iż z reguły nie wykorzystuje ich potencjału do końca lub w ogóle, no ale widocznie nie można mieć wszystkiego.

Opublikowano

Osobiście też mam taką nadzieję, chociaż szczerze mówiąc to by już do reszty wszystko zagmatwało. Jak dla mnie ta manga i tak powinna się skończyć po pokonaniu Aizena i tyle ;p

Opublikowano

Nie zrozum mnie źle - ja takiej nadziei nie mam, zdecydowanie wolałbym, żeby ten kto miał zginąć to zginął i żeby to wszystko w miarę trzymało się kupy, ale znając Kubo i jego z dupy twisty, jestem wręcz pewien, że wcześniej czy później sięgnie po "uśmiercone" wcześniej postacie, w końcu nic nie wywołuje takiej kopary u widza jak pojawienie się jakiegoś bohatera, który to rzekomo od 100 odcinków powinien być dead.

No i zgadzam się co do tego, że ta manga powinna skończyć się po pokonaniu Aizena - najnowszy arc dobitnie pokazuje, że Kubuś nie ma zielonego pojęcia w którą stronę poprowadzić ten komiks.

• 3 tygodnie później...
Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

24 strony gadania jakiś nołnejmów :D

Edytowane przez DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Fajnie, ze to juz ostatni arc ale bez Aizena nie ma blicza. ;] Moze z okazji wojny z Quincy Kubo zrobi jakiegos twista i Aizen wroci do gry.

Edytowane przez kubicz