C1REX 16 Opublikowano 12 stycznia 2008 Opublikowano 12 stycznia 2008 Bardzo mi podeszło Omega5. Jak tylko będę miał chwilę wolnego, to postaram się o trochę M$ points na ta grę. Przy okazji wypadałoby kupić Metal Slug3 i zrobić użytek ze Sticka poza graniem w VF5 : ) Cytuj
marek1712 1 Opublikowano 14 stycznia 2008 Opublikowano 14 stycznia 2008 Chyba stanę się szpecem od tego typu akcji, ale... Ostatnio dość głośno zrobiło się o możliwości wydania Goldeneye 007 na XBLA, niestety poszło jak zwykle o kasę Gracze więc zawzięli się i tworzą PETYCJĘ do MS o opamiętanie się. Jeśli chcecie wspomóc ten projekt (tak jak ja) podpisujcie się na petycji TU. Cytuj
hooki 194 Opublikowano 30 stycznia 2008 Opublikowano 30 stycznia 2008 jestem po maleńkiej sessji z rez'ikiem i powiem tyle, trza dozbierać na 800msp.. gra kopie jak za dawnych lat, w menu do wyboru "normalny rez" (gra sie w okienku w środku ekranu w rozdzielczości dreamcastowej) i "rez hd" (widescreen + 5.1). gra ma wszystko co w oryginale + w opcjach do ustawienia jest dodatkowa modyfikacja dźwięku z gry.. jednym słowem rzeźnia. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 30 stycznia 2008 Opublikowano 30 stycznia 2008 Rez HD to bardzo ciekawa gra, ale też trudna (piąty poziom) i na dłuższą metę trochę męcząca. Pamiętajcie o włączeniu w opcjach wibracji pada. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 30 stycznia 2008 Autor Opublikowano 30 stycznia 2008 Rez HD to bardzo ciekawa gra, ale też trudna (piąty poziom) i na dłuższą metę trochę męcząca. Pamiętajcie o włączeniu w opcjach wibracji pada. Nie jest taka trudna. Raczej jedna z nałatwiejszych z gatunku strzelanek (Omega Boost, Panzer Dragon) Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 30 stycznia 2008 Opublikowano 30 stycznia 2008 Jak widzę jeszcze nie przeszedłeś piątego poziomu, a on jest naprawdę trudny. Do osób które przeszły: ile pytań zadaje ostatni boss? Bo jestem ciekawy jak blisko końca byłem. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 30 stycznia 2008 Autor Opublikowano 30 stycznia 2008 Jest czterech podstawowych bossów + dodatkowy. Przeszedłem gierkę z biegu. Tzn. ściągnąłem i zaliczyłem przy pierwszym posiedzeniu bez utraty życia. Jednak ja tą gierkę kilka miesięcy katowałem na DC. Trudne, to są dodatkowe misje. Chociaż i to nie za bardzo. Giera wypas. Zdecydowanie must-have. Najlepsza na marketplace i jedna z ciekawszych gier w historii. Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 30 stycznia 2008 Opublikowano 30 stycznia 2008 Dokładnie ^_^ Wcześniej kontaktu z REZ'em nie miałem słyszałem jedynie opowieści ;] Ściągnąłem odrazu full'a i pierwsze posiedzenie trwało 2 godziny Klimacik jest zaje.bisty podkręciłem głośniczki i byłem w 7 niebie ;] Zdecydowanie POLECAM. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 30 stycznia 2008 Autor Opublikowano 30 stycznia 2008 Ja w to kiedyś grałem na 250W kolumnach. Wszyscy sąsiedzi wiedzieli, że gram. Wibracje bassów musiały mi zastąpić brak wibracji z pada na DC. Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 30 stycznia 2008 Opublikowano 30 stycznia 2008 Ja tak samo mam dość mocne kolumny i malutki pokoj ^_^ To jak podkręciłem to czułem wibracje na du,pie:P Jak kolega kilka postów wyżej napisał, nie zapomnijcie WŁĄCZYĆ WIBRACJI. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 30 stycznia 2008 Autor Opublikowano 30 stycznia 2008 Ja tak samo mam dość mocne kolumny i malutki pokoj ^_^ To jak podkręciłem to czułem wibracje na du,pie:P Jak kolega kilka postów wyżej napisał, nie zapomnijcie WŁĄCZYĆ WIBRACJI. Dokładnie. Dobrze, że mi o tym ktoś napisał. Wibracje w tej grze są genialne. Nie mam pojęcia dlaczego są domyślnie wyłączone. Później sprawdzę, jak się sprawdza wibracja z dwóch padów jednocześnie. Tylko, gdzie drugiego pada mam położyć? To chyba dla dziewczyn pomyślane, nie? Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 30 stycznia 2008 Opublikowano 30 stycznia 2008 Ja tak samo mam dość mocne kolumny i malutki pokoj ^_^ To jak podkręciłem to czułem wibracje na du,pie:P Jak kolega kilka postów wyżej napisał, nie zapomnijcie WŁĄCZYĆ WIBRACJI. Dokładnie. Dobrze, że mi o tym ktoś napisał. Wibracje w tej grze są genialne. Nie mam pojęcia dlaczego są domyślnie wyłączone. Później sprawdzę, jak się sprawdza wibracja z dwóch padów jednocześnie. Tylko, gdzie drugiego pada mam położyć? To chyba dla dziewczyn pomyślane, nie? Między nogi albo pod plecy w sumie sam nie wiem ale motyw jest genialny;) Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 30 stycznia 2008 Autor Opublikowano 30 stycznia 2008 Między nogi albo pod plecy w sumie sam nie wiem ale motyw jest genialny;) Tak sobie pomyślałem, że nawet dla kumpla można dać, który akurat nie gra. Niby gra na singla, ale u mnie to była prawie party game. Z bratem albo z kumplami na zmianę graliśmy. BTW: Ta gra jest warta nawet pełnej ceny. 800punktów to mega okazja. Zasługuje też na pełne 1000 punktów do GS. Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 30 stycznia 2008 Opublikowano 30 stycznia 2008 Gierka zdematerializowała moje cojones. Bez kitu, pała zmiękła w natłoku basów ^_^ Chyba 150 PLN zostanie zainwestowanych w 4 tysie MSP Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 30 stycznia 2008 Autor Opublikowano 30 stycznia 2008 Jak wygląda trial tej gry? Cały pierwszy poziom dali? Pytam z ciekawości bo sam zassałem od razu pełną. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 30 stycznia 2008 Opublikowano 30 stycznia 2008 (edytowane) pobrałem demko REZ-a i cóż mogę powiedzieć - rozpier.dala jak za dawnych czasów! Szkoda tylko że demo tak mało oferuje ale wkręciłem się, ja CHCĘ znowu to zaliczyć, w rozdziałce HD i na dobrych słuchawkach (bo nagłośnienia to ja niestety nie posiadam ). Oryginał na PS2ke leży na półce po dziś dzień ^_^ C1REX -> nawet bossa do końca nie dali ubić Edytowane 30 stycznia 2008 przez ping Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 30 stycznia 2008 Autor Opublikowano 30 stycznia 2008 Kilka dyszek już gra dostała. Tzn. 1up i Eurogamer dał. Ign dało 8.6/10 Chyba nie ma już wątpliwości na co wydać punkty? Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 30 stycznia 2008 Opublikowano 30 stycznia 2008 Zassałem Fulla, odpaliłem, przeszedłem. Mam dziwne wrażenie, że w wersji HD jest kilka nowych motywów oraz miejscami inna muzyka. Ale mogę się mylić bo w REZ'a grałem 666 lat temu Aha. Brać w ciemno ! Klasyka ! Cytuj
hooki 194 Opublikowano 30 stycznia 2008 Opublikowano 30 stycznia 2008 graficznie jest lepiej w "hd", bo stary jest normalny.. efekty świetlne, wszelakie błyski itp są bardziej jak na teraźniejsze czasy.. Cytuj
bountyhunter 78 Opublikowano 30 stycznia 2008 Opublikowano 30 stycznia 2008 a kto mi powie, czy ta gra ma zle zakonczenie? bylem przy bossie 5tej areny, ostatni stage bossa i wydaje mi sie ze go/ja zabilem... mialem napisy koncowe, potem 'she still lies within the system' napis i statsy z levelu. nie dostalem achieva za ten etap, a jak daje znow na ten level, to mam pokazane wszedzie 0%... mialem ja jakos inaczej przejsc? ^_^ pierwszy raz gralem w reza.. Cytuj
Kiler8888 0 Opublikowano 30 stycznia 2008 Opublikowano 30 stycznia 2008 tak więc już wiem na co wydam moje ostatnie 800 punktasów Cytuj
TroniC 12 Opublikowano 31 stycznia 2008 Opublikowano 31 stycznia 2008 (edytowane) a kto mi powie, czy ta gra ma zle zakonczenie?bylem przy bossie 5tej areny, ostatni stage bossa i wydaje mi sie ze go/ja zabilem... mialem napisy koncowe, potem 'she still lies within the system' napis i statsy z levelu. nie dostalem achieva za ten etap, a jak daje znow na ten level, to mam pokazane wszedzie 0%... mialem ja jakos inaczej przejsc? ^_^ pierwszy raz gralem w reza.. Do ostatniej fazy bosa musisz dojsc w najwyzszej formie (pulsujaca kula energii) , wtedy podniesie ci sie forma jeszcze wyzej (dziecko/embrion) i w takiej formie musisz uwolnic A.I. czyli nie byc ani razu trafionym. Dostaniesz wtedy lepsze zakonczenie , choc chyba nie najlepsze..... Tak to wygladalo w moim przypadku. Edytowane 31 stycznia 2008 przez TroniC Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 31 stycznia 2008 Opublikowano 31 stycznia 2008 Ok REZ jest naprawde klawy, ale szachy nie sa gorsze :F Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 31 stycznia 2008 Opublikowano 31 stycznia 2008 (edytowane) Calak w Rez HD jest chyba naprawdę trudny, nikt na świecie jeszcze go nie zdobył. A ja muszę jakoś ukończyć 5. poziom, boss mnie zawsze rozwala tymi rakietami od tyłu. a kto mi powie, czy ta gra ma zle zakonczenie?bylem przy bossie 5tej areny, ostatni stage bossa i wydaje mi sie ze go/ja zabilem... mialem napisy koncowe, potem 'she still lies within the system' napis i statsy z levelu. nie dostalem achieva za ten etap, a jak daje znow na ten level, to mam pokazane wszedzie 0%... mialem ja jakos inaczej przejsc? ^_^ pierwszy raz gralem w reza.. Do ostatniej fazy bosa musisz dojsc w najwyzszej formie (pulsujaca kula energii) , wtedy podniesie ci sie forma jeszcze wyzej (dziecko/embrion) i w takiej formie musisz uwolnic A.I. czyli nie byc ani razu trafionym. Dostaniesz wtedy lepsze zakonczenie , choc chyba nie najlepsze..... Tak to wygladalo w moim przypadku. Nie jestem pewien, mnie zabiła rakieta na samym końcu tuż przez formacją nóg i wyświetliło mi filmik jak cały twór się rozpada, po czym napisy, a nie game over. Wydaje mi się, że po prostu na samym końcu nie pojawia się game over, ale jeśli się zginie, to oczywiście nie kończy się gry i z Osiągnięcia nici. Edytowane 31 stycznia 2008 przez Wampis Cytuj
Texz 670 Opublikowano 31 stycznia 2008 Opublikowano 31 stycznia 2008 Calak w Rez HD jest chyba naprawdę trudny, nikt na świecie jeszcze go nie zdobył. A ja muszę jakoś ukończyć 5. poziom, boss mnie zawsze rozwala tymi rakietami od tyłu. a kto mi powie, czy ta gra ma zle zakonczenie?bylem przy bossie 5tej areny, ostatni stage bossa i wydaje mi sie ze go/ja zabilem... mialem napisy koncowe, potem 'she still lies within the system' napis i statsy z levelu. nie dostalem achieva za ten etap, a jak daje znow na ten level, to mam pokazane wszedzie 0%... mialem ja jakos inaczej przejsc? pierwszy raz gralem w reza.. Do ostatniej fazy bosa musisz dojsc w najwyzszej formie (pulsujaca kula energii) , wtedy podniesie ci sie forma jeszcze wyzej (dziecko/embrion) i w takiej formie musisz uwolnic A.I. czyli nie byc ani razu trafionym. Dostaniesz wtedy lepsze zakonczenie , choc chyba nie najlepsze..... Tak to wygladalo w moim przypadku. Nie jestem pewien, mnie zabiła rakieta na samym końcu tuż przez formacją nóg i wyświetliło mi filmik jak cały twór się rozpada, po czym napisy, a nie game over. Wydaje mi się, że po prostu na samym końcu nie pojawia się game over, ale jeśli się zginie, to oczywiście nie kończy się gry i z Osiągnięcia nici. Za zakończenie można uznać fakt wyświetlenia Creditsów, które można oczywiście wyłączyć przyciskiem "start" , oraz miłym dźwiękiem odblokowanego osiągnięcia (nie pamiętam przed czy po), Game Over tego nie gwarantuje Warto się pomęczyć, bo jak pokazują bonusowe materiały do odblokowania w menu, to dopiero mała część hardcore, który na nas czeka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi