Opublikowano 30 czerwca 200816 l Penny Arcade ma blokade regionalną. Przynajmniej u mnie. A już w środe na XBLA ... SOULCALIBUR !! O tak mam odłożone pkt MS na SC oraz na Super Street Fighter 2 Turbo HD remix (nadal czekam - jeszcze długa droga). Szkoda ze w SC nie zmieścił sie Missionmode ale licze na jakiś dodatkowy DLC.
Opublikowano 1 lipca 200816 l ja licze ,ze dadza vs do soula pewnie za jakas doplata , ale dadza ta gra nie moze przejsc bez vs ;(
Opublikowano 1 lipca 200816 l Nie no VS będzie. Tylko nie będzie online. Powycinano mission mode i nie dodano online oraz 16:9 by sie zmiescic w limicie 150mb. MS zniósł to ograniczenie ale gra była juz na ukończeniu. Wiec licze na jakiś patch czy DLC który uzupełni tą fenomenalną i ponadczasową gre. Dziś włączyłem DC i zagralem w SC ... nic sie nie zestarzała. Nadal piękna i grywalna bardziej niż wiekszosć dzisiejszych gier. tak wogóle IGN dało 8.1 wersji na XBLA. To bardzo dobra ocena jak dla gry która ma juz prawie 10 lat na karku a i względem orginalu jest pocięta.
Opublikowano 1 lipca 200816 l Jeśli 8 dla takiego tytułu (nawet okrojonego) jakim jest SC to dużo, to dla gier typu Frogger powinno się przyznawać ujemne punktacje. Jak na grę ARCADE, Soul Calibur to istne monstrum i wątpię, aby kiedykolwiek ukazała się na tę usługę lepsza pozycja.
Opublikowano 1 lipca 200816 l Puzzle Quest, REZ, Backgammon, Prince of Persia Classic... wymieniac dalej lepsze pozycje?
Opublikowano 1 lipca 200816 l Zgadzam się co do tego, że pewne crapy kosztują tyle co fenomenalne gry np. Soul Calibur. Może najwyższy czas coś w tym zmienić
Opublikowano 1 lipca 200816 l jezeli cos z tym zrobia, to raczej bedzie to krok w strone podniesienia ceny gier takich jak SC lol
Opublikowano 1 lipca 200816 l Puzzle Quest, REZ, Backgammon, Prince of Persia Classic... wymieniac dalej lepsze pozycje? I sotn
Opublikowano 1 lipca 200816 l Puzzle Quest, REZ, Backgammon, Prince of Persia Classic... wymieniac dalej lepsze pozycje? Kpisz sobie czy co? Puzzle Quest, REZ, Prince of Persia ( tutaj akurat mogę zrozumieć, że ma potężną wartość sentymentalną, ale jednak ) lepsze od Soul Calibura? Na jakim świecie Ty żyjesz?!? Wszystkie z tych gier to absolutny top wśród Arcadówek, ale sorry. Nie, tak mnie zagiąłeś, że nie wiem co napisać ponieważ całkowicie zgłupiałem.
Opublikowano 1 lipca 200816 l Zer litości z tymi tytułami ... nie są nawet blisko SC. Jedyna gra która moglaby przebić SC na XBLA to Shenmue ale to nie możliwe.
Opublikowano 1 lipca 200816 l Wie ktoś ile ma kosztować SC?? Standardowo 800?? Sadze ze moze dosc do 1200 jak pare gierek Arcade
Opublikowano 1 lipca 200816 l Puzzle Quest, REZ, Backgammon, Prince of Persia Classic... wymieniac dalej lepsze pozycje? Kpisz sobie czy co? Puzzle Quest, REZ, Prince of Persia ( tutaj akurat mogę zrozumieć, że ma potężną wartość sentymentalną, ale jednak ) lepsze od Soul Calibura? Na jakim świecie Ty żyjesz?!? Wszystkie z tych gier to absolutny top wśród Arcadówek, ale sorry. Nie, tak mnie zagiąłeś, że nie wiem co napisać ponieważ całkowicie zgłupiałem. zapomniales, ze nie lubie fighting games... :blackeye:
Opublikowano 1 lipca 200816 l Wie ktoś od której ma być dostępny SC naszego czasu ? No i mam nadzieje ze żadna "blokada regionalna" nam nie wyskoczy bo wtedy bym sie ostro w(pipi)...
Opublikowano 1 lipca 200816 l Zapewne w okolicach południa. Mani nie wywołuj wilka z lasu. Zer: w takim razie nie było tematu
Opublikowano 1 lipca 200816 l Wie ktoś od której ma być dostępny SC naszego czasu ? No i mam nadzieje ze żadna "blokada regionalna" nam nie wyskoczy bo wtedy bym sie ostro w(pipi)... 10:00 są wrzucane nowe gry.
Opublikowano 1 lipca 200816 l Obejrzałem jeszcze raz filmik na gamersyde.com i jestem prawie na 100% przekonany ze to nie jest port z DC a z Arcade. To mogłoby Tłumaczyć dlaczego nie ma mission mode.
Opublikowano 2 lipca 200816 l gdzieś dawno temu czytałem że to ma być port arcade więc pewnikiem tak będzie, zwłaszcza że taka ikaruga czy triggerheart exelica także były portami z automatu. Crazy Taxi bym chętnie zobaczył na XBLA choć na Calibura też się czaje, na DCku ciorałem jak opętany (jedna z moich pierwszych gier).
Opublikowano 2 lipca 200816 l Czy ja jestem jakiś nie normalny czy bardziej mnie ciągnie SC na XBLA niż SC4 ? jeszcze troche ponad 7 godzin i cudeńko wyląduje na HDD konsoli. Jeszcze tylko poprosze o Die Hard Arcade i wiecej do szczęścia mi nie potrzeba. Powinni stworzyć strone gdzie wpisywałoby się gry które miałby sie ukazać na XBLA ale nie ankieta z 5 tytułami na krzyż tylko dowolne wpisywanie tytułu.
Opublikowano 2 lipca 200816 l Wbrew temu co mówi Mani, jest to graficznie 100% konwersja z Dreamcasta, która zresztą była mocno dopakowana pod względem oprawy w stosunku do wersji z automatów więc nie wiem skąd ten pomysł. Gra się fantastycznie. Brak online jednak bardzo boli. XO mnie pod tym względem rozpuściło.
Opublikowano 2 lipca 200816 l Wersja Arcade działała na zmodyfikowanym silniku Tekken3 (na tym samym silniku chodził Tekken Tag). Dreamcast'owa wersja powstawała od nowa.