Skocz do zawartości

Gry Arcade na XL!

C1REX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grałem wystarczająco, żeby mnie to znudziło. (akcja z satelitą troche klimatem dawała rade, ale na farmie w AW było 100 razy lepiej).

@wrog ja wiem, że to tak zapowiadali, ale mimo wszystko się rozczarowalem.

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Weź już lepiej nic nie pisz na ten temat. Nie grałeś, to nie wiesz. Wszystkie 3 podstawowe misje mają takie finiszery jak ten z satelitą, do tego wszystkie audycje radiowe + wideo dzienniki Mr Scratcha + manuskrypty, które dla fana Alana Wake'a są musowe do obadania + mocna końcówka (dwuetapowa), która jest esencją tego za co fani kochają pierwszą część. No i dobra "horda", w którą w ogóle NIE grałeś.

Dlatego nie mów, że grałeś wystarczająco bo piszesz bzdury.

American Nightmare nie jest TAK genialne jak Alan Wake, ale na tle innych gier wypada bardzo dobrze i gadanie, że nie jest warta 1200 MSP jest po prostu śmieszne.

Edytowane przez DonSterydo
  • Plusik 1
Opublikowano

AW:AN jest spokojnie warty 1200MSP a żeby oczekiwać po grze za 1/4 ceny AW czegoś podobnego to trzeba mieć coś nie teges...i tak strzelania jest mega miodne w AW:AN, doszły nowe zabawki i przeciwnicy, fajna horda która podoba mi się bardziej od singla, jest dobrze.

Opublikowano

Według mnie też nie jest warta te 40-60zł, gra pękła za jednym posiedzeniem, jakieś 2-3h grania, wracać do niej też nie ma już po co. Przecież za to można kupić jakąś starszą grę AAA z allegro, często nówke w folii(Alan Wake 1 kosztuje teraz ok.40zł).

ps. grałem na PC, żeby mnie tu ktoś nie zhejtował za to że nie mam achivementów :whistling:

Gość DonSterydo
Opublikowano

1200 MSP = 40 zł, a nie do 60 zł to raz (a w okresie premiery wychodziło jakieś 3x zł). Dwa - singiel to bite 4h dla kogoś kto nie robi speedruna i wykorzystuje strukturę sandboxa i chce poznać HISTORIĘ. Trzy - masz Fight Till Dawn, gdzie możesz grać ile chcesz.

Także no proffit.

Opublikowano

Jak bym chciał kupić punkty np. w Ultimie to za 1800 wychodzi 90zł, więc 1200=60zł, napisałem 40-60 żeby nikt nie narzekał ^_^

Mi na pewno zeszło poniżej 3h a jakiegoś speedruna nie robiłem, no i nie widze sensu grać w Fight Till Dawn jak mam lepszą i bardziej rozbudowaną Horde/Nazi Zombie/Firefight.

Opublikowano (edytowane)

Co do AW i dodatku, to dodatek jest taki sobie. Dużo łatwiejszy od podstawki, gdy powróciłem do początku myślałem że coś gra mi się zawiesiła i trzeba ją zresetować ;P a ty okazało się co innego :D. Powroty 1,2 razy rozumiem ale kolejne razy to trochę przesada chodź coraz krócej poszczególne sekwencje trwały. Ogólnie AW mi się podobał a grę przeszedłem na PC więc dodatek kupiłem za około 15zł i IMO on jest tyle wart 40-60zł bym nie dał.... Grałem w niego 3-4h.

P.S.

Czekam na kontynuacje. Jak dla mnie gra super. Podstawka to dla mnie 10/10 a dodatek 7/10 za powtórki. Grafika rewelacja, a o muzyce nie wspomnę bo cały czas jej słucham (kilka kawałków).

Edytowane przez Elninio
Gość DonSterydo
Opublikowano

dodatek kupiłem za około 15zł i IMO on jest tyle wart 40-60zł bym nie dał

Nooo... Najlepiej żeby Ci jeszcze dopłacili

Pleju: A jakbym nie chciał kupować gier na Allegro, to bym płacił za stare gry 200 zł w Media Markcie. Weź wyjdź trolu.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Jest fajna wideo zapowiedź PID

Stawiam kasztany przeciw żołędziom, że nie słyszeliście o PID – pięknej platformówce, w której pierwsze skrzypce gra zabawa z grawitacją. Serwis IGN zamieścił na swojej stronie zapowiedź w formie materiału wideo, na którym autor przybliża mechanikę gry, co zostało okraszone adekwatnym filmem z rozgrywki. Produkcja zapowiada się na kolejną niespodziankę z XBLA.

Opublikowano

Fantastyczny jest ten Dust :o ktoś zakupił? Już wiem ze trwa 15 godzin, jak wygląda rozwój postaci w dalszej perspektywie, dochodzi sporo zdolności i combosów?

Jestem w 4 chapterze (jest chyba 5), na liczniku prawie 9 godzin (plus jakieś 1,5 godziny poświęcone na powtarzanie plansz po zgonie), 66% ukończenia (najwyższy poziom trudności) i żadnego poczucia nudy!

Combosy masz te same, które zdobywasz w pierwszej godzinie gry. Zdolności też nie jest zbyt dużo ale mimo wszystko to absolutnie nie przeszkadza w cieszeniu się grą! Lokacje, przeciwnicy zróżnicowani, nie czuć powtarzalności. Główna historia szału na razie nie robi ale poboczne questy sporo nadrabiają. Każdy quest od npcka to oddzielna mała historia - czasem zabawna, czasem trochę smutna ale z chęcią chce się je wykonywać i nie nudzą.

Za taką cenę nie ma się co zastanawiać.

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Zajrzałem na blog Nelsona, a tam opis tego co będzie na PAX.

We’ll also have the newest Xbox LIVE Arcade games from Microsoft Studios. Be sure to check out the open world zombie-survival game, State of Decay; free-to-play title, Happy Wars; follow-up to the smash success, Crash Course 2; and multiplayer racing sensation, Avatar Motocross Madness.

Wygląda na to, że będzie grywalne State of Decay i Motocross Madness :) = gameplaye na jutiubie :)

Edytowane przez DonSterydo
Gość DonSterydo
Opublikowano

Grafika grafiką, ale mi to wygląda na zwykłego samograja tak więc pfff...

Gość DonSterydo
Opublikowano

Ja tylko miałem odpalone przez pół godziny, nie mam za bardzo czasu na granie.

Opublikowano

Dust ogarnięty w 100% (właściwie to 115%) w troszkę ponad 15 godzin - save przed ostatnim bossem z licznikiem 15:00:03. 2 razy dłużej niż nie jedna "pełna" wersja. Spokojnie mógłby stanąć w wersji pudełkowej obok takiego Rayman Origins. Coś pięknego.

Czas na Deadlight.

Opublikowano

wszyscy chwala tego dusta, kupilem.... i gu-uuwno jakich mało. moglem wziac nowego counter strajka. co to za przyjemnosc skakania i napierdzielania non stop w 2d ? ogromny plus ze zrobila to jedna osoba praktycznie, no ale monotonne na maksa, nudzi sie po 25 minutach

Gość DonSterydo
Opublikowano

Jak nie wiesz co za grę kupujesz, to chyba Twój problem, nie? Rozumiem, że ściągnięcie dema przerasta możliwości :P

Opublikowano

ja poki co jestem zachwycony dustem :) pogralem jakies 40 minut i czulem sie jak zaczarowany hehe a rzadko mi sie zdarza ;)

dokladnie tak jak Don pisze, jest opcja sprawdzenia dema i tyle a nie teraz narzekanie hehe, co do CS to jest calkiem spoko tylko ze jest pare rzeczy do poprawy i moze byc naprawde spoko, ale z drugiej strony jak ktos lubi typ gry ala counter-strike to lepiej chyba odpalic Search & Destroy w Black Ops ;)

Opublikowano
  • Rock of Ages - 400 MSP
  • Buulder Helmet do Rock of Ages - 80 MSP
  • Mini-Boulder Pet - 120 MSP
  • Porsche Expansion Pack do Forza 4 - 800 MSP
  • Warp - 400 MSP
  • Tiger Woods PGA TOUR® 13 11 Course Pack - 1600 MSP
  • The Simpsons Arcade Game - 400 MSP
  • Joe Danger Special Edition - 600 MSP
  • Bloodforge - 600 MSP
  • Mini-Cailleach do Bloodforge - 120 MSP
  • Mini-Balor do Bloodforge - 120 MSP