ping 9 042 Opublikowano 23 lutego 2008 Opublikowano 23 lutego 2008 PSP z play-asia? Myślałem że nigdy nie wysyłali PSPków. Zawsze gdy zaginie przesyłka można złożyć w sklepie reklamacje i odzyskać zapłaconą kwotę. w07t3ek: Do ilu gier moge zamowic w jednej paczce nie narazajac sie na clo? - tu chyba nie ma reguły, ja zamawiam po 1-2 sztuki, teraz poszły po 3 gry na paczkę i narazie ich nie widać, dam znać czy mnie oclili. Czy komus z forum zdarzylo sie wpasc? - mi zdarzyło się raz aczkolwiek zdarzają się osoby które wpadają częściej, to już zależy od szczęścia. Jaki jest koszt wysylki z play-asia? - 3.10$ przy jednej grze standardową wysyłką. Czy da sie uniknac cla zamawiajac konsole(od tych najmniejszych do tych najwiekszych)? - Nie próbowałem jednak nie polecam zamawiania ciężkiego sprzętu ze względu na wysokie koszta przesyłki. Ile trzeba czekac na przesylke z play-asia? - tydzień-dwa. Czy zdarzylo sie komus z was, zeby paczka zaginela? Placimy z gory, gdyby placic przy odbiorze nie byloby problemu - Jeszcze nigdy. Jak dokonywac platnosci za gre? - Masz wszystko opisane na play-asia. Karta kredytowa lub konto paypal jest najrozsądniejszą opcją. Miłych zakupów. Cytuj
w07t3k 0 Opublikowano 23 lutego 2008 Opublikowano 23 lutego 2008 A ile wynosi clo? Czy ten Mass Effect ==> http://www.play-asia.com/paOS-13-71-em-49-en-70-1iiz.html ma mozliwosc ustawienia jezyka polskiego w grze? Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 23 lutego 2008 Opublikowano 23 lutego 2008 A ile wynosi clo? Czy ten Mass Effect ==> http://www.play-asia.com/paOS-13-71-em-49-en-70-1iiz.html ma mozliwosc ustawienia jezyka polskiego w grze? nie Cytuj
w07t3k 0 Opublikowano 23 lutego 2008 Opublikowano 23 lutego 2008 Jak mozna to sprawdzic? Kupowalem kiedys skandynawska Forze Motorsport 2, instrukcja i pudelko skandynawska, a jednak jezyk udalo sie ustawic. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 23 lutego 2008 Opublikowano 23 lutego 2008 Blantman co Ty opowiadasz? Oczywiście że jest w grze język Polski, nawet w grach z blokadą regionalna kupowanych w Japonii jest język Polski (Forza, Piniaty, Crackdown....) w ME jest tak samo, kumpel kupował właśnie z Play-Azji i gra po Polsku. Jak Ci wlepią cło, a raczej podatek, to licz się z zapłatą bodajże z 22% wartości paczki. Cytuj
w07t3k 0 Opublikowano 24 lutego 2008 Opublikowano 24 lutego 2008 A na jakiej zasadzie sie opodatkowuje paczki? Otwieraja je czy jak? Czy moze od wagi albo wartosci przedmiotu? Nie mozna zanizyc wartosci paczki? Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 24 lutego 2008 Opublikowano 24 lutego 2008 na play-asia można o połowę ale wtedy w razie zaginięcia paczki otrzymujesz tylko połowę jej wartości. Co do zasad opodatkowywania to nie mam pojęcia, mi zdażyło się to tylko raz (chociaż idą właśnie do mnie paczki po 3 gry każda i mam czarne myśli, odpukać w niemalowane). Trzeba mieć szczęście Cytuj
w07t3k 0 Opublikowano 25 lutego 2008 Opublikowano 25 lutego 2008 Wiem, ze moze nie jest to pytanie bezposrednio zwiazane z tematem, ale chodzi tu o wersje jezykowa. Otoz znalazlem Mass Effecta na tej aukcji. W tytule jest napisane, ze jest to wloska gra, ale jak wczesniej czytalem, nawet w japonskiej wersji mozna ustawic polski jezyk. Czy tutaj jest podobnie? Cytuj
Dante 433 Opublikowano 26 lutego 2008 Opublikowano 26 lutego 2008 ^^Też się nad tym zastanawiałem i nawet na forum Mass effect pytałem ale odpowiedzi satysfakcjonującej nie uzyskałem (jest szansa). Za to na innej aukcji (nie ma już) był po niemiecku w pudełku itp z fotek Diabeu (thx) stwierdził ze jest szansa że nie tylko po włosku. Cytuj
w07t3k 0 Opublikowano 26 lutego 2008 Opublikowano 26 lutego 2008 Jesli uda sie wlaczyc same napisy po polsku, a dialogi pozostana po wlosku to ja w to wchodze. Moze byc smiesznie. Cytuj
piecia 0 Opublikowano 26 lutego 2008 Opublikowano 26 lutego 2008 Ma ktoś może na zbyciu kupon play-asii na zniżkę 5$?? Może akurat ktoś nie będzie kupował, a kończy mu się data ważności. Będę wdzięczny z PMkę z kodem. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 26 lutego 2008 Opublikowano 26 lutego 2008 LOST - 49,90$ Wykrakałem sobie cło - nie ładujcie 3 gier do 1 paczki przechwycili mi dwie :f Cytuj
Masher 2 Opublikowano 27 lutego 2008 Opublikowano 27 lutego 2008 Nie wiecie czy jak na Play-asia jest napisane że gra NSTC działa w PAL to czy jak kupie ta gre w stanach to bedzie git? Sorki jak pytanie jest głupie ale nie chce wywalic kasy w błoto Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 27 lutego 2008 Opublikowano 27 lutego 2008 (edytowane) LOST - 49,90$ Wykrakałem sobie cło - nie ładujcie 3 gier do 1 paczki ^_^ przechwycili mi dwie :f hehe. moze ktos z UC czyta te forum i postanowil nie dac Ci sie tyle cieszyc <_< to naprawde roznie bywa. ostatnio staram sie brac pojedynczo i mnie cla nie dokadaja. troche wczesniej wzialem 2 gry i juz clo doszlo. ale najlepszy byl motyw jak zamowilem kilka dosc duzych przedmiotow. marakesy do DC, kabel component do GameCuba i jakas gra. karton byl wielki jak pudlo od odkurzacza. i nie zatrzymali. a raz kazali mi zaplacic clo przy jakiejs grze za 39$ nie wiem wiec czy wszystko nie zalezy od humoru celnika, ktory ma akurat zmiane. Edytowane 27 lutego 2008 przez jiloo Cytuj
Masher 2 Opublikowano 28 lutego 2008 Opublikowano 28 lutego 2008 Nie chce byc natretny ale czy moglby ktos odpowiedziec bo mi sie z tym zakupem spieszy. ^_^ Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 28 lutego 2008 Opublikowano 28 lutego 2008 Tak, jeżeli na Play-Asia jest napisane, że gra w wersji NTSC działa na konsolach PALowskich, to tak jest i hugo ^_^ Cytuj
Towarzysz 0 Opublikowano 28 lutego 2008 Opublikowano 28 lutego 2008 Frontlines: Fuel of War, czyli całkiem sympatyczna gra wojenna Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 29 lutego 2008 Opublikowano 29 lutego 2008 Frontlines: Fuel of War, czyli całkiem sympatyczna gra wojenna 49.90$ czyli wg. dzisiejszego kursu (2.34) = 116 pln + wysyłka (jak ktoś kupi u nas za ponad 200 to go wyśmieję chyba...) Cytuj
paputek 0 Opublikowano 4 marca 2008 Opublikowano 4 marca 2008 Czy ktoś wie czy Army of Two jest free region? Cytuj
Master_Lukas 202 Opublikowano 4 marca 2008 Opublikowano 4 marca 2008 Czy ktoś wie czy Army of Two jest free region? Nie jest, niestety. Cytuj
w07t3k 0 Opublikowano 4 marca 2008 Opublikowano 4 marca 2008 Dlaczego w ogole gry na PS3 sa region free, a na xO juz nie? Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 4 marca 2008 Opublikowano 4 marca 2008 (edytowane) Może dlatego że PS3 nie posiada żadnych blokad regionalnych? (jeśli o gry PS3 chodzi) Edytowane 4 marca 2008 przez ping Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 9 marca 2008 Opublikowano 9 marca 2008 Trzy kupony zniżkowe na 5$ przy zakupie za 50$ do rozdania. Ważne do 12 Kwietnia. Osoby zdecydowane na zakupy proszę o wiadomość. Cytuj
shy4 53 Opublikowano 9 marca 2008 Opublikowano 9 marca 2008 A ja mam takie pytanko, przy wszystkich grach/konsolach/akcesoriach sony jest informacja ze nie wysylaja do Europy. Prawda to?? czy to tylko taki niby oficjalny "chlyt manketingowy" zeby sony sie nie przywalalo i nie podalo ich do sadu jak lik-sanga??? Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 9 marca 2008 Opublikowano 9 marca 2008 Nie przy wszystkich tylko tych których platformą docelową są PSPki i PS3ki. Tak, prawda. Jako osoba która zamawia po kilka gier na X0 miesięcznie zapytałem czy byłaby możliwość wysłania "po cichu" kilku fantów na PS3/PSP jednak odpisali standardowym szablonem że nie ma takiej możliwości Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi