ping 9 048 Opublikowano 20 marca 2008 Opublikowano 20 marca 2008 (edytowane) Owszem, Hong Kong ma system NTSC ale play-asia często zamiast wersji NTSC wysyła wersje PALowską, przynajmniej ja tak mam w przypadku gier region free Ponadto niektóre gry w wersji Japońskiej (nie azjatyckiej) które zwykle są region free, mają blokadę regionalną vide mój drugi egzemplarz THP8 którego na europejskiej konsoli nie idzie odpalić bądź Gears of War. Edytowane 20 marca 2008 przez ping Cytuj
mario87 2 Opublikowano 20 marca 2008 Opublikowano 20 marca 2008 Ale narazie nie widać tam wersji Europejskiej i właśnie ceny się będą różnią(powinny). Jakoś wątpie żeby nawet najlepszy sklep dopłacał do gier klienta. ? Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 20 marca 2008 Opublikowano 20 marca 2008 wszystko jedno, jak jest napisane region free to trzeba brać a dopłacać na pewno nie dopłacają, w hurcie taka gierka kosztuje około 18-20 dolarów. Cytuj
elsaint360 1 Opublikowano 22 marca 2008 Opublikowano 22 marca 2008 Oto wiadomość jaką dostałem od Play-Asia: Dear Mariusz, Thank you for contacting Play-Asia.com Sure, we can put half price on your future invoices if you like. Please be reminded that you will not be compensated in full in case the parcel is lost or damaged during transit. Further in case customs do not believe the value and seize the goods, it will be out of our control and we will not replace the parcel. Please confirm if you still wish us to go ahead. If you have any further question, please do not hesitate to ask. Oprócz tego,że mogą mi obniżyć cenę napisaną na kopercie to nic nie kapce Cytuj
shy4 53 Opublikowano 22 marca 2008 Opublikowano 22 marca 2008 A dalej informuja cie ze jesli paczka zostanie uszkodzona lub zaginie nie dostaniesz rekompensaty za faktyczna wartosc tylko za tyle na ile zanizyles cene no i jesli celnicy stwierdza ze cena na paczce z faktyczna sie nie zgadza mozesz sie pozegnac z paczka i oni za to nie odpowiadaja, no i na koniec pytanie czy jestes nadal w zwiazku z powyzszym pewien co do zanizenia wartosci paczki. Cytuj
elsaint360 1 Opublikowano 22 marca 2008 Opublikowano 22 marca 2008 (edytowane) To celnicy mają do tego prawo? Wysytarczy, że jakiś koleś powie: Ta paczka napewno nie jest tyle warta, to mogę jej nie dostać? BTW and OFFTOP- ustawilismy się na achievy slawunio , ty masz calaka, a ja nie A kontakt z Tobą zniknął Edytowane 22 marca 2008 przez elsaint360 Cytuj
Matrox 6 Opublikowano 22 marca 2008 Opublikowano 22 marca 2008 Czlowieku jak ty smucisz... zamawialem wiele razy z Azji, Australii i Ameryki, a nigdy nie dostalem cla ani podatku, nigdy tez paczka nie zaginela, prawdopodobienswo, ze cos sie stanie jest takie samo jakbys zamowil cos w Polsce i poczta ja zgubila, jak zamawiasz cos w kraju to tez najpierw analizujesz wszystkie czarne scenariusze ?? Cytuj
jiloo 4 Opublikowano 22 marca 2008 Opublikowano 22 marca 2008 To celnicy mają do tego prawo? Wysytarczy, że jakiś koleś powie: Ta paczka napewno nie jest tyle warta, to mogę jej nie dostać? moze nie tyle, ze nie dostac. ale moga sprawdzic ile dany artykul faktycznie kosztuje i dolicza Ci clo wg. ceny wlasciwej. mialem taka przygode, ze kupilem na wyrzedazy w USA troche ciucha (online). na fakturze byly ceny po 30% znizce, ale na metkach przy ciuchach byly ceny przed obnizka. cely stwierdzil, ze cos tu nie pasuje i clo policzyli od 150$, a nie od 112$ ktore faktycznie zaplacilem. Czlowieku jak ty smucisz... zamawialem wiele razy z Azji, Australii i Ameryki, a nigdy nie dostalem cla ani podatku, nigdy tez paczka nie zaginela. jesli Ciebie nic takiego nie spotkalo, nie znaczy ze wszyscy maja tyle samo szczecia. osobiscie clo doplacam do co trzeciej paczki (zamawiam z USA, Hong Kong, Japonia). dlatego zaczalem wiecej kupowac w UK. napewno drozej, ale za to szybciej i nie ma ryzyka, ze zatrzymaja na cle. ponadto dwa razy przesylka zaginela. na szczescie jedna byla ubezpieczona. w drugim przypadku trafilem na dobrodusznego ebay'owicza. paczka zaginela wiec oddal mi polowe wartosci towaru. chcial oddac calosc, ale bylo mi glupio, bo koles tez na tym stracil, a to w koncu nie jego wina. Cytuj
Matrox 6 Opublikowano 23 marca 2008 Opublikowano 23 marca 2008 Czlowieku jak ty smucisz... zamawialem wiele razy z Azji, Australii i Ameryki, a nigdy nie dostalem cla ani podatku, nigdy tez paczka nie zaginela. jesli Ciebie nic takiego nie spotkalo, nie znaczy ze wszyscy maja tyle samo szczecia. osobiscie clo doplacam do co trzeciej paczki (zamawiam z USA, Hong Kong, Japonia). dlatego zaczalem wiecej kupowac w UK. napewno drozej, ale za to szybciej i nie ma ryzyka, ze zatrzymaja na cle. ponadto dwa razy przesylka zaginela. na szczescie jedna byla ubezpieczona. w drugim przypadku trafilem na dobrodusznego ebay'owicza. paczka zaginela wiec oddal mi polowe wartosci towaru. chcial oddac calosc, ale bylo mi glupio, bo koles tez na tym stracil, a to w koncu nie jego wina. Ale prawda jest taka, ze rownie dobrze cos moze sie stac z paczka w kraju i nie trzeba zaraz przewidywac najgorszego scenariusza, co to komu da, ze wypadna mu wszystkie wlosy z nerwow o przesylke, jak to i tak w niczym nie pomoze. Cytuj
Velius 5 728 Opublikowano 24 marca 2008 Opublikowano 24 marca 2008 Orientuje sie ktos czy gra Dynasty Warriors:Gundam pojawila/pojawi sie w europie?a jesli nie to czy jest ona region free? Cytuj
shy4 53 Opublikowano 24 marca 2008 Opublikowano 24 marca 2008 czy jest region free to nie wiem, a pojawic sie pojawila w europie juz dawno i lezy na polkach sklepowych Cytuj
elsaint360 1 Opublikowano 24 marca 2008 Opublikowano 24 marca 2008 Play-Asia ,,przyjmuje'' Inteligo? Cytuj
wrog 640 Opublikowano 24 marca 2008 Opublikowano 24 marca 2008 Karty nie, ale PayPalem możesz zapłacić. Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 24 marca 2008 Opublikowano 24 marca 2008 Dobra ,a jak na tego paypala wplaca sie kase nie liczac pinga? xD Cytuj
wrog 640 Opublikowano 24 marca 2008 Opublikowano 24 marca 2008 Dodajesz do konta PayPal swoja kartę z Inteligo... Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 28 marca 2008 Opublikowano 28 marca 2008 Ping jak masz czas i siedzisz na play asia wypisz może 10 najtańszych tytułów region free. Grywalnych oczywiście, nie mówię o Avatarach, King Kongach i innych syfach co lamerzy dla GS grają Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 28 marca 2008 Opublikowano 28 marca 2008 Wejdź w discounty gier na X360 po kolei począwszy od 10 do 20$ w górę na powyżej 30$ kończąc. Teraz jest niezła promocja trwająca przez dwa dni - wszystkie przedmioty w stocku (czyli dostępne w 24 godziny) są tańsze o 20%, sam zrobiłem wczoraj gigantyczne zakupy. Od siebie bym polecił (ceny już z discountem): Call of Juarez - 19.92$ Table Tennis - 24.90$ (egzemplarze po 19$ już wykupili ) Kane & Lynch - 31.92$ Import Tuner Challenge - 19.92$ - wbrew pozorom za taką cenę dobra gierka, zwłaszcza jeśli kręcił Cię tokyo extreme racer i śmiganie po shutokou (autostrada otaczająca Tokyo) Blazing Angels 2: Secret Missions of WWII - 27.92$ Lost Planet - 27.92$ Reszty okazji nie wypisywałem bo nie interesują Cię gry do nabijania punktów i darowałem sobie tytuły powyżej 35$ warto jeszcze przejrzeć sklep na własną rękę - może wpadnie Ci coś w oko. Cytuj
skyblue 0 Opublikowano 29 marca 2008 Opublikowano 29 marca 2008 Lost Odyssey na play-asia jest o połowę taniej niż w Europie: http://www.play-asia.com/paOS-13-71-dw-77-...ey-70-2iys.html Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 7 kwietnia 2008 Opublikowano 7 kwietnia 2008 Promocja dla lubiących crapy: Jumper - 29,90$ Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 10 kwietnia 2008 Opublikowano 10 kwietnia 2008 Ej, a czy jest jakby wiadomo wcześniej, ze ta gra jest będzie Region free? Jak tak to czy Ninja Gaiden II będzie region free? Cytuj
Masher 2 Opublikowano 10 kwietnia 2008 Opublikowano 10 kwietnia 2008 Podobne pytanie jak wyżej ale o GTA IV chodzi. Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 10 kwietnia 2008 Opublikowano 10 kwietnia 2008 NG najprawdopodobniej będzie miało blokadę regionalną, co do GTA4 jestem pewny że blokada będzie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi