Skocz do zawartości

Podłączanie X360 do internetu

Gość tekA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem dzis Wireless Adaptera i mam pytanko. Jestem podłączony do sieci za pomocą bezprzewodówki od Aster. Na laptopie wszystko śmiga elegancko, w konsoli zaś wyszukuje podłączonego adaptora, ale nie może skonfigurować sieci bezprzewodowej (w zakładce bezprzewodowe sieci znajduje ASTERa, wpisuje hasło, ale dalej nic nie działa). Cóż mam zrobić?

MAC zrobiłem alternatywny w konsoli, wpisałem ten, którego mam w laptopie.

Jeśli będzie trzeba, to poświęcę połączenie z komputerem na czas korzystania z konsoli, to nie ma różnicy. Chodzi o to, aby mi Live zadziałał.

Help:)

• Odpowiedzi 227
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

mam takie dosc glupie pyatnie ale nie wiem jaka ma byc na niego odpowiedz

1 czy 1 mb to jest wystarczajcy net do grania przez live'a np w halo 3

2 jak najlepiej polaczyc sie z x'em

3 moge sie polaczyc w tanszy sposob z xboxem jesli mam kompa 2 metry od x'a inaczej niz przez router jakies kable czy cos?

Opublikowano

znalzlem rozwiazanie laen nadal mam problem, polaczenie VPN z relakks mam, moj ip na pc jest zmieniony, ale w marketplace dalej jest wszystko bez zmian. moze mi ktos napisac co mam zrobic aby pojawil mi sie marketplace z usa?

(czy rejestracja nowego konta na xblive z danymi na usa cos zmieni?)

Opublikowano

@ CODENAME 47

1 Starczy

2 Kablem albo WIFI(droższa opcja ale bez kabli)

3 Kupujesz kartę sieciową do kompa (ja za swoją dałem całe 10zł i działa bez problemu) przewodem podpinasz do klocka, na kompie udostępniasz połączenie z netem. Takie połączenie ma jedną wadę bo jeśli chcesz mieć net na xboxie musisz mieć włączonego kompa.

Opublikowano (edytowane)

i do tego wlaczonego neta?

powiedzcie mi ile pradu bedzie cignal komputer z powylaczanym wszystkim co sie da

czy to bedzie dzialac jesli komp bedzie w stanie"uspienia"

dzieki za odpowiedZ krzysiu

aha jakas instrukcja jak to zrobic na jakiej stroni jest najlepsza instrukcja jak przez kable laczyc

teraz jeszcze jedno zeby olaczyc x'a musze miec:

-konsole

-kabel(musi byc skrosowany? i zwesjciem rj45?)

-i jesli chce miec neta na kompie i w x'ie musze miec cos takiego http://www.allegro.pl/item460145656_rozdzi...alog_net24.html ?

jak jeszcze cos to napiszcie

dajcie mi jakis tutorial gdzie pisze jak to wszystko skonfigurowac jakas strone

karta sieciowa moze byc taka?

http://www.allegro.pl/item474076825_nowa_k...s_gw24_box.html

co musi miec karta sieciowa zeby mogla dzialac z xboxem

z gory dzieki

Edytowane przez CODENAME 47
Opublikowano

dobra juz se wszytsko poldaczylem a teraz powiedzcie mi

jak mam arcade to granie w halo 3 bedzie jakies okrojne bo slyszalem ze nie wszystkie tryby mozna grac

jak wogole wlacza sie gry online pierwsze mam kupic konta gold a co potem?

Opublikowano

Rankingowe to takie z rankingiem i expem po prostu, jak bedziesz mial dysk mozesz w niegrac. Z Polakami to najlatwiej jak znajdziesz jakiegos u siebie na liscie lub dodasz co gra i wtedy szanse sa wieksze, ze inny polak was zaprosi i grono sie powiekszy.

Opublikowano (edytowane)

Mam troche dziwna sytuacje. Otoz mam neostrade, jednak nie uzywam tego modemu co dali na poczatku tylko mam router(przewodowy dziele nim sygnal z sasiadem). Xboxa bede mial jednak w innym pokoju a poniewaz jest na innym pietrze nie dam raczej rady podciagnac kabla od routera, I teraz mam pytanie. Czy x360 live zadziala bez przejscia sygnalu przez router?

Edytowane przez morros
Opublikowano
jak to jest z radiowka i x360 ? dziala to jakos sprawnie i jaki net wziasc,zeby wszystko szybko chodzilo, jakie lacze tzn ;) dzieki z gory za rady bo qmpel sie pyta a ma mozliwosc jedynie droga radiowa bo nie ma jak kabla poprowadzic, jakies porady i uwagi ? pozdro !!!

Ja mam radiowke 1,5mB/300kB i chodzi swietnie

Nic nie rozlacza, lagow praktycznie nigdy nie mam

Trzeba tylko kupic ruter z finkcja klienta bezprzewodowego i dobrze go skonfigurowac

A jak się gra radiówką, 600 kb/70kB to bedzie duzo problemów? Ktos wie?

Opublikowano (edytowane)

Czy modem usb podlaczony do xboxa zadziala (modem w jedneym miejscu do jedngego gniazdka telefonicznego, gdzie indziej router przewodowy do innego gniazdka)

jest to cos takiego

4b479766cad9b195.jpg

Edytowane przez morros
Opublikowano (edytowane)

juz niemam siliy :) sprawdzalem juz wszystkie sposoby i ciagle zonk na wykrywaniu ip :( wpisywalem juz wszystko :(przegladalem poradniki itp

firewale powylaczane neta mam przez kablowke:( czy mozliwosc ze gosc od sieci zablokowal mi dostep do polaczenia konsoli?

juz mam a wszystko przez swoja glupote:) dawale udostepnienie na nie ta karte:))

juz mam i smigam :P

Edytowane przez czesio83
Opublikowano
Czy modem usb podlaczony do xboxa zadziala (modem w jedneym miejscu do jedngego gniazdka telefonicznego, gdzie indziej router przewodowy do innego gniazdka)
Zadziała tylko wtedy jak napiszesz do niego sterowniki pod Xboxa360 :D czyli nie zadziała.

Ponadto router (pewnie z modemem) i modem nie zadziałają naraz, no i po co ten modem na parterze? Jakby był PC to można by udostępnić neta, a tak przewierć się z kablem przez sufit.

Opublikowano
Zadziała tylko wtedy jak napiszesz do niego sterowniki pod Xboxa360 :D czyli nie zadziała.

Ponadto router (pewnie z modemem) i modem nie zadziałają naraz, no i po co ten modem na parterze? Jakby był PC to można by udostępnić neta, a tak przewierć się z kablem przez sufit.

Wpadlem na inny pomysl. Kupie http://www.awelt.pl/product_info.php?products_id=1912 i jak bede potrzebowal uzyc neta (np aktualizacja dashboardu to podlaczam do monitora od PC.

Czy w Polsce mozna sciagnac dema z xbl? (majac konto np. na anglie)

I jeszcze jedno. Na ktory kraj najwiecej polakow robi konta?

Opublikowano

Witam, mam pytanie otóż podłączyłem Xbox'a do neta i chcę swoje dotychczasowe konto ( offline ) zmienić na konto online. Jak to zrobić ? Dotychczas spróbowałem raz ale mi niestety założyło nowe a nie chce zmarnować znowu miesiąca golda. Dodam, że mam już NXE.

Opublikowano

To moje drugie podejście do tematu xbox360 i podłączenie do neta.

Przypominam: Posiadam neostradę podlączoną do laptopa, laptopa podłączam skrosowanym kablem do konsoli.

Wykonuje następujące czynności: Udostępniam połączenie internetowe dla połączenia lokalnego przez kartę sieciową komputera, w karcie sieciowej daję tradycyjny IP czyli 192.168.0.1 a maskę podsieci 255.255.255.0. Resztę zostawiam pustą. Nastepnie wierszu poleceń wpisuje ipconfig /all i przepisuje DNSy z połączenia internetowego. Nastepnie wyłączam zaporę, wszystkie atywirusy oraz antytrojany (Vista). W xboxie ustawiam IP na 192.168.0.2, maskę 255.255.255.0 a bramę 192.168.0.1. DNSy przepisuje z połączenia internetowego.

No i robie test, przechodzi pierwszą sekcję (czyli konsola do komputera) a wywala się na DNSach. Hmm, czegoś nie rozumiem? jakieś pomysły dlaczego ciągle tak wywala?

Opublikowano

czy ktoś próbował podłączyć iXa do netu za pomocą mobilnego dostwacy? chodzi mi o np play online czy iPlus. Ja mam tylko taką możliwość i jestem ciekaw czy ktoś już się w to bawił no i jaki był rezultat.