Fiołek 0 Opublikowano 26 listopada 2009 Opublikowano 26 listopada 2009 A ja mam taki problem że live działa, mogę grać cieciowo itd ale nie mogę się dołączyć do grupy Live Party. Pomoże ktoś? Cytuj
Janush 224 Opublikowano 4 grudnia 2009 Opublikowano 4 grudnia 2009 Mam pewien problem. Próbuję podłączyć xboxa 360 do xbox live. Wszystko idzie dobrze aż do podania hasła. Wpisuje w pierwszym i drugim polu to samo hasło wszystko jest w porządku i gdy jestem w następnym punkcie (tajne pytanie) wyskakuje mi błąd że logowanie do xbox live jest obecnie niedostępne. Cytuj
Fiołek 0 Opublikowano 4 grudnia 2009 Opublikowano 4 grudnia 2009 Zmień na czas rejestracji język na angielski i region na kraj rejestracji np. UK. Cytuj
Janush 224 Opublikowano 4 grudnia 2009 Opublikowano 4 grudnia 2009 O ile język mogę zmienić tak regionu na UK już nie :confused: Cytuj
czesio83 21 Opublikowano 5 grudnia 2009 Opublikowano 5 grudnia 2009 mam wszystko zrobione jak tu pisze wszystkie porty otwarte http://support.microsoft.com/kb/908874 ale wywala mnie z wszystkich gier ktos wie co jeszcze moge zrobic zeby grac normalnie:( do wszystkich sie normalnie doalaczam a po 10 sekundach napis you lost conection with other player, you conection problem i dostaje kicka:( Cytuj
Sztajgi 0 Opublikowano 6 grudnia 2009 Opublikowano 6 grudnia 2009 Witam. Jestem nowym posiadaczem tej wyśmienitej konsoli ale mam problem z podłączeniem do Xbox Live.Mianowicie gdy kabel (idący z routera, będący podłączony do komputera poprzez sieciówke, scrossowany internet radiowy 512mb/s podzielony routerem na 2 komputery ) podłączam do konsoli i chce dołączyć do Xbox Live występuje problem z połączeniem.Dowiedziałem sie co nieco na temat problemu i wiem, że jest on związany albo ze złymi przekierowaniami portów albo z tym, że nie wprowadziłem do konsoli danych Adres IP Maska podsieci i Brame oraz Ustawienia DMS(ale to powinno po podłączeniu sie automatycznie ustawić).Co mam zrobić żeby przekerować te porty?Przy sciąganiu np z torrentów też pojawia mi sie, że mam źle przekierowany porty ale nigdy nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi.Pomóżcie :confused: Cytuj
Blood Btz 0 Opublikowano 13 grudnia 2009 Opublikowano 13 grudnia 2009 A ja mam pytanie. Jak podłączyć konsolę do live jeśli sprawa z internetem wygląda u mnie tak: do stacjonarnego kompa jest podłączony router (daleko od konsoli), w moim pokoju mam konsolę i laptopa. I teraz pytanie, jak zrobić żeby konsolę podpiąć pod laptopa i żeby działał live? Cytuj
Artai 1 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 Cześć. Mam taki mały problem - jestem w sieci kablowej i jak podłączyłem xboxa do Netu (przez router, na kablu jakim podłączam kompa) to wszystko ok... a na "IP adress" wywala mi! Od razu zaznaczam, że np. laptopy (taty, wujka czy kolegi ojca) działają na ruterze, tak samo PSP jako Wi-Fi. Czy to, że kupię Wireless Network Adaptor daje mi, że będzie działać? Czy wystarczy wejść w router i coś przestawić? Proszę o pomoc. Gdzieś czytałem, że to jest związane z przydzielonymi adresami MAC. I że po prostu należy wymieniać się MAC-ami z komputerem. Raz włączać Xboxa, a raz kompa. Czy to prawda? HELP! Cytuj
Siara 0 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 Ja przy podłączeniu kablem przez router musiałem poprostu zrestartować go-router nie kabel . Odłącz go od zasilania i podłącz. Na Xboxie załącz autokonfigurację i powinno hulać. U mnie hula. Cytuj
Gość Opublikowano 3 marca 2010 Opublikowano 3 marca 2010 Mam dialnet. Wczesniej podlaczalem konsole wprost do modemu od providera, teraz mam modem adsl i net na kompie smiga, ale na konsoli juz nie. Nie znam sie na tym w ogole, moglby ktos przyblizyc jakies odgorne rzeczy tyczace sie konfiguracji, co zaznaczyc, co odznaczyc itd... Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 7 marca 2010 Opublikowano 7 marca 2010 Czy jest to zamiennik dla oryginalnego Network Adaptera ? LINK Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 8 marca 2010 Opublikowano 8 marca 2010 (edytowane) Ludzie pomóżcie mi, bo rozsadze te głupie pudło. Napisze wszystko szczegółowo. Mam internet w Netii i modem podłączony przez USB do kompa (wiadomo). Biore kabel RJ45 i podłączam go do karty sieciowej w kompie i do konsoli. Na tej stronie są podane informacje,że trzeba wpisać we właściwościach połączeń lokalnych adresIP i takie tam. Ja w tych właściwościach nie mam protokołu internetowego TCP/IP tylko jakieś 2 inne: w wersji 6(TCP/IPv6) i 4(TCP/IPv4). To pierwsze to coś innego więc wybrałem ten drugi protokół internetowy czyli w wersji 4. Wszedłem we Właściwości i wpisałem to wszystko: Adres IP: 192.168.0.1 , Maska podsieci: 255.255.255.0 , Brama domyślna: 192.168.0.1 , Preferowany serwer DNS: 194.204.152.34 , Alternatywny DNS: 217.98.63.164. Potem to samo wpisałem w konfiguracji sieci w konsoli. Po wykonaniu tych kroków sprawdzam połączenie z PC i wywala czerwony krzyżyk pomiędzy Xbox 360, a Sieć i dupa. Pokierujcie mnie co mam zrobić. Dzięki za odzew i Pozdro! Edytowane 8 marca 2010 przez Spyker Cytuj
Arek_ 21 Opublikowano 10 marca 2010 Opublikowano 10 marca 2010 Ten opis dotyczy Neostrady TP, Netia ma inne dns-y, znajdziesz je w kompie klikając na połączenie modemu USB. Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 10 marca 2010 Opublikowano 10 marca 2010 Znalazłem dns-y netii: 213.241.79.37 , 83.238.255.76. Wpisałem je we właściwości TCP/IP i w konsoli, ale i tak wyskakuje ten krzyżyk czerwony pomiędzy xbox360, a Sieć. Aha dodam jeszcze, że w połączeniach sieciowych pod Połączeniem lokalnym pisze Sieć niezidentyfikowana,a konsola jest podłączona do pc przez ethernet cały czas. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 10 marca 2010 Opublikowano 10 marca 2010 Ja mam Netię, net do konsoli doprowadzony na lini router-acces point. Wziąłem w konsoli Auto i bangla Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 10 marca 2010 Opublikowano 10 marca 2010 Czemu w we właściwościach TCP/IP jest taki sam adres IP i taka sama Brama domyślna? Cytuj
ocelot1 0 Opublikowano 13 marca 2010 Opublikowano 13 marca 2010 (edytowane) Mam net z iPlusa i mam wielki(choć czuję że nie tak bardzo) problem. Mój xbox wykrywa sieć, ale nie łączy się z netem. rozumiem, że te IP 192.168.01 itd. mają być wpisane do właściwości karty sieciowej? Ps. Dodam jeszcze, że połączenie z netem miałem i miałem też aktualizację, przez którą chyba trudniej to ustawić. Edytowane 13 marca 2010 przez ocelot1 Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 12 maja 2010 Opublikowano 12 maja 2010 Pytanie: czy przypadkiem nie masz firewalla włączonego? Miałem podobny problem z Play Online (i o dziwo komfortowo mi się gra w Halo3 ), połączenie lokalne było ok, nie łączyło jednak z internetem; jedyne co musiałem zrobić to dać IP konsoli do zaufanej strefy i zmniejszyć zabezpieczenie w ZoneAlarm tak, aby zaufana strefa mogła łączyć się z internetem. Na początek jednak spróbuj w ogóle wyłączyć firewalla i zobaczyć czy xbox połączy się z live. Co do ustawień zobacz tutaj, będzie podobnie jak w iplus. He, dopiero zobaczyłem datę poprzedniego posta... Cytuj
MaroS 289 Opublikowano 12 maja 2010 Opublikowano 12 maja 2010 Włącz sprawdzanie sieci, i jeśli wykryje sieć a do neta nie będzie mogł się podłączyć to sprawdz kod błedu, teraz już nie pamiętam którym klawiszem bo nie mam x'a Cytuj
suli 0 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Kupiłem nowego slima chce odzyskać swojego gamertaga ,wpisuje wszystkie dane i wyskakuje mi komunikat że połączenie z xbox - live się niepowiodło prosze spróbować później o co chodzi. Cytuj
mataman 35 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Zmien region w ustawieniach konsoli np na uk Cytuj
suli 0 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Teraz jest tak ,że wpisuje wszystkie dane akceptuje mi regulamin i jest pasek przywracania konta i dochodzi do pewnego miejsca i znowu logowanie nie powiodło się .Mam już dość.od rana siedze i mnie zaraz szlak trafi. przez neta loguje mój profil a przez konsole niepotrafi czeski film Cytuj
arek_51 2 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Mam router i X'a Slima, i jak teraz podłączyć go do neta bezprzewodowo(żeby było konto Silver). Cytuj
baniek 246 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 (edytowane) Mam jedno wejście w karcie sieciowej, tam podłączam neta. Jeżeli kupię kartę sieciową na usb (małe gówienko) to będę mógł to podłączyć do portu USB, pod to podpiąć kabelek ethernet i do konsoli, jednocześnie mając internet w komputerze? Przez jakiś proces ustawiania będę musiał przejść czy cuś? Neta w konsoli mam, jeżeli odepnę ten od kompa i podłącze do iksa. Jak podłączę ten od USB czy będę musiał coś od nowa konfigurować? Edytowane 30 sierpnia 2010 przez baniek Cytuj
Gość Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Router ADSL kup, w ktorego wepniesz kabel od providera, a z niego podepniesz neta pod kompa i konsole. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi