brynda 0 Opublikowano 28 września 2010 Opublikowano 28 września 2010 hejka mam problem mam slima z wifi i modem z wi fi z internetu z Łodzi TOYA a konsola nie widzi takiej sieci stawiam modem obok konsoli i nic czasami znajdzie jakaś sieć ale to nie jest mój modem napiszcie jak to podłączyć bo mam dość już Cytuj
jaszczoor 42 Opublikowano 28 września 2010 Opublikowano 28 września 2010 nie widziałem wcześniej tego tematu to wrzuce witam, niestety znowu problem i znowu mnie tu krew zalewa. Mam router wifi który wysyła mi sygnał do laptopa ktorym z kolei przesyłam sygnał kablem do xboxa. Wcześniej jak ustawialem wdł opisu http://www.onlinecen...-Xbox-Live.html to działało wszystko ok ale pod moją nieobecność znajomy wyłączyl wifi i podpiąl mi laptop kablem. Kiedy z powrotem włączyłem wifi i próbuje udostępnić połączenie do xboxa konsola wykrywa połączenie między urządzeniami (pc-konsola) ale w tej samej sekundzie laptop przestaje wykrywać sygnał wifi i w konsekwencji nie moge połączyć się z livem. Jak wyłącze xboxa i zresetuje połączenie to internet w lapptopie na nowo działa. No i klops bo zupełnie nie mam pomysłu co z tym zrobić, może jakieś ustawienia routera, jeżeli to może pomóc to mam d-link ehhh stawiam piwko jak mi ktoś to wyjaśni, serio Cytuj
LooKaZ 8 Opublikowano 8 lutego 2011 Opublikowano 8 lutego 2011 Ktory ruter wybrac (net z kablowki) - TP-LINK TL-WR740N czy linksys WRTU54G-TM? A moze inny do 100 zl? Nie mialem z takim sprzetem do czynienia ale te 2 maja chyba przydatna funkcje QoS (z reguly ktos siedzi na kompie i gra w kurniku:). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi