ksztyrix 6 Opublikowano 1 września 2009 Opublikowano 1 września 2009 Też tak myślałem, najpierw chciałem T260 ale za duża cena, ten to kozak bo ma HDMI i full HD. Mi się akurat design tych samsungów bardziej podoba. Ale wezmę LG. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 10 września 2009 Opublikowano 10 września 2009 Misie kolorowe. Mam monitor LG192WS i jedno pytanie. Da się całkiem zdjąć tą nogę od podstawki ? Żeby był sam panel ? Jeśli tak to powiedzcie jak Pozdro Cytuj
orion50 632 Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 Musisz kupić kabel VGA. Najlepiej oryginalny od Microsoftu bo te tanie podróbki z allegro to straszna padaka jest Cytuj
ksztyrix 6 Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 Kupiłem tego LG W2261VP-PF , jeśli ktoś szuka dobrego monitora za rozsądna cenę to polecam, ma niezłą czerń, niezłe kolory, np, tam gdzie kolory przechodzą w czerń nie ma fioletowo zielonych plam, monitor ładnie wygląda, wadą jest brak głośników, ale wiadomo że w moniakach to są zawsze pierdziawki. No i menusy i ich obsługa jest strasznie nieintuicyjna. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 _Blaze_: Odpuść sobie tego Samsunga, obraz będziesz miał rozciągnięty w pionie bo ma proporcje 16:10, jak już kupujesz nowy monitor to TYLKO w proporcjach 16:9 Cytuj
Mustang 1 742 Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 Przecież na X360 są dostępne rozdziałki monitorowe z pasami. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 Ale nie po to kupujesz nowy, większy monitor, żeby mieć pasy. Jak miałem 17' jak poszły pasy to faktycznie grałem na jakiś 14', teraz jak kupiłem 22' 16:9 i mam normalny obraz bez pasów czy zniekształceń na całym ekranie to przeskok jakościowy jest o dwie klasy. Jak kolega ma 500zł na monitor to niech trochę poczeka, dozbiera jeszcze 100-200zł i kupi 20-22' 16:9, żeby później nie żałował, że się pośpieszył. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 20 września 2009 Opublikowano 20 września 2009 Panowie zastanawiam się nad zamiana obecnego TV na jakiś lepszy minimum 42". możecie coś polecić? mile widziane 3x HDMI ,cena do 3500zl .szrot LG odpada w przedbiegach Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 21 września 2009 Opublikowano 21 września 2009 Do media, idziesz, kupujesz i masz zas na allegro licytujesz, czekasz na przelew jesli w innym banku (jesli kupiles w pt to przelew dojdzie w pon dla innego banku), potem wysylka i zazwyczaj dostaniesz 2-3 dni od zalicytowania. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 21 września 2009 Opublikowano 21 września 2009 Jak z Allegro to najlepiej z jakiegoś sklepu który działa także poza allegro, szczerze mówiąc to nie wiem czy jest sens kupowania przez allegro skoro takie same ceny są w "tradycyjnych" dużych sklepach internetowych. Sprawdź w neo24.pl ja tam kupiłem, a mają punkty odbioru w kilkunastu miastach, więc jakby coś było nie tak czy na gwarancji oddać to można do nich walić, zawsze to szybciej można sprawy załatwić, a i ceny mają atrakcyjne. W MM za każdy monitor dasz między 100 a 200zł więcej, im droższy tym większa różnica, jak kupiłem 2 lata temu w Agito monitor za 1200zł to ten sam w MM stał po 1400zł. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 22 września 2009 Opublikowano 22 września 2009 Jesli chodzi o gwarancje to nie reklamuje sie towaru u sprzedawcy jak dawniej lecz u Sharpa/Panasonica czy Sony tzw door2door Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 22 września 2009 Opublikowano 22 września 2009 (edytowane) Wiem, ale w neo24.pl jak odbierałem monitor powiedzieli mi, że jakby były jakieś problemy z gwarancją to można do nich przyjść, zawsze dobrze wiedzieć, że sklep jest skory do pomocy. Wlasnie tak robie, jak z allegro to tylko i wylacznie towar ze sklepu ale trafna uwaga, lepiej zamowic ze sklepu wysylkowego niz meczyc sie na allegro.... Jak chodzi o monitor to chcialbym kupic ten http://www.neo24.pl/monitorlg-w2243s-pf.html - myslicie ze powinien byc spoko patrzac na fakt ze mam maksymalnie 600 zl do wydania? Ten monitor z tego co widzę to nie ma ani HDMI ani DVI, jak masz 600zł to wstrzymaj się z zakupem, dozbieraj 100zł i kup taki z DVI przynajmniej albo HDMI. Ja kupiłem ten, chyba najtańszy z HDMI i 22" http://www.neo24.pl/monitor-benq-e2200hd-(9hy3vlnibe).html Edytowane 22 września 2009 przez donsterydo Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 22 września 2009 Opublikowano 22 września 2009 Jeśli tak sprawę stawiasz to ten monitor powinien być dla Ciebie idealny :-) Nie ma co patrzeć na parametry poza formatem ekranu, bo dzisiaj wszystkie monitory mają bardzo dobre parametry. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 23 września 2009 Opublikowano 23 września 2009 (edytowane) Wlasnie chodzi o to ze nie mam wejscia HDMI w swoim XO wiec patrzac na to jakie wejscia oferuje ten monitor to nie ma dla mnie wiekszego znaczenia (mam starego premium bez wejscia HDMI), wazne zeby bylo VGA A jak chodzi o przedzial cenowy to jest wlsnie moj limit, nie moge i nie chce go naciagac.... Myslicie ze ten monitor bedzie spoko patrzac na to czego szukam? Ten eldzik, któego podałeś jest OK. Jak nie masz HDMI to nie oznacza od razu, zę obraz będzie gorszy przez VGA. To bujda na resorach, szczegołnie jeśli na VGA ustawisz natywną czyli 1920-1080. Jedna rada - kup kabel VGA microsoftu bo inne moga nie wyświetlać poprawnie lub wcale 1920-1080. Edytowane 23 września 2009 przez Gooral Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 23 września 2009 Opublikowano 23 września 2009 A to nie wyjdzie go tyle samo jakby kupił najtańszy monitor z HDMI i kabel HDMI za 5zł zamiast tańszego monitora i drogiego oryginalnego kabla ? Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 23 września 2009 Opublikowano 23 września 2009 (edytowane) A to nie wyjdzie go tyle samo jakby kupił najtańszy monitor z HDMI i kabel HDMI za 5zł zamiast tańszego monitora i drogiego oryginalnego kabla ? On nie ma HDMI w Xklocku. Edytowane 23 września 2009 przez Gooral Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 23 września 2009 Opublikowano 23 września 2009 z tym ze zawsze HDMI bedzie "lepsze" od VGA to jest fakt nie bujda jak ktos ma monitor do PCta ktory ma i VGA i DVI to niech sobie potestuje, nie potrzeba 1080p ustawiac zeby to juz bylo widac, dobrze to widac wlasnie jak mamy pcta np w windzie na malych czcionkach, po VGA rozmyte, po DVI wyrazne do bolu ta sama analogia bedzie miedzy VGA, a HDMI ale nie oznacza to ze komus bardziej moze pasowac taki lekko zblurowany obraz po VGA niz ostry jak brzytwa HDMI, w grach roznie z tym bywa i nie raz lekkie rozmycie niweluje bardzo widoczny brak AA itp. a jak nie ma HDMI w klocku to najlepszy obraz otrzyma po wspominanym VGA, chociaz po komponecie bardziej cukierkowe kolory ale jednak w ostrosci jest spora roznica, wieksza nawet niz VGA, a HDMI a czym wyzsza rozdzialka tym te roznice jeszcze wieksze Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 23 września 2009 Opublikowano 23 września 2009 A to nie wyjdzie go tyle samo jakby kupił najtańszy monitor z HDMI i kabel HDMI za 5zł zamiast tańszego monitora i drogiego oryginalnego kabla ? On nie ma HDMI w Xklocku. Ha ha ha, zapomniałem Cytuj
peter 7 Opublikowano 23 września 2009 Opublikowano 23 września 2009 (edytowane) Ja jakis czas temu miałem tez X'a bez HDMI i miałem podpietego pod monitor (Dell 2408WFP) componentem i jakość była bardzo dobra, jednak podłączenie HDMI daje jeszcze odrobinę lepszą ostrość. Edytowane 23 września 2009 przez peter Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 12 października 2009 Opublikowano 12 października 2009 Witam, czy widział ktoś w akcji monitor SAMSUNG P2350 ? Mam możliwość kupić go tanio, ale nie wiem czy warto się nim zainteresować. Cytuj
easy 0 Opublikowano 4 listopada 2009 Opublikowano 4 listopada 2009 Witam Pracuje w firmie ktora czesto wysyla mnie w delegacje trwajace srednio 2 miesiace. W zwiazku z tym chce kupic niedrogi monitor aby zabierac go ze soba co umozliwi mi granie na wyjezdzie. Glownym parametrem jest wielkosc, szukam 19" w panoramie. Czy ktos z osob na forum mial doswiadczenia z monitorami tego producenta (Gateaway)? PRZYKLAD Zdaje sobie sprawe ze monitor jest kategorii B. Nie potrzebue super wypasu, w domu mam juz TV LCD do konsol i panel LCD do PC, chce kupic budzetowy monitor nawet jedynie z wejsciem D-SUB. Co sadzicie? (Przepraszam za brak polskich liter, w tym momencie przebywam za granica i w sluzbowym pc nie ma polskiego jezyka) Cytuj
orion50 632 Opublikowano 4 listopada 2009 Opublikowano 4 listopada 2009 Skoro potrzebujesz budżetówki to łykaj. Parametry ma lepsze niż mój LG kupiony rok temu a nie narzekam. 18.5 cala jest idealne bo będzie miał idealne przekątne i czyste 720p. Za tak niską cenę polecam Cytuj
keetiv 5 Opublikowano 26 listopada 2009 Opublikowano 26 listopada 2009 Zamierzam kupić w najbliższym czasie monitor LCD do mojej konsolki. Interesują mnie te modele: Benq G2420HD, SAMSUNG P2450H, 24'' SAMSUNG T240. Wszystkie są w 1080p. I tu pojawia się moje pytanie. Z uwagi na fakt, iż większość gier "hula" w rozdziałce 720p, zastanawiam się nad jakością grafiki na tych monitorach. Na razie używałem CRT'ka, a w domu TV HD Ready i nie wiem jak się ma sprawa z odbiornikami w Full HD. Czy może wciąż się bardziej opłaca brać tańsze monitory z niższą rozdzielczością? Cytuj
Mustang 1 742 Opublikowano 26 listopada 2009 Opublikowano 26 listopada 2009 Opłaca się 1080p, X360 ma dobry scaler. Cytuj
kold 8 Opublikowano 26 listopada 2009 Opublikowano 26 listopada 2009 Ale na 24 calach nawet jakbym bardzo chcial, to roznicy nie ujrze. Bo to tylko upscaling! Co innego jak podepne kompa - to mam pulpit, ze sie mozna na nim polozyc ;]. Filmow 1080p jeszcze nie testowalem, ale niedlugo pobawie sie hd dvd. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi