pspkowiec 1 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Jednak zdecydowałem się kupić monitor samsung 2333sw. Monitor ma 23" i jest full hd, 16:9. Wprawdzie brakuje mu wyjścia Hdmi ale i tak będe podłączał przez vga bo chce podłączyć logitechy x-540. Mam nadzieję że dobrze wybrałem, a Wy jak sądzicie? Cytuj
Mustang 1 742 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Opublikowano 17 kwietnia 2009 I tak możesz podłączyć przez HDMI jak kupisz przejściówkę na DVI. Ale nie widzę związku między kablem, a głośnikami. Cytuj
pspkowiec 1 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Opublikowano 17 kwietnia 2009 (edytowane) Ale nie widzę związku między kablem, a głośnikami. No bo będę podłączał przez te 2 chinche od vga. Jest jakiś prostszy sposób?Dodam że ten monitor nie ma głośników. Edytowane 17 kwietnia 2009 przez pspkowiec Cytuj
wielad 0 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Opublikowano 17 kwietnia 2009 mam pytatnie: posiadam monitor asus 22" 16:10 , jaka mam dac rozdzialke zeby nie bylo wszystko porozciagane do gory? albo jak ustawic zeby bylo 16:9? Cytuj
orion50 632 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Jeśli monitor jest Full HD to ustaw maksymalną, a jeśli nie to 1650 : 1050 chyba tak:) Cytuj
Mango0700 1 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Opublikowano 17 kwietnia 2009 (edytowane) Post do usunięcia. Edytowane 17 kwietnia 2009 przez Mango0700 Cytuj
Mustang 1 742 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Ale nie widzę związku między kablem, a głośnikami. No bo będę podłączał przez te 2 chinche od vga. Jest jakiś prostszy sposób?Dodam że ten monitor nie ma głośników. Przecież przy HDMI możesz tak samo podłączyć dźwięk. Cytuj
pspkowiec 1 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Ale nie widzę związku między kablem, a głośnikami. No bo będę podłączał przez te 2 chinche od vga. Jest jakiś prostszy sposób?Dodam że ten monitor nie ma głośników. Przecież przy HDMI możesz tak samo podłączyć dźwięk. Nie wiedziałem. W takim razie gdzie będę musiał podłączyć głośniki, gdybym korzystał z hdmi?Mam vga microsoftu, i co będzie lepszym rozwiązaniem do 1080p, vga czy hdmi podłączone przez przejściówkę? Cytuj
Mustang 1 742 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Jak już masz dobre VGA to możesz przy nim zostać, DVI zawsze może się też przydać do czegoś innego, co nie działa tak dobrze przez VGA jak X360. W każdym razie można też kupić HDMI do obrazu i przerobić inny kabel na kabel do dźwięku (np. kabel z zestawu), albo kupić HDMI Microsoftu z adapterem i dokupić odpowiedni kabelek dla dźwięku. Masz w temacie o okablowaniu. Cytuj
pspkowiec 1 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Jak już masz dobre VGA to możesz przy nim zostać, DVI zawsze może się też przydać do czegoś innego, co nie działa tak dobrze przez VGA jak X360. W każdym razie można też kupić HDMI do obrazu i przerobić inny kabel na kabel do dźwięku (np. kabel z zestawu), albo kupić HDMI Microsoftu z adapterem i dokupić odpowiedni kabelek dla dźwięku. Masz w temacie o okablowaniu. No a dałbym radę podłączyć do monitora odtwarzacz dvd? jak bym mógł to w jaki sposób i jak bym musiał podłączyć głośniki? Wiesz coś może o tym? Cytuj
Mustang 1 742 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 X360 może zastąpić DVD, samo DVD to raczej powinno mieć HDMI. Cytuj
rafal_roma 1 Opublikowano 26 kwietnia 2009 Opublikowano 26 kwietnia 2009 Czy warto by było do takiego monitora podłączać X360: http://www.funtech.pl/product-pol-56-Monit...ay-FHD2400.html ? Bo prawdopodobnie kupuje monitor do "grafikowania" no i może przy okazji xbox opuscilby wysłużonego CRT-ka. Cytuj
Sztajniec 18 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 (edytowane) O, o, ja znalazlem cos takiego na Allegro, pare dni temu i teraz jak patrze to ten sam model co Rafal podal wyzej, tylko troche taniej bo uzywane, ale chyba tez bym sie na cos takiego zdecydowal. Warto? Edit - w sumie jesli chodzi o mnie to niewazne poki co ;] Edytowane 27 kwietnia 2009 przez Happymieso Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 29 kwietnia 2009 Opublikowano 29 kwietnia 2009 Pytania kierujcie do użytkownika Thomas PL On ma to cudo. Z tego co mi pisał tuż po zakupie do Xklocka się nadaje bardzo. Czy do obróbki grafiki? Nie mam pojęcia. Cytuj
Sig 395 Opublikowano 11 maja 2009 Opublikowano 11 maja 2009 (edytowane) Mam monitor 19 lcd samsunga , jaka jest najlepsza rozdzielczość ? 1280 x 720 czy 1280 x 1280 , dodam że największa jaką mogę ustawic to 1920 x 1080 Edytowane 11 maja 2009 przez Raiga Cytuj
Mustang 1 742 Opublikowano 11 maja 2009 Opublikowano 11 maja 2009 Sam oceń, najlepsza na pewno taka jak natywna monitora. Cytuj
diesvindu 0 Opublikowano 25 maja 2009 Opublikowano 25 maja 2009 Witam. Noszę się z zamiarem kupna monitora 24". Znajomy zaproponował mi coś takiego (sam tego używa na codzień) -> http://allegro.pl/item642929252_przecena_2...24m_gratis.html Co myślicie? Monitor chcę kupić z myślą wyłącznie o X0, ewentualnie oglądaniu filmów divx/dvd Ile jako używany (końcówka gwarancji - jeszcze miesiąc jej ma jest ten monitor warty? Jest w stanie bdb) Cytuj
alm 0 Opublikowano 26 maja 2009 Opublikowano 26 maja 2009 Cześć Kupuje monitor 24" do xbox360. 99% firmy modeli LG ma matryce anti-glare. Czy w tej chwili nie są bardziej popularne glare? Inwestować w taki monitor czy szukać od innego producenta?(lg ma dobrą gwarancje) Cytuj
misiak75 0 Opublikowano 15 lipca 2009 Opublikowano 15 lipca 2009 (edytowane) Witam. Noszę się z kupnem Samsunga T260HD. W jednym z tematów nt. monitorów jeden z forumowiczów posiadających ten monitor napisał w kwestii ustawień: "ja swoje wykombinowalem sobie sam, powstaly z polączenia uzytkownika + film. dynamiczne sa za jasne no i ten czerniejący obraz gdy na ekranie robi sie ciemno, jak mnie to wknrwia" Nie znam się na ustawieniach. Chciałbym kupić monitor, podłączyć konsolę i po prostu grać (nie licząc lekkich redukcji typu kontrast itp. które są oczywiste). Czy muszę liczyć że kupując monitor Samsunga (górna półka jakby nie patrzeć) za około 1700-1800 złotych (mało to nie jest) będę musiał kombinować co tu zrobić, żeby pograć z obrazem takim jaki powinien być. Poza tym o co chodzi z tym "czerniejącym obrazem"? Jak widzę takie wpisy to mnie trochę odrzuca od tego monitora. No i chyba nawet temu samemu forumowiczowi ten monitor się sypnął - ale to już zupełnie inna kwestia, bo przecież wiadomo, że nawet Samsung perfekcyjny nie jest i takie rzeczy się zdarzają. Proszę o wyjaśnienie o co chodzi z tym czerniejącym obrazem i ustawieniami jeśli chodzi o ten monitor. Będę bardzo wdzięczny. Edytowane 15 lipca 2009 przez misiak75 Cytuj
pawel3569 20 Opublikowano 17 lipca 2009 Opublikowano 17 lipca 2009 Witam, mam takie pytanie: mając monitor o proporcji 16:10 i natywnej 1440/900 po podpięciu XO i ustawieniu w dashu takiej samej rozdzielczości będą pasy na górze i dole, albo obraz będzie rozciągnięty? Wiem, że to noobowe pytanie ale kiedyś o uszy obiło mi się, że nawet po ustawieniu natywnej rozdziałki są pasy. Aha i proszę o odpowiedź ludzi którzy mają takie monitory, a nie w stylu "raczej nie będzie" ^_^ Cytuj
depson 0 Opublikowano 18 lipca 2009 Opublikowano 18 lipca 2009 Bedziesz mial pasy na gorze i na dole. Mam tak samo tylko ze na monitorze 22" i rozdzialce 1680x1050. Cytuj
Zajcik 64 Opublikowano 19 lipca 2009 Opublikowano 19 lipca 2009 Witam. Noszę się z kupnem Samsunga T260HD. W jednym z tematów nt. monitorów jeden z forumowiczów posiadających ten monitor napisał w kwestii ustawień: "ja swoje wykombinowalem sobie sam, powstaly z polączenia uzytkownika + film. dynamiczne sa za jasne no i ten czerniejący obraz gdy na ekranie robi sie ciemno, jak mnie to wknrwia" Nie znam się na ustawieniach. Chciałbym kupić monitor, podłączyć konsolę i po prostu grać (nie licząc lekkich redukcji typu kontrast itp. które są oczywiste). Czy muszę liczyć że kupując monitor Samsunga (górna półka jakby nie patrzeć) za około 1700-1800 złotych (mało to nie jest) będę musiał kombinować co tu zrobić, żeby pograć z obrazem takim jaki powinien być. Poza tym o co chodzi z tym "czerniejącym obrazem"? Jak widzę takie wpisy to mnie trochę odrzuca od tego monitora. No i chyba nawet temu samemu forumowiczowi ten monitor się sypnął - ale to już zupełnie inna kwestia, bo przecież wiadomo, że nawet Samsung perfekcyjny nie jest i takie rzeczy się zdarzają. Proszę o wyjaśnienie o co chodzi z tym czerniejącym obrazem i ustawieniami jeśli chodzi o ten monitor. Będę bardzo wdzięczny. Ja mam ten monitor i musze Ci powiedziec, ze jak dla mnie jest genialny. Duzo czasu stracilem na ustawienie go, na poczatku bylem troche niezadowolony z jakosci obrazu (przerzucilem sie z monitora CRT na taki monitor), ale teraz (po ustawieniu) jest super. Mam do niego podlaczonego jednoczesnie peceta i x360, sprawdza sie elegancko w obydwu przypadkach. Nie wiem o co chodzi z "czerniejacym obrazem", u siebie czegos takiego nie odnotowalem. Moze ten ktos trafil na jakis wadliwy egzemplarz. Cytuj
grykom 283 Opublikowano 20 lipca 2009 Opublikowano 20 lipca 2009 Ja mam T240HD, możecie się pochwalić optymalnym ustawieniem obrazu? Cytuj
misiak75 0 Opublikowano 29 lipca 2009 Opublikowano 29 lipca 2009 Witam. Noszę się z kupnem Samsunga T260HD. W jednym z tematów nt. monitorów jeden z forumowiczów posiadających ten monitor napisał w kwestii ustawień: "ja swoje wykombinowalem sobie sam, powstaly z polączenia uzytkownika + film. dynamiczne sa za jasne no i ten czerniejący obraz gdy na ekranie robi sie ciemno, jak mnie to wknrwia" Nie znam się na ustawieniach. Chciałbym kupić monitor, podłączyć konsolę i po prostu grać (nie licząc lekkich redukcji typu kontrast itp. które są oczywiste). Czy muszę liczyć że kupując monitor Samsunga (górna półka jakby nie patrzeć) za około 1700-1800 złotych (mało to nie jest) będę musiał kombinować co tu zrobić, żeby pograć z obrazem takim jaki powinien być. Poza tym o co chodzi z tym "czerniejącym obrazem"? Jak widzę takie wpisy to mnie trochę odrzuca od tego monitora. No i chyba nawet temu samemu forumowiczowi ten monitor się sypnął - ale to już zupełnie inna kwestia, bo przecież wiadomo, że nawet Samsung perfekcyjny nie jest i takie rzeczy się zdarzają. Proszę o wyjaśnienie o co chodzi z tym czerniejącym obrazem i ustawieniami jeśli chodzi o ten monitor. Będę bardzo wdzięczny. Ja mam ten monitor i musze Ci powiedziec, ze jak dla mnie jest genialny. Duzo czasu stracilem na ustawienie go, na poczatku bylem troche niezadowolony z jakosci obrazu (przerzucilem sie z monitora CRT na taki monitor), ale teraz (po ustawieniu) jest super. Mam do niego podlaczonego jednoczesnie peceta i x360, sprawdza sie elegancko w obydwu przypadkach. Nie wiem o co chodzi z "czerniejacym obrazem", u siebie czegos takiego nie odnotowalem. Moze ten ktos trafil na jakis wadliwy egzemplarz. Jeśli tak to mógłbym prosić, tak jak kolega powyżej, o optymalne ustawienia? Będę bardzo wdzięczny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi