Sebastian PL 1 Opublikowano 7 marca 2008 Opublikowano 7 marca 2008 mam monitor noc eyes value no bynajmniej tak pisze na nim... i mam pytanko idzie jednoczesnie do monitora podlaczyc x360 i pc ? tak,zebym nie musial za duzo kabli przekladac i jakim kablem to uczynic ? z gory dzieki za wypowiedzi. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 7 marca 2008 Opublikowano 7 marca 2008 Może mi ktoś wytłumaczyć pewną dziwna rzecz? mianowicie gram na xie na monitorze LCD 17" i jak w konsoli ustawiam obraz panoramiczny to jest trochę "nierozciągnięty" obraz (nie przeszkadza mi to w sumie) ale jak zmieniam na opcje "normalny" to wszystko jest ok ale jakość grafiki wyświetlana jest żenująca : | czego tak sie dzieje, można to jakoś zmienić? ustawiasz panorame a masz monitor panoramiczny? normal do do monitorow 4:3 wiec jak taki masz to tak trzeba ustawiac jakosc grafiki jest zenujaca ale jaka rozdzialke uzstawiles? Cytuj
skiz 5 Opublikowano 7 marca 2008 Opublikowano 7 marca 2008 Może mi ktoś wytłumaczyć pewną dziwna rzecz? mianowicie gram na xie na monitorze LCD 17" i jak w konsoli ustawiam obraz panoramiczny to jest trochę "nierozciągnięty" obraz (nie przeszkadza mi to w sumie) ale jak zmieniam na opcje "normalny" to wszystko jest ok ale jakość grafiki wyświetlana jest żenująca : | czego tak sie dzieje, można to jakoś zmienić? ustawiasz panorame a masz monitor panoramiczny? normal do do monitorow 4:3 wiec jak taki masz to tak trzeba ustawiac jakosc grafiki jest zenujaca ale jaka rozdzialke uzstawiles? Mam zwykły LCD 17 nie panorame, mam ustawiona rozdziałke na 1280 x 1024 i poziom referencji średni i tak jest ok i gram tak juz od dawna ale obraz jest lekko nierozciągniety natomiast jak ustawie z panoramy na zwykły to grafika jest okropna, ale za to obraz nie jest rozciagniety. Da sie z tym coś zrobić? Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 8 marca 2008 Opublikowano 8 marca 2008 wystarczy policzyc to: masz monitor ktory ma stosunek bokow 4:3 = 1,333333... a ustawiasz rozdzialke 1280x1024 a to jest stosunek 1,25 czyli Twoj monitor jesli nie wyswietla po bokach czarnych pasow to sam rozciaga i dopasowuje ta rozdzialke do 4:3 i stad masz te anomalie potrzebny by byl monitor ktory nie rozciaga tylko dodaje pasy czarne i zostawia proporcje nienaruszone jak ustawiasz panorme to nie wiem co xbox z tym robi, bo teoretycznie nie powinien nic robic skoro rozdzialka sztywno okresla proporcje a panorma to 16:9, wynika z tego ze sam przeskalowuje i dla tego to tak wyglada okropnie... Cytuj
skiz 5 Opublikowano 8 marca 2008 Opublikowano 8 marca 2008 W sumie to mi nie przeszkadza ,że obraz jest na całym LCD lekko nierozciągnięty( już sie przyzwyczaiłem: ). W sumie to wole grac tak niż z paskami ; P anyłej dzięki Juchy za wytłumaczenie! Cytuj
cj z gta 0 Opublikowano 20 marca 2008 Opublikowano 20 marca 2008 Czy ten monitor będzie dobrze działał z xboxem 360 ? http://www.ceneo.pl/759979 Cytuj
Słupek 2 133 Opublikowano 20 marca 2008 Opublikowano 20 marca 2008 Jak najbardziej, a czemu ma nie działać. Cytuj
mariopim 6 Opublikowano 20 marca 2008 Opublikowano 20 marca 2008 http://www.ceneo.pl/404655 A czym się różni ten od tego co podał kolega wyżej? Niby cena praktycznie ta sama tylko wygląd inny i nawa hmm?? Cytuj
Gość Opublikowano 20 marca 2008 Opublikowano 20 marca 2008 (edytowane) Chciałem sobie kupić jakiś monitor do swojego pokoju 22`- 24` lub TV 26`. Będzie on miał służyć do Xboxa 360 i w późniejszym terminie także PS3. Konsola ma wejście HDMI, można także ją podpiąć pod composite. Narazie mam 900 zł, ale mam jeszcze kilka gier na sprzedaż, więc niedługo powinna pojawić się jakaś dodatkowa gotówka. Czytałem różne opinie i znalazłem coś takiego: BenQ G2400Wa HP PAVILION V220 LG 26LC2R Polecilibyście coś z tego czy może macie inne propozycje ? Może lepiej się wstrzymać i kupić w późniejszym terminie coś większego ? Tylko, że większa gotówka wpadnie dopiero we wakacje. Czekam na wasze opinie. Edytowane 20 marca 2008 przez jasiopatryk Cytuj
Whiteman 0 Opublikowano 20 marca 2008 Opublikowano 20 marca 2008 Nie jestem jakimkolwiek ekspertem w tej sprawie, w każdym razie rozsądnym zakupem wydaje się być Samsung 226BW lub 226CW. Nie przyszło mi się spotkać z negatywnymi opiniami - wydatek rzędu 1100-1200zł. Cytuj
kim 1 Opublikowano 20 marca 2008 Opublikowano 20 marca 2008 nom maja tylko dwie wady. 1. z 16:9 masz 16:10 dzieki czemu wszystko jest jajowate. 2. matryca TN(z dolu albo z boku widzisz klisze bo monitor traci caly kontrast) wiec jak komus to nie przeszkadza to naprawde warto Cytuj
KarCzoH 3 Opublikowano 23 marca 2008 Opublikowano 23 marca 2008 Chciałem sobie kupić jakiś monitor do swojego pokoju 22`- 24` lub TV 26`. Będzie on miał służyć do Xboxa 360 i w późniejszym terminie także PS3. Konsola ma wejście HDMI, można także ją podpiąć pod composite. Narazie mam 900 zł, ale mam jeszcze kilka gier na sprzedaż, więc niedługo powinna pojawić się jakaś dodatkowa gotówka. Czytałem różne opinie i znalazłem coś takiego: BenQ G2400Wa HP PAVILION V220 LG 26LC2R Polecilibyście coś z tego czy może macie inne propozycje ? Może lepiej się wstrzymać i kupić w późniejszym terminie coś większego ? Tylko, że większa gotówka wpadnie dopiero we wakacje. Czekam na wasze opinie. Ja Ci osobiście polecę BENQ z tym, że lepiej dopłać ok. 100zł i kup wersję G2400W bo ona ma dodatkowe wejście HDMI. Umili Ci to życie jak będziesz miał 2 konsole. Cytuj
Hubert249 4 278 Opublikowano 31 marca 2008 Opublikowano 31 marca 2008 Siemka to znowu ja i moje pytanka :] Już odliczam dni do kupna 360-tki ( ok 14 ) i do kupna tv LCD ( ok 90 hehe ) wiec chce podpiąć ekspoksa do mojego monitora bo pare osób na forum powiedziało mi , że lepiej grać tak niż na dużym SDTV oto mój monitor , nada się ? bede coś widział na nim ? MONITOR CRT 17" SAMSUNG SM793DF Typ kineskopu CRT (Powłoka Multi-Layer Coating) Częst.odchyl.poziom. 30-70kHz Częstotliwość wyjścia 50-160Hz Pasmo video 110MHz Max.rozdzielczość 1280x1024 @65Hz Spełniane normy GS,MPR II,TCO 03, UL, CSA, TUV, CB, NEMKO Wejścia 15pin D-Sub i ostatnie pytanie , na kilka miechów przed zarobieniem kasy na upragniony tv lepiej grac na tym monitorze czy na 28" TV SD ? dzieki&pozdro . Cytuj
Blim 0 Opublikowano 31 marca 2008 Opublikowano 31 marca 2008 Lepiej grać na 17 calowym monitorze w HD niż na 28 telewizorze. Takie moje zdanie. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 2 kwietnia 2008 Opublikowano 2 kwietnia 2008 Popieram przedmówcę. Ja do Niedzieli grałem na Telewizorze SD 26' i było znośnie, ale teraz gram na monitorze 15' i jest o wiele lepiej pomino małej przekątnej. Obraz w HD i niezwykła ostrość. pozdrawiam Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 2 kwietnia 2008 Opublikowano 2 kwietnia 2008 (edytowane) wielkosc przekatnej ma znaczenie w zaleznosci od odleglosci jaka mamy do ekranu patrzac na ten schemat, to nawet jakby miec monitor 17" i TV LCD 32" to mozna tak usiasc ze na tym monitorze bedzie wszystko lepiej wygladac i wiecej szczegolow niz na tym LCD TV, ktory moze byc za daleko ustawiony, juz nie mowiac o SD... Edytowane 2 kwietnia 2008 przez Juchy Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 2 kwietnia 2008 Opublikowano 2 kwietnia 2008 Podobno w tym miesiącu mają pojawić się następcy serii 2x6 Samsunga, nowe monitory będą posiadać w standardzie wejście HDMI. Cytuj
Hubert249 4 278 Opublikowano 2 kwietnia 2008 Opublikowano 2 kwietnia 2008 Dzieki za podpowiedzi , to juz naprawde ostatnie pytanie : jaki kabel VGA , orginalny czy zastepczy za 35 zl ? Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 2 kwietnia 2008 Opublikowano 2 kwietnia 2008 nie ma jednoznaczniej odpowiedzi przynajmniej ja nie znam - jedni ten polecaja drudzy ten a w necie nie doszukalem sie screenow porownujacych kable VGA Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 2 kwietnia 2008 Opublikowano 2 kwietnia 2008 Ja też ostatnio szukałem i także nie udało mi się odszukać, ale kiedyś czytałem negatywne opinie o tańszych kablach. W każdym razie oryginalny jest świetnie wykonany i zawiera przejściówki do monitora i głośników, ja bym go polecał chociażby dla pewności, że wykorzystuje się w pełni zalety monitora. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 2 kwietnia 2008 Opublikowano 2 kwietnia 2008 Ja jadę na zwykłym zastępczaku za 40zł i nie mam powodów do narzekania Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 3 kwietnia 2008 Opublikowano 3 kwietnia 2008 jak dlugi jest kabel do glosnikow z orginalnego kabla? Chodzi mi od momenty rozgalezienia sie przewodu Cytuj
chm[u]ra 0 Opublikowano 17 kwietnia 2008 Opublikowano 17 kwietnia 2008 Na wstepie przepraszam, bo pewnie ktos juz poruszyl temat wczesniej i byc moze padla odpowiedz na moje pytanie. Zaryzykuje jednak, bo o Xboxie i rozdzielczosciach, w ktorych moze pracowac wiem b. malo, a mam nie ukrywam chetke na jakas konsole i jego "potanienie" poteguje chec zakupu. Uzaleznic ja jednak musze od odpowiedzi na moje pytania. Mam bowiem 19 calowy monitor LCD o rozdzielczosci natywnej 1280x1024 (LGL1919s). Wlasnie do niego chcialbym podlaczyc x-a. Pojawiaja sie jednak w Waszych postach jakies czarne paski, jakies rozciagniecia obrazu? Jak to wlasciwie jest? Czy w kazdej grze mozna sobie wybrac na wstepie czy mam panorame czy nie? Czy w menu Xboxa moge to zaznaczyc? Czy beda mi sie pojawialy czarne paski z boku czy na gorze i na dole? Jednym slowem o co chodzi? Czy na tym monitorze osiagne jakosc HD? Jaka rozdzielczosc monitora jej odpowiada? Z gory dzieki za wyjasnienia. Cytuj
paprot7 0 Opublikowano 23 kwietnia 2008 Opublikowano 23 kwietnia 2008 (edytowane) Witam poszukuje monitora 22cale wraz z tunerem TV tak do 1300-1500zł i znalazłem LG 22" M228WA http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=344328939 i właśnie nie bardzo wiem czy sie nadaje do 360 i oglądania TV, a nie moge znaleźć w necie jakiś recenzji tylko filmik z youtuba. Moze w tej cenie cos lepszego parametrami znajdę?? nieaktualne już Edytowane 23 kwietnia 2008 przez paprot7 Cytuj
Ice Lolek 0 Opublikowano 27 kwietnia 2008 Opublikowano 27 kwietnia 2008 (edytowane) Witam, Jutro mam zamiar udać się do sklepu po nowy monitor/TV. Monitor/Tv chciałęm zakupić do mojego Xboxa (premium) tylko niewiem co brać ten monitorek: http://www.zadowolenie.pl/zobacz,16387,kat...,lg-m228wa-bz-- czy lepiej brać tv http://www.zadowolenie.pl/zobacz,16531,kat,247,lg-22ls4r--. Dodam iż Tv posiada wejście HDMI co jest dużym plusem jednak będę go wykorzystywał jedynie do grania na Xo i ogladania TV. Pytanie co lepsze i co kupować oraz czy do obu podepnę konsole kablem z zestawu PREMIUM!. Z góry dzięki za odp. EDIT: Znalazłem jeszcze taki http://allegro.pl/item340827986_lg_22_lcd_...mo_w_wa_ss.html pytanie czy w WIDEOSCREENIE po podłączeniu do Xo 360 niebedzie czarnych pasów bo bokach?? Edytowane 27 kwietnia 2008 przez Ice Lolek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi