Boomcio 4 040 Opublikowano 3 marca 2008 Opublikowano 3 marca 2008 (edytowane) No niestety , zmiana drivera nic nie daje - dalej wskakuje napis loading(kręcą się takie kółka) i nic... Czyli faktycznie muszę chyba upgradować soft . Ok dzięki . W zwiżaku z powyższym mam kolejne pytanko: co sądzicie o tym : 3.90m33-2 + pacz sterownikow kart pamieci + kernel 1.50 ? Edytowane 3 marca 2008 przez SORROW 1 Cytuj
czesio83 21 Opublikowano 3 marca 2008 Opublikowano 3 marca 2008 Małe pytanko: mam sofcik 3, 52 M33-4 i moja zapasowa kopia "Patapom" nie chce mi iść .Zawiesza się w momencie wrzucenia napisu ''loading'' .Czy to możliwe ,że winny jest soft? ten sam soft chce zrobić coś ale niewiem co dużo z tym będzie roboty , poprzednia zmiana softu była robiona przez innego fachowca są gdzieś filmiki jak zmienić bo jak ja sie zabiorę za to to brick pewny a szkoda by było przed gow"em poniszczyć psp lukałem na psp team ale jestem inny i nic z tego nie kumam Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 3 marca 2008 Opublikowano 3 marca 2008 Obaj instalwoac, wszelkie pytanie to raczej tam lub na privie gg kogos stad Cytuj
Dud.ek 2 049 Opublikowano 3 marca 2008 Opublikowano 3 marca 2008 (edytowane) Najlepiej poszukać autoinstallera: http://www.4shared.com/file/36530362/11da2...patryk1311.html http://www.4shared.com/file/36530951/ae69a...patryk1311.html by: patryk1311 Edytowane 3 marca 2008 przez Dud.ek Cytuj
OsciBosci 22 Opublikowano 3 marca 2008 Opublikowano 3 marca 2008 Jako ze doczytalem sie ze sa problemy ze zmiana softu w slimach moje pytanie brzmi. Czy zakupujac to PSP, nie bede musial nic na poczatku zmieniac zeby pograc sobie w rozne gry?? http://www.allegro.pl/item320443383_psp_sl...gwarancja_.html Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 3 marca 2008 Opublikowano 3 marca 2008 Nie, jest to najnowszy soft i przez dosyc dlugi czas nie bedziesz musial sie o nic martwic ze zmiana softu, co najwyzej z ciekawosci, ale wgrac nowy to juz zadna filozofia. Cytuj
genetyk@ 0 Opublikowano 3 marca 2008 Opublikowano 3 marca 2008 skoro psp odtwarza format video avi. to w jaki sposob wytlumaczyc brak filmu na karcie skoro wpakowany byl do folderu video...... (niewidzi pliku i juz a avi jest) Zielony jak trawa Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 4 marca 2008 Opublikowano 4 marca 2008 a odtwarza? bo ja myslałem ze tylko mp4 Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 4 marca 2008 Opublikowano 4 marca 2008 Nie odtwarza avi, kto Ci to powiedzla? Odtwraz mp4, avc i cos tam jeszcze - skonwertuj sobie "psp video 9" Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 4 marca 2008 Opublikowano 4 marca 2008 da rade odpalic avi ale przez hb. mimo wszystko lepiej przekonwertowac na mp4 Cytuj
Gość Grzehoo Opublikowano 4 marca 2008 Opublikowano 4 marca 2008 No i nie działa ten irshell, zrobiłem wszystko tak jak w poradniku od nWo i mam komunikat, że na moim sofcie to nie zadziała. Cytuj
genetyk@ 0 Opublikowano 4 marca 2008 Opublikowano 4 marca 2008 i lipa z przerobka mam softa 3.90.probowalem programem total video converter na mpeg 4 jak i na mp4 dla psp (jest taka tam funkcja) i nic nie widzi na jkarcie filmu, rownierz psp video 9.. przerabia a jak wejdzie na 2 przejscie to jest komunikat Rozpoczynam 2gie przejcie prosze czekac... i tak czekam jak do usra..nej smierci.Podajcie jakis inny program czy cus bo normalnie.... Cytuj
nWo 1 Opublikowano 4 marca 2008 Opublikowano 4 marca 2008 PSPMovieCreator 2.0 przerobi film do .mp4 wrzuci go na karte, w dowolnym momencie przerabiania mozna zapauzowac proces, strzelic fotke i ten obrazek bedzie widoczny w zakladce movie na psp, taki avatar dla filmu. a co do IR Shella to sam nie wiem, ludziom sie udaje go zmusic do wspolpracy, co ja bym bez niego zrobil to nie wiem XMB widzialem ponad miesiac temu i teraz juz wogole go nie uzywam. moze przed ponowna instalacja zrobi format flash w RM, jak nie pomoze to najpier dla bezpieczenstwa skopiuj najwazniejsze piliki z karty jak sejvy i gry, zrobi format, zrob format flash i wrzuc Shella raz jeszcze. jak nie pomoze to ostatecznie zawsze mozesz wrocic na 3.80 wiem ze ludzie na 3.90 maja tez problemy z shellem, zabawa z tym to jak walka z wiatrakami. Cytuj
Gość ChOomik Opublikowano 5 marca 2008 Opublikowano 5 marca 2008 Mam pytanie. Czy jest jakaś wtyczka dzięki której nakręcę filmik na psp? Bo celowanie aparateem w ekranik zbyt przyjemną czynnością nie jest Cytuj
BartX 9 Opublikowano 5 marca 2008 Opublikowano 5 marca 2008 Jest wtyczka pozwalająca na zrobienie screena albo GIFa. O filmikach niestety nic mi nie wiadomo, a szkoda - przydałaby się. Cytuj
Gość Opublikowano 5 marca 2008 Opublikowano 5 marca 2008 czy sa jakies narzedzia sluzace do konwersji CSO, ISO itd.. coby plik wiekszy niz 1GB na mniejszy niz 1GB zmienic?? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 5 marca 2008 Opublikowano 5 marca 2008 przykladowo psp iso compressor nie zawsze efekt koncowy jest zadowalajacy tzn nie wszystkie gry da sie upakowac do ~1gb Cytuj
Gość Opublikowano 5 marca 2008 Opublikowano 5 marca 2008 To tak mowiac wprost gra 1.2GB da rade zejsc ponizej 1GB? Cytuj
BartX 9 Opublikowano 5 marca 2008 Opublikowano 5 marca 2008 (edytowane) Zależy od tego, co wytniesz przy pomocy UMDGena. Są przypadki, gdzie zejdziesz kilkadziesiąt MB, a są takie gdzie zejdziesz ok. 1 GB. A ten ISO Compressor służy tylko do zamiany formatu ISO na CSO. Podobnie jak wyżej - w każdym przypadku ubywa inna ilość MB. Edytowane 5 marca 2008 przez BartX Cytuj
Gość Opublikowano 5 marca 2008 Opublikowano 5 marca 2008 To uzywajac UMDgena sam decyduje co wycinam? Jak to wygląda? Mozna szerzej? Cytuj
OsciBosci 22 Opublikowano 5 marca 2008 Opublikowano 5 marca 2008 Czy FW instaluje sie na karcie pamieci??Jak kupie normalna konsole z wgranym FW i dokupie karte pamieci 2/4GB to bede musial znowu wgrywac Firmware?? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 5 marca 2008 Opublikowano 5 marca 2008 (edytowane) Czy FW instaluje sie na karcie pamieci??Jak kupie normalna konsole z wgranym FW i dokupie karte pamieci 2/4GB to bede musial znowu wgrywac Firmware??fw instaluje sie do pamieci konsoli tzn flash memory Edytowane 5 marca 2008 przez Coati Cytuj
BartX 9 Opublikowano 5 marca 2008 Opublikowano 5 marca 2008 To uzywajac UMDgena sam decyduje co wycinam? Jak to wygląda? Mozna szerzej? Otwierasz sobie pliczek CSO/ISO i masz tam foldery typu sounds, videos itp. Naturalnie, w każdej grze wygląda to nieco inaczej, jest to jednak podobne do siebie. Polecam przed takimi operacjami zrobić sobie kopię gry, bo można nieodwracalnie namieszać. Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 5 marca 2008 Opublikowano 5 marca 2008 Słuchajcie, poszukuje jakiegos fajnego, funkcjonalnego pluginu, który dawałby znać, że bateria jest na wyczerpaniu - bo przyznam, że ta migająca dioda za cholere mi sie nie sprawdza, bo zasłaniam ją sobie łapą - juz mi sie 3 razy zdarzyło, że zajeździlem baterie i konsola mi sie wylaczyła podczas gry. Może jakaś akustyczna? albo wyskakujący na ekranie jakis komunikat? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi