Gość _Milan_ Opublikowano 5 marca 2008 Opublikowano 5 marca 2008 zainstaluj sobie irshella 3.90 mozesz ustawic co do procenta kiedy komunikat ma sie pojawiac, zreszta informowac Cie o tym bedzie ponetny glos kobiecy ;] ja to wylaczylem, w(pipi)iała mnie. Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 5 marca 2008 Opublikowano 5 marca 2008 Ale słyszałem, że tam jakies problemy z tym irshell'em są na 3.90 m33 - grzesiu cos pisał chyba, ze sie chrzaniło mu... w ogole co ten soft (irshell) robi, bo sie nie orientuje? to ten stuff do całkowitego zmieniania wyglądu menu? bo w sumie raczej chciałbym uniknąc takich zabaw... domyslnie poszukuje prostego jakiegos pluginu tylko... Cytuj
nWo 1 Opublikowano 6 marca 2008 Opublikowano 6 marca 2008 time baby alarm plugin v1 Extended Alarm Plugin to dwa ktore kiedys testowalem, ale od kiedy mam ir shella poszly w zapomnienie, ogolnie irshell nic nie zmienia, mozna go tak ustawic ze przy wlaczaniu konsoli sam sie wlaczy i nigdy juz nie zobaczymy menu XMB konsoli, no chyba ze sami chcemy wyjsc z shella do XMB wyglada to wlasnie tak, o wiele latwiej jest sie poruszac po calym menu konsoli, widac pelna liste gier w games i nie trzeba szukac wybranego tytulu, mamy szybkie polaczenie do usb, dostep do aplikacji homebrew w odzielnej ikonce, natychmiastowe przelaczanie predkosci pracy procesora konsoli, mozna to ustawic przed wlaczzeniem gry, super wygodne przydawalo mi sie podczas grania w gta. ogolnie wystarczy tylko raz wejsc do shella i mozna zapomniec o xmb. przegladarka zdjec dziala bez zarzutu tak samo mp3 a gry odpala szybciej, niemal natychmist bo pobija ten dzwiek sony, TA-DA. klikasz i jazda, tak samo gry z psone, wybierasz gre, popsa i jazda. ludzie pisza ze dziala im shell na cfw 390 tylko trzeba powalczyc, ja bym walczyl bo warto. ------------------------ aha wspomniany alarm dziala tak ze ustawiasz go na ilu % baterii ma sie uruchomic i jak bateria osiaga taki stan np 5% slyszymy wkurzajacy dziewczęcy głos "your psp battery is running low, please recharge" glos ostatnia rzecz jaka chce slyszec podczas grania to jak jakas laseczka informuje mnie o zdychajacej baterii. ale na szczescie ten glos mozna zastapic jakimkolwiek plikiem mp3 Cytuj
OsciBosci 22 Opublikowano 6 marca 2008 Opublikowano 6 marca 2008 Jak wyglada granie w stare gry z PS, SNES itp?? Cytuj
BartX 9 Opublikowano 6 marca 2008 Opublikowano 6 marca 2008 PS - masz na myśli PSOne/PSX? Świetnie - PSP posiada wbudowany emulator, który udało się przekształcić tak, by odtwarzał piraty. Możesz więc zmieniać parametry sterowania, ekran i bezproblemowo zapisywać grę. Jeśli o PSX-a chodzi to żyć nie umierać. Ze SNESem też nie ma problemów, jednak tutaj jest oczywiście potrzebny program. Grałem w Super Mario i nie miałem problemów. Cytuj
adi 189 Opublikowano 6 marca 2008 Opublikowano 6 marca 2008 kurcze no....zmieniłem firmware autoinstalerem na 3.90-m33,w system information mam 3.90-m33 a nie widzi mi obrazów gierktóre mam na memory sticku. O co biega? Cytuj
BartX 9 Opublikowano 6 marca 2008 Opublikowano 6 marca 2008 Jeśli wcześniej widziało to zrób format Flash1 z poziomu Recovery Menu. Masz oryginalną kartę? Cytuj
adi 189 Opublikowano 6 marca 2008 Opublikowano 6 marca 2008 zrobiłem format,nadal nie widać gier chociaż muzyka i zdjecia są :(po podłączeniu psp do kompa widać że w katalogu ISO sa dwie gry Cytuj
adi 189 Opublikowano 6 marca 2008 Opublikowano 6 marca 2008 doinstaluj drugi dodatek. Chodzi o ten autoinstaler 1.50 kernel?przenoszę po rozpakowaniu ten plik do katalogu GAME i nic sie nie dzieje.plik 150.PBP do katalogu głownego a resztę do GAME wg instrukcji..... Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 6 marca 2008 Opublikowano 6 marca 2008 (edytowane) doinstaluj drugi dodatek. Chodzi o ten autoinstaler 1.50 kernel?przenoszę po rozpakowaniu ten plik do katalogu GAME i nic sie nie dzieje.plik 150.PBP do katalogu głownego a resztę do GAME wg instrukcji..... chodzi o m33-2 update z strony http://www.dark-alex.org/ no i przydalby sie patch na memorki...tez na stronie w dziale "*Other Stuff*" Edytowane 6 marca 2008 przez Coati Cytuj
Gość Grzehoo Opublikowano 6 marca 2008 Opublikowano 6 marca 2008 Ale słyszałem, że tam jakies problemy z tym irshell'em są na 3.90 m33 - grzesiu cos pisał chyba, ze sie chrzaniło mu... w ogole co ten soft (irshell) robi, bo sie nie orientuje? to ten stuff do całkowitego zmieniania wyglądu menu? bo w sumie raczej chciałbym uniknąc takich zabaw... domyslnie poszukuje prostego jakiegos pluginu tylko... Irshell ze względu na swoją specyfikę nie ma prawa niczego schrzanić, tyle tylko, że u mnie to nie działa. Może format karty pomoże, ale nie chce mi się z tym bawić. Cytuj
adi 189 Opublikowano 7 marca 2008 Opublikowano 7 marca 2008 wgrałem ten update m33-2 na memory sticka do katalogu game,ale konsola nic nie widzi, dodam że nie widac również saveów i skinów,natomiast muzyka i zdjecia pozostały Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 7 marca 2008 Opublikowano 7 marca 2008 do jakich katalogow wgrywasz dane? Cytuj
adi 189 Opublikowano 7 marca 2008 Opublikowano 7 marca 2008 (edytowane) Update wgrywam do GAME, wcześniej tak wgrałem auto instalera i pojawił sie w menu PSP w game data memory stick (*czyli tam gdzie wybiera sie gry do odpalenia)więc włączyłem go i zmieniłem soft na 3.90-m33. Teraz jak wgrywam ten Update m33-2 tez do GAME to po włączeniu PSP i wjechaniu na Game data memory stick juz go nie widać w sensie nic tam nie widać nawet ISO które niby fizycznie tam są Edytowane 7 marca 2008 przez adi Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 7 marca 2008 Opublikowano 7 marca 2008 ok. X:\ISO - tu wgrywa sie iso X:\PSP\SAVEDATA - tutej save'y zrob format flash1 i memorki zmieniales wyglad menu? ustaw noumd na wersje od sony jakie rozszezenia [iso/cso/dax] maja gry? Cytuj
adi 189 Opublikowano 7 marca 2008 Opublikowano 7 marca 2008 Kluczem był format Flasha,karty pamięci i ustawienie na no umd wersje sony,dzieki wszystkim za pomoc Cytuj
OsciBosci 22 Opublikowano 7 marca 2008 Opublikowano 7 marca 2008 (edytowane) Mam troche glupie pytanie, ale nie jestem na 100% pewien. Skoro mam czytnik kart w laptopie to nie potrzebuje kabla usb?? Edit. Po czym poznac czy karta pamieci jest oryginalna, jesli jest w opakowaniu?? Edytowane 7 marca 2008 przez OsciBosci Cytuj
nWo 1 Opublikowano 8 marca 2008 Opublikowano 8 marca 2008 2. jakiej firmy jest karta, sony latwo sie nabrac, jesli nie ma hologramu, a nawet jak ma to i tak mozna zrobic sie w jajo, jesli w psp wykryje zgodnosc z magicgate to jest ok. 1. tez mam w laptopie czytnik kart ale mi nie wykrywa mojej oryginalnej sony ms duo pro nie wiem czego to wina moze sterownikow, generalnie jak masz te przejsciowke to musi wykryc karte i nie potrzebojesz wowczas kabla usp, no chyba ze interesuje cie uruchamianie gier z hdd komputera, to wowczas tak. kabel zawsze lepiej miec niz nie miec, tani jest i uniwersalny nigdy nie zawiedzie, nosze ze soba bo nie kazdy ma czytnik kart ktory i tak nie dziala. dziwna sprawa bo inna karte wykrywa bez problemu, chodzi o duza memory stick Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 8 marca 2008 Opublikowano 8 marca 2008 Mam troche glupie pytanie, ale nie jestem na 100% pewien. Skoro mam czytnik kart w laptopie to nie potrzebuje kabla usb?? Edit. Po czym poznac czy karta pamieci jest oryginalna, jesli jest w opakowaniu?? No teoretycznie nie potrzebujesz, ale wtedy np nie uruchomisz na konsoli usb mode do wrzucenia jakiegos stuff'u z PS store, nie skorzystasz z opcji ładowania konsoli przez USB (która naprawde moze dupe czasem uratowować), za każdym razem gdy bedziesz chciał coś zrzucić z/na karte, bedziesz musiał wyjmować karte z psp, przepinać ją do do czytnika, potem sporwotem, a jak masz kabelek - szybko podpinasz go na górze, wybierasz w menu konsoli usb mode i juz masz podpięte. Zależy też jaki masz czytnik - fakt faktem, że przesyl danych np przy czytnikach opartych o PCMCIA jest troche szybszy niz przy usb, ale przesył danych przez kabel jest dużo wygodniejszy. Wiec naprawde, warto wydac te 10 zł czy ileśtam na kabel USB, który prawdopodobnie jeszcze kiedys przyda Ci sie do innych rzeczy (np do aparatu fotograficznego, czy telefonu) Jeśli chodz o karty pamięci, zajrzyj do odpowiedniego tematu "Karty Pamięci" przypiętego w tym podforum - nie raz byl tam podawany link do jakiejs strony z porównianiem pirackiej i ryginalnej karty Sony. Osobiscie polecam jednak olać memory stick'i Sony i kupić sobie SanDisk'a, na podróbki którego bardzo trudno trafić na allegro (w przeciwienstwie do Sony) Cytuj
are91 0 Opublikowano 8 marca 2008 Opublikowano 8 marca 2008 Który custom FW jest aktualnie najbardziej godny polecenia? Cytuj
BartX 9 Opublikowano 8 marca 2008 Opublikowano 8 marca 2008 Wg. mnie 3.52 M33, ale nowe gry na nim nie pójdą. Wg. mnie jest najbardziej stabilny. Zainstaluj 3.90 M33 jest podobno lepszy od 3.80 M33. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 8 marca 2008 Opublikowano 8 marca 2008 (edytowane) Który custom FW jest aktualnie najbardziej godny polecenia?3.71m33 - imo najmniej problematyczny, a gry z psx'a raczej go lubią. no i zagrasz na nim chyba w wszystkie gry. z 2 strony ja mam 3.90 + wszelkie poprawki/patche i tez dziala ok Edytowane 8 marca 2008 przez Coati Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 8 marca 2008 Opublikowano 8 marca 2008 niestety echochrome nie dziala na 3.71, a nie chce sie pzresiadac. god of war mi na szczescie smiga, wsyzstko teraz zalezy od ff crisis core, obym nie musial zmieniac bo mi sie nie chce. Cytuj
Gość ChOomik Opublikowano 8 marca 2008 Opublikowano 8 marca 2008 Wydaje mi się że mam jakieś drobinki kurzu pod ekranem. Da się go jakoś pozbyć? Nigdy nie bawiłem się w rozkręcanie PSP. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi