winner 183 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Mario działa, Zelda też - czego chcieć więcej :FF Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 CONKERA Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk 273 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 czy na 3.71 m33-4 mozna odpalac themy w formacie .CTF ? Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 A tam marudzisz :FFF Jak się nie ma co się lubi..... Cytuj Odnośnik do komentarza
omo19 0 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Witam obecnie przebywam na wyspach i mam zamiar zakupic PSP ale mam kilka pytan. Czy lepiej kupic PSP w UK, na pewno wychodzi taniej ale co z jezykiem PL??Da sie go wgrac potem w kraju? Co trzeba zrobic by mozna bylo odpalac na PSP gry z PSX?? Co trzeba potem zrobic by odpalac gry z karty pamieci?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzys PL 28 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 (edytowane) Polskiego menu niema. Gry z psx możesz kupić na PS Store. Potrzebujesz wgrać CF (custom firmware) i dzięki niemu możesz grać z karty i i gry z psx sobie "załatwić" bez kupowania Edytowane 9 Września 2008 przez Krzys PL Cytuj Odnośnik do komentarza
BartX 9 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 czy na 3.71 m33-4 mozna odpalac themy w formacie .CTF ? Można. http://www.2alien.info/stuff/cxmbv2.5.zip Cytuj Odnośnik do komentarza
sROCKen 0 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Witam wszystkich i mam pytań parę. Uzytkownikiem psp jestm od niedawna i postanowiłem nie przerabiac mojej konsolki. Ale cały czas męczy mnie sprawa gier na psx (np final 7) albo emulatora snes (głównie to final fantasy 5 i 6:). Tak więc, czy mozna uzywac emulatora na psx lub snesa bez przerabiania konsoli? Jezeli chodzi o grzebanie w bebechach konsoli to jestem kompletnym laikiem, wiec nie rozumiem tych wszystkich poradnikow o tym co trzeba zrobic zeby coś odpalic. Dlatego nie czaję jakich tajemnych sztuczek trzeba uzyc, na ile to skróci zywotnośc psp, albo w jakim stopniu zaingeruje w jego wnętrze. Z góry dziękuję za pomoc. I czy instalacja firmwareu z jakimiś dodatkami to juz interwencja? Lub czy, co gorsza, moze trwale zaszkodzic? thx! Cytuj Odnośnik do komentarza
firana140 620 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 od dawna z kumplem zastanawialiśmy się nad przeróbką naszych psp ale nie chcieliśmy powierzać ich jakimś anonimowym mechanikom z allegro i mam pytanie. czy jeśli kupiłbym to do spółki z kolegą to przeróbka byłaby możliwa i bezproblemowa? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=433835158 wystarczy odpowiedź tak/nie nasz pspki to slimy Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 tak, ale przeplacacie :F Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 lubie marudzic ;] no i gdyby jeszcze prefect dark dzialal.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzys PL 28 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 (edytowane) Barth z forum przerabia (chyba że mu sie znudziło) PSP. Wystarczy że dasz do przerobienia jedno psp drogie sam już sobie przerobisz bez sensu wydawać 100 na baterie którą użyjesz 2razy Edytowane 9 Września 2008 przez Krzys PL Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 http://www.allegro.pl/item425944767_nowa_b..._sklepw_wa.html Czy wsadzenie takiej baterii do PSP niesie za soba jakies niebezpieczenstwa? Np. wylanie or sth. Wisi mi czy to oryginalna sony (nie ;] ). Chce baterii i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 nawet producent ci nie odpowie na to pytanie xD Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Nie no spodziewam sie. Chodzilo mi bardziej o to czy ktos z was probowal z nieoryginalnymi bateriami cos mieszac. Czy cos sie pieprzy itd. Jak nie to pewnie zaryzykuje ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 9 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 raczej tu chodzi o kwestie dlugosci działania a nie wybuchania pewnie nieorginalna moze krocej trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 przez pierwsze kilka okresow ladowania bedzie zachowywac sie ok... potem moze byc roznie[ale nie musi]: jakies auto rozładowania, trzymanie energii tak samo dlugo jak piecioletnia bateria z motoroli... takie baterie tak samo jak nie oryginalne memorki to loteria Cytuj Odnośnik do komentarza
BartX 9 Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Witam wszystkich i mam pytań parę. Uzytkownikiem psp jestm od niedawna i postanowiłem nie przerabiac mojej konsolki. Ale cały czas męczy mnie sprawa gier na psx (np final 7) albo emulatora snes (głównie to final fantasy 5 i 6:). Tak więc, czy mozna uzywac emulatora na psx lub snesa bez przerabiania konsoli? Jezeli chodzi o grzebanie w bebechach konsoli to jestem kompletnym laikiem, wiec nie rozumiem tych wszystkich poradnikow o tym co trzeba zrobic zeby coś odpalic. Dlatego nie czaję jakich tajemnych sztuczek trzeba uzyc, na ile to skróci zywotnośc psp, albo w jakim stopniu zaingeruje w jego wnętrze. Z góry dziękuję za pomoc. I czy instalacja firmwareu z jakimiś dodatkami to juz interwencja? Lub czy, co gorsza, moze trwale zaszkodzic? thx! Kilka ważnych pytań w krótkim sofcie - nieźle. Niestety, bez przerobienia konsoli nie odpalisz na niej żadnego homebrew (np. emulator snesa), nie włączysz też żadnej gry z PSX-a, którą masz na płycie. Jedynym rozwiązaniem jest kupowanie takich gier przez PS3 i następne ich przesyłanie na PSP Przerabiając konsolę nie grzebiesz w bebechach konsoli, a prawdopodobieństwo uszkodzenia konsoli jest znikome. Żeby spowodować trwałe uszkodzenie trzeba się naprawdę napracować Całość opiera się na tym, że musisz mieć kogoś, kto ma przerobione już PSP. Wtedy on w swojej konsoli przerabia twoją baterię i kartę pamięci i można w parędziesiąt przerobić wtedy konsolę po prostu wkładając je na swoje miejsce. Po włączeniu konsola zejdzie do softu wyjściowego (1.50), a wtedy można już bezproblemowo zainstalować Custom Firmware (mówiąc krótko - piracki soft, pozwalający w granie gry ISO, odpalanie emulatorów i inne zabawy). Trzeba jednak pamiętać, że nie można od razu skoczyć do najwyższego CTF z 1.50. Jeśli nie masz nikogo z PSP możesz przerobić baterię metodą inwazyjną (rozkręcanie baterii i odlutowanie pinów, nie polecam). Ogólnie temat jest dość obszerny acz prosty, polecam lekturę któregoś z polskich forów o PSP - pspoland.pl albo psp-team.pl Cytuj Odnośnik do komentarza
sROCKen 0 Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Całość opiera się na tym, że musisz mieć kogoś, kto ma przerobione już PSP. Wtedy on w swojej konsoli przerabia twoją baterię i kartę pamięci i można w parędziesiąt przerobić wtedy konsolę po prostu wkładając je na swoje miejsce. Tzn. wkładam moja baterię i kartę w jego pspka? Dzienx za porzadne info. Pogmeram, poszperam, myślę, ze zznajdę Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Byłoby miło jakbyś napisał po polsku. Grasz w gry z karty czy z płyty UMD? gram z karty i nie mam orginalnej karty i nadal sie wyłacza nawet po przestawieniu na sonynp960 Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzys PL 28 Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) A gra jest w ISO czy CSO ?Spróbuj załatwić inna kopie tej gry może jest źle zripowana. Edytowane 13 Września 2008 przez Krzys PL Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Ostro się nagrzałem na nowe PSP. Chwyt marketingowy, jadą w ciula, ale co zrobić, złapali mnie na to. I teraz pytania: - kiedy premiera w USA? - ile ma kosztować na starcie, jakieś packi? - jak to będzie z zabezpieczeniami (na co ja liczę ) Wiadomo kiedy premiera monster hunter united? Ja bym sikał z radości, jakby się okazało, że na starcie będzie jakiś bundle pack z PSP S&B, Monster Hunter United za 200 $ . Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 z zabezpieczeniami moze byc nieciekawie. zapewe usuna mozliwosc przejscia psp w stan serwisowy za pomoca baterii wiec trzeba bedzie zaczynac od poczatku z hackowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Najwyżej. Wystarczy mi te kilka gier, w tym Monster Hunter, nie są drogie . Kiedy premiera i za ile ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 w czasie grania jak przytrzymuje [] to gra sie zatrzymuje i wyskakuje napis "dumping" mozna to wylaczyc? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi