winner 183 Opublikowano 8 września 2008 Opublikowano 8 września 2008 Mario działa, Zelda też - czego chcieć więcej :FF Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 9 września 2008 Opublikowano 9 września 2008 czy na 3.71 m33-4 mozna odpalac themy w formacie .CTF ? Cytuj
winner 183 Opublikowano 9 września 2008 Opublikowano 9 września 2008 A tam marudzisz :FFF Jak się nie ma co się lubi..... Cytuj
omo19 0 Opublikowano 9 września 2008 Opublikowano 9 września 2008 Witam obecnie przebywam na wyspach i mam zamiar zakupic PSP ale mam kilka pytan. Czy lepiej kupic PSP w UK, na pewno wychodzi taniej ale co z jezykiem PL??Da sie go wgrac potem w kraju? Co trzeba zrobic by mozna bylo odpalac na PSP gry z PSX?? Co trzeba potem zrobic by odpalac gry z karty pamieci?? Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 9 września 2008 Opublikowano 9 września 2008 (edytowane) Polskiego menu niema. Gry z psx możesz kupić na PS Store. Potrzebujesz wgrać CF (custom firmware) i dzięki niemu możesz grać z karty i i gry z psx sobie "załatwić" bez kupowania Edytowane 9 września 2008 przez Krzys PL Cytuj
BartX 9 Opublikowano 9 września 2008 Opublikowano 9 września 2008 czy na 3.71 m33-4 mozna odpalac themy w formacie .CTF ? Można. http://www.2alien.info/stuff/cxmbv2.5.zip Cytuj
sROCKen 0 Opublikowano 9 września 2008 Opublikowano 9 września 2008 Witam wszystkich i mam pytań parę. Uzytkownikiem psp jestm od niedawna i postanowiłem nie przerabiac mojej konsolki. Ale cały czas męczy mnie sprawa gier na psx (np final 7) albo emulatora snes (głównie to final fantasy 5 i 6:). Tak więc, czy mozna uzywac emulatora na psx lub snesa bez przerabiania konsoli? Jezeli chodzi o grzebanie w bebechach konsoli to jestem kompletnym laikiem, wiec nie rozumiem tych wszystkich poradnikow o tym co trzeba zrobic zeby coś odpalic. Dlatego nie czaję jakich tajemnych sztuczek trzeba uzyc, na ile to skróci zywotnośc psp, albo w jakim stopniu zaingeruje w jego wnętrze. Z góry dziękuję za pomoc. I czy instalacja firmwareu z jakimiś dodatkami to juz interwencja? Lub czy, co gorsza, moze trwale zaszkodzic? thx! Cytuj
firana140 621 Opublikowano 9 września 2008 Opublikowano 9 września 2008 od dawna z kumplem zastanawialiśmy się nad przeróbką naszych psp ale nie chcieliśmy powierzać ich jakimś anonimowym mechanikom z allegro i mam pytanie. czy jeśli kupiłbym to do spółki z kolegą to przeróbka byłaby możliwa i bezproblemowa? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=433835158 wystarczy odpowiedź tak/nie nasz pspki to slimy Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 9 września 2008 Opublikowano 9 września 2008 lubie marudzic ;] no i gdyby jeszcze prefect dark dzialal.... Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 9 września 2008 Opublikowano 9 września 2008 (edytowane) Barth z forum przerabia (chyba że mu sie znudziło) PSP. Wystarczy że dasz do przerobienia jedno psp drogie sam już sobie przerobisz bez sensu wydawać 100 na baterie którą użyjesz 2razy Edytowane 9 września 2008 przez Krzys PL Cytuj
estel 806 Opublikowano 9 września 2008 Opublikowano 9 września 2008 http://www.allegro.pl/item425944767_nowa_b..._sklepw_wa.html Czy wsadzenie takiej baterii do PSP niesie za soba jakies niebezpieczenstwa? Np. wylanie or sth. Wisi mi czy to oryginalna sony (nie ;] ). Chce baterii i tyle. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 9 września 2008 Opublikowano 9 września 2008 nawet producent ci nie odpowie na to pytanie xD Cytuj
estel 806 Opublikowano 9 września 2008 Opublikowano 9 września 2008 Nie no spodziewam sie. Chodzilo mi bardziej o to czy ktos z was probowal z nieoryginalnymi bateriami cos mieszac. Czy cos sie pieprzy itd. Jak nie to pewnie zaryzykuje ;] Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 9 września 2008 Autor Opublikowano 9 września 2008 raczej tu chodzi o kwestie dlugosci działania a nie wybuchania pewnie nieorginalna moze krocej trzymać Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 10 września 2008 Opublikowano 10 września 2008 przez pierwsze kilka okresow ladowania bedzie zachowywac sie ok... potem moze byc roznie[ale nie musi]: jakies auto rozładowania, trzymanie energii tak samo dlugo jak piecioletnia bateria z motoroli... takie baterie tak samo jak nie oryginalne memorki to loteria Cytuj
BartX 9 Opublikowano 10 września 2008 Opublikowano 10 września 2008 Witam wszystkich i mam pytań parę. Uzytkownikiem psp jestm od niedawna i postanowiłem nie przerabiac mojej konsolki. Ale cały czas męczy mnie sprawa gier na psx (np final 7) albo emulatora snes (głównie to final fantasy 5 i 6:). Tak więc, czy mozna uzywac emulatora na psx lub snesa bez przerabiania konsoli? Jezeli chodzi o grzebanie w bebechach konsoli to jestem kompletnym laikiem, wiec nie rozumiem tych wszystkich poradnikow o tym co trzeba zrobic zeby coś odpalic. Dlatego nie czaję jakich tajemnych sztuczek trzeba uzyc, na ile to skróci zywotnośc psp, albo w jakim stopniu zaingeruje w jego wnętrze. Z góry dziękuję za pomoc. I czy instalacja firmwareu z jakimiś dodatkami to juz interwencja? Lub czy, co gorsza, moze trwale zaszkodzic? thx! Kilka ważnych pytań w krótkim sofcie - nieźle. Niestety, bez przerobienia konsoli nie odpalisz na niej żadnego homebrew (np. emulator snesa), nie włączysz też żadnej gry z PSX-a, którą masz na płycie. Jedynym rozwiązaniem jest kupowanie takich gier przez PS3 i następne ich przesyłanie na PSP Przerabiając konsolę nie grzebiesz w bebechach konsoli, a prawdopodobieństwo uszkodzenia konsoli jest znikome. Żeby spowodować trwałe uszkodzenie trzeba się naprawdę napracować Całość opiera się na tym, że musisz mieć kogoś, kto ma przerobione już PSP. Wtedy on w swojej konsoli przerabia twoją baterię i kartę pamięci i można w parędziesiąt przerobić wtedy konsolę po prostu wkładając je na swoje miejsce. Po włączeniu konsola zejdzie do softu wyjściowego (1.50), a wtedy można już bezproblemowo zainstalować Custom Firmware (mówiąc krótko - piracki soft, pozwalający w granie gry ISO, odpalanie emulatorów i inne zabawy). Trzeba jednak pamiętać, że nie można od razu skoczyć do najwyższego CTF z 1.50. Jeśli nie masz nikogo z PSP możesz przerobić baterię metodą inwazyjną (rozkręcanie baterii i odlutowanie pinów, nie polecam). Ogólnie temat jest dość obszerny acz prosty, polecam lekturę któregoś z polskich forów o PSP - pspoland.pl albo psp-team.pl Cytuj
sROCKen 0 Opublikowano 10 września 2008 Opublikowano 10 września 2008 Całość opiera się na tym, że musisz mieć kogoś, kto ma przerobione już PSP. Wtedy on w swojej konsoli przerabia twoją baterię i kartę pamięci i można w parędziesiąt przerobić wtedy konsolę po prostu wkładając je na swoje miejsce. Tzn. wkładam moja baterię i kartę w jego pspka? Dzienx za porzadne info. Pogmeram, poszperam, myślę, ze zznajdę Cytuj
Gość Opublikowano 13 września 2008 Opublikowano 13 września 2008 Byłoby miło jakbyś napisał po polsku. Grasz w gry z karty czy z płyty UMD? gram z karty i nie mam orginalnej karty i nadal sie wyłacza nawet po przestawieniu na sonynp960 Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 13 września 2008 Opublikowano 13 września 2008 (edytowane) A gra jest w ISO czy CSO ?Spróbuj załatwić inna kopie tej gry może jest źle zripowana. Edytowane 13 września 2008 przez Krzys PL Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 13 września 2008 Opublikowano 13 września 2008 Ostro się nagrzałem na nowe PSP. Chwyt marketingowy, jadą w ciula, ale co zrobić, złapali mnie na to. I teraz pytania: - kiedy premiera w USA? - ile ma kosztować na starcie, jakieś packi? - jak to będzie z zabezpieczeniami (na co ja liczę ) Wiadomo kiedy premiera monster hunter united? Ja bym sikał z radości, jakby się okazało, że na starcie będzie jakiś bundle pack z PSP S&B, Monster Hunter United za 200 $ . Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 13 września 2008 Opublikowano 13 września 2008 z zabezpieczeniami moze byc nieciekawie. zapewe usuna mozliwosc przejscia psp w stan serwisowy za pomoca baterii wiec trzeba bedzie zaczynac od poczatku z hackowaniem. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 13 września 2008 Opublikowano 13 września 2008 Najwyżej. Wystarczy mi te kilka gier, w tym Monster Hunter, nie są drogie . Kiedy premiera i za ile ktoś wie? Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 13 września 2008 Opublikowano 13 września 2008 w czasie grania jak przytrzymuje [] to gra sie zatrzymuje i wyskakuje napis "dumping" mozna to wylaczyc? 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi