Skocz do zawartości

"Zielony jak ta trawa"... pytania i odpowiedzi ;]

Yano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie padła i nie chcę sprzedać ;). Po prostu mam ostatnio wrażenie, że coraz krócej trzyma. Grając z UMD na najniższej jasności ekranu i dźwiękiem ustawionym na 1/2 paska, światełko zaczyna mi mrugać już po 3,5h. Z karty tak 4h, może 4,5h góra. Dziwne o tyle, że konsolę kupowałem nową, a z baterią nie robiłem nic co by jej w jakikolwiek sposób szkodziło (zaraz po załadowaniu odłączałem ładowarkę, zaledwie parę razy grałem z podłączoną).

Pewnie ktoś zaraz powie, że to normalny czas pracy konsoli czy coś, ale ogólnie mam wrażenie, że kiedyś to nieznacznie dłużej trzymało. Tym samym zacząłem się zastanawiać nad ewentualną rezerwą/baterią zastępczą. Problem niestety taki, że nic dostać nie idzie.

Jak ma się sprawa z tymi bateriami nie-sony? Duże jest ryzyko, że coś się wyleje bądź uszkodzi? Na co w takim wypadku najlepiej zwrócić uwagę?

Opublikowano (edytowane)

jeszcze nic pewnego ale chyba bede sprowadzac wieksza ilosc tych baterii [na pandory]

tzn narazie kilka sztuk zeby sprawdzic czy sony czy 'sony' bo w tych wszystkich sklepach sami nie wiedza co sprzedaja :<

//EDIT

nici z tego. 'idealne podroby'

Edytowane przez Coati
Opublikowano

Plugi to są dwa: screenshotbmp i fusexsrc. Pierwszy mi działał do 3.71 drugi od 3.90 (M33). ;]

Wszystkie prawie programy masz na np. psp-hacks. Tak trudno przejrzeć?...

Opublikowano

Nie ten dzial, ale tutaj napewno wiecej osob zaglada. Otoz konsolka nie chce mi sie ładowac, po podlaczeniu konsolki do ładowarki ( i ofkorz do pradu ! ) lampka nie swieci sie na pomaranczowo ani w system information nie pokazuje ze bateria sie ładuje. WTF ? ;x

Opublikowano

Spróbuj podłączyć kablem USB do kompa i wejdź w tryb USB, poczekaj chwilke bo moja konsolka zawsze minutke odczeka zanim zacznie sie łądować przz kabel. Jeśli nici to masz chyba coś z konsolą, jeśli będzie sie ładować to masz coś z łądowarką/wejściem na ładowarkę.

Opublikowano

Żeby ładować konsolkę z USB potrzebny jest specjalny kabelek.

Wyłącz konsolę dokładnie(nie usypiaj, a o graniu już nie wspomnę) wyjmij baterię włóż od nowa postaw bezpiecznie konsolkę na biurku i podłącz kabel od ładowarki. Zobacz czy dalej jest problem(pamiętaj aby nie ruszać konsolą podczas ładowania bo źle to wpływa na ładowanie: przerwa-ładowanie-przerwa itp)

Opublikowano

Ładuj baterię w okolicach 20-30% poziomu to dotrzyma ona dłuuuugich czasów. Wiem z doświadczenia, akurat ja trafiłem na taki egzemplarz z dobrze zachowaną bateryjką i jestem bardzo zadowolony (wynik na poziomie 6-7 godzin z CWC bez WiFi jest wg mnie na prawdę dobry)

PS: Jak zakupisz nową baterię (nieważne czy do PSP czy do komórki - to to samo) nie formuj jej bo już na wstępie ją "znokautujesz" :D, ponieważ czasy starych kadmówek już chyba bezpowrotnie minęły :F

Pozdrawiam

Opublikowano
Wyłącz konsolę dokładnie(nie usypiaj, a o graniu już nie wspomnę) wyjmij baterię włóż od nowa postaw bezpiecznie konsolkę na biurku i podłącz kabel od ładowarki. Zobacz czy dalej jest problem(pamiętaj aby nie ruszać konsolą podczas ładowania bo źle to wpływa na ładowanie: przerwa-ładowanie-przerwa itp)

Dupa, dalej to samo ( czyli nic ) ;x

Opublikowano

Nie pogardziłbym Starcraft 64. Niestety nie działa (a przynajmniej mi się nie udało go odpalić). Przenośna wersja takiego tytułu, to by dopiero było ;).

Coś się w ogóle z tym projektem dzieje? Są jakiekolwiek nadzieje na kolejne, poprawione wersje?

Opublikowano (edytowane)
Yo! Chce sciagnac jave na kieszkonsolke besposrednio. Podobnie z rzeczami do gier online(macromedia). Pisze z p s p sory za ortografie
Coś ty taki nerwowy. Jak dobrze zrozumiałem ciebie to szukasz jakiegoś emulatora javy na psp wiec używamy GOOGLE wpisujemy PSP JAVA EMULATOR i klikamy w pierwszy link tam masz wszystko. Jeśli chcesz ściągnąć go bezpośrednio na konsole to potrzebujesz jakiś menadżer plików na psp i przenieść emulator do ms0:/psp/game/ Edytowane przez szczurek
Opublikowano

Kupiłem niby nową konsolkę, jednak stan opakowania jak i konsoli wskazuje na co innego. Mam soft 3.95 od uruchomienia - ja nic nie grzebałem :D Kolega zasugerował, że może być ona przerobiona, ma racje? Na karcie mam tylko katalogi SAVED i SYSTEM (czy coś koło tego) :)

Opublikowano

Niedługo wychodzi nowy model PSP. Ja nie raz myślałem nad kupnem PSP i teraz mam dylemat. Wziąć obecnego slima, czy ten model który wyjdzie? Który z nich jest ogólnie lepszy? Słyszałem, że nowy np. ma mieć lepszy ekran, ale słabszą baterie, która i tak krótko trzyma, więc co wybrać?