Suavek 4 673 Opublikowano 25 września 2008 Opublikowano 25 września 2008 Nie padła i nie chcę sprzedać . Po prostu mam ostatnio wrażenie, że coraz krócej trzyma. Grając z UMD na najniższej jasności ekranu i dźwiękiem ustawionym na 1/2 paska, światełko zaczyna mi mrugać już po 3,5h. Z karty tak 4h, może 4,5h góra. Dziwne o tyle, że konsolę kupowałem nową, a z baterią nie robiłem nic co by jej w jakikolwiek sposób szkodziło (zaraz po załadowaniu odłączałem ładowarkę, zaledwie parę razy grałem z podłączoną). Pewnie ktoś zaraz powie, że to normalny czas pracy konsoli czy coś, ale ogólnie mam wrażenie, że kiedyś to nieznacznie dłużej trzymało. Tym samym zacząłem się zastanawiać nad ewentualną rezerwą/baterią zastępczą. Problem niestety taki, że nic dostać nie idzie. Jak ma się sprawa z tymi bateriami nie-sony? Duże jest ryzyko, że coś się wyleje bądź uszkodzi? Na co w takim wypadku najlepiej zwrócić uwagę? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 25 września 2008 Opublikowano 25 września 2008 (edytowane) jeszcze nic pewnego ale chyba bede sprowadzac wieksza ilosc tych baterii [na pandory] tzn narazie kilka sztuk zeby sprawdzic czy sony czy 'sony' bo w tych wszystkich sklepach sami nie wiedza co sprzedaja :< //EDIT nici z tego. 'idealne podroby' Edytowane 27 września 2008 przez Coati Cytuj
firana140 621 Opublikowano 26 września 2008 Opublikowano 26 września 2008 dajcie linka do plugina który pozwala na robienie zdjęć w czasie gry. pamiętam że zdjęcia się robiło przyciskiem z nutką ;p gdzieś to w temacie o jakiejś grze było. zapomniałem Cytuj
winner 183 Opublikowano 26 września 2008 Opublikowano 26 września 2008 Zajrzyj do tematu: Poradniki, a ręczę że znajdziesz to czego szukasz.... Cytuj
Berion 207 Opublikowano 26 września 2008 Opublikowano 26 września 2008 Plugi to są dwa: screenshotbmp i fusexsrc. Pierwszy mi działał do 3.71 drugi od 3.90 (M33). ;] Wszystkie prawie programy masz na np. psp-hacks. Tak trudno przejrzeć?... Cytuj
firana140 621 Opublikowano 26 września 2008 Opublikowano 26 września 2008 już mi rejwen na gje gje napisał o jego poradniku. dziękuje za uprzejme odpowiedzi Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 29 września 2008 Opublikowano 29 września 2008 Nie ten dzial, ale tutaj napewno wiecej osob zaglada. Otoz konsolka nie chce mi sie ładowac, po podlaczeniu konsolki do ładowarki ( i ofkorz do pradu ! ) lampka nie swieci sie na pomaranczowo ani w system information nie pokazuje ze bateria sie ładuje. WTF ? ;x Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 30 września 2008 Opublikowano 30 września 2008 Spróbuj podłączyć kablem USB do kompa i wejdź w tryb USB, poczekaj chwilke bo moja konsolka zawsze minutke odczeka zanim zacznie sie łądować przz kabel. Jeśli nici to masz chyba coś z konsolą, jeśli będzie sie ładować to masz coś z łądowarką/wejściem na ładowarkę. Cytuj
winner 183 Opublikowano 30 września 2008 Opublikowano 30 września 2008 Żeby ładować konsolkę z USB potrzebny jest specjalny kabelek. Wyłącz konsolę dokładnie(nie usypiaj, a o graniu już nie wspomnę) wyjmij baterię włóż od nowa postaw bezpiecznie konsolkę na biurku i podłącz kabel od ładowarki. Zobacz czy dalej jest problem(pamiętaj aby nie ruszać konsolą podczas ładowania bo źle to wpływa na ładowanie: przerwa-ładowanie-przerwa itp) Cytuj
Asia 0 Opublikowano 30 września 2008 Opublikowano 30 września 2008 A 'doładowywanie' baterii zle wplywa na jej zywostnosc? :> Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 30 września 2008 Opublikowano 30 września 2008 nie. a nawet jest wskazane w tego typu bateriach ladowanie typu: 0%->100%->0%->100%; źle wplywa na baterie. Cytuj
winner 183 Opublikowano 30 września 2008 Opublikowano 30 września 2008 Ładuj baterię w okolicach 20-30% poziomu to dotrzyma ona dłuuuugich czasów. Wiem z doświadczenia, akurat ja trafiłem na taki egzemplarz z dobrze zachowaną bateryjką i jestem bardzo zadowolony (wynik na poziomie 6-7 godzin z CWC bez WiFi jest wg mnie na prawdę dobry) PS: Jak zakupisz nową baterię (nieważne czy do PSP czy do komórki - to to samo) nie formuj jej bo już na wstępie ją "znokautujesz" , ponieważ czasy starych kadmówek już chyba bezpowrotnie minęły :F Pozdrawiam Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 30 września 2008 Opublikowano 30 września 2008 Wyłącz konsolę dokładnie(nie usypiaj, a o graniu już nie wspomnę) wyjmij baterię włóż od nowa postaw bezpiecznie konsolkę na biurku i podłącz kabel od ładowarki. Zobacz czy dalej jest problem(pamiętaj aby nie ruszać konsolą podczas ładowania bo źle to wpływa na ładowanie: przerwa-ładowanie-przerwa itp) Dupa, dalej to samo ( czyli nic ) ;x Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 1 października 2008 Opublikowano 1 października 2008 sprawdz miernikiem czy jest napiecie w gnieździe ładowania. Cytuj
Jejax 0 Opublikowano 1 października 2008 Opublikowano 1 października 2008 Yo! Chce sciagnac jave na kieszkonsolke besposrednio. Podobnie z rzeczami do gier online(macromedia). Pisze z p s p sory za ortografie Cytuj
winner 183 Opublikowano 1 października 2008 Opublikowano 1 października 2008 Może po prostu ma zje.baną ładowarkę..... sprawdź woltomierzem czy w ogóle przepływa jakiś prąd do wtyka. Cytuj
Alteran 1 Opublikowano 1 października 2008 Opublikowano 1 października 2008 Kurcze jakby GoldenEye działał...to byłoby spełnione marzenie Cytuj
Suavek 4 673 Opublikowano 1 października 2008 Opublikowano 1 października 2008 Nie pogardziłbym Starcraft 64. Niestety nie działa (a przynajmniej mi się nie udało go odpalić). Przenośna wersja takiego tytułu, to by dopiero było . Coś się w ogóle z tym projektem dzieje? Są jakiekolwiek nadzieje na kolejne, poprawione wersje? Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 1 października 2008 Opublikowano 1 października 2008 (edytowane) Yo! Chce sciagnac jave na kieszkonsolke besposrednio. Podobnie z rzeczami do gier online(macromedia). Pisze z p s p sory za ortografieCoś ty taki nerwowy. Jak dobrze zrozumiałem ciebie to szukasz jakiegoś emulatora javy na psp wiec używamy GOOGLE wpisujemy PSP JAVA EMULATOR i klikamy w pierwszy link tam masz wszystko. Jeśli chcesz ściągnąć go bezpośrednio na konsole to potrzebujesz jakiś menadżer plików na psp i przenieść emulator do ms0:/psp/game/ Edytowane 1 października 2008 przez szczurek Cytuj
ksips1 32 Opublikowano 4 października 2008 Opublikowano 4 października 2008 Kupiłem niby nową konsolkę, jednak stan opakowania jak i konsoli wskazuje na co innego. Mam soft 3.95 od uruchomienia - ja nic nie grzebałem Kolega zasugerował, że może być ona przerobiona, ma racje? Na karcie mam tylko katalogi SAVED i SYSTEM (czy coś koło tego) Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 4 października 2008 Opublikowano 4 października 2008 jak przy numerku softu nie ma m33/OE/SE czy czegos w ten desen to masz ryginalny soft... zrob sobie format memorki Cytuj
firana140 621 Opublikowano 4 października 2008 Opublikowano 4 października 2008 czy jest jakiś emulator gemboja (obojętnie czy advance czy kolora) który obsługuje grę na dwóch poprzez wi-fi ? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 4 października 2008 Opublikowano 4 października 2008 wydaje mi sie, ze nie ma, czegos takiego... no i napisanie odpowiedniego kodu bylo by klopotliwe Cytuj
Gość Opublikowano 6 października 2008 Opublikowano 6 października 2008 Niedługo wychodzi nowy model PSP. Ja nie raz myślałem nad kupnem PSP i teraz mam dylemat. Wziąć obecnego slima, czy ten model który wyjdzie? Który z nich jest ogólnie lepszy? Słyszałem, że nowy np. ma mieć lepszy ekran, ale słabszą baterie, która i tak krótko trzyma, więc co wybrać? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi