CoATI 1 051 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 (edytowane) w 5,00 sa zoptymalizowane sterowniki pod katem wszystkich psp [jesli mozna to tak nazwac] wiec pewnie to dlatego. co do tego zlego podswietlenia to nie powinno postepowac w znacznym stopniu. sam lcd jest w takiej jakby metalowej skrzyneczce na plastikowe i metalowe zatrzaski. w srodku jest uklad podswietelnia no i nie wszystko jest w 100% dopasowane [czyt. na styk] i zawsze moze sie cos tam przesunac o 0,5-1mm po czym masz takie, a nie inne efekty. wspomniana wczesniej uszczelka miedzy lcd, a obudowa nie pelni tylko roli uszczelki zapobiegajacej dostawaniu sie brudu pod szybke, ale tez dociska caly ten uklad lcd+podswietlenie do metalowej 'ramy' psp ;] ogolnie wszystko rozbija sie o zmeczenie materialu... Edytowane 6 grudnia 2008 przez Coati Cytuj
Suavek 4 716 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 w 5,00 sa zoptymalizowane sterowniki pod katem wszystkich psp [jesli mozna to tak nazwac] wiec pewnie to dlatego.No właśnie, chyba to ma jednak jakiś związek. Grałem w Metal Gear Acid już jakiś czas a dopiero po aktualizacji, będąc pod koniec gry, zauważyłem, że pomieszczenia, do których drzwi są zamknięte widoczne są innym, jaśniejszym odcieniem czarnego. I właśnie tego typu odmiana koloru widoczna jest teraz u góry ekranu, mniej więcej 2mm, a gdyby się tak przyjrzeć, to widać że prawie cały ekran jest tak otoczony oprócz dołu. Nic to, ruszać nie będę bo pewnie jeszcze bardziej pogorszę. Mam tylko nadzieję, że nic nie będzie już postępować. Ja jednak mam lekkiego fioła jeśli chodzi o takie 'niedoskonałości' ;>. Dzięki za pomoc. Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 + Youtube downloader Albo możesz podpiąć psp do kompa kablem Jack<->Jack i zgrać Albo poszukać tej piosenki w internecie Albo jest coś do wyciągnięcia muzyki z gry ale ja o tym nie wiem Cytuj
Boomcio 4 073 Opublikowano 7 grudnia 2008 Opublikowano 7 grudnia 2008 Dlaczego jakość odtwarzacza MP 3 w psp-ku jest taka słaba ? Poprawiło się coś w ostatnim modelu ? Jest sposób na poprawę jakości odtwarzanego dźwięku .? Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 7 grudnia 2008 Opublikowano 7 grudnia 2008 Jak to jest z tym SF: LS na psp, są jakieś specjalne wersje po polsku czy po prostu; w każdej kopii jako jeden z języków jest polski? Cytuj
Suavek 4 716 Opublikowano 7 grudnia 2008 Opublikowano 7 grudnia 2008 Ech, albo mam wyjątkowego pecha jeśli chodzi o sprzęt albo popadam już w lekką paranoję. Ledwo pisałem o jakichś jaśniejszych miejscach na ekranie i znów w oko mi wpadło inne dziwactwo. Przy poprzedniej kwestii wspominałem o dziwnych paskach pojawiających się przy zmianie kąta patrzenia. Jak się okazuje, takie paski widoczne są na całym ekranie. O wiele, wiele drobniejsze i chwilami muszę się ich dopatrywać aby zauważyć, ale jednak są. Głównie widać jej po lewej stronie ekranu, po prawej już naprawdę okazyjnie i minimalne. Widać je kiedy np. rusza się konsolą (albo zmienia kąt patrzenia), ale pojawiają się także podczas gry w niektórych momentach. Co to tym razem mnie dotknęło, z czym może być związane i czy może postępować? Wygląda to jak scanline'y na 2000 ;p. Konsola nigdy nie spadła, o nic nią nie uderzyłem, ogólnie nie wiem co mogło spowodować tą całą "awarię". Co najlepsze, zupełnie przestałem teraz zwracać uwagę na te jaśniejsze miejsca. Cały ja ;>. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 7 grudnia 2008 Opublikowano 7 grudnia 2008 (edytowane) No ale przecież wiadomo że w 3k są paski Odpowie ktoś na mój poprzedni post? Edytowane 7 grudnia 2008 przez mate5 Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 7 grudnia 2008 Opublikowano 7 grudnia 2008 >.< TO NORMALNE. boje sie pomyslec, co bys powiedzial gdybys zobaczyl mojego staruszka... tzn psp fat'a. Cytuj
Suavek 4 716 Opublikowano 7 grudnia 2008 Opublikowano 7 grudnia 2008 No ale przecież wiadomo że w 3k są paskiNo tak, tylko ja mam 2k. >.< TO NORMALNE. boje sie pomyslec, co bys powiedzial gdybys zobaczyl mojego staruszka... tzn psp fat'a. No ja jestem nieco przesadnie pedantyczny jeśli chodzi o stan mojego sprzętu, szczególnie ekranu. Niemniej jednak nie przypominam sobie tych linii wcześniej i gdyby nie fakt, że widoczne są one głównie na lewej części ekranu to pewnie uznałbym to za normalne. Niemniej jednak, jak już wspomniałem, po prawej stronie podobne paski widzę o wiele rzadziej i są o wiele drobniejsze. Bądźcie wyrozumiali. Ja zawału prawie dostaję gdy na ekran dostanie się kawałek kurzu, którego nie mogę zdmuchnąć, nie wspominając już o jakiejś plamce wielkości połowy piksela ;>. Dlatego tego typu większy problem to dla mnie już tragedia ;p. Cytuj
piotrszwiec 0 Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 ja mam pytanie:) jaka (najlepsza) wersje konsoli opłaca sie w tym momecie kupic? oraz jaka przeróbke? Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 Z pewnoscia PSP SLim 2000: -przerabialna/ nie jak 3000 -podpiecie pod TV/ nie jak 1000 -dobrze sie trzyma/ nie jak 1000 -najlepszy wyswietlacz -najladniejsza -zmniejszono pierscien -wprowadzone mniejsze poprawki wzgledem 1000 -a cenowo dobrze stoi Przerobka? Z pewnoscia CF- ale ktore? ja nie powiem... bo jest ich zbyt wiele... bierz najnowszy i wsio ;} Cytuj
Gość Grzehoo Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 Czy istnieje jakiś notatnik (plus ewentualnie czytnik plików .txt), który działałby na sofcie 4.01 M33? Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 9 grudnia 2008 Opublikowano 9 grudnia 2008 Czy istnieje jakiś notatnik (plus ewentualnie czytnik plików .txt), który działałby na sofcie 4.01 M33? http://dl.qj.net/index.php?pg=19&src=n...d&catid=106 i w ogóle na tej stronie to wszystko do psp jest Cytuj
piotrszwiec 0 Opublikowano 9 grudnia 2008 Opublikowano 9 grudnia 2008 ok wielkie dzieki. bo zastanawiałem sie nad 3000 Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 9 grudnia 2008 Opublikowano 9 grudnia 2008 Z pewnoscia PSP SLim 2000: -przerabialna/ nie jak 3000 -podpiecie pod TV/ nie jak 1000 -dobrze sie trzyma/ nie jak 1000 -najlepszy wyswietlacz -najladniejsza -zmniejszono pierscien -wprowadzone mniejsze poprawki wzgledem 1000 -a cenowo dobrze stoi :] 1) 1000 tez mozna podpiac po tv,odpowiedni plug-in. 2) miales w rekach PSP1000? Porownaj lepiej jakosc plastiku uzytego w obu wersjach(zreszta podobnie jak w PS3,60GB zbudowane z lepszego materialu niz pozniejsze wersje). Slim wyglada gorzej. 3) Najlepszy wyswietlacz ma wersja 3000,prosze nie bredzic o paskach. 4) pierscien zmniejszono w 3000 5) a i owszem wprowadzono,ale w ramach oszczednosci uzyto gorszych materialow(wspomniany plastik) 6) wersja tysiac lepiej. Cytuj
BartX 9 Opublikowano 9 grudnia 2008 Opublikowano 9 grudnia 2008 Obaj piszecie subiektywnie, w kwestii wyglądu musi sobie sam wybrać. A te paski to fakt. Z tym że nie każdy musi to zauważyć. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 9 grudnia 2008 Opublikowano 9 grudnia 2008 o kiedy 1000 mozna podpiac pod tv bez grzebania w hardware lub podpinania takiego wielkiego czegos do obudowy? o czyms nie wiem? Cytuj
zajman 18 Opublikowano 11 grudnia 2008 Opublikowano 11 grudnia 2008 (edytowane) Bardzo prosze o llinka do jakiejs dobrej strony z roomami do snesa;] Zainstalowałem sobie emulator,śmiga jak złoto ale na google nie moge znaleźć żadnej giery z serii donkey kong... Edytowane 11 grudnia 2008 przez zajman Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 Bardzo prosze o llinka do jakiejs dobrej strony z roomami do snesa;] Zainstalowałem sobie emulator,śmiga jak złoto ale na google nie moge znaleźć żadnej giery z serii donkey kong... słabo szukasz http://emu-russia.net/en/download/roms/Sup...er-Famicom/0-Z/ Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 14 grudnia 2008 Autor Opublikowano 14 grudnia 2008 (edytowane) moze wpisywal rooms a nie roms H|ahah żarciki dobry jesteś hahahah heheheh hihi mistrz !!!Jestem yano i ja wpisuje roms a nie rooms w google a ja jestem zajman i się cofnąłem do podstawówki juz dobrze? tak? no to koniec spamu. na wyraźna prosbe kolegi winnera spam zostal ograniczony do 1 postu Edytowane 15 grudnia 2008 przez Coati Cytuj
Cegla 8 Opublikowano 18 grudnia 2008 Opublikowano 18 grudnia 2008 Dwa pytania 1: jak poznac w sklepie czy konsola, ktora kupuje da sie potem przerobic? 2: gdzie najlepiej w tej chwili kupic psp (sklep musi miec opcje brania towaru na fakture) Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 18 grudnia 2008 Opublikowano 18 grudnia 2008 1. Musisz kupic konsole z serii PSP-2000, czyli nie najnowszą (PSP-3000), bo z najnowszą sa problemy 2. Na allegro gdzies, nie ma problemu czesto z fakturą Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 18 grudnia 2008 Opublikowano 18 grudnia 2008 no slimy to 2000. 1000 to faty 3000 to te nowe badziewia. ostatnie cyferki moga sie róznić, ale nie ma znaczenia zbytnio. Cytuj
Cegla 8 Opublikowano 18 grudnia 2008 Opublikowano 18 grudnia 2008 czyli 3000 jest tak samo nieprzerabialna jak 3004 ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi