CoATI 1 051 Opublikowano 18 grudnia 2008 Opublikowano 18 grudnia 2008 ostatnia cyferka to region konsoli [pal/ntsc-us/jap/kor i cos tam jeszcze] Cytuj
Cegla 8 Opublikowano 19 grudnia 2008 Opublikowano 19 grudnia 2008 Dzis bylem w swiecei gier i gosc powiedzial, ze ma psp 2000 silver i ze jest nieprzerabialny :S wiec jak to w koncu jest? Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 20 grudnia 2008 Opublikowano 20 grudnia 2008 ktorys z faktów mu sie poje.bał ;p albo nie ma psp-2000 tylko 3000, albo nie wiem, ze slimki sa przerabialne. Cytuj
Cegla 8 Opublikowano 20 grudnia 2008 Opublikowano 20 grudnia 2008 ale chyba nie kazda 2000 ma soft ponizej 4.0? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 20 grudnia 2008 Opublikowano 20 grudnia 2008 (edytowane) w tych najnowszych slimkach 2000 jest inna plyta glowna, ktora nie jest przerabialna. chyba, ze przez ostatnie tygodnie cos sie zmienilo... nie interesuje sie juz psp, tak jak kiedys ;] edit///// nieprzerabialne nadal pozostaja plyty glowne: TA-088v3 (PSP-2000) i TA-090v2 (PSP-3000) ;] Edytowane 20 grudnia 2008 przez Coati Cytuj
Cegla 8 Opublikowano 20 grudnia 2008 Opublikowano 20 grudnia 2008 ktore sa nie do kupienia. Ew. za 800zl. Ch,uj by to (pipi) strzelil. Kupuje 3000. Cytuj
Suavek 4 690 Opublikowano 21 grudnia 2008 Opublikowano 21 grudnia 2008 Ech, nieszczęsne memory sticki. Przez prawie rok użytkowania PSP posiadałem nieoryginalną MS Pro Duo 2GB od "Sony". Nie narzekałem - prędkość była dobra, danych nie traciłem i w ogóle wszystko było ładnie. Niemniej jednak jakiś czas temu zakupiłem oryginał Sony 4GB (w zestawie z Wipeout Pulse) po czym przerzuciłem całą zawartość starej karty na nową. No ale tak pięknie być nie mogło. Włączam Crisis Core, próbuję odczytać dane a tutaj "data corrupted". Przed chwilą sprawdziłem kolejną grę i to samo. Choć część save'ów działa normalnie tak niektóre się najwyraźniej popsuły od momentu przerzucenia z podróbki na oryginał. Najzabawniejsze jest to, że na starej karcie wszystko działało dobrze (często robiłem backup, kilkukrotnie kasowałem zawartość i wrzucałem ponownie - nic nie nawalało). Teraz te same pliki, które działały na podróbce nie działają na oryginale - WTF? Da się coś z tym zrobić? Pliki są normalnie widoczne w PSP, włącznie z ikonami i wszelkimi danymi, ale odczytać ich się nie da. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 21 grudnia 2008 Opublikowano 21 grudnia 2008 Ale pamiętaj że nie wszystkie PSP 2000 da się przerobić. Kumpel kupił ostatnio w MM psp 2000 i nie dało rady przerobić. Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 26 grudnia 2008 Opublikowano 26 grudnia 2008 Panowie ja mam w takim razie 3 pytanka z racji, że przerzuciłem się z konsol stacjonarnych na Handheldy: 1) Przy PSPGG należy włączyć kernela 1,5..jak to zrobić? Soft jaki posiadam to 5.00 m33-4 2) Gdy będę chciał zmienić kartę, to czy muszę kopiować jakieś pliki aby soft pozostał ten sam? 3) Grając w kopie gier, dajmy na to Killzone'a, chcę zagrać online. Czy Sony w jakiś sposób może zablokować sieć tak jak w przypadku PS2? Czy Sony ma świadomość, że ktoś gra na backupie? Sorry, że takie lamerskie pytania ale każdy z Nas kiedyś zaczynał, a ja mając 21 wiosen nie znam odpowiedzi, gdyż nie interesowałem się jak już wspomniałem handheldami. Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 1)Włączasz recovery menu (wyłączasz PSP całkiem, jak będziesz włączać PSP przytrzymaj R) configuration>i tam gdzieś masz wybór kernela. Ale pamiętaj że musisz mieć zainstalowany kernel 1.50. 2)Soft z kartą niema nic wspólnego. 3)Możesz grać śmiało. Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 2. Nie 3. Nie, mozesz smialo grac. Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 1)Włączasz recovery menu (wyłączasz PSP całkiem, jak będziesz włączać PSP przytrzymaj R) configuration>i tam gdzieś masz wybór kernela. Ale pamiętaj że musisz mieć zainstalowany kernel 1.50. 2)Soft z kartą niema nic wspólnego. 3)Możesz grać śmiało. W Recovery Menu mam tylko takie pozycje: Toggle USB Config Run program at Advenced Plugins Registry Exit Gdzie mam szukać tego kernela, bo nie chce niczego spierdzielić od razu? Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 (edytowane) No w config> i tam masz "Game Folder homebrew" najedź na to i wciskaj X aż pojawi Ci sie 1.50 Kernel. PS. Wgraj se spolszczenie Recovery menu EDIT: Programy na kernel 150 wrzucaj do MS0://PSP/GAME150 Edytowane 27 grudnia 2008 przez Krzys PL Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 (edytowane) No w config> i tam masz "Game Folder homebrew" najedź na to i wciskaj X aż pojawi Ci sie 1.50 Kernel. PS. Wgraj se spolszczenie Recovery menu EDIT: Programy na kernel 150 wrzucaj do MS0://PSP/GAME150 Fakt działa. Dzięki bardzo. Jeszcze jedno pytanko, przesiadujecie na GO!MSN na PSP, jeżeli tak, to czy mogę go ściągnąć bezpośrednio na PSP, czy muszę najpierw na kompa, a potem wrzucać przez USB? Ok, wchodziłem bezpośrednio z PSP na stronę pobierania tego GO!MSN ale zamiast go pobierać, pokazała się na chwile strona po czym znikła, nie zdążyłem nawet przeczytać, co tam było napisane, czy może mieć na to wpływ, że działam na przerobionym sofcie? Witam, sorry za post pod postem, ale mam problem z tym go!messneger'em. Otóż dostałem emaile od BT, jednak gdy chcę się zalogować przez moje PSP, to wyskakuje komunikat "Verifying Your Credentials", w którym jest napisane o błędnym loginie lub haśle, mimo, że na PC loguje się bezproblemowo. Ma ktoś może na to radę? Ok już nieaktualne. Ci co mają ten sam problem, muszą poprostu ustawić czas i datę poprawną. Edytowane 28 grudnia 2008 przez Coati Cytuj
ziolo69 20 Opublikowano 31 grudnia 2008 Opublikowano 31 grudnia 2008 Jakie słuchawki do PSP moglibyście mi polecić? Poszukuje jakichś na pałąku, nie żadnych pchełek wsadzanych do ucha. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 1 stycznia 2009 Opublikowano 1 stycznia 2009 im lepsze kupisz tym bardziej bedziesz niezadowolony... psp ma tak tragiczna jakosc generowanego dzwieku, ze dobre sluchawki tylko wyostrza te "braki" hardwareowo-softwareowe psp... kup sobie cos creative'a... np HQ-1700 lub nowszy model [rozni sie w zasadzie tylko innym systemem skladania] Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 1 stycznia 2009 Autor Opublikowano 1 stycznia 2009 Cotai ma racje, ja kupilem za(pipi)iste sluchawki i odrazu sie zdziwilem ze taki marny dzwięk o_o teraz juz sie rpzywyczailem ale serio nie oplaca sie kupwoac nic za(pipi)istego , bo psp nie dosc ze nie wykorzysta tego to jeszcze "zepsuje" swoja droga szkoda ze ja nie zadalem tego pytania rok temu Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 1 stycznia 2009 Opublikowano 1 stycznia 2009 jest taki program dzieki ktoremu moze latwo i szybko zrobic downgrade z 5.00 m33 do np. 3.71 m33. Wie ktos jak sie nazywa ow program? Kiedys go mialem ale nie wiem gdzie sie zapodział. Loco 2 mi sie zawsze w jednym miescu wiesza ;( Cytuj
winner 183 Opublikowano 1 stycznia 2009 Opublikowano 1 stycznia 2009 To że LR2 się wiesza to nie wina softu, jest wiele możliwości np. zły obraz, kompresja, karta pamieci, syf na karcie, pluginy itp. Jak już to chyba potrzebujesz pandory :F Cytuj
Nexus-6 1 Opublikowano 4 stycznia 2009 Opublikowano 4 stycznia 2009 Mam pytanie a raczej prośbę do posiadaczy PSP oraz PS3. W pewnym konkretnym temacie jestem zielony: wiem że są jakieś fajne rzeczy wynikające ze współpracy PS3 - PSP tylko nie bardzo orientuję się w szczegółach... Możecie podać na jakich patentach opiera się współpraca PSP i PS3? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 4 stycznia 2009 Opublikowano 4 stycznia 2009 przegladanie menu ps3 na psp w tym muzyka, filmy, zdjecia... no i latanie w lair za pomoca i na psp... chyba wszystko. aha i psp dobrze sprawdza sie jako pendrive, wlasciwie tylko do tego uzywam psp xD Cytuj
winner 183 Opublikowano 4 stycznia 2009 Opublikowano 4 stycznia 2009 PS3 przydaje się też jako gadżet do PSP, dzięki niemu ciupniemy w AD-HOC party Cytuj
ziolo69 20 Opublikowano 5 stycznia 2009 Opublikowano 5 stycznia 2009 Możesz sobie jeszcze pograć w PJ Monsters na PS3... Jakoś nieszczególnie wyszła im ta "współpraca" PSP z PS3. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 5 stycznia 2009 Opublikowano 5 stycznia 2009 szkoda, ze nie ma czegos takiego jak na NGC w przypadku 'zeldy 4 miecze' i wspołpracy z GBA Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi