Skocz do zawartości

"Zielony jak ta trawa"... pytania i odpowiedzi ;]

Yano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
hardwareowo da sie

Taa :P Hardware'owo da się nawet bez konsoli xD

@UP: Nie ma co oszczędzać na obudowie - jeżeli nie jest do końca sprawna to radziłbym dokupić nowy/używany przedni panel. Taki crystal case nie zabezpieczy ekranu przed jego największym wrogiem - kurzem, prochem etc.

Edytowane przez winner
Opublikowano

male pytanko na temat amulatora snesa - ostanio odpalilem na chwile starego streef fightera (super turbo 2 chyba) na emulatorze snesa na psp i wydaje mi sie ze odczulem wyrazne spadki animacji a wrecz chwilowe przestoje, co prawda zrobilem tylko ze 2 walki ale mialem wrazenie ze sporo problemow z animacją jest, czego to moze byc wina? wczesniej gralem tylko w jedną gre ze snesa na psp i nie przypominam sobie jakichkowliek problemow (gralem w nosferatu), czy psp ogolnie miewa problemy z plynna emulacją snesa ? (to pytanie do ludzi ktorzy obczajali wiele gierek ;p)

Opublikowano

Grałem w Mario, FF czy Zeldę i nie miałem praktycznie żadnych problemów z emulacją. Jeżeli posiadasz najnowszą wersję emu to spróbuj obczaić któryś ze starszych i na odwrót. Standardowa "kasacja" flasha nic nie pomaga? Sprawdź też taktowanie procka podczas gier (ustaw na 333, BUS na 133). Jeżeli dalej występują problemy sformatuj kartę, i powyłączaj pluginy - przyczyn tego zjawiska może być wiele, chociaż może okazać się że emulator po prostu nie radzi sobie z grą ^^

Opublikowano (edytowane)

istnieje jakis poradnik jak podłączyc psp z siecia radiową? Mam bezprzewodowy ruter ale nie moge rozkminic tego :/

Edit:

udało mi się :)

Edytowane przez shinu
Opublikowano

ta gierka pewnie obsluguje jakis zaawansowany skrypt, ktorego psp nie obsluguje ;] proste.

sprawdz alternatywna przegladarke Netfront Internet Browser lub opere mini na emu javy.

ps.

na operze napewno dziala

Opublikowano

95% awarii tej konsoli jest z winy uzytkownika. same od siebie raczej sie nie psuja.

aha w psp-3000 raczej nie uda ci sie zwalic softu, bo ten model jeszcze nie jest przerabialny.

a roznice pomiedzy modelami masz w tabelce na wikipedii ;]

Opublikowano

Nie, ponieważ jest to najzwyklejsze HB. Konieczny jest w tym wypadku model z przerabialną płytą główną. Na oryginalnym PSP pograsz tylko na UMD, posłuchasz muzyki, oglądniesz zdjęcia, jakieś filmy i poszperasz w oryginalnej przeglądarce - nic więcej.

Opublikowano

czy sa jakies zmiany w uzytkowaniu kabla do telewizora, ale tego "słabego" ktory nie pozwalał grac?

http://www.sklep.psxextreme.pl/product_inf...roducts_id=3774

slyszalem juz jakis czas temu ze po pierwsze najnowsza wersja psp pozwala tez grać, ale ja mam skilma, czy najnowszy soft na slimie pozwala grac na TV ? a moze juz HB pozwala dobrze grac? (pare miesiecy temu podobno odpalanie na tv za pomoca hb bylo dosyc slabej jakosci jesli chodzi o fps)

Opublikowano (edytowane)

Loadingi i obsługa Skype (i niektórych mało przydatnych HB), jeżeli masz OFW to może być jakiś tam argument przemawiający za 2k i 3k, w innym wypadku nie :F

PS: uprzedzając pytanie: OFW czyli oficjalny soft, CFW to soft zhackowany.

Edytowane przez winner
Opublikowano

Mam pytanie. Mam psp 2000 i jest całe wypalcowane włącznie z ekranem. Czym czyścić żeby to dało jakiś efekt bo nie wiem ?

Jeszcze jedno. Mam psp wymienione powyżej i jest strasznie nie wygodne dla mnie. Opłaca się wymienić go na fata czy są jakieś jeszcze argumenty przemawiające za slim poza wagą. Czy nie tną się gry na facie ponieważ ma mniej pamięci ? Słyszałem takie opinie w necie. Prawda to ?

Opublikowano

J/w napisałem, ram to tylko taki chwyt marketingowy ^^, bo bez niego sprzęt funkcjonuje nie inaczej jak w przypadku 2k. Jeżeli Slim jest dla Ciebie niewygodny to kup plastikowy grip, ewentualnie taki gumowy, który poprawa trzymanie konsolki. Jeżeli waga i trochę większe gabaryty nie przeszkadzają Ci to śmiało bierz, poza tym FAT wykonany jest z lepszej jakości plastiku (szczególnie tylna część obudowy)

Opublikowano

Ok, nie mogłem się powstrzymać już i szlag mnie trafia, jak wykonać pursuit 2 w Def Jam fight for NY: The Takeover, bo różne kombinacje wykonuje (jak np. piznięcie kolesiem w narożnik gdzie jest nieprzytomny przez chwilę i napinam kwadratem- nic, rąbnięcie gościa w ryja, łapanie i potem kwadrat- nic, odbicie kolesia od lin i pacnięcie go w szczenę lub złapanie i też nic!). Pomóżcie bo naprawdę już mnie zaczyna to wkuźwiać.

ps. nie odsyłajcie mnie do tipsów podanych w grze, bo czytałem i nic z tego nie wychodzi, na YT nie ma nic na temat treningu, a na gamefaqs i innych forach anglojęzycznych jest brak odpowiedzi.

Opublikowano

A ja kupiłam PSP! :)

Po odpowiedziach na pytania wybrałam model 2k :) Bialutka przerobiona wygląda jak nowa :) Jutro zabiorę się za wgranie opery etc ;)

Jeszcze tylko na kamerkę czekam ;)

Opublikowano

Od paru dni psp przy łączeniu się z moim routerem nie może pobrać ip. Nic nie grzebałem, nic nie zmieniałem ani na psp ani na routerze. Po prostu pewnego dnia nie pobrało ip i amen. Inne urządzenia po wifi i kablu działają normalnie i nie ma żadnych problemów. Co może być tego przyczyną ?