Skocz do zawartości

"Zielony jak ta trawa"... pytania i odpowiedzi ;]

Yano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
... Skoro PSP juz prawie "umarlo" to juz nowe chyba nie wychodza ? ...

Mylisz się kolego, albo masz jakieś niedzisiejsze informacje i nie wiesz co się dzieje z PSP ^^

Opublikowano

Filmy się chyba jeszcze ukazują (to jeszcze ktoś to kupuje O_O) a PSP daleko, oj daleko od umierania ;]. Na początku roku był już mały zawał, ale teraz konsolka dostała nowe życie, chyba nigdy nie było tylu smakowitych zapowiedzi na raz.

Opublikowano

a mi się problem trafił po wgraniu CFa... Kiedy odpalam gry z PSXa te potrafią przyciąć (na poprzednim PSP nie cięły się). Dopadłam obraz Ratcheta Size Matters i w nim filmiki się niezmiernie tną :/

Soft posiadam 5.00 m33-4. Sprawdzałam na dwóch kartach SONY 2GB i SANDISC 2GB... Sony jest oryginalna karta.

Wie ktoś jak temu zaradzić?

Opublikowano
format memorek już był.

A co z flashem?? Pokombinuj ze sterownikiem w XMB (pod selectem).

Sprawdziłam pod selectem. Po wgraniu CF taktowanie procka było ustawione na "default". Dałam na 333MHz i śmiga :)

Dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Siemano :] Chciałbym kupić PSP 3000 i chciałbym korzystać z wszystkich jego dobrodziejstw ( emulacja ) mam dwa krótkie pytania : czy odpalanie za każdym razem tej przeróbki nietrwałej czy jak to tam się nazywa jest bardzo irytujące i ile to czasu zajmuje ? Szukam w sieci czytam i jak to w necie jest dużo wersji ;)

Opublikowano

Raz wskakuje za pierwszym razem, czasami zaś trzeba formatować kartę, przywracać ustawienia fabryczne i w ogóle bawić się pół dnia, by w końcu zaskoczyło. Mój kumpel musiał ponad 100 razy próbować, aż mu wreszcie zaskoczyło.

Mimo wszystko jak już raz zrobisz to potem można tygodniami to mieć, musisz tylko uważać, by zawsze sleepować konsolkę.

Opublikowano

dzisiaj uruchomilem pierwsza gierke z psx na psp i kurcz eten sciety obraz czy da sie cos z tym zrobic wprawdzie jakos nie przeszkadza bardzo ale jednak milo by bylo miec wiekszy choc ciut ten obraz

dodam mam konsolke fat soft 5.00 m33-4

Opublikowano

wcisnij home i poszperaj w opcjach, jest kilka ustawien obrazu w tym i rozciagniecie go na caly ekran

Opublikowano

Ja mam pytanie podobne co kolega. Też chcę kupić psp 3000 i żeby śmigałhomebrew itp. Nie ma jeszcze nic innego oprócz trego HEN-a? Bo jakoś nie widzi mi się za każdym reazem go wgrywać jak wyłącze konsole.

Opublikowano (edytowane)
który przycisk na klawie trzeba nacisnąć żeby remotejoylite zaczął nagrywać filmik?

który przycisk na klawie trzeba nacisnąć żeby remotejoylite zaczął nagrywać

który trzeba nacisnąć żeby remotejoylite zaczął nagrywać

nacisnąć żeby remotejoylite zaczął nagrywać

remotejoylite zaczął nagrywać

remotejoylite

:closedeyes:

poza tym koleś w tym guidzie pisze o używaniu Hypercama.

a wiem że lite ma funkcję nagrywania filmiku

edit

coati oczywiście bez obrazy, szanuje cię bo pomogłeś mi i innym nie raz

btw. zauważyłem że żeby odpalić własnoręcznie zrobione ISO (czyli zgrywane z UMD na dysk później na karte) muszę mieć włożone JAKIEKOLWIEK umd do napędu

inaczej wyskakuje error, też tak macie?

na starym dobrym 3.90 m33-3 nie miałem takiego czegoś ;p

Edytowane przez firana140
Opublikowano

no i wszyscy sie czegos nauczylismy [albo i nie].

btw. nie wiem co musialbys zrobic zebym sie obrazil/rozzloscil... nie ruszaja mine opinie/zaczepki/celowe obrazanie, skierowane w kierunku mojej osoby, przez anonimowych ludzi z internetu ;]

ja moge dac tylko 20% i kilkudniowy urlop od forum, ale na to trzeba sobie zasluzyc ;]