are91 0 Opublikowano 26 listopada 2010 Opublikowano 26 listopada 2010 Jak długotrzyma bateria w psp fat? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 26 listopada 2010 Opublikowano 26 listopada 2010 Czy warto kupować PSP z Kanady (ponoć ledwo używana za niecałe 400 zł z 3 grami)? Jak wygląda sprawa z grami? Czy ładowarka z polskiej PSP będzie działać z kanadyjską konsolą czy muszę zastosować przejściówkę na wtyczkę? nie ma blokay regionalnej, a ładowarka jest multinapięciowa... zalezy jaki model ładowarki ale wystarczy przejsciówka (lub kabel uniwersalny) Jak długotrzyma bateria w psp fat? zalezy od: - podswietlenia - glosnosci muzyki - rodzaju gry (umd / karta) - CFW i zastosowanych pluginów w skrajnych przypadkach 2h, jak sie postarasz to ~5h (piszę o graniu). Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 26 listopada 2010 Autor Opublikowano 26 listopada 2010 (edytowane) Witam! Niedawno kupiłem konsolę PSP (3004, firmware najnowszy). I mam mały problem. Mianowicie podczas gry (tylko z UMD) co jakiś czas napęd zaczyna świrować i co kilka sekund pojawia się ekran jak po wciśnięciu przycisku HOME. Jest to wyjątkowo upierdliwe zwłaszcza podczas gry w Patapony 2 i chcę spytać, czy jest jakiś sposób na to, aby ten ekran non stop nie wyskakiwał bez powodu i w najgorszych momentach. Proszę o jakąkolwiek pomoc, bo przez to granie na PSP przyprowadza więcej złości niż radochy. Pozdrawiam CW mam ten sam problem, gdy w napędzie jest plyta UMD to co chwile wyskakuje mi ekran taki jak po wciśnieciu HOME i to nawet nie musze chyba grać z płyty, nawet jak gram z karty ale plyta jest w środku to co chwile tak sie dzieje dlatego od dawna nie gralem już z umd (gram na kopii zapasowej a plyta orginalna lezy w szafie) ogolnie problem jest dosyc częsty bo kiedys googlowalem o tym i nie tylko my 2 tak mamy, jedyna porada jaka znalazlem wtedy to.. nie grać z UMD ;p albo oddac do servisu Edytowane 26 listopada 2010 przez Yano Cytuj
77rpm 32 Opublikowano 28 listopada 2010 Opublikowano 28 listopada 2010 Kupiłem psp... hehe i jak wiadomo jestem "zielony" jak tylko się da. Nie mam jeszcze karty pamięci, bez niej nie mogę nic zrobić. Chcę zrobić update systemu i nic... co chcę coś zrobić to mówi że muszę wgrać aktualizację, ale bez karty się nie da... przecież psp ma wbudowaną jakąś pamięć... co ? Mówi mi że aktualizacje zajmą 32 mb. Po mojemu lepiej robić systemowe rzeczy na pamięć konsolki. Pod Lunuxem ( ubuntu 10 ) będzie mi dobrze działać psp tak jak pod windą ? Na konsoli nieprzerobionej - zadziałają emulatory np gba czy neogeo czy też snesa ? Nie będzie problemów ? Czy na konsoli oryginalnej z oryginalnymi giercami mogę się bawić w polonizację gier i inne takie pierdoły czy o tym mogę raczej zapomnieć ? Tak jak o wgrywaniu innych tematów, polskich menu itp... Mam psp 3004. Cytuj
LOKI7777 17 Opublikowano 28 listopada 2010 Opublikowano 28 listopada 2010 Na emu nie zagrasz. Spolszczyc gier nie spolszczysz. PL menu chyba tez nie wgrasz;) Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 29 listopada 2010 Opublikowano 29 listopada 2010 na ubuntu odpalisz, kup karte pamieci, nie spolszczysz gier, nie wgrasz pl menu, pamiec w konsoli (nand) nie jest dostepna dla uzytkownika... przynajmniej z oryginalnym softem Cytuj
Bjały 2 964 Opublikowano 4 grudnia 2010 Opublikowano 4 grudnia 2010 Da się jakoś pozbyć rys z tylnego kółka, może jakiś pasty polerskie czy coś? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 4 grudnia 2010 Opublikowano 4 grudnia 2010 tu moze byc problem bo prędzej zepsujesz plastik niz wypolerujesz to koleczko. wymien sobie tą cześć obudowy na nowa, jesli zalezy ;] koszt mniejszy niz dobrej pasty polerskiej 1 Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 8 grudnia 2010 Opublikowano 8 grudnia 2010 Mam problem, ściągam prome 4 rozpakowyje, wrzucam do game i po włączeniu konsoli plik jest uszkodzony(corupted data) co robię żle ? Jak zrobię update to pójdą gry po fixie czy tylko nie patchowane? Co z tym uszkadzaniem save starszych gier ? + Dodał MODERATOR ktos tu się chyba zapomniał... tu nie pomagamy piratom - C. Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 8 grudnia 2010 Opublikowano 8 grudnia 2010 (edytowane) jaka masz konsole? --- moze jest mu potrzebny do jakichs homebrew? jest ci potrzebny do jakichs homebrew? Edytowane 8 grudnia 2010 przez STRETCH Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 8 grudnia 2010 Opublikowano 8 grudnia 2010 No dobra, spytam tylko czemu mi prome nie działa. psp1000 gen d3 Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 4 stycznia 2011 Opublikowano 4 stycznia 2011 Mam problem z xlink kai.Męczę się z tym od wczoraj, przerzuciłem kilka tutoriali ale większość jest pod karty wifi usb, ja z kolej chcę połączyć się przez router (asmax 1004g - daje go netia).Zainstalowałem i skonfigurowałem kai zgodnie z instrukcjami, mam konto itd, ale nie wiem co ustawić w routerze czy połączeniach sieciowych.Jak mogę sprawdzić czy program wykrywa moje PSP(1000 gen d) i wszystko jest kompatybilne ? Łączę PSP z netem za pomocą tego routera i wszystko jest ok. Cytuj
RoL 578 Opublikowano 14 stycznia 2011 Opublikowano 14 stycznia 2011 Ma ktos moze namiary na jakas w miare aktualna liste gier, ktore posiadaja opcje instalacji na sticku? Sa w ogole jakies gry, poza Dissidia, ktore daja taka mozliwosc? Cytuj
LOKI7777 17 Opublikowano 14 stycznia 2011 Opublikowano 14 stycznia 2011 W calosci czy w celu przyspieszenia gry? Bo jak przyspieszenia to widzialem kilka np Pro Evo 2010 Cytuj
RoL 578 Opublikowano 14 stycznia 2011 Opublikowano 14 stycznia 2011 Chodzi mi glownie o krotsze loadingi. No i troche drazni mnie to ciagle cykanie napedu Cytuj
the_gullwing 0 Opublikowano 16 stycznia 2011 Opublikowano 16 stycznia 2011 Siema! Słuchajcie, wyleciałem z tematu konsolowego na dłuuuugi czas, wiec prosze powiedzcie mi... Mam zamiar kupic sobie palowskiego PSP a do tego Lunar: Silver Star Harmony, które nie zostało wydane w Europie, ale mozna gdzieś tą gierke znaleźć. Można odpalac amerykańskie gry na nieprzerobionej konsoli palowskiej? Pozdrawiam Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 16 stycznia 2011 Opublikowano 16 stycznia 2011 psp nie ma blokady regionalnej na gry Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 17 stycznia 2011 Opublikowano 17 stycznia 2011 @RoL Monster Hunter Freedom Unite, Metal Gear Solid Peace Walker, chyba Kingdom Hearts Birth by Sleep (ale to może mi się wydawać). No i lista jest troszkę dłuższa, nie pamiętam wszystkich. Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 18 stycznia 2011 Opublikowano 18 stycznia 2011 Tekken 5 albo 6 tez mozna zapisac na karcie, nie pamietam dokladnie Cytuj
Ore 188 Opublikowano 31 stycznia 2011 Opublikowano 31 stycznia 2011 W menu głównym nie działają mi przyciski oprócz tych na dolnej listwie. Co może być tego przyczyną i jak to naprawić? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 31 stycznia 2011 Opublikowano 31 stycznia 2011 masz cfw? to moze byc soft lub uszkodzenie mechaniczne/wypiecie sie tasmy, a w zasadzie taśm, co raczej sie nie zdarza... ewentualnie płyta główna stawiam na błąd softu Cytuj
Ore 188 Opublikowano 31 stycznia 2011 Opublikowano 31 stycznia 2011 Nie mam. Załóżmy, że to soft. Co teraz zrobić? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 31 stycznia 2011 Opublikowano 31 stycznia 2011 jaka wersja konsoli? masz ustawione auto umd start? Cytuj
Ore 188 Opublikowano 31 stycznia 2011 Opublikowano 31 stycznia 2011 (edytowane) PSP 2000 Slim. Nie mam tego włączonego. Jak odpalę z RM plik EBOOT to wyskakuje mi "The game could not be started. (800201A8)" Edytowane 31 stycznia 2011 przez Ore Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi