Opublikowano 26 listopada 201014 l Czy warto kupować PSP z Kanady (ponoć ledwo używana za niecałe 400 zł z 3 grami)? Jak wygląda sprawa z grami? Czy ładowarka z polskiej PSP będzie działać z kanadyjską konsolą czy muszę zastosować przejściówkę na wtyczkę? nie ma blokay regionalnej, a ładowarka jest multinapięciowa... zalezy jaki model ładowarki ale wystarczy przejsciówka (lub kabel uniwersalny) Jak długotrzyma bateria w psp fat? zalezy od: - podswietlenia - glosnosci muzyki - rodzaju gry (umd / karta) - CFW i zastosowanych pluginów w skrajnych przypadkach 2h, jak sie postarasz to ~5h (piszę o graniu).
Opublikowano 26 listopada 201014 l Autor Witam! Niedawno kupiłem konsolę PSP (3004, firmware najnowszy). I mam mały problem. Mianowicie podczas gry (tylko z UMD) co jakiś czas napęd zaczyna świrować i co kilka sekund pojawia się ekran jak po wciśnięciu przycisku HOME. Jest to wyjątkowo upierdliwe zwłaszcza podczas gry w Patapony 2 i chcę spytać, czy jest jakiś sposób na to, aby ten ekran non stop nie wyskakiwał bez powodu i w najgorszych momentach. Proszę o jakąkolwiek pomoc, bo przez to granie na PSP przyprowadza więcej złości niż radochy. Pozdrawiam CW mam ten sam problem, gdy w napędzie jest plyta UMD to co chwile wyskakuje mi ekran taki jak po wciśnieciu HOME i to nawet nie musze chyba grać z płyty, nawet jak gram z karty ale plyta jest w środku to co chwile tak sie dzieje dlatego od dawna nie gralem już z umd (gram na kopii zapasowej a plyta orginalna lezy w szafie) ogolnie problem jest dosyc częsty bo kiedys googlowalem o tym i nie tylko my 2 tak mamy, jedyna porada jaka znalazlem wtedy to.. nie grać z UMD ;p albo oddac do servisu Edytowane 26 listopada 201014 l przez Yano
Opublikowano 28 listopada 201014 l Kupiłem psp... hehe i jak wiadomo jestem "zielony" jak tylko się da. Nie mam jeszcze karty pamięci, bez niej nie mogę nic zrobić. Chcę zrobić update systemu i nic... co chcę coś zrobić to mówi że muszę wgrać aktualizację, ale bez karty się nie da... przecież psp ma wbudowaną jakąś pamięć... co ? Mówi mi że aktualizacje zajmą 32 mb. Po mojemu lepiej robić systemowe rzeczy na pamięć konsolki. Pod Lunuxem ( ubuntu 10 ) będzie mi dobrze działać psp tak jak pod windą ? Na konsoli nieprzerobionej - zadziałają emulatory np gba czy neogeo czy też snesa ? Nie będzie problemów ? Czy na konsoli oryginalnej z oryginalnymi giercami mogę się bawić w polonizację gier i inne takie pierdoły czy o tym mogę raczej zapomnieć ? Tak jak o wgrywaniu innych tematów, polskich menu itp... Mam psp 3004.
Opublikowano 28 listopada 201014 l Na emu nie zagrasz. Spolszczyc gier nie spolszczysz. PL menu chyba tez nie wgrasz;)
Opublikowano 29 listopada 201014 l na ubuntu odpalisz, kup karte pamieci, nie spolszczysz gier, nie wgrasz pl menu, pamiec w konsoli (nand) nie jest dostepna dla uzytkownika... przynajmniej z oryginalnym softem
Opublikowano 4 grudnia 201014 l Da się jakoś pozbyć rys z tylnego kółka, może jakiś pasty polerskie czy coś?
Opublikowano 4 grudnia 201014 l tu moze byc problem bo prędzej zepsujesz plastik niz wypolerujesz to koleczko. wymien sobie tą cześć obudowy na nowa, jesli zalezy ;] koszt mniejszy niz dobrej pasty polerskiej
Opublikowano 8 grudnia 201014 l Mam problem, ściągam prome 4 rozpakowyje, wrzucam do game i po włączeniu konsoli plik jest uszkodzony(corupted data) co robię żle ? Jak zrobię update to pójdą gry po fixie czy tylko nie patchowane? Co z tym uszkadzaniem save starszych gier ? + Dodał MODERATOR ktos tu się chyba zapomniał... tu nie pomagamy piratom - C.
Opublikowano 8 grudnia 201014 l jaka masz konsole? --- moze jest mu potrzebny do jakichs homebrew? jest ci potrzebny do jakichs homebrew? Edytowane 8 grudnia 201014 l przez STRETCH
Opublikowano 4 stycznia 201114 l Mam problem z xlink kai.Męczę się z tym od wczoraj, przerzuciłem kilka tutoriali ale większość jest pod karty wifi usb, ja z kolej chcę połączyć się przez router (asmax 1004g - daje go netia).Zainstalowałem i skonfigurowałem kai zgodnie z instrukcjami, mam konto itd, ale nie wiem co ustawić w routerze czy połączeniach sieciowych.Jak mogę sprawdzić czy program wykrywa moje PSP(1000 gen d) i wszystko jest kompatybilne ? Łączę PSP z netem za pomocą tego routera i wszystko jest ok.
Opublikowano 14 stycznia 201114 l Ma ktos moze namiary na jakas w miare aktualna liste gier, ktore posiadaja opcje instalacji na sticku? Sa w ogole jakies gry, poza Dissidia, ktore daja taka mozliwosc?
Opublikowano 14 stycznia 201114 l W calosci czy w celu przyspieszenia gry? Bo jak przyspieszenia to widzialem kilka np Pro Evo 2010
Opublikowano 14 stycznia 201114 l Chodzi mi glownie o krotsze loadingi. No i troche drazni mnie to ciagle cykanie napedu
Opublikowano 16 stycznia 201114 l Siema! Słuchajcie, wyleciałem z tematu konsolowego na dłuuuugi czas, wiec prosze powiedzcie mi... Mam zamiar kupic sobie palowskiego PSP a do tego Lunar: Silver Star Harmony, które nie zostało wydane w Europie, ale mozna gdzieś tą gierke znaleźć. Można odpalac amerykańskie gry na nieprzerobionej konsoli palowskiej? Pozdrawiam
Opublikowano 17 stycznia 201114 l @RoL Monster Hunter Freedom Unite, Metal Gear Solid Peace Walker, chyba Kingdom Hearts Birth by Sleep (ale to może mi się wydawać). No i lista jest troszkę dłuższa, nie pamiętam wszystkich.
Opublikowano 18 stycznia 201114 l Tekken 5 albo 6 tez mozna zapisac na karcie, nie pamietam dokladnie
Opublikowano 31 stycznia 201114 l W menu głównym nie działają mi przyciski oprócz tych na dolnej listwie. Co może być tego przyczyną i jak to naprawić?
Opublikowano 31 stycznia 201114 l masz cfw? to moze byc soft lub uszkodzenie mechaniczne/wypiecie sie tasmy, a w zasadzie taśm, co raczej sie nie zdarza... ewentualnie płyta główna stawiam na błąd softu
Opublikowano 31 stycznia 201114 l PSP 2000 Slim. Nie mam tego włączonego. Jak odpalę z RM plik EBOOT to wyskakuje mi "The game could not be started. (800201A8)" Edytowane 31 stycznia 201114 l przez Ore