Skocz do zawartości

"Zielony jak ta trawa"... pytania i odpowiedzi ;]

Yano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wydaje mi się, że prościej i oszczędniej zrobić to samemu. instalacja softu jest banalna, a całą resztę "fajnych pliczków" można pobrać z pierwszego, lepszego, polskiego forum o psp.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie interesowałem się tematem chyba z dwa lata, da się wgrać nieoryginalny soft na psp 2004, data code 8C, soft 6.39?

Opublikowano (edytowane)
6.39 [1g, 2g, 3g, 4g, 5g, 7g, 9g]

tylko że nie ma właśnie 8, chyba że to jest co innego niż datacode

e: jest jakakolwiek możliwość bricka czy czegoś takiego?

Edytowane przez mate5
Opublikowano

jeszcze mam jedno pytanie, zmieniłem iso gran turismo 2 na eboot przy użyciu PSX2PSP, gram na emulatorze od sony. Wszystko działa płynnie poza wyścigami (jak jest więcej samochodów) w których sekunda trwa dwie 'prawdziwe'. Jest jakiś inny sposób żeby zgrać to iso na psp?

Opublikowano

Tylko jak włączyć recovery menu skoro przy wyłączeniu konsoli wyłącza się CFW?

Opublikowano (edytowane)

chyba jestem bardzo zielony ;] nie pojawia mi się menu popsloadera po włączeniu eboota. W recovery menu jest na enabled, znalazłem gdzieś żeby usunąć plik confing z folderu seplugins/popsloader ale takiego tam nie było, karta pamięci Sony 2GB. Próbuję uruchomić naciskając w różnych momentach włączenia eboota ale nic, jakiś pomysł?

e: zrobiłem eboot korzystyjąc z innego programu (simply popstation gui) i działa o wiele lepiej ale i tak jest trochę wolniej niż powinno (minuta w grze trwa 1:06 czyli czyli jest opóżnienie 0.1 sekundy na sekundę :P).

Edytowane przez mate5
Opublikowano

Może to być problem z powolną kartą pamięci, eboota robionego z oryginału amerykańskiego i śmiga jak ta lala nawet bez kombinowania z popsloaderem, mam soft 6.20 pro-b9 nightly

Opublikowano

na licytacji taniej kupisz grubaska :)

nie kupuj psp2000 (awaryjne i tragiczna jakość wszystkiego)

psp-team.pl jest tam dobre forum z tutorialami (wprowadzili tam zakaz rozmów o piratach)

Opublikowano

minimum 8gb - najlepiej sandisk w zarejestrowanym sklepie (allegro), bo mniejsze prawdopodobieństwo dostania podróbki (edycja gaming na pewno nie jest podrabiana)

ewentualnie tez sandisk ale microsd + stosowny adapter (jest odczuwalna strata szybkosci przy zapisie i przeglądaniu menu konsoli)

Opublikowano (edytowane)

minimum 8gb - najlepiej sandisk w zarejestrowanym sklepie (allegro), bo mniejsze prawdopodobieństwo dostania podróbki (edycja gaming na pewno nie jest podrabiana)

ewentualnie tez sandisk ale microsd + stosowny adapter (jest odczuwalna strata szybkosci przy zapisie i przeglądaniu menu konsoli)

Jeśli korzysta się z HEN-a lub CTF-a to nie czuje się różnicy w szybkości między prawdziwymi kartami a dobrymi podróbkami. Kilka przykładów:

Oryginalna karta sony m2 + adapter zapis ok 4.42~6.2mb odczyt 11.31~18,2mb

Chiński Sandisk PRO - zapis 5.1~6.13mb odczyt 9.97~22.02mb

2x4GB chiński MicroSD OEM class4 + adapter OEM - 4.61~5.77mb odczyt 9,41~16.55mb

2x4GB chiński MicroSD OEM class4 + adapter Photofast (nowa seria) - zapis 5.11~7.63mb odczyt 16.84~31.08mb (ta wersja korzysta z technologii tf-raid)

W większości przypadków wyniki te są lepsze od szybkości oryginalnego czytnika UMD

Edytowane przez KiNiO_64
Opublikowano

1. Na pewno sa dwa: PSX'a i SNES'a. Ten pierwszy jest chyba wbudowany od razu w soft, bo nic nie musialem isntalowac, a jako emu SNESa polecam Snes9x.

2. nie mam pojecia

3. jak wyzej

4. mam soft 5.00 m33-6 z prometeuszem i wszystko jest ok

Opublikowano

1. Na pewno sa dwa: PSX'a i SNES'a. Ten pierwszy jest chyba wbudowany od razu w soft, bo nic nie musialem isntalowac, a jako emu SNESa polecam Snes9x.

2. nie mam pojecia

3. jak wyzej

4. mam soft 5.00 m33-6 z prometeuszem i wszystko jest ok

Osobiście gorąco polecam aktualizacje softu do 6.20 pro-b9 z permanentnym patchem :) gen ni był zły ale wszystko co się obecnie dzieje na scenie PSP, dzieje się w okół 2 Henów - Pro i TN Hen-a

PSP 100x było średnim wyborem ze względu na mniejszą ilość ramu konsoli, dla modeli 2k i 3k jest całkiem dobry odtwarzacz z wsparciem dla DivX-a,nowe wersje Snes9x nie działają na PSP 1k!