Skocz do zawartości

"Zielony jak ta trawa"... pytania i odpowiedzi ;]

Yano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiscie ze to podrobka sony z dealextreme czy innych stron tego typu. Ryzyko nalezy do kupujacego, nie ma co spodziewac sie super predkosci (powyzej najtanszych kart) ani tego ze w ogole te karty bede dluzej dzialac.

Opublikowano

Przez PC na pewno, jest od tego aplikacja o nazwie Sony Media GO. Logujesz się na swoje konto SEN (czyli dawniej PSN), kupujesz (zdrapki albo karta kredytowa), ściągasz na PC pliki instalacyjne i kopiujesz na PSP po kabelku USB (tak to działało we wszystkich modelach PSP więc zakładam że przy PSP Street też będzie ok).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

L2 i R4 są na analogu (poruszają w lewo analoga masz L2 a w prawo masz R2 - w górę albo w dół to tak jak byś naciskał oba). W menu możesz zamienić też R1 i L1 na R2 i L2 i tym samym mieć "dwójki" na przyciskach - pomaga np. w MGS.

Opublikowano

Da się poruszać na analogu. Gdy uruchomisz grę wciśnij przycisk Home/PS i wybierz Controller Settings. Tutaj Assign Buttons - do wyboru masz cztery z góry ustalone typy sterowania oraz piąty do customizacji, gdzie pod analogiem możesz przypisać knefle kierunkowe.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1. Czy każda gra w wersji językowej angielskiej będzie miała do wyboru język francuski ?

2. Czy każda gra wydana w polskiej wersji językowej ma do wyboru angielski i francuski ?

Opublikowano

Baterie najlepiej rozładowywać do zera czy też ładować jak tylko zacznie migać dioda? Mam nowe PSP i czas działania na baterii jest dość niesatysfakcjonujący, ładowałem póki co dwa razy ale nigdy nie rozładowywałem do zera. To jak to jest?

Opublikowano

Wie ktos moze czy PSP E1000 i 3000 maja taki sam ekran, czy moze w E1000 jest slabszy (taki jak w 1000 i 2000)?

A jesli chodzi o ten dzwiek, to tylko glosniki sa mono, ta? Po podlaczeniu sluchawek normalnie bedzie stereo?

Opublikowano

Po podłączeniu słuchawek jest normalne, dobrze brzmiące stereo. Głośnik mono też nie jest jakieś zły, ale wiadomo, że dwa głośniki brzmiałyby lepiej. Nie mam porównania ekranu ale ten w Street jest bardzo dobry, ponoć lepszy niż w Slimach 3000,

Opublikowano (edytowane)

Moze ktos polecic najlepsze emulatory na PSP?

[im wiecej konsol tym lepiej]

W tym momencie jednak najbardziej mi zalezy na SNESie, bo zagralbym sobie w Donkey Konga (albo Star Warsy ze SNESa).

Edytowane przez Yabollek007
Opublikowano

*luka w swoje psp*

- NesterJ Emulator 2 - gry na pegaza

- CPS2PSP 2.3.1 for PSP slim - shootery z automatów i bijatyki 2d

- SNES 9x TYL ME - super NES

- CPS1PSP 2.2.3 for PSP slim - chodzone bijatyki z automatów

- UO gpSP kai 3,4 test 3 build 92 - emu GBA i chyba innych gej bojów nie sprawdzałem

wszystkie działają lux i moge polecic dla psp slim 2004.

Opublikowano

przy nowej baterii warto rozladowac do zera i potem naladowac do pelna, ponoc to zwieksza zywotnosc :) a jakie psp, jaki model?

To są brednie... tak się nie robi od dobrych 7-8 lat. efekt pamięci miały akumulatorki Ni-Cd oraz w mniejszym stopniu Ni-MH. Każdy inny akumulatorek -w przypadku PSP to chyba był Li-ion - nie wymaga formowania, a co gorsze... formowanie może taki akumulatorek uszkodzić :) no ale producenci - na szczęście - myślą i kazde takie ogniwo posiada system odłączający zasilanie przy 4-5% naładowania.

ogolnie zasada jest taka - ladować kiedy sie chce i niezaleznie od tego ile % pozostało. Jesli chcecie przechowywać takie ogniwa przez dłuzszy czas to zaleca się rozładować je do 30-60% pojemności.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Hej, poleci mi ktoś przeróbkę do 3004 która ma najmniej problemów z emulacją PSXa? Aktualnie siedzę na 6.39/LME i prawie nic mi na tym nie działa (nawet po włączeniu odpowiedniego popsa).

Edytowane przez garam