Skocz do zawartości

"Zielony jak ta trawa"... pytania i odpowiedzi ;]

Yano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam jeszcze pytanie dotyczące Little Big Planet. Czy da się zgrywać poziomy innych graczy na komputer, a następnie wrzucać je na kartę konsoli przez kabel? Na jednej ze stron o PSP doczytałem się, że można ściągać takie paczki lvli i zrzucać je z kompa, jeżeli nie ma się dostępu do internetu z PSP.

Opublikowano

Tyle, że to było jedynie rzucone hasło, dlatego też chciałbym się upewnić co do tego, no i przede wszystkim dowiedzieć się w jaki sposób mam to wykonać.

Opublikowano (edytowane)

Analog mi nawala, w poniedziałek szykuje się delegacja więc go już nie zdąrze wymienic. W co mogę pograc bez analoga? Locoroco, Patapon i co jeszcze? Parę tytułów bym prosił. Aha - w emulatorze psxa da się wyłączyc całkowicie analoga? Z góry dzięki za odpowiedź ;)

ps. Rock Band potrzebuje analoga?

No proszę pomóżcie, jak gracz graczowi skazanemu na banicję za chlebem ;) Czas nagli.

Edytowane przez dawdi17
Opublikowano

Rock Band nie potrzebuje analoga, w emu PSX można ustawić dowolną konfigurację.

Ogółem to większość gier pozwala na ustawienie zamiennego sterowania analog/krzyżak.

Opublikowano

ok, taki moze byc.

mam podobny [jesli nie ten sam] i wszystko dziala.

ewentualnie poszukaj oryginalnego sony;]

btw zwykle chinch'e [composite] nie obsluguja gier na tv [chyba, ze masz zmodyfikowany soft i odpowiedni plugin]

Opublikowano

Mam problem z moim PSP od jakiegoś czasu konsola wiesza mi się na logu psp przy odpalaniu czegokolwiek zrobilo mi sie tak na sofcie 6.20 cierpliwie czekałem na update z nadzieja ze wszystko bedzie ok ale przy wgrywaniu update na 6.30 jest to samo konsola wiesza sie na logu psp i wyłacza. Jest jakas inna możliwość wgrania nowego softu. Mam pierwsza grubą wersje konsolki wszystko od początku na orginałach i nie mam zamiaru jej przerabiać, podpowiedzcie co moge zrobic bo nie mam możliwości oddania jej do naprawy jestem chwilowo poza granicami kraju, konsola jest w świetnym stanie nigdy mi nie upadła niewiem co sie stało.

Opublikowano

dzieje sie tak z/bez karty pamieci/umd w slocie/napędzie?

skoro grasz na oryginalnym sofcie to pewnie wlasnie on sie skopal ;] ewentualnie plyta gl. padla. jest sporo mozliwosci.

ja bym ja potraktowal pandorą i zobaczyl co sie stanie... ale ty chyba nie masz jak tego zrobic ;]

Opublikowano

Próbowałem bez karty i bez UMD w slocie dzieje sie tak cały czas czasem któraś z gier zaskoczy najczęściej loco roco 2 to wtedy moge grac ale to chyba jedyna gra ktora czasem zaskakuje motorstorm nawet jak zaskoczy to wiesza sie w menu, do playstation store wchodzilem bezproblemu do dzis bo potrzebny jest update.

Opublikowano

sciagnij firmware - nagraj na karte pamieci do x:\\PSP\UPDATE\tutaj plik update.

nic inego raczej zrobic nie mozesz... ewentualnie rozkrec i przeczysc styki tasiemek etc. [gdyby tpo byl nds to pewnie taki zabieg by pomogl ;]]

Opublikowano (edytowane)

Mam zamiar kupić używane PSP, wraz z content'em zakupionym na PSS przez poprzedniego właściciela. Czy jest możliwość przełączania się miedzy kontami jak to ma miejsce na PS3? W przyszłości mam zamiar zainwestować w usługę PS+ (myślę o tytułach z PSone), na swoim koncie i zastanawiam się czy dobra które dostałem z konsolą na karcie pamięci nie przepadną : P

Edytowane przez Stinkmeaner
Opublikowano

Przełączyć to się możesz, ale psp może być przypisane do jednego konta w danym momencie, co oznacza, że jak przypiszesz do konta A, to gry z konta B przestaną działać, jak do konta B to z A przestaną działać...itd

Opublikowano

nie haszczy mi 'home' a potrzebuje w grach z psx'a zmienic konfiguracje ekranu i ogolnie fajnie by bylo nie wylaczac konsoli za akzdym razem gdy chce zmienic szpile ; ) posiadam plugin madiafire i moge spokojnie pozamieniac przycikski, wszystkie oprocz owego 'home' ; / jest jakas mozliwosc zmiany konfiguracji przez kompa? czy jestem zmuszony do przekladania MS do innego PSPka? i wlasnie czy jesli zamienie to konfiguracja zapisze sie na karcie czy w PSPku? Moze jest jakis inny plugin a'la mediafire w ktorym moglbym zemulowac 'home'?

Opublikowano

Witam.

Planuje zakup PSP i z tego powodu mam kilka pytań. Jako że konsola miała by służyc mi głównie na wyjazdach to chciałbym uniknąc noszenia płytek. Bardzo podoba mi sie opcja odpalania gier z karty pamięci. Z tego co rozumiem oficjalnie tylko psp go ma taką możliwość. Czy da się jednak zrobić tak że orginalną gre na płycie, zgram na karte i odpale na psp go? Bo na zwyklym psp musze miec wgrany odpowiedni framework żeby móc tak grać, prawda?

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Opublikowano

kup gry na psn i tez mozesz grac z karty

Ale mi chodzi konkretnie o zgrywanie z płyt. Kolekcjonuję materialne gry, nie wirtualne =]. Nie chodzi o to że jestem stanowczo na nie z PSN, dzielnie robię tam zakupy poprzez PS3, tyle ze cześć gier chcę mięc koniecznie w wersji pudełkowej.

Opublikowano

Witam.

Planuje zakup PSP i z tego powodu mam kilka pytań. Jako że konsola miała by służyc mi głównie na wyjazdach to chciałbym uniknąc noszenia płytek. Bardzo podoba mi sie opcja odpalania gier z karty pamięci. Z tego co rozumiem oficjalnie tylko psp go ma taką możliwość. Czy da się jednak zrobić tak że orginalną gre na płycie, zgram na karte i odpale na psp go? Bo na zwyklym psp musze miec wgrany odpowiedni framework żeby móc tak grać, prawda?

Z góry dziękuje za odpowiedź.

nie da sie tak zrobic na psp go.

Opublikowano

Drodzy koledzy :) szukam namiarów na jakiś serwis w PL lub EU lub nawet u chińczyków czy gdzie tam, który wykonuje customowe stickery na PSP i np futerały, zna ktoś? ^^