Opublikowano 17 sierpnia 201311 l Mam na PS3 Final Fantasy 7. Moge to jakos uruchomic na PSP albo na Vicie? Jak to zrobic?
Opublikowano 23 sierpnia 201311 l Zalogować się na PSP do sklepu z tego samego konta na którym jest Final, zassać i odpalić.
Opublikowano 6 września 201311 l Nie liczę na to, że ktoś będzie wiedział jak to zrobić ale może się mylę. Po wielu próbach uruchomienia którejkolwiek dwuwymiarowej części Mortal Komabt na emulatorze (snes, mame, psx - działają wolno, albo nie działają) dowiedziałem się o składance Midway Arcade Treasure Extended, która zawiera porty MK I, II i III z automatów (bardzo dobre porty co dziwne). Tylko mam taki problem, że chciałbym w trójce odblokować jedną postać - Smoke'a. Z tego co czytałem w wersji na psp można to zrobić na dwa sposoby. Pierwszy wymaga dwóch psp i dwóch kopii gry, wpisuje się kod versus dla dwóch graczy i smoke jest odblokowany. Problem w tym, że nawet jeśli miałbym taki komplet to stan gry się nie zapisuje i po wyłączeniu i włączeniu konsoli smoke'a znowu nie będzie. Zostaje więc drugi sposób - cwcheat i z tym wiąże się moje pytanie, ściągnąłem dwie wersje cwcheata i w każdej psp się crashuje bo włączeniu jakiejkolwiek gry (raz musiałem wyłączyć przyciskiem, a w drugim przypadku wyjąć baterię). Więc jaką wersję cwcheata mam ściągnąć? Mam psp-2000, soft 6.39 PRO-B8
Opublikowano 14 września 201311 l Nie liczę na to, że ktoś będzie wiedział jak to zrobić ale może się mylę. Po wielu próbach uruchomienia którejkolwiek dwuwymiarowej części Mortal Komabt na emulatorze (snes, mame, psx - działają wolno, albo nie działają) dowiedziałem się o składance Midway Arcade Treasure Extended, która zawiera porty MK I, II i III z automatów (bardzo dobre porty co dziwne). Tylko mam taki problem, że chciałbym w trójce odblokować jedną postać - Smoke'a. Z tego co czytałem w wersji na psp można to zrobić na dwa sposoby. Pierwszy wymaga dwóch psp i dwóch kopii gry, wpisuje się kod versus dla dwóch graczy i smoke jest odblokowany. Problem w tym, że nawet jeśli miałbym taki komplet to stan gry się nie zapisuje i po wyłączeniu i włączeniu konsoli smoke'a znowu nie będzie. Zostaje więc drugi sposób - cwcheat i z tym wiąże się moje pytanie, ściągnąłem dwie wersje cwcheata i w każdej psp się crashuje bo włączeniu jakiejkolwiek gry (raz musiałem wyłączyć przyciskiem, a w drugim przypadku wyjąć baterię). Więc jaką wersję cwcheata mam ściągnąć? Mam psp-2000, soft 6.39 PRO-B8 zmień sobie CFW na 5.50 prome-4, bo na tym mi wszystkie mortale chodzą bez problemów, poza tym jest to lepszy CFW bez zbędnego srania się
Opublikowano 26 września 201311 l Siema, mam problem z analogiem psp, otóż zachowuje się on nienaturalnie, tj wychylam go do przodu a postać potrafi iść do tyłu, probowałem kalibracji w settingsach ale to pomaga na max 10 minut gry. Co jest nie tak?
Opublikowano 27 września 201311 l To raczej nie jest coś z softem, jeno sprzętem. Sprawdź czy nie wpadł tam jakiś czips. U kolesia tak było w dual shocku.
Opublikowano 7 października 201311 l To raczej nie jest coś z softem, jeno sprzętem. Sprawdź czy nie wpadł tam jakiś czips. U kolesia tak było w dual shocku. Musiałem podokręcać śrubki, alles jest ok Teraz mam inne pytanie, wiadomo ze mam nie orginalny soft, na jaką moc ustawić działanie procesora (game i bodajże xbm) aby bateria nie żarła tyle energii a zaraz aby gry działały płynnie, bo chyba nie wszystkie gry wymagają maksymalnej predkości co nie?
Opublikowano 17 października 201311 l Siema, mam problem z analogiem psp, otóż zachowuje się on nienaturalnie, tj wychylam go do przodu a postać potrafi iść do tyłu, probowałem kalibracji w settingsach ale to pomaga na max 10 minut gry. Co jest nie tak? Z czasem analog w PSP się wyrabia i potrafi szaleć sam z siebie. Ile lat ma konsolka? Moje 5letnie PSP też ma podobny problem z analogiem, ale jest to do opanowania. Najlepiej rozkręcić konsolkę i oczyścić okolice analoga z tłuszczu i syfu jak to nie pomoże ani kalibracja w settingach, to trzeba wymienić na nowy. Sam się do tego przymierzam. W moim przypadku analog ściągał w lewą stronę Najlepiej wymienić na nowy.
Opublikowano 23 października 201311 l Pytanie odnośnie żywotności baterii, na jakie taktowanie ustawić procesor aby gry chodziły płynnie, a bateria się tak zużywała? Jak w ogole, przedłużacie długość pracy bateryjki?
Opublikowano 1 listopada 201311 l Mi bateria trzyma już tylko 3h, a ostatnio zaszalała i tylko 2h. Rozładowałem ja do konca wrzucilem w woreczku do zamrażalnika na 2h, wyjąłem a jak nabrała normalnej temp to naładowałem na maks przez 12h i trzyma ponad 3h teraz. To i tak (pipi)nia bo kiedys wystarczala na ponad 5.
Opublikowano 22 listopada 201311 l Witam, Panowie proszę o pomoc, przyniósł mi znajomy PSP e1004 z takim problemem - uruchamiała się ale ekran był biały ale po ściśnięciu konsolki wszystko było w porządku.Postanowiłem rozebrać ją i posprawdzać taśmy czy są dobrze podpięte.Taśmy były ok więc skręciłem ponownie konsolkę i tu pojawił się problem - przestała się uruchamiać.Nie zapalają się też diody (pod ładowarką też nie).Co może być przyczyną a w zasadzie jak sprzęt uratować.Domyślam się że tematy pewnie się już pojawiały ale z racji napiętego harmonogramu dnia nie mam zbyt wiele czasu na wertowanie stron forum Proszę o pomoc.
Opublikowano 22 listopada 201311 l wyciagnij baterie i sprawdź czy odpali na samej ładowarce. przeczyść wszystkie styki - polecam alko. izopropylowy (np ipa contact w sprayu). ostatni raz rozbierałem psp100x akies 3 lata temu i kiepsko pamietam jak to tam wygladało
Opublikowano 1 grudnia 201311 l Myślicie, że da radę wyrwać model 3004 w granicach 200 zł ? Zależy mi tylko na tym, żeby był w dobrym stanie i miał jakąś kartę. Chciałem popykać w jakieś gierki z PSX i może jakieś platformery.
Opublikowano 2 grudnia 201311 l Jak poszukasz dokladnie i cierpliwie to moze Ci sie uda, choc to musialaby byc dobra okazja
Opublikowano 2 grudnia 201311 l Przeanalizowałem bibliotekę i w sumie nie wiele się zmieniła od czasu, gdy sprzedałem pierwsze PSP, więc odpuszczam zakup na razie.
Opublikowano 18 grudnia 201311 l Witam, moje pytanie może okaże się banalne, lecz to moja pierwsza styczność z tym urządzeniem (kupiłem dziecku na prezent) i mam prośbę o podpowiedź w temacie czy jeżeli konsola psp nie ma polskiego menu i gra jest w polskiej wersji to czy gra będzie po polsku ? i czy jest możliwe jeżeli psp pochodzi z polskiej dystrybucji i nie ma polskiego menu ? czy można wgrać polskie menu ? z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam
Opublikowano 18 grudnia 201311 l Psp oficjanlnie nie ma polskiego menu. Jesli gra jest po Polsku to mozna wybrac taka wersje jezykowa w grze i bedzie ona po Polsku.
Opublikowano 19 grudnia 201311 l polski język w menusach można wgrać jak ktoś ma nieoficjalny firmware, tj. CFW
Opublikowano 29 grudnia 201311 l Hej. Jak nazywa się wkrętak/śrubokręt do PSP200x ? PH o czy PH 0 i jakie musi mieć wymiary, bo nie mogę się w tym połapać. Widziałem kilka śrubokrętów na aukcjach PH o/0 ale mają różne wymiary mm i nie wiem co wziąć w sklepie stacjonarnym, bo nie chcę płacić milionów za przesyłkę. Mam zestaw śrubokręcików chińskich do precyzyjnej zabawy, tylko, że jeden z nich w miare pasuje, ale się ślizga po śrubach. Wydaje mi się dlatego, że jest ostro zakończony a nie płasko, if you know what I mean. Śrubki są w dobrym stanie konsolka nie była rozkręcana więcej niż 1 raz. Edytowane 29 grudnia 201311 l przez Plugawy
Opublikowano 4 stycznia 201411 l Weź konsolę do castoramy i sprawdź z półki jaki, a jak nie ma u Ciebie takiego marketu to zwykły osiedlowy.
Opublikowano 23 stycznia 201411 l Na czym może polegać usterka, jeśli gra po jakimś czasie się zawiesza? To wina lasera? Poważne to jest, czy raczej błachostka? Pytam, bo mam okazje kupić tanio konsolkę z taką usterką i się zastanawiam
Opublikowano 23 stycznia 201411 l To na grach z płyty się wiesza? Na Twoim miejscu i gdybym miał możliwość to wziąłbym konsolkę na 3 dni testów i sformatował memorkę, potem wgrał inny CFW, albo przedtem sformatowałbym flash 1 i przeczyścił laser i tyle. Jakby dalej sie wieszało to bym podziękował nie mam pojęcia co to może być.
Opublikowano 23 stycznia 201411 l Zobaczę na jakiej kwocie się aukcja będzie kończyła, wtedy będę myślał, czy brać, czy nie