Luk248 104 Opublikowano 17 sierpnia 2013 Opublikowano 17 sierpnia 2013 Mam na PS3 Final Fantasy 7. Moge to jakos uruchomic na PSP albo na Vicie? Jak to zrobic? Cytuj
adamst85 96 Opublikowano 23 sierpnia 2013 Opublikowano 23 sierpnia 2013 Zalogować się na PSP do sklepu z tego samego konta na którym jest Final, zassać i odpalić. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 6 września 2013 Opublikowano 6 września 2013 Nie liczę na to, że ktoś będzie wiedział jak to zrobić ale może się mylę. Po wielu próbach uruchomienia którejkolwiek dwuwymiarowej części Mortal Komabt na emulatorze (snes, mame, psx - działają wolno, albo nie działają) dowiedziałem się o składance Midway Arcade Treasure Extended, która zawiera porty MK I, II i III z automatów (bardzo dobre porty co dziwne). Tylko mam taki problem, że chciałbym w trójce odblokować jedną postać - Smoke'a. Z tego co czytałem w wersji na psp można to zrobić na dwa sposoby. Pierwszy wymaga dwóch psp i dwóch kopii gry, wpisuje się kod versus dla dwóch graczy i smoke jest odblokowany. Problem w tym, że nawet jeśli miałbym taki komplet to stan gry się nie zapisuje i po wyłączeniu i włączeniu konsoli smoke'a znowu nie będzie. Zostaje więc drugi sposób - cwcheat i z tym wiąże się moje pytanie, ściągnąłem dwie wersje cwcheata i w każdej psp się crashuje bo włączeniu jakiejkolwiek gry (raz musiałem wyłączyć przyciskiem, a w drugim przypadku wyjąć baterię). Więc jaką wersję cwcheata mam ściągnąć? Mam psp-2000, soft 6.39 PRO-B8 Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 14 września 2013 Opublikowano 14 września 2013 Nie liczę na to, że ktoś będzie wiedział jak to zrobić ale może się mylę. Po wielu próbach uruchomienia którejkolwiek dwuwymiarowej części Mortal Komabt na emulatorze (snes, mame, psx - działają wolno, albo nie działają) dowiedziałem się o składance Midway Arcade Treasure Extended, która zawiera porty MK I, II i III z automatów (bardzo dobre porty co dziwne). Tylko mam taki problem, że chciałbym w trójce odblokować jedną postać - Smoke'a. Z tego co czytałem w wersji na psp można to zrobić na dwa sposoby. Pierwszy wymaga dwóch psp i dwóch kopii gry, wpisuje się kod versus dla dwóch graczy i smoke jest odblokowany. Problem w tym, że nawet jeśli miałbym taki komplet to stan gry się nie zapisuje i po wyłączeniu i włączeniu konsoli smoke'a znowu nie będzie. Zostaje więc drugi sposób - cwcheat i z tym wiąże się moje pytanie, ściągnąłem dwie wersje cwcheata i w każdej psp się crashuje bo włączeniu jakiejkolwiek gry (raz musiałem wyłączyć przyciskiem, a w drugim przypadku wyjąć baterię). Więc jaką wersję cwcheata mam ściągnąć? Mam psp-2000, soft 6.39 PRO-B8 zmień sobie CFW na 5.50 prome-4, bo na tym mi wszystkie mortale chodzą bez problemów, poza tym jest to lepszy CFW bez zbędnego srania się Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 26 września 2013 Opublikowano 26 września 2013 Siema, mam problem z analogiem psp, otóż zachowuje się on nienaturalnie, tj wychylam go do przodu a postać potrafi iść do tyłu, probowałem kalibracji w settingsach ale to pomaga na max 10 minut gry. Co jest nie tak? Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 27 września 2013 Opublikowano 27 września 2013 To raczej nie jest coś z softem, jeno sprzętem. Sprawdź czy nie wpadł tam jakiś czips. U kolesia tak było w dual shocku. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 7 października 2013 Opublikowano 7 października 2013 To raczej nie jest coś z softem, jeno sprzętem. Sprawdź czy nie wpadł tam jakiś czips. U kolesia tak było w dual shocku. Musiałem podokręcać śrubki, alles jest ok Teraz mam inne pytanie, wiadomo ze mam nie orginalny soft, na jaką moc ustawić działanie procesora (game i bodajże xbm) aby bateria nie żarła tyle energii a zaraz aby gry działały płynnie, bo chyba nie wszystkie gry wymagają maksymalnej predkości co nie? Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 17 października 2013 Opublikowano 17 października 2013 Siema, mam problem z analogiem psp, otóż zachowuje się on nienaturalnie, tj wychylam go do przodu a postać potrafi iść do tyłu, probowałem kalibracji w settingsach ale to pomaga na max 10 minut gry. Co jest nie tak? Z czasem analog w PSP się wyrabia i potrafi szaleć sam z siebie. Ile lat ma konsolka? Moje 5letnie PSP też ma podobny problem z analogiem, ale jest to do opanowania. Najlepiej rozkręcić konsolkę i oczyścić okolice analoga z tłuszczu i syfu jak to nie pomoże ani kalibracja w settingach, to trzeba wymienić na nowy. Sam się do tego przymierzam. W moim przypadku analog ściągał w lewą stronę Najlepiej wymienić na nowy. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 23 października 2013 Opublikowano 23 października 2013 Pytanie odnośnie żywotności baterii, na jakie taktowanie ustawić procesor aby gry chodziły płynnie, a bateria się tak zużywała? Jak w ogole, przedłużacie długość pracy bateryjki? Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 1 listopada 2013 Opublikowano 1 listopada 2013 Mi bateria trzyma już tylko 3h, a ostatnio zaszalała i tylko 2h. Rozładowałem ja do konca wrzucilem w woreczku do zamrażalnika na 2h, wyjąłem a jak nabrała normalnej temp to naładowałem na maks przez 12h i trzyma ponad 3h teraz. To i tak (pipi)nia bo kiedys wystarczala na ponad 5. Cytuj
maciwi 0 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 Witam, Panowie proszę o pomoc, przyniósł mi znajomy PSP e1004 z takim problemem - uruchamiała się ale ekran był biały ale po ściśnięciu konsolki wszystko było w porządku.Postanowiłem rozebrać ją i posprawdzać taśmy czy są dobrze podpięte.Taśmy były ok więc skręciłem ponownie konsolkę i tu pojawił się problem - przestała się uruchamiać.Nie zapalają się też diody (pod ładowarką też nie).Co może być przyczyną a w zasadzie jak sprzęt uratować.Domyślam się że tematy pewnie się już pojawiały ale z racji napiętego harmonogramu dnia nie mam zbyt wiele czasu na wertowanie stron forum Proszę o pomoc. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 22 listopada 2013 Opublikowano 22 listopada 2013 wyciagnij baterie i sprawdź czy odpali na samej ładowarce. przeczyść wszystkie styki - polecam alko. izopropylowy (np ipa contact w sprayu). ostatni raz rozbierałem psp100x akies 3 lata temu i kiepsko pamietam jak to tam wygladało Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 1 grudnia 2013 Opublikowano 1 grudnia 2013 Myślicie, że da radę wyrwać model 3004 w granicach 200 zł ? Zależy mi tylko na tym, żeby był w dobrym stanie i miał jakąś kartę. Chciałem popykać w jakieś gierki z PSX i może jakieś platformery. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 2 grudnia 2013 Opublikowano 2 grudnia 2013 Jak poszukasz dokladnie i cierpliwie to moze Ci sie uda, choc to musialaby byc dobra okazja Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 2 grudnia 2013 Opublikowano 2 grudnia 2013 Przeanalizowałem bibliotekę i w sumie nie wiele się zmieniła od czasu, gdy sprzedałem pierwsze PSP, więc odpuszczam zakup na razie. Cytuj
pszEmo 0 Opublikowano 18 grudnia 2013 Opublikowano 18 grudnia 2013 Witam, moje pytanie może okaże się banalne, lecz to moja pierwsza styczność z tym urządzeniem (kupiłem dziecku na prezent) i mam prośbę o podpowiedź w temacie czy jeżeli konsola psp nie ma polskiego menu i gra jest w polskiej wersji to czy gra będzie po polsku ? i czy jest możliwe jeżeli psp pochodzi z polskiej dystrybucji i nie ma polskiego menu ? czy można wgrać polskie menu ? z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam Cytuj
LOKI7777 17 Opublikowano 18 grudnia 2013 Opublikowano 18 grudnia 2013 Psp oficjanlnie nie ma polskiego menu. Jesli gra jest po Polsku to mozna wybrac taka wersje jezykowa w grze i bedzie ona po Polsku. Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 19 grudnia 2013 Opublikowano 19 grudnia 2013 polski język w menusach można wgrać jak ktoś ma nieoficjalny firmware, tj. CFW Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 29 grudnia 2013 Opublikowano 29 grudnia 2013 (edytowane) Hej. Jak nazywa się wkrętak/śrubokręt do PSP200x ? PH o czy PH 0 i jakie musi mieć wymiary, bo nie mogę się w tym połapać. Widziałem kilka śrubokrętów na aukcjach PH o/0 ale mają różne wymiary mm i nie wiem co wziąć w sklepie stacjonarnym, bo nie chcę płacić milionów za przesyłkę. Mam zestaw śrubokręcików chińskich do precyzyjnej zabawy, tylko, że jeden z nich w miare pasuje, ale się ślizga po śrubach. Wydaje mi się dlatego, że jest ostro zakończony a nie płasko, if you know what I mean. Śrubki są w dobrym stanie konsolka nie była rozkręcana więcej niż 1 raz. Edytowane 29 grudnia 2013 przez Plugawy Cytuj
LOKI7777 17 Opublikowano 29 grudnia 2013 Opublikowano 29 grudnia 2013 Jak nie wiesz co wziac w stacjonarnym to wez konsole do niego:) Cytuj
kasuro 34 Opublikowano 4 stycznia 2014 Opublikowano 4 stycznia 2014 Weź konsolę do castoramy i sprawdź z półki jaki, a jak nie ma u Ciebie takiego marketu to zwykły osiedlowy. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 23 stycznia 2014 Opublikowano 23 stycznia 2014 Na czym może polegać usterka, jeśli gra po jakimś czasie się zawiesza? To wina lasera? Poważne to jest, czy raczej błachostka? Pytam, bo mam okazje kupić tanio konsolkę z taką usterką i się zastanawiam Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 23 stycznia 2014 Opublikowano 23 stycznia 2014 To na grach z płyty się wiesza? Na Twoim miejscu i gdybym miał możliwość to wziąłbym konsolkę na 3 dni testów i sformatował memorkę, potem wgrał inny CFW, albo przedtem sformatowałbym flash 1 i przeczyścił laser i tyle. Jakby dalej sie wieszało to bym podziękował nie mam pojęcia co to może być. 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 23 stycznia 2014 Opublikowano 23 stycznia 2014 Zobaczę na jakiej kwocie się aukcja będzie kończyła, wtedy będę myślał, czy brać, czy nie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi